Türk erkeğinin düşünce yapısı

valla insan ilişkilerinde herşey olabılır yanı ,

bırını cok begenırsın aşık olursun belkı ama tenlerınız uyuşmaz ıse yapacak bırsey yok. kendını kullanılmış gıbı hıssetmeyı bıraktıgında kadın oldugunuzu anlayaksınız. bızler kendımızı obje gibi görmeye devam ettıgımız surece erkeklerde elımın kiri kafasında yaşamaya devam eder.

Aslında benim takıldığım nokta şu, adamın evlenme niyeti ile hareket etmediği açıkken kızlara bu şekilde yanaşması rahatsızlık verici ve acımasızca. Denilebilirki kızlar güvenmeseymiş, bu da doğru.
adam evlilik vaadiyle kandırmamış ki..neden sevişen kadına "mağdur " sıfatı yapıştırıyorsunuz anlamıyorum..işte tam Türk kafası da bu..yoksa adamınkinde problem yok bence...kadınlar sevişmişler,ilişki yaşamışlar ve ayrılmışlar..mağdur nerede?
tabi aynı işyerindeki kadınlar da diğerlerini bilip ona rağmen beraber olmuşlar.
herkes memnun bence,bir tek sizi hüzünlü gördüm ;)

Aslında benim takıldığım nokta şu, adamın evlenme niyeti ile hareket etmediği açıkken kızlara bu şekilde yanaşması rahatsızlık verici ve acımasızca. Denilebilirki kızlar güvenmeseymiş, bu da doğru.

Ya ben anlamadım bu ilişkiler nasıl bitti? Adam onlara evlilik düşünmüyorum diyerek terk mi etti? Bütün bunları bilebileceğinizi sanmıyorum.
Adam evliliğe sıcak bakmayabilir ama sıcak baktıracak biri çıkmıştır belki.

Bir de adamın sadece parasına takılmadılar bence arkadaşlarınız. Onun ilgisine, şirinliklerine falan takılmışlar belli ki. Böyle bir iddia ile en çok arkaşlarınıza haksızlık ediyorsunuz bence.

Aslında dert değil ama arkadaşlarıma üzüldüğüm için paylaşmak istedim. Ben yurtdışında çalışıyorum, daha önce Türkiye'de çalıştığım dönemde şirkette hem sevimli hem yakışıklı bir abimiz vardı, ve hepimizin maaşları Türkiye ortalamasının oldukça üzerindeydi. Neyse bu abimiz o dönem şirkette olan kızların (ben de dahil) pek çoğuna sarktı, bazıları ile cinsel ilişkileri de oldu. Yakışıklı, zengin, ideal erkek diye düşündü herhalde kızlar.

Bu abi uzun süre evlenmedi, şimdi 37 yaşında. Geçenlerde duydum ki 25 yaşında bir kızla evlenmiş. Şok oldum ve arkadaşlarım adına çok üzüldüm, çünkü bununla uzun süre birlikte olan en az 3 kız biliyorum. Sen bunların emeklerinin hiçbirine yüz verme git kendinden 12 yaş küçük biriyle evlen. Erkekler çok vefasız. O dönem bu adama ben de yüz vermeyi düşündüm, ama uçarı buldum güven vermedi, iyiki yaşamamışım hiçbirşey yoksa şu an kendimi kullanılmış hissederdim. Erkek arkadaş seçerken önemli olan maaş, kariyer, tipten önce kesinlikle ağırbaşlılık ve sizi düşünen iyi bir kalp :KK60:
Şimdi düşünüyorum da üniversite son sınıftayken bizim kızların düşünce yapısı şuydu : zengin koca ! Parası varsa tip kriterini de atlayıp kendinden yaşça büyük adamlarla evlenen arkadaşlarım var o_Oo_O Bence kızlar da erkeklere bu izlenimi veriyor. Param var , iyi bir işim var elde edemeyeceğim kadın yok dusuncesi çoğu erkekte var çünkü. . Eee böyle olunca da sevgili erkek kişisi her çiçekten bal alırım dusuncesiyle yaşıyor.

Şimdi düşünüyorum da üniversite son sınıftayken bizim kızların düşünce yapısı şuydu : zengin koca ! Parası varsa tip kriterini de atlayıp kendinden yaşça büyük adamlarla evlenen arkadaşlarım var o_Oo_O Bence kızlar da erkeklere bu izlenimi veriyor. Param var , iyi bir işim var elde edemeyeceğim kadın yok dusuncesi çoğu erkekte var çünkü. . Eee böyle olunca da sevgili erkek kişisi her çiçekten bal alırım dusuncesiyle yaşıyor.

İtiraz etmek istiyorum ama Türkiyede bir Ali Ağaoğlu gerçeği olduğu sürece bir şey de diyemiyorum.

Araştırsa ne bulacaktı ki? 3 tane uzun soluklu ilişki yaşadığını. Geçmişte olanlar yüzünden vaz mı geçecekti ki.
benim eşim de benden önce 6 sene berabermiş bi kadınla....napaydım evlenmese miydim? onun hisleriyle oynadı falan mı deseydim:):)
bi de benim eskilere baksan,demek ben de onları kullanıp attım bir kenara..:skandal:

Konunuzu garip buldum biraz acikcasi, herkese mavi boncuk dagitmis hatta sarkmis argo tabirle, kadinlarda cinsel iliskiye girmis bu adamla, neyi garipsediniz anlamadimki? kadinlarin kendi degerlerini bilmesi lazim boyle tiplere yuz vermemek, iliskiye girmemek ve uzulmemek icin. adamin tarzi belli efendi namuslu biri olsa zaten sirkette bir suru kiza sarkip iliskiye girmez, sonrasinda baskasiyla evlenmesi garip gelmedi. "emeklerine yazik" lafiniza ayrica sasirdim, emekten kastiniz?
uzulmenize de cok sasirdim. bir de abi diye bahsedip bende yuz vermeyi dusunmustum demenize de sasirdim
:olamaz:

saçmalıyorsunuz.her insan sevgilisiyle evlenmeyebilir, ondan ayrılabilir, ayrıldıktan sonra başka sevgilisi olabilir.ne zaman ki aşık olur ya da karşısına evlenmek isteyeceği biri çıkar o zaman evlenir.kızlara evlenme teklif edip sonra da başkasıyla aldatıp evlenmemiş sonuçta.ben ortada kullanma falan görmüyorum.

Tek bir erkekle tum turk erkeklerinin dusunce yapisini yargilamak cok gulunc.

Annemin en yakin iki arkadasi kendisinden kucuk adamlarla evliler. Ee o zaman bende direk "Turk erkekleri olgun kadinlardan hoslaniyor" diyeyim o zaman.

Komik bi durummus. Anlattigina bakilirsa kizlar onunla olmak icin can atiyormus. Sen bile bunlari gore bile, dusunmussun adamla beraber olmayi. Eee? Herkesin rizasi var. Adam gel evlenecez dememis ki hic birine.

Konu sahibi bu size niye bu kadar dert oldu? Arkadaşlarınız adamın aşk acısından intihar mı ettiler? Yoksa kendilerini kederden mi parçaladılar? Belki onların umurunda bile değil adamın evlenmesinden hatta belki 'oh be ucuz kurtulduk' bile demişlerdir. Ayrıca 'kullanmak' kelimesini lütfen rafa kaldırın,yeşilçam dönemleri biteli 50 sene oldu.

Aynı empatiyi bu adam ve eşi için de yapmayı denemelisin, olaylarla alakasız kızın biri gelmiş senin evliliğini diline dolamış, "Arkadaşlarıma üzüldüm çünkü kullanıldılar, oysa sevişerek o kadar emek vermişlerdi, dolgun maaşlı abi onların hakkıydı, ben de düşünmüştüm aslında bu abiyle olmayı ama iyi ki olmamışım baksana şu hale" gibisinden aktarıyor?

İyidir soda, iyidir. Cilde de iyi gelir, gerginliği de alır.

O zaman ben de size soda tavsiye edeyim, bu kadar ısrarcı olduğunuza göre hazımsızlık sorunu olan sizsiniz.

Çok fazla yorum gelmiş arkadaşlar. Genel bir cevap yazayım.

- Sana ne oluyor?
- Bana birşey olmuyor, dediğim gibi empati yaptım. Kızların yerinde olsam üzülürdüm, belki de geri kafalıyım

- Sen de birşeyler yaşamak istemişsin
- Hayır ben birşeyler yaşamak istesem yaşardım zaten, adam bana güven vermedi. Ama yakışıklı ve sevimli buluyordum.

- Kızları kullanmak ne demek? Karşılıklı birşeyler yaşanmış.
- Yorumlarımda bunu söyledim, evet kızlarda da hata var, diğer şirkette çalışan kız ile üniversiteden beri sevgili olduklarını biliyorum yani 6 7 senelik ilişkileri vardı. Ben adamla yakından çalıştığım için sadık olmadığını görüyordum, kız bunu hissetmiştir buna rağmen devam etmiştir bilemem. Ebette evlenmek zorunda değil kimse kimse ile ama karşıdakinin sevgisini ciddiye almadan bir ilişki yaşamak bana göre acımasızlık. Buradan ilk soruya dönebiliriz sana ne oluyor :KK48:

Çok fazla yorum gelmiş arkadaşlar. Genel bir cevap yazayım.

- Sana ne oluyor?
- Bana birşey olmuyor, dediğim gibi empati yaptım. Kızların yerinde olsam üzülürdüm, belki de geri kafalıyım

- Sen de birşeyler yaşamak istemişsin
- Hayır ben birşeyler yaşamak istesem yaşardım zaten, adam bana güven vermedi. Ama yakışıklı ve sevimli buluyordum.

- Kızları kullanmak ne demek? Karşılıklı birşeyler yaşanmış.
- Yorumlarımda bunu söyledim, evet kızlarda da hata var, diğer şirkette çalışan kız ile üniversiteden beri sevgili olduklarını biliyorum yani 6 7 senelik ilişkileri vardı. Ben adamla yakından çalıştığım için sadık olmadığını görüyordum, kız bunu hissetmiştir buna rağmen devam etmiştir bilemem. Ebette evlenmek zorunda değil kimse kimse ile ama karşıdakinin sevgisini ciddiye almadan bir ilişki yaşamak bana göre acımasızlık. Buradan ilk soruya dönebiliriz sana ne oluyor :KK48:

adam bu kizla 6-7 senelik iliskisinde onune gelen herkese sarkmis zaten ? kizlarda gayet biliyordur iliskisi oldugunu ona ragmen cinsel iliski vs geri kalmamislar. simdide sasirdiniz mi evlendi diye? ne yapacaktiki.. ben bu adama verilen degere uzuldum ya hakkaten kadinlar kor bazen, kendimizi degersizlestiriyoruz..

ben o üç dört kıza üzülmedim açıkçası
biraz yakışıklı bir tip kabarık bir cüzdan olunca adamlara ilah muamelesi yapıyorlar kendi aralarında adam kapmaca oynuyorlar
adamın bir sevgilisinin olması nişanlısının olması hatta evli olması kızlar için sorun olmuyor
sonra adam başkasıyla evlenince şok ben zaman verdim emek verdim seviştim şu bu
tabii adam baş karaktersiz ama aynı iş yerinde olan kızların hiç birini sevgilim yok ki diye kandıramaz
bu yüzden acımıyorum kızlara

adam da belki gerçekten durulmak istedi belki karısına gerçekten aşık oldu belki bir evleneyim çapkınlığa evli devam ederim dedi bilinmez
her şey olabilir illa karısını aldatacak diye bir şey de olmayabilir

O zaman ben de size soda tavsiye edeyim, bu kadar ısrarcı olduğunuza göre hazımsızlık sorunu olan sizsiniz.

Niçin olsun? Üzerine konuştuğumuz konuyu gelip ben mi açtım?
Kendinizi dışarıdan bir göz olarak okuyabilseydiniz, muhtemelen kendi durumunuz için yapacağınız ilk yorum hazımsızlık üzerine olurdu. Kaldı ki konunuz dahilinde bu kanıya varan tek kişi ben değilim.
Şahsileştirmenin lüzmu yok, konudaki samimiyetinize inanmıyorum ve bu şekilde eleştirmeyi uygun gördüm.

Sodada ısrarcı değilim, soğuk su da olabilir.
Tercih sizin.

Niçin olsun? Üzerine konuştuğumuz konuyu gelip ben mi açtım?
Kendinizi dışarıdan bir göz olarak okuyabilseydiniz, muhtemelen kendi durumunuz için yapacağınız ilk yorum hazımsızlık üzerine olurdu. Kaldı ki konunuz dahilinde bu kanıya varan tek kişi ben değilim.
Şahsileştirmenin lüzmu yok, konudaki samimiyetinize inanmıyorum ve bu şekilde eleştirmeyi uygun gördüm.

Sodada ısrarcı değilim, soğuk su da olabilir.
Tercih sizin.

Bu konuyu açmam kişinin evlenmesi ile ilgili hazımsızlığımın olduğunu göstermediğini belirtmiştim, halen yok soda iyi gelir vs diyerek ısrarcı olmanız hazımsızlık sorunu yaşayan kişinin siz olduğunu gösteriyor. Ben de soda da ısrarcı değilim, hazımsızlığa neyin iyi geldiğini bilen sizsiniz, istediğiniz yöntemi uygulayabilirsiniz.

Back
X