Türk Kahvesi Yapmanın Püf Noktaları

harika bi paylaşım. çookk teşekkür ederim.. yıllardır köpürtemediğim kahveyi köpürtebiliyoorum sayenizde. harikasınız yaa.....

eşime yaptım oda çok beğendi
iş yerinde anlatmış şimdi patron ve müşavir yemekçi bayandan sürekli bu kahveden istiyomuş
yayıldı senin kahve canım

ay gecenin bu saatinde canım kahve çektii sizin yüzünüzden
of nasıl uyucam ben gece :'( ama içmem lazımm :)
şu cezve kullanılmadan yapılan kahveden yapıcam bkalım neler olcak :)
ben yaptıımda bi çok köpüklü oluyo süper
bide hiç köpük olmuo bulaşık suyu gibi oluyo xD
ayarım yok pek :))

yaptııımmmm
bu gece yine bana uyku yok :S
neyse
ay çok güzel oldu fincan sapa sağlam
ayrıca tabağına alınca hemen ılındı :)
tadıda güzel
paylaşan arkadaşa çok tşekkürlerr :))

bende merak ettim bak şimdi birazdan öğle yemeğimi yedikten sonra kesin denicem
bakalım nasıl olacak
paylaşımın için teşekkürler terlik

Ben ocağın başında teyakkuz halinde elimde bir bezle bekleyip köpürmeye başlayınca hemen kaldırıyorum. Kaldırdıktansonra bile kabarmaya devam ediyor çünkü..

Aynen dediğin gibi alsan dahi köpürmeye devam ediyor o zaman hemen üzerine üfleeee.... Ayyy canım kahve istedi.... Ellerine sağlık canım benim...kaydirigubbakcemile5

Hadiyin eşlere kahveler hazırmı????? Fincan kahvelerimiz işte böyle hazır bizimkiler... Arkadaşlar dikkat edermisiniz bilmem ama ben sunarken kahveyi karşı taraf alınca tutacak sağda olmalı bana büyüklerim öyle öğretmişlerdi. Tepsiye dikkat ederseniz karşı tarafa bu yönde sunar ve kulbun sağ eline denk gelmesini sağlarım... Paylaşmak istedim... yapmak yada yapmamak sizin zevkinize kalmış... Hayırlı pazarlar dilerim...

Son düzenleme:
ben kisi basi 1 tatli kasigi kahve,1 kesme seker,1 fincan su koyarim,atese koymadan iyice karistiririm,ocaga koyup karistirmaya devam ederim,cezvenin altindan pit pit sesler gelmeye baslar zaten:)
iste o zaman kendi halina birakirim,köpük yükselir yükselmez fincana koyarim...valla herkeste cok sever kahvemi..afiyet olsun

Ellerine sağlık canım benimmm ohhhh şimdi nede güzel gider kahve...
Hemen yapayım bari...
a.s.

kızlar,bütün konuyu iyice okudum, bir türk kahvesi tiryakisi olarak iki yolu denemeye karar verdim, biri fincanda kahve, diğeri de çikolatalı kahve.zaten kahveyle yanında çikolatayı çok severim,kimbilir içinde nasıl bi harika yaratcak,denemek için sabırsızlanıyorum.uzuun zamandır kendi yaptığım kahveyi pek beğenmiodum, tabi günlük telaş içerisinde alelacele yapıveriyorum bazen kahveyi, dolayısıyla bu da tadına yansıyor,hiç güzel olmuyor, ama bu haftasonu evde yalnızken, tam anlamıyla pişirme evresi de dahil olmak üzere güzeel bi kahve keyfi yapıcam.ağır ağır keyfine vararak, sonra da sigaramı yakıpp bu eşsiz keyfin tadını çıkartcamm bu faydalı ipuçları ve güzel tarifler için herkese çokk teşekküüür a.s.

Allah sendende razı olsun canım benim... dilerim bu teknik sayesinde kahveyide seversin...:jeyyar: şu an kahvemi höpürdetiyorum... tavsiye olunur... hayırlı günler dilerim canım...a.s.

İnşallah içersin canım... Bekarken benimde kahveyle aram yoktu. Evlendikten sonra annemle (kayınvalidem) arkadaşları içerken bende onlarla içmeye başladıkça kahveyi sevdim. Şimdide mutlaka sabah kahvaltı sonrası içmek isterim. Teşekkürler sanada afiyet olsun canım... a.s.

terlikcim resmi eklemek bir türlü nasip olmadı kızmamışsındır inşallah
ama tadı gerçekten süper oluyor ondan sonra 3-4 kez daha yaptım gerçekten süpersin yerimseniben
böyle güzel bir bilgiyi paylaştıgın için teşekkür ediyorum a.s.a.s.a.s.
en kısa zamanda resimle görüşmek üzere Şeniz

Asla kızmam canım benim... seve seve paylaşıyorum. Canın sağolsun ne zaman resmi eklersen görürüz... sevgiler...

fıncanda kahve pısırmeyı ılk kez duyuyorum..baya degısık bır yontem bende yarın denıyım..bu saatte butun evı uyandırmıyım..

arkadaşlar gerçekten çok güzel bir paylaşım ....teşekkürler...köpüklü kahve yapmasını asla beceremez kehve yapma söz konusu olduğunda hep birilerinin üzerine yıkardım:)))

aslında kahve tiryaki değilim ama buradaki yorumları okuyunca canım çekti özellikle fincanda kehve yapma fikri çok ilginç geldi ve sayfayı açık bırakıp hemen kalktım yaptım..ilk fincanım fiyaskoo( köpüğü sürekli kabarıyormuş azcık daha kabarsın deyince fincanın yarısı ocağa boşaldı:))
tabii 2. fincanda daha temkinli davrandım ve sonuç harika..ilk fincan bana 2. fincan eşime:)))yarım fincanda olsa gerçekten sıcacık lezzetli bir kahve içiyorum şuan da...

ellerinize emeklerinize sağlık..

bu arada nacizane bende bildiğim bir şeyi aktarmak istiyorum..kayınvalidemden öğrendim onlar tiryakidir...kahvemizi buzdolabında saklarsak tazeliğini her zaman koruyor..

sevgiyle kalın arkadaşlar

çok ilginç ilk defa duydum ben de fincanda kahve yapıldığını.

ama öyle güzel anlatmışsınız ki canım çekti:ecrin_bebek:

kahvesini az koyup yapacağım şimdi umarım güzel az koymak zorundayım kahveyi tansiyonum yüksek atlama yapabilir:bbo:

afiyet olsun herkese

evet buzdolabında saklanınca taze kalıyormuş gerçekten bir de kahve kutusunun içine 2 tane kesme şeker atılıp buzdolabında muhafaza edilince geç bayatlarmış kahve annem de bu yöntemi kullanıyor:lepi:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…