- 2 Aralık 2012
- 452
- 284
- 123
Yasalarin izin verdigi surecte bebegini aldiran anneye katil diyerek suc isliyorsunuz, bilin istedim.
Yok cocuk bes yasindayken bosanma karari alsalarmiş cocugu mu oldurecekmis??? Mantığa gel.
Bes yasinda cocugu öldürdüğünde cezasi var mi? Var.
Peki 10haftaya kadar bebegini aldirdiginda cezasi var mi? Yok.
Demek ki neymiş, kürtaj cinayet degilmis, dimi?
Dogan cocukla 6haftalik cocugu aldirmak ayni sey degilmis dimi?
Bakin gayet tane tane anlattim. Anlayabilirsiniz, başarabilirsiniz bunu.
Şey sadece tahmin yürütüyorum, itibarı zedeliyor olabilir. Yani mesela hırsız olmayan birine hırsız derseniz, o da olmadığını ispatlarsa dava edebilir. Yani tamamen fikir yürütüyorum şu anda, saygılar.Tavşann merhaba
Sadece merakımdan soruyorum
Kürtaj yaptırana katil demek ne suçu oluyor? Nefret suçu gibi mi? Merak ettim de :)
kendi cıkarların için mecbursun katil olmaya agzınla dedin. peki sen o bebeğe kıydıktan sonra mutlu olabilecekmisinÖnceki konumu bilmeyenler için kısacık özet geçeyim:4 yıllık eşim tarafından aldatıldım.Sizlerin tavsiyesi üzerine 8 gün önce canım acıya acıya bir daha arama beni numaranı engelliyorum dedim ve engelledim.Ondan çok benim canım yanmıştır sanırım.3 gün bana ulaşmaya çalıştı sonra o da vazgeçti.Dün boşanma dilekçesini avukatım götürmüş imzalatmak için.Çok sinirlenmiş imzalamam falan demiş.Ben de aradım akşam bir yerde oturalım diye aldım dilekçelerimi de buluştuk.İçeri girmemle birlikte ağlamaya başladı.Kendime söz verdim onun yanında ağlamayacağım diye.Çok kötü oldum ama ağlamadım.Başladım konuşmaya:"Sen bizi bitirdin,ben değil.Bunu fiilen yapmaktan çekinmiyorsun da iş resmiyete binince mi korkuyorsun? Sen benim aşık olduğum adam değilsin o gitti biliyorum ve ben de gidiyorum.Artık ikimiz yokuz.Bu da son görüşmemiz olacak.Al ya imzala ya da mahkeme istediği kadar uzasın boşayacağım seni.Ama rica ediyorum bari o kadar yaşanmışlık için daha fazla yorma beni.",dedim.Bıraktım kağıtları kalktım masadan.Dışarı çıktım.Arkamdan gelip verdi dilekçeleri.İmzalamış.Biliyorum saçma ama imzalamamalıydı.Kesinlikle boşanacaktım dönüşü yok yanlış anlamayın ama o vazgeçmeyecekti.Saçma bir şekilde ağlamaya başladım sarıldı bana.Ne kadar süre ağlayarak sarıldık bilmiyorum ama en sonda ittim onu.Döndüm evime.
Neyse asıl sorunum bu değil.Biz çocuk istemiyorduk.Benim regl bu ay gecikti.Strestendir deyip geçiştirdim.Şeytan dürtükledi bir kere.Sabah test yaptım "şansa bakın"çift çizgi.Sinirden kendime gelemedim.Zaten saçma sapan bir zaman geçiriyorum.Bir de bu.Lanet olsun.Neden evren bana ters cevap veriyor?Teorik olarak hamileyken aldatıldım.Valla kendime acımaya başladım.Yeter ya!Randevu alıp doktora gittim diğer gün.1.5 aylık hamileymişim.Çok mutlu oldum (!).Şimdi sıkıntım şu
1-Bebekten haberi olursa evliliği sürdürmek için elinden geleni yapacak hem mahkemeye de sunabilir.Mahkeme uzar mı, bu durumda?
2-Bebeği habersiz doğurursam aynı memleketteyiz haberi olur.Ayrıca özelde çalışıyorum bu çocuğa bakamam zamanım yok,yanımda kimse yok.
3-Katil olmak istemiyorum ama mecburum
Gerçekten çok merak ediyorum ne yapacağım ben?
Devletin yasasina karsi cikmis oluyorsunuz. Devletin suc degil dedigine suc demis oluyorsunuz. Yanlis hatirlamiyorsam Turk Ceza Kanunun 301. maddesinde ele aliniyor olmasi lazim.Tavşann merhaba
Sadece merakımdan soruyorum
Kürtaj yaptırana katil demek ne suçu oluyor? Nefret suçu gibi mi? Merak ettim de :)
Önceki konumu bilmeyenler için kısacık özet geçeyim:4 yıllık eşim tarafından aldatıldım.Sizlerin tavsiyesi üzerine 8 gün önce canım acıya acıya bir daha arama beni numaranı engelliyorum dedim ve engelledim.Ondan çok benim canım yanmıştır sanırım.3 gün bana ulaşmaya çalıştı sonra o da vazgeçti.Dün boşanma dilekçesini avukatım götürmüş imzalatmak için.Çok sinirlenmiş imzalamam falan demiş.Ben de aradım akşam bir yerde oturalım diye aldım dilekçelerimi de buluştuk.İçeri girmemle birlikte ağlamaya başladı.Kendime söz verdim onun yanında ağlamayacağım diye.Çok kötü oldum ama ağlamadım.Başladım konuşmaya:"Sen bizi bitirdin,ben değil.Bunu fiilen yapmaktan çekinmiyorsun da iş resmiyete binince mi korkuyorsun? Sen benim aşık olduğum adam değilsin o gitti biliyorum ve ben de gidiyorum.Artık ikimiz yokuz.Bu da son görüşmemiz olacak.Al ya imzala ya da mahkeme istediği kadar uzasın boşayacağım seni.Ama rica ediyorum bari o kadar yaşanmışlık için daha fazla yorma beni.",dedim.Bıraktım kağıtları kalktım masadan.Dışarı çıktım.Arkamdan gelip verdi dilekçeleri.İmzalamış.Biliyorum saçma ama imzalamamalıydı.Kesinlikle boşanacaktım dönüşü yok yanlış anlamayın ama o vazgeçmeyecekti.Saçma bir şekilde ağlamaya başladım sarıldı bana.Ne kadar süre ağlayarak sarıldık bilmiyorum ama en sonda ittim onu.Döndüm evime.
Neyse asıl sorunum bu değil.Biz çocuk istemiyorduk.Benim regl bu ay gecikti.Strestendir deyip geçiştirdim.Şeytan dürtükledi bir kere.Sabah test yaptım "şansa bakın"çift çizgi.Sinirden kendime gelemedim.Zaten saçma sapan bir zaman geçiriyorum.Bir de bu.Lanet olsun.Neden evren bana ters cevap veriyor?Teorik olarak hamileyken aldatıldım.Valla kendime acımaya başladım.Yeter ya!Randevu alıp doktora gittim diğer gün.1.5 aylık hamileymişim.Çok mutlu oldum (!).Şimdi sıkıntım şu
1-Bebekten haberi olursa evliliği sürdürmek için elinden geleni yapacak hem mahkemeye de sunabilir.Mahkeme uzar mı, bu durumda?
2-Bebeği habersiz doğurursam aynı memleketteyiz haberi olur.Ayrıca özelde çalışıyorum bu çocuğa bakamam zamanım yok,yanımda kimse yok.
Devletin yasasina karsi cikmis oluyorsunuz. Devletin suc degil dedigine suc demis oluyorsunuz. Yanlis hatirlamiyorsam Turk Ceza Kanunun 301. maddesinde ele aliniyor olmasi lazim.
Devletin egemenligine ve organlarin sayginligina karsi suc islenmis oluyor. :)
Size bir sorum olacak. Varsayımları bırakın kenara olan durum belli yok babası ölmüş olsa Vs vs... yok öyle bir şey. Ortada aldatan bir eş var. Boşanma döneminde olan iki eş. Birbirlerinden kopmuş iki eş Vs. Soruma gelirsek korunuyor musunuz siz?Çocuğu aldirma diyenler icin dalga geçenlere diyecek kelime bulamiyorum. Tek bildigim ve sizin anlamanizi (cevaplarinizdan) beklemedigim şey şu ki o çocuk bir imtihandir. Yine bile kendiliginden dusecek veya sonlanacaktir hamilelik ama bir insanin ölümüne senep olmayacak hamileligi bu şekilde sonlandirmasi evet katilliktir. Hepimiz Rabbimizin verdigi nimetlerle riziklarla hayattayiz. Ailemizin verdigi parayla buyuduysek Rabbimiz rizik verdigi icindir. Kusura bakmayin ama şu pencereden bakın. Olduki adam aldatmamisti kadını. Ve hamileydi ama kocasi bir gun işten gelirken öldü. Haydaaa şimdi ne yapacakti yine mi cocugu bakamam diye aldiracakti. Veya cocuk doğdu dogdugu gbi adam trafik kazasiyla öldü. Napacakti cocugu bogacak miydi veya camii onune mi birakacakti. Bakamıyorum imkanim yok kimseyede birakamam diyen insana nasil coxugu dogur dersiniz diyip bide bildigin dalga geçe geçe yazanlar bilsinlerki birsey ile imtihan olacaksak Rabbim ol derse olur. Rabbim ol derse olurken tutupta bizim ne haddimize yok ben bunu istemiyorum diyip aldirmak. Rabbimiz kaldiramayacagimiz yuku yuklemez. Aldirmazsin gunaha giemezsin ve bir bakarsinki cocuk kendiliginden kaeninda ölmüş. Buda sana imtihan olmuş. Tekrar soyluyorum o dalga gecenler anlmanizi beklemiyorum ve ne yazarsaniz yazin cevap vermeyecegim bu konuda . Arkadasim sanada diyorumki Rabbim yanlis karar vermeni nasip etmesin. Selametle...
Hanimefendi, cocuga bakamaz dedikleri icin o varsayimlari yazdim oyle olursa yine mi bakamam aldirayim mi diyecek dedim . adam aldatmis onu biliyoruz ve bunu kabul etsin diyende yok. Pihti bile olsa kalbi atan birseyden bahsediyoruz. Bunu sonlandirmaktan. Evet korunuyorum neden sordunuz ?Size bir sorum olacak. Varsayımları bırakın kenara olan durum belli yok babası ölmüş olsa Vs vs... yok öyle bir şey. Ortada aldatan bir eş var. Boşanma döneminde olan iki eş. Birbirlerinden kopmuş iki eş Vs. Soruma gelirsek korunuyor musunuz siz?
Peki neden korunuyorsunuz? Allah'ın vereceği cana engel oluyorsunuz? Demek ki siz de bakamaycaksınız ki, şu an istemiyorsunuz ki veya maddi durumunuz yok ki korunuyorsunuz. Olaya dini açıdan bakarsak her sene doğururuz(!) O sebeple sizi ve sizin gibi düşünenleri mantiginizla farklı açıdan bakmaya hatta bilime davet ediyorum. Bu olay ancak ve ancak ilimle çözülür. Olan olmuş bir kere. Yalnız buna yalnız ve yalnız bireyin kendisi karar verir. Sırf bu yüzden katil demeniz çok acımasızca.Hanimefendi, cocuga bakamaz dedikleri icin o varsayimlari yazdim oyle olursa yine mi bakamam aldirayim mi diyecek dedim . adam aldatmis onu biliyoruz ve bunu kabul etsin diyende yok. Pihti bile olsa kalbi atan birseyden bahsediyoruz. Bunu sonlandirmaktan. Evet korunuyorum neden sordunuz ?
Olaya dini acidan bakarsak her sene dogururuz demekle dini acidan nasil olmasi gerekeni bilmiyorsunuz demektir. Dinimiz korunamazsin demiyor bunu bilin önce. Ve sunuda bilin Rabbim o cani verecekse kounan insanlar bile hamile kaliyor bunuda biliyor musunuz. Yani Allah ol deddiktwn sonra kimse buna engel olamaz. Spiral taktirmis olan insanlar bile hamile kaliyor mesela..! Ve bilmediginiz konu hakkinda demekki sizinde belki durumunuz yok korunuyorsunuz diyemezsiniz ! Kürtaj sonrasi rahmim icin (yani kendi sagligim icin) korunuyorum.. bir evlad kaybettim. Cani verecek olanda alacak olanda kalbi durduracak olanda sadece ve sadece Allahtir. Sizinle bu konuda polimige girmeyecegim cunku ne kadr laf etsem boş dusunceleriniz farkli .hayirli geceler...Peki neden korunuyorsunuz? Allah'ın vereceği cana engel oluyorsunuz? Demek ki siz de bakamaycaksınız ki, şu an istemiyorsunuz ki veya maddi durumunuz yok ki korunuyorsunuz. Olaya dini açıdan bakarsak her sene doğururuz(!) O sebeple sizi ve sizin gibi düşünenleri mantiginizla farklı açıdan bakmaya hatta bilime davet ediyorum. Bu olay ancak ve ancak ilimle çözülür. Olan olmuş bir kere. Yalnız buna yalnız ve yalnız bireyin kendisi karar verir. Sırf bu yüzden katil demeniz çok acımasızca.
Önceki konumu bilmeyenler için kısacık özet geçeyim:4 yıllık eşim tarafından aldatıldım.Sizlerin tavsiyesi üzerine 8 gün önce canım acıya acıya bir daha arama beni numaranı engelliyorum dedim ve engelledim.Ondan çok benim canım yanmıştır sanırım.3 gün bana ulaşmaya çalıştı sonra o da vazgeçti.Dün boşanma dilekçesini avukatım götürmüş imzalatmak için.Çok sinirlenmiş imzalamam falan demiş.Ben de aradım akşam bir yerde oturalım diye aldım dilekçelerimi de buluştuk.İçeri girmemle birlikte ağlamaya başladı.Kendime söz verdim onun yanında ağlamayacağım diye.Çok kötü oldum ama ağlamadım.Başladım konuşmaya:"Sen bizi bitirdin,ben değil.Bunu fiilen yapmaktan çekinmiyorsun da iş resmiyete binince mi korkuyorsun? Sen benim aşık olduğum adam değilsin o gitti biliyorum ve ben de gidiyorum.Artık ikimiz yokuz.Bu da son görüşmemiz olacak.Al ya imzala ya da mahkeme istediği kadar uzasın boşayacağım seni.Ama rica ediyorum bari o kadar yaşanmışlık için daha fazla yorma beni.",dedim.Bıraktım kağıtları kalktım masadan.Dışarı çıktım.Arkamdan gelip verdi dilekçeleri.İmzalamış.Biliyorum saçma ama imzalamamalıydı.Kesinlikle boşanacaktım dönüşü yok yanlış anlamayın ama o vazgeçmeyecekti.Saçma bir şekilde ağlamaya başladım sarıldı bana.Ne kadar süre ağlayarak sarıldık bilmiyorum ama en sonda ittim onu.Döndüm evime.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?