Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Bende denedim gerçekten çok güzel oldu bool köpüklü ve mis gibi kokusu oluyor
Teşekkürler bizlerle paylaştığın için...

Ellerine sağlık canım benim, Afiyet Olsun. Böyle bir güzelliği sizlerle paylaşmak gerekirdi, aynı lezzete sizlerinde ulaşması benim için mutluluk verici. Paylaşılmalıki, hepiniz böyle bir farklılıktan haberdar olun... a.s.

Ben araştırdım kahve günde 3 taneden fazla içilirse zararlıymış fakat Türk kahvesinin, granür kahve kadar zararıda yokmuş...

a.s.

sodalı çikolatalı kahveyi bende merak ediyorum arkadaşlar deneyen varsa bir yazsın nasıl oluyor

Canım benim sodalı derken ben kahvenin yanında su değilde sodayla tüketmeyi seviyorum o yüzden onu yazmıştım kahveyi sodayla yapmıyorum... Çikolatalıya gelince arkadaşlardan yazmışlardı yanlışsa düzeltin hanımlar ; kahveyi aynen yapıyorsunuz kaynamadan biraz önce çikolatayıda katıyorsunuz... (fakat benimde anlamadığım şekerde katılıyormu????? :uhm: )
a.s.

gerçekten süpermiş bu fincanda türk kahvesi olayı terlik arkadaşımıza çok teşekkürler yaaa süper süper süper

Bu konuyu her gördüğümde kahve istiyor canım
mutlaka deneyin kızlar ben böyle bol köpüklü bi kahve içmemişimdir:)

Birde böyle deneyin derim şiddetle tavsiye ederim,1 fincan suyu cezveye alırım içine 2 kaşık kahve 2veya üç tane ülker napoliten çikolata koyuyorum,çok kısık ateşte yavaş yavaş karıştırıp çikolataların erimesini sağlarım,sonra karıştırmadan altını biraz açarım üzerine köpükler gelince azar azar alırım,köpüğünü aldıktan sonra birazdaha altını açıp kahve kaynadıktan sonra fincana dökerim,çok güzel oluyor ,isteğe göre arttırabilirsiniz,1 çikolata bir kesme şekerlede bir fincan için yapabilirsiniz,tadı ve köpüğü süper oluyor.afitet olsun deniyeceklere.

ben dün gece aclıgımı bastırmak ve tatlı ıhtıyacımı gidermek ııcn kahve yaptım aynı tarzda icine bır cay kasıgı sarelle koydumkaydirigubbakcemile2 tatlı istegımde hep yaparm bunu ama azda seker koyarım tadı daha guzel oluyor kücük bı kacamak gibikaydirigubbakcemile3

Sizlere fincan kahvemin yapım aşamaları... (püfffffffflerle)
1- Kahveyi ve şekerini koydum daha aygazı açmadan fincanı aygaza oturttum ve suyunu ekledim...

2 - Aygaz açıkken kahve çökmeye başlıyor ve çökünce bir tur karıştırıyorum aynı yönde...

3 - Köpürmeye başladı ve aygazı kapatıyorum...

4 - Artık kahvemiz sunuma hazırdır...

İşte bu şekilde yapıyor ve sunuyorum kahvemi bardaktakiler sodadır. (Arzu eden su ilede tüketebilir.Biz eşimle soda ile kahvemizi içmeyi sevenlerdeniz... :dance:) Hepinize afiyet olsun...

Son düzenleme:

Çok farklı ellerine sağlık canım... Denemek gerek fakat güzel olacağından eminim... Sevgiler...

a.s.

Olmuyor olmuyor olmuyorrr :1no2:

Ocakta kahve köpüklü ama kahve erimiyor ki

pütür pütür kalıyor ve herkes yüzünü buruşturuyor.

Ama NEDEN :1rolleyes:

Fincanda türk kahvesi iyi bir fikirmiş terlikcim.Şu an köpük köpük içiyorum.Akşama da eşime yaparım.Valla çok sağolasın...

ölçülerinize göre kahve ve şekeri cezveye koyun bi fincan suyla güzel bi karıştırın sonra ocakta iyice ısıtıp diger suyu ilave edin çok köpüklü olur.

hayret hiç duymamıştım fincan zarar görmüyormu ocakta direk ateşle temas ettiğinde..

çok canım çekti kalktım yaptım
tamam çok güzel köpürdü ama ben taşırdım kapattım hemen ocağın altını ama çokmu koydum acaba
işin püf noktası öncedenmi kapatmak terlikcim
ellerine sağlık canım sağolasın

şimdi kalkcam yapacam anca kahve aldım da az daha okuyum püf noktaları

az önce fincan kahvesini yaptım 2 taneyi aynı anda yaptık iki ayrı ocakta ma ocaklardan sadece bir tanesi küçük olduğu için diğerinde karıştıtırken elim yandı ayrıca görüntü olarak çirkin oldu enteresan bir köpük göremedim elim yandı ocağada taştı fincandan ya bence olmadı cezveye devaaaamm :))))

Yılmak yok amaaaa, lütfen bir kez daha deneyin. İnanın çok lezzetli oluyor. Kahve keyfine keyif katıyor... Ellerinizi yakacak kadar aygaz üzerinde tutmuyoruz ki, çok az karıştırıyoruz. Daha sonra hafiften köpürme başladığı anda aygazı kapatınız ve bu da size bir PÜFFFFFFFFFFFF noktası vereyim... Aygazı kapadığınız gibi kahvenin köpüren üste üfleyiniz... Üfleyinnnnnn...
Fincan kahvesini bir daha deneyip yine bilgilendirirseniz sevinirim. Yapacağınızdan eminim... Sevgiler canım... a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…