çok canım çekti kalktım yaptım
tamam çok güzel köpürdü ama ben taşırdım kapattım hemen ocağın altını ama çokmu koydum acaba
işin püf noktası öncedenmi kapatmak terlikcim
ellerine sağlık canım sağolasın
ya ben bu fincan kahvesini yaptım ama köpük yerine telvesini höpürdettim çok kötü oldu be yada benmi içmeyi bilmiyorum :))))
hayret hiç duymamıştım fincan zarar görmüyormu ocakta direk ateşle temas ettiğinde..
Fincanda türk kahvesi iyi bir fikirmiş terlikcim.Şu an köpük köpük içiyorum.Akşama da eşime yaparım.Valla çok sağolasın...
Telvesini mi? Telvesi dipte oluyor amaaa... Köpüğü o kadar yoğun oluyorki, bence sen onu telve zannettin. İlk etapta alışamayabilirsin canım, zamanla alışırsın. Sevemeyebilirsinde ağız tadı önemli, alışkanlık vs. Olsun denemişsin en azından. Ellerine sağlık canım benim... Sevgiyle kal... kaydirigubbakcemile5
Olmuyor olmuyor olmuyorrr :1no2:
Ocakta kahve köpüklü ama kahve erimiyor ki
pütür pütür kalıyor ve herkes yüzünü buruşturuyor.
Ama NEDEN :1rolleyes:
fincan kahvesini denedim taştı ilkinde ama sonraki çok güzel oldu harika bir lezzet evdekiler bayıldı nasıl yaptın diye sorup durdular fincana falan hiçbişey olmadı kısık ateşte yaptım
sap kısmını bı bez yardımıyla soguttum bıraz ıkram etmeden once, en basta karıstırırken yavas karıstırın kı fıncanın dısı batmasın tam kaynamaya yakın aldım taşmaması için sonuç süper, bende en başta fincan çatlıcak dıye basnda bekledım ama hıc bıse olmadı
slm arkadaşlar bebegim durmadıgı iiçin fazla okuyamadım belki bu tarifi veren vardr ama yazmak istedim.cezveye 1 fincan su koyuyorum 2 kaşık dolusu kahve şeker istege kalmış ve en önemlisi soguk su hepsini cezveye koyup şeker biraz eriyene kadar karıştrıyorum.ve birdaha aslakarıştrmıyorum sonra kısık ateşte köpük ler bir kere taaşmaya yakın fincena yarısını koyup diger yarısını ocaga tekrar koyup taşmaya yakın altını kapatıp fincanın üzerine ekliyorum ve süper oluyo.kaynanamdan ögrendim kendisinin kafesi var ve türkiyenin heryerinden kahvesini içmeye gelenler var ayvalık tarafında .tadı çok degişik ve muhteşem gelcek neskafe tarifide benden kupaya neskafe krema ve şekeri ekleyin çok az sucak su damlatın ve kaşıkla iyice karıştırın baya bir karıştruyoruz sonunda sarı kremaya benzeyen bir karışım oluyo ve sıcak suyu yavaş yavaş ekleyerek karıştrıyorz afiyet olsun birde hobby çikolatası varya isteyen karışıma onuda ekleyebilir ben çikolatalı daha da çok seviyorum ama önce çikolatasız birdeneyin afiyt olsuuuuuuuuuuuun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?