Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

bende fincan kahvesini denedim burdan görüp..valla mükemmel ötesi bşy.. fincan kahvesindek köpükleri gördükten sonra cezvede yapılanı begenmiorum artık..ama kalabalık misafirde nsl yetişir fincan kahvesi onuda bilemiorum:)

ayyy catlıycam yaa işteyim ben ama yaa (( öyle güzel anlatmıssınızki burnuma kahve kokuları geliyr resmen okurken off akşamda olmaz bugün eve gidiim hemen yapcam fincan kahvesi tabi sodalı ve cikolatalıyıda sırasıyla denicemm :))

ayy yaptım bende kahveyi ama yaparken tırstım dedim
ya patlarsa bu şimdi falan die :=)
bi kere karsıtırım dedim oda azcık döktüm :)
altlıkta yoktu o yüzden ama tadı
süper oldu buyrun buda görüntüsü
şuandada içiyom

offf bernacım ya yapılırmı bu bana ya bak vakit gecmiyr işteyim bennnn of offff aksam olsun artıkkk((

aa ben bu konuyu nasıl görmem daha öncee. Türk kahvesi ve sigara ikilisi hayatımın vazgeçilmezidir. kahve içmezsem krize girerim ayılamam o derece yani. konunun tamamını okuyunca ben de yazıcam bişeyler, belki yazılmıştır çünkü.

yeni öğrendim bide böyle deniycem bakın bakalım
önce cezveye kişi sayısı kadar kahve ve şeker koyup iyice karıştırılıyomuş sonra suyu altını yakmadan iyice karıştırılır sonra kızık ateşte altını yak ama karıştırma
ve fincanlarada köpüğükaşık değdirmeden pay edilecekmiş
inanılmaz köpüklü oluyomuş

Hemen kalktım fincana kahvemi koydum denedim.Fincana hiçbirşey olmadı.Kahvede gayet köpüklü oldu son anda taşırdım ama güzeldi.

Aynen bende kahvesiz bir gün bile düşünemiyorum (sigara hariç)... Heleki bu mutlaka fincan kahvesi olmalı diğer kahveler bana keyif vermiyor...
Sevgilerimle,
a.s.

Ellerine sağlık, Afiyet olsun canım... :teytey:

Kalabalık olunca mecburen cezveye geçiyorum çünkü yetiştirilemiyor. Yada sabırla beklerlerse olabilir....

a.s.

ilk okudugum günün akşamı yaptım bende arnavut usulü türk kahvesi
iyiydi hoştu da telvesini de içmiş bullunuyo insan yahuu
zaten aramda çok iyi sayılmaz gerçi de
yok yokk yinede geleneksel türk kahvesi gibisi yok:)
şekeri kahveyi koyup koyun kısık ateşe cezvenizde bakırsa
değmeğin kahve keyfine
benim ki şekerli olsunnnnnnnnnn:)

şimdi denedim fincanda pişen kahveyi tadıda nefis herkase afiyet olsun(sabah kahvemi içmiştim ama dayanamadım bitane daha içiyorum)kahvemi içmeden güne başlayamam

dün aksam denedim fincan kahveyi gercekten hiç bukadar köpüklü kahve yapmamıstım ve tadıda cok güseldi bugünde sodalı cikolatalı yapcam :))

bende denicem bu fincan kahvesini ilginç :)) paylaştığınız içinde teşekkürler :)

arkadaşlar ben bu fincanda pişirme işini nerdeyse 10 yıldır işyerinde yapıyorum fincanı yıkarken kendim kırmadıysam birşey olmuyor.Bazen taşırıyorum oda yanıyor ama mükemmel bir kokusu oluyor ben taş ocakta yapıyorum evdede ocağın elektrikli kısmında yapıyorum ayrıca ben daha önce birkaç kere kısık ateşte porselen tabağında yemek ısıttım ondada birşey olmadı ama yüksek ateş olmasın o zaman patlar

bi yaşıma daha girdimkaydirigubbakcemile3 çok beğendim mutlaka deniycem sağol canım

sodalı çikolatalı kahveyi bende merak ediyorum arkadaşlar deneyen varsa bir yazsın nasıl oluyor

gorucu kahve beklıomus ıcerde bende cezveyı aygaza vururmusum tak tak tak:roflol: :roflol: gorucu kacar gıdermıs noluo savaşmı cıktı dıe:roflol: :roflol:

Teşekkür ederim...

Bu fincanda türk kahvesini terlikten öğrendim doğrusu gerçekten lezzetli oluyorr...

İnsan birdaha cezveden kahve içmek istemiyo...

Yalnız tek birşey var
Telveleride içiyorsunuz dibe çökmüyor bununda bir zararı varmı bilmiyorum

Son düzenleme:
Bende denedim gerçekten çok güzel oldu bool köpüklü ve mis gibi kokusu oluyor
Teşekkürler bizlerle paylaştığın için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…