Türk filmine dönmüş hayatım

Allah kolaylık versin çok zor bir durum
İnşaallah en hayırlısı neyse o olsun hakkınızda

Gercekten zor bir durum hamileyken aldatilmak vs. Bosanin veya boşanmayın siz cocuk istemediginiz halde Rabbim o yavruyu rahminize koyduysa demekki herseyde bir hayr vardir. Birkere cocugu aldirayim cana kiyayim diye bir secenegimiz kesinlikle olamaz. Çünkü Rabbimiz dunyaya gelmesi için bunu nasip etmisse bize söz dusmez. Bakin senelerce insanlar evlat sahibi olmak icin ugrasiyor ama nasip olmuyor bazilarina. Diyoruzki Rabbimizin br bildigi vardır. O da onlarin imtihani oluyor. Siz istemediginiz halde hamileyseniz yine tabiki Rabbimizin bir bildigi var. Belkide hamileliginiz kendinden sonlanacaktir.suan imtihandasinizdir acaba aldirip gunaha mi girecek diye. Lütfen boyle bir hataya düşmeyin. Ayrica bakacak gücüm yok diyemeyiz Rabbim rizkiyla yolluyor o bebekleri.. Selametle..

Köpek bok yemekten vazgeçmez derler. Hadi diyelım karnındakı masumun hatrına yenıden bır sans versenn bundan sonra aldatırsa daha cok canın yanmaz mı?

Ama evladını aldırsan bu sefer de kendını katil gibi hissedeceksin İnan cok gerdi bu konu benı suan

Kendimi yerine koyayım düşüneyim....... Sanırım bir şans daha veriridim ama bebegıme kıyamazdım. Sonra da bir daha aldatırsa ayrılırdım.

Kesinlikle aldırma . kucagina aldiginda hamileyken hissettigin duygudan cok daha fazlasini hissediyorsun. allah nasip ederse kucagina almayi aldırmayi dusundugun icin bile aglayacaksin. dogsun allah yardim eder.

bana yazdıklarınızdan sanki barışmak istiyormuşsunuz gibi geldi ama neyse ben yorum yapacağım.
1. bebeği sizden başka bilen yok adama da vahiy gelmeyeceğine göre siz söylemeseniz bilemez yok üstünde hakki var haber vereyim şu bu derken sizi hamileyken aldattığını düşünün yeterli olur .

2. eğer çalışan biriysen bence bakabilirsin ama durumunu bilemem yani ailende gelir mi yardım eder mi gibi.

3. çocuk aldırmak katil olmak demek değildir herkes çocuk sahibi olacak ya da hamile olunca doğuracak diye bir kural yok ki sonuçta doğurduktan sonra sizin psikolojiniz bozulacaksa eğer uygun ortam ve imkan o çocuğa verilmeyecekse çocuk mutlu olmayacaksa eğer asıl katillik doğurmak olur bunun yasal sınırı var aldıracaksaniz ona göre yetişin o sınıra

Hayatlarında bir gün çalışmamış, boğaz doyurma derdi olmayan kadınlar kocalarının babalarının parasıyla aldıkları telefondan tabletten yorum yaparsa ancak bu kadar olur:

mıy mıy mıy bakarsın doğur (kadın ailem uzakta bakacak kimse yok demiş)

mıy mıy mıy benim çocuğum olmazken sen nasıl kürtaj yaptırırsın (senin çocuğun olmuyor diye kadın bakamicağı çocuğu mu doğursun kardeşim ne alaka?)
.
.
.
Liste uzar gider. Herkes romantik takılmış ama kadın bakacak kimsem yok diyince kimse bir öneri getirememiş mesela !?!

Ben bu kadına boşan/boşanma diyemem kendi bilir. Ama hayatın boyunca tek başına çocuk büyüt demek cidden fantazi dünyası.

Bebeğinizi aldırmayın sakın. . Eşinize bu durumu bildirin boşanmak isteseniz bile siz istediğiniz sürece bu bebek boşanmaya engel olmayacak

Allah nasip ederse kucagina alinca hissettiklerini tarif bile edemem bla bla bla. Cocugu kucagina al duygulan o cocuk ne yiyip ne icecek, hic micmayacak bez bile lazim degil cunku. dogum iznin bittikten sonra al cocugu kucagina iş yerine gotur bari birakacak kimse de yok ama sonucta rabbim vermiş, kutsal duygu, tarif edilemez hisler.
Ben anlamiyorum bu insanlar nerde yasiyor. Pembe gozlukleri cikarsalar da bi baksalar etrafta neler oluyor.

Herkesin psikolojisi, bakış açısı, duyguları, hassasiyeti çok değişken olduğu ve hayata başka pencereden
baktığı için aslında tek doğru olabilecek cevap yok bence.
Burada önemli olan sizin kendinizi tanımanız. Evet zor bir durumdasınız ve büyük bir çelişkidesiniz şu an
bu durumdan en az zararla nasıl çıkabilirsiniz?
Kendi sınırlarınızı, psikolojinizi neyi kaldırıp kaldıramayacağınızı az çok siz tahmin edebilirsiniz.
Şimdi mesela bebeği aldırdığınız takdirde bütün sorun çözülecek ama siz ondan sonra bu konuyu
ne kadar kafanıza takarsınız? Biraz üzülürüm tabi ama sonra alışırım unuturum diyebiliyor musunuz?
Buna cevabınız ne olur kendi içinize sorun.
Ya da aldırmadınız ve doğurdunuz diyelim ondan sonraki zorluklar da haliyle var.
Hangisi size daha az zarar verip yıpratacak bunu düşünün.
Bunların cevabı hep çok değişken ve kişiye özel..
Hariçten gazel okumak kolay, doğur doğurma şunu yap bunu yap demek de..
Ama bunu derken karşıdaki kişinin karakteri, dayanıklılığı, zayıflığı, gücü ve psikolojik durumu hakkında hiçbir şey bilmiyoruz.
Yani bana göre doğru olan size göre doğru olmayabiliyor.

Ya ortada bir gerçek var ki bu bebek mutlu bir aileye müjde olarak doğamayacak maalesef. Çünkü babası annesini aldatmış, annesi boşanma davası açmışken ben buradayım diyen bir bebek bu. O yüzden herkes bunu atlayarak cevap yazmış. Ama maalesef bu çocuğun geleceği ortam sizin evlat hasreti çektiğiniz eviniz değil. Tam olarak mutsuzluğun içine gelecek.
Ben aldır veya aldırma diyemem. Ama bir kucağına al her şeyi unutacaksın, kocanı da affedeceksin diyemem. Çünkü babasının yaptığı hatayı, evladı silemez. Evet bir evlilikten çocuk doğar, ama bir çocuktan mutlu bir evlilik doğmaz.

Eğer doğuracaksa da bunu bilerek doğurmalı. Bu sebeple konu sahibini yanlış yönlendirmeyin hanımlar.
Bu yazdıklarım manevi boyutuydu işin, bir de maddi boyutu var. Kadın yalnız, kendi çalışıp kendi kazanıyor. Nasıl bakacak bilemiyorum. Babası var bebeğin doğru ama aldatmış ve boşanmaya razı olmuş bir erkeğin iyi bir baba olabileceğine pek inanmıyorum. Yani güven arz etmiyor. O yüzden ona güvenmek pek akıl işi değil. Doğuracaksa bile konu sahibi ancak kendine güvenmeli.

İyi de siz niye lafı koca baba parası yiyen kadınlara getirdiniz ki..ister kocamin telefonuyla yszarim, ister babamın ne alaka...

Siz adamı seviyorsunuz.hamile olduğunuzu eşiniz de bilmeli alırsanız da bence bu tek sizin kararınız olmamalı..

Çocuğu aldirma diyenler icin dalga geçenlere diyecek kelime bulamiyorum. Tek bildigim ve sizin anlamanizi (cevaplarinizdan) beklemedigim şey şu ki o çocuk bir imtihandir. Yine bile kendiliginden dusecek veya sonlanacaktir hamilelik ama bir insanin ölümüne senep olmayacak hamileligi bu şekilde sonlandirmasi evet katilliktir. Hepimiz Rabbimizin verdigi nimetlerle riziklarla hayattayiz. Ailemizin verdigi parayla buyuduysek Rabbimiz rizik verdigi icindir. Kusura bakmayin ama şu pencereden bakın. Olduki adam aldatmamisti kadını. Ve hamileydi ama kocasi bir gun işten gelirken öldü. Haydaaa şimdi ne yapacakti yine mi cocugu bakamam diye aldiracakti. Veya cocuk doğdu dogdugu gbi adam trafik kazasiyla öldü. Napacakti cocugu bogacak miydi veya camii onune mi birakacakti. Bakamıyorum imkanim yok kimseyede birakamam diyen insana nasil coxugu dogur dersiniz diyip bide bildigin dalga geçe geçe yazanlar bilsinlerki birsey ile imtihan olacaksak Rabbim ol derse olur. Rabbim ol derse olurken tutupta bizim ne haddimize yok ben bunu istemiyorum diyip aldirmak. Rabbimiz kaldiramayacagimiz yuku yuklemez. Aldirmazsin gunaha giemezsin ve bir bakarsinki cocuk kendiliginden kaeninda ölmüş. Buda sana imtihan olmuş. Tekrar soyluyorum o dalga gecenler anlmanizi beklemiyorum ve ne yazarsaniz yazin cevap vermeyecegim bu konuda . Arkadasim sanada diyorumki Rabbim yanlis karar vermeni nasip etmesin. Selametle...

İyi de siz niye lafı koca baba parası yiyen kadınlara getirdiniz ki..ister kocamin telefonuyla yszarim, ister babamın ne alaka...

Devamini okursaniz aciklama getirdim zaten, insanin bogaz bakma, fatura odeme, kira odeme, ay sonunu getirme derdi olmayinca istedigi gibi atip tutuyor. Kimse bu kadin bu cocuga neyle bakacak diye oturup dusunmuyor. Bu devirde cocuk butuymek maddi manevi cok zor.

Son düzenleme:
Ben aldiramazdim ya . Çok zor bilmiyorum. Bu benim kişisel fikrim doğru mu yanlış mı bilmiyorum. Ama benim için aldırmak çok zor . Benim bedenim benim kararım sözüne tamamiyle katılan biri değilim ben .
Bunun cevabını burada bulamazsin sen de .
Tek başına buyutemez misin çocuğu ?

Devamini okursaniz aciklama getirdim zaten, insanin bogaz bakma, fatura odeme, kira odeme, ay sonunu getirme derdi olmayinca istedigi gibi atip tutuyor.
Konu sahibi mesleği olmayan çalışmayan bir bayan olsaydı da aynı tavsiyeyi verecektiniz..bakamazsin, babanın evine sigamazsin falan..ama konu sahibi işi gücü olan biri..yani her halükarda bu bebegi aldıracak öyle mi..her çalışan bayanın yaptığı gibi, izni bittikten sonra bakıcı devamında kreş olayını dusunmemeli.. şuan sadece kan pihtisi olduğu icin, hesaba katilmiyor bu bebek ama süreç kesilmezse eğer o bir insan olacak..

Yasalarin izin verdigi surecte bebegini aldiran anneye katil diyerek suc isliyorsunuz, bilin istedim.
Yok cocuk bes yasindayken bosanma karari alsalarmiş cocugu mu oldurecekmis??? Mantığa gel.
Bes yasinda cocugu öldürdüğünde cezasi var mi? Var.
Peki 10haftaya kadar bebegini aldirdiginda cezasi var mi? Yok.
Demek ki neymiş, kürtaj cinayet degilmis, dimi?
Dogan cocukla 6haftalik cocugu aldirmak ayni sey degilmis dimi?
Bakin gayet tane tane anlattim. Anlayabilirsiniz, başarabilirsiniz bunu.

Bu tur konularda merak ettigim sey:
Korunanlar nasil korunuyor? Korunma yontemleri istatistiksel olarak %98-99 civari etkiliyken o % 1-2'lik kisim hep aldatilan kadinlara mi denk geliyor?
Neden hep yuvasi yikilmak uzere olanlar kazayla hamile kaliyor?
Kafamda deli sorular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…