Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

Ben de fincan kahvesini 4 kez yaptım çok hoşuma gitti durmadan kahve yapıyorum paylaşım için teşekkürler. Enfes oluyor valla...Bi de resim çektim inşallah ekleyebilirim. Ha bu arada hiç taşırmadım ben...

Bravo size ilk yaparken muhakkak taşırılır... Ellerinize sağlık... Resmi eklersen sevinirim canım benimm... kaydirigubbakcemile2

kızlar ben bir kahve delisi olarak şunuda sorucam.o fincanda kahvede fincan ağzı yakmıyomu.

Yakmıyor canım, aygazdan bez yardımıyla alıyorsunuz ve fincan tabağına koyup servis edene kadar soğuyor fincan sapı soğuyor, fakat içindeki kahve asla soğumuyor... Bu kahvenin bir özelliğide sıcaklığını uzun süre koruması ve bol köpüklü oluşudur... Afiyet olsun canım...

kaydirigubbakcemile5

kızlar bakır cezvenin kahvesi nasıl oluyo.diğeriyle tat farkı varmı.

Evet fark var. İçtiğim için biliyorum gerçekten lezzetli. Ben fincanda kahveyi daha lezzetli buluyorum alışkanlıktanda olabilir. Kişi sayısı fazla olursa o zaman kahveyi bakır cezvede kısık ateşte yapıyorum... Kahve tadında güzel günler dilerim...

yerimseniben

ilk önce böyle güzel bir topic açtıgın için cok teşekkürler ediyorum sana terlikcim..
verdiğin bilgiler okadar önemliki benim için kahveyi cok köpüklü yapamayanlardanım bende malesef...:çok üzgünüm:
ama sayende inşallah olacak bundan sonayerimseniben
bakalım bugün yarın denicem ve resmini nasipse koyucam buraya canım..
cok cok sağol tekrar bilgilerin için..a.s.

seve seve paylaşıyorum canım benim tekce bilmeyen kalmasın, hepimiz kahve yapımının püf noktalarını ve farklılıkları öğrenelim diye... her ne kadar çok iyi bilsekte hayatta oldukça, öğreneceğimiz daha çok farklılıklar var; evet yapınca resminle de olsa paylaşmanı bekleyeceğiz, inşallah bu platformda bizlerle paylaşırsın...
Hayırlı akşamlar, sevgiler...

a.s.

paylaşırım canım paylaşırım merak etme cok sağol tekrardan canım cok cekti yaparım bu gece büyük ihtimal ...yerimseniben

Sevgiler...a.s.

Terlikciğim bazı bayanlar böyle güzel püf noktalarını falan vermek istemezler en güzelini kendileri yapmak isterler.Senin paylaşımın gerçekten çok bayanın işine yarayacak hem de çook.. a.s

kızlar teşekkürler,şimdi fincanda yaptığım kahveyi höpürdetiyorum.çok hoş.sayenizde bir alışkanlık daha kazandım sağolun.

terlik.. çok teşekkürler paylaşımın için ilk okuduğumda inanamadım ..gerçekten çok değişik bir yöntem ama bende denedim ve çok güzel oldu...herkesin denemesini tavsiye ederimi,, afiyet olsun..

ben her zaman bol köpüklü yaparım...a.s
görenler hayran kalırr begenerekte içerlerrr....
terlikcim cnm senin yöntemin gibi tarifim ama farkıı köpürmeye baslayınca üzerinden kasık kasık alıp fincanlara paylastırırım
o köpürürrrr ben koyarım köpük biterrr sona üzerine kahveyi boşaltırım cok güzel oluyo böyleee köpügü sönmüyoo hem hemde görünüm güzelll afiyet olsun...

Son düzenleme:
terlikcim yaptım bugün ...a.s
okadar güzel oldu ki kendi kahvemi hiç bu kadar begenmemiştim..
resmini yarın ekleyebilecegim anca..
tekrar cok cok sağol..
Herkese bol köpüklü kahveler...

ben,fincan,kahvesini,denedim,çok,farklı,güzel,oluyor,içende,farklı,olduğunu,anlıyor,zaten,bilgiyi,paylaşan,arkadaşa,teşekkür,ediyorum

ben fincan kahvesini denedim gerçekten çok güzel ve köpüklü oluyor, ama çok dikkatli olun ben aynı anda 2 tane yapıp bide başka bi işle uğraştığım için taşırdım..:)) ve taşma anında sadece karşısında çırpınıyorsunuz ve ocaktan çok zor çıkıyor..

Arkadaşlar hepinizin ellerinize sağlık... Harikasınız... Evet arkadaşım haklısın bazı insanlar püf noktalarını paylaşmak istemezler bir tek kendisi güzel yapmış olsun diye fakat bu bana göre değil. Ben paylaştıkça ve ne kadar çok insan tarafından yapılırsa mutlu oluyorum. Bencillik güzel değil. Hepiniz doğruyu ve güzeli öğrenip tadın isterim. Lütfen sizlerde arkadaşlarınızla sevdiklerinizle paylaşın bu kahve yapımını ve diğerlerini...

a.s.

Evet canım çok haklısın taştığında hemen temizlemelisiniz yoksa temizlemek zorlaşıyor... Ve sizlere tavsiyem kahveyi aygaza koyduğunuzda başka işle uğraşmayın yoksa illaki taşıyor... Gözünüz üzerinde olmalı....

yerimseniben

Ben ocağın başında teyakkuz halinde elimde bir bezle bekleyip köpürmeye başlayınca hemen kaldırıyorum. Kaldırdıktansonra bile kabarmaya devam ediyor çünkü..

geçenlerde eşim daha çiğ istediği için ona makinada kendimede cezvede kahve pişirdim, iki kahveyi yanyana koyduğunuzda aradaki farkı çok net görebiliyorsunuz,

makina çok kısa sürede ve çok köpüklü yapıyor ama makinada yapılan kahve pişmediği için rengi siyaha yakın cezvedeki göze hitap eden bir kahve tonu ve lezzeti aroması ile de kesinlikle makinaya fark atıyor..

sevgili terlik ve incir ben artık cezve kullanmıyorum.bu fincan işine kötü alıştım.farklı olduğu için yapmasıda zevkli geliyor.

Kahve yapmak hep zahmetli bi iş gelirdi bana. Babam isteyince mırın kırın ederdim. Şimdi o kadar keyif alıyorumki artık ben soruyorum evdekilere kahve içermisiniz diye kaydirigubbakcemile2

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…