Ben ocağın başında teyakkuz halinde elimde bir bezle bekleyip köpürmeye başlayınca hemen kaldırıyorum. Kaldırdıktansonra bile kabarmaya devam ediyor çünkü..
ben kisi basi 1 tatli kasigi kahve,1 kesme seker,1 fincan su koyarim,atese koymadan iyice karistiririm,ocaga koyup karistirmaya devam ederim,cezvenin altindan pit pit sesler gelmeye baslar zaten:)
iste o zaman kendi halina birakirim,köpük yükselir yükselmez fincana koyarim...valla herkeste cok sever kahvemi..afiyet olsun
Ellerine sağlık canım benimmm ohhhh şimdi nede güzel gider kahve...
Hemen yapayım bari...
a.s.
Harika olur yaaaa... heleki muhabbetle çokda güzel gider... teşekkürler canım benim... :dance:ay canim gel bende yapicam simdi beraber icelim,ohh söyle bolca sohbette ederiz:))a.s.
kızlar helal olsun size yaaaaa.iyiki bu kk varmış.neler öğreniyoruz neler.hele ben bu fincanla ocakta pişirmeyi hiç duymamıştım.aslında kahveyi hiç sevmem.ama gelen misafirlere ikram etmek için süper bir fikir.allah razı olsun sizden.başka konularda başka tecribeleriniz varsa beklerimmm
inş canım ya.
şu kahveyi bir türlü sevemedim gitti.kafamçokkarıştı
içenlere çok özniyorum.şakkıdı
yok olmuyor olmuyor.içemiyoum.kafamçokkarıştıkaydirigubbakcemile
ama bu yöntemi akşam denicem mutlaka.inş.içerim.:jeyyar:
afiyet olsun şeker hanıma.s.
terlikcim resmi eklemek bir türlü nasip olmadı kızmamışsındır inşallah
ama tadı gerçekten süper oluyor ondan sonra 3-4 kez daha yaptım gerçekten süpersin yerimseniben
böyle güzel bir bilgiyi paylaştıgın için teşekkür ediyorum a.s.a.s.a.s.
en kısa zamanda resimle görüşmek üzere Şeniz
arkadaşlar gerçekten çok güzel bir paylaşım ....teşekkürler...köpüklü kahve yapmasını asla beceremez kehve yapma söz konusu olduğunda hep birilerinin üzerine yıkardım:)))
aslında kahve tiryaki değilim ama buradaki yorumları okuyunca canım çekti özellikle fincanda kehve yapma fikri çok ilginç geldi ve sayfayı açık bırakıp hemen kalktım yaptım..ilk fincanım fiyaskoo( köpüğü sürekli kabarıyormuş azcık daha kabarsın deyince fincanın yarısı ocağa boşaldı:))
tabii 2. fincanda daha temkinli davrandım ve sonuç harika..ilk fincan bana 2. fincan eşime:)))yarım fincanda olsa gerçekten sıcacık lezzetli bir kahve içiyorum şuan da...
ellerinize emeklerinize sağlık..
bu arada nacizane bende bildiğim bir şeyi aktarmak istiyorum..kayınvalidemden öğrendim onlar tiryakidir...kahvemizi buzdolabında saklarsak tazeliğini her zaman koruyor..
sevgiyle kalın arkadaşlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?