Türk Malı Show tv

ermanin kopekkk demesi beni cok gulduruyoo kaydirigubbakcemile3

Gopoolu gopek demesi yokmu :roflol:

Aslinda tiplemelere dikkat edince gercekten hicte yabanci gelmiyor bize..
Yani Turkler boyle olur demek istemiyorum, ama kendimize gulebilmemiz gerek, ve bu dizi bunu basariyor..

Ustelik gulduruyorda.. Uzerinde cok dusunmemek gerek..

Dinlenip keyif aldigim dizi, Avrupa Yakasindan sonra iyi geldi boshayallersmile

valla avrupa yakasindan sonra hic boyle gulmemistim cok iyi geliyo kaydirigubbakcemile3

valla avrupa yakasindan sonra hic boyle gulmemistim cok iyi geliyo kaydirigubbakcemile3

Soyle bi iyi sitcom yapilmiyor ki, bizde izleyelim..

En iyisi Avrupa Yakasiydi, o kaliteyi bulmakta zor.

Turk Mali urettigi karakterlerle, ve usta oyunculariyla yaklasiyor ama o kaliteye aklinialirimsmile

O yuzden keyif dizim oldu simdilik sositososito

gelecek bolum ne olacak acaba diye kendi kendimi yemeden baktigim 2.dizi hemde komik ayy daha ne olsunn sositososito

gelecek bolum ne olacak acaba diye kendi kendimi yemeden baktigim 2.dizi hemde komik ayy daha ne olsunn sositososito

Her bolum kendine has bi sekilde guzel, daha nolsun..

Biraz zaman gecsin tam oturacak senaryo.. Simdiden populer oldu ama

Gulmeye devam alkisalkisalkis

evet gercekten avrupa yakasi ilk basladigi zaman cok komik deildi yavas yavas guzellesti ama gulsenin senaryosu kadar guclu deil bu adamin

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türk Malı adlı dizide, Abiye ve Erman Kuzu karakterlerinin kullandığı bozuk Türkçe nedeniyle Show TV'den savunma istedi. Dizide söz konusu karakterler tarafından değiştirilerek söylenen Türkçe kelimelerin listesini çıkaran RTÜK uzmanları, dizinin sadece iki bölümünde toplam 81 ifadenin yanlış kullanıldığını belirlediler. 15 gün içinde verilecek savunma yeterli bulunmazsa, Türk Malı dizisinin yayını durdurulacak.

yok devenin naliakannehir
diziyi komik yapan abiyenin o yanlis konusmalari zaten, o olmayinca neyi izlicez biz

ay bu rtürkte bi salak, tvde sevisme sahneleri, dinimizi asagilama sahneleri olur hic bisi yapmazlar, masum bi diziye takarlar
sinirlendim sabah sabah yahu

devamı;
RTÜK uzmanlarının listeledikleri bazı yanlış ifadeler şunlar:

"Aritmatik (aritmetik), aşortman (eşofman), bu kadan (bu kadar), cöle (jöle), derişiklik (değişiklik), ezelfektan (dezenfektan), guzu (kuzu), hakketten (hakikaten), ivet (evet), kopek (köpek), laylon (naylon), lehavilite (rehabilite), liften (lütfen), mikemmel (mükemmel), ne kadan (ne kadar), ötüd odası (etüd odası), ruhsal burhan (ruhsal buhran), tebrik koyuyorum (tebrik ediyorum), tezcüraat (tezahürat), tijene (hijyen), tikkat (dikkat), tonurcuk (tomurcuk), yiter (yeter), yürüşen merdiven (yürüyen merdiven), zaman hışımı (zaman aşımı), şah mart oldu (şah mat oldu), uzun lafın sopası (uzun lafın kısası), ağaç yaşken emilir (ağaç yaşken eğilir), ödüm cörtledi (ödüm koptu), ayağını organına göre uzatmak (ayağını yorganına göre uzatmak), komşu komşunun gülüne muhtaçtır (komşu komşunun külüne muhtaçtır), misafir girmeyen eve doktor girer (güneş girmeyen eve doktor girer), temizlik İran’dan gelir (temizlik imandan gelir), istemek başarmanın karısıdır (istemek başarmanın yarısıdır), kitap en iyi tosttur (kitap en iyi dosttur), laf olsun torba kopsun (laf olsun torba dolsun), yalancının mumu yansıyana kadar yanar (yalancının mumu yatsıya kadar yanar), her koyun kendi bacanağıylan basılır (her koyun kendi bacağından asılır), Saval (Seval), Gokan (Gökhan), Hollanda’nın başkenti Paris (Hollanda;nın başkenti Amsterdam), logoritma (logaritma), aynobik (aerobik), esperesko (espresso), Aykut testi (IQ testi), boy Frenk (boy friend)."

rtük ün uğraştıklarına bak ya, tv de herşey güzel, mükemmel bi bu arıza, diziyi seyretmiyorum ama saçma buldum, buna gelene kadaaaarrrr....

RTUK'u bilmem ama son bolumlerinden hic keyif alamamistim...
Iyi bi komedi izlemek ne zor oldu ya..

Bu arada RTUK arastirmalara devam ederse piyasada dizi mizi kalmaz..
Butun dizilerde vardir ifadeleri yanlis kullanmak.. Sive mizahi surekli yapiliyor cunki..

evet ya zaten ermanin isyerindekilerin bir oyunculugu yok 4 kisiyle dizi donduruyorlardi cocuklarda cok katilmadilar ilk bolumlerde bir kac komsu falan ciksa iyi olur anne babalarda dahil olur insallah

ben türk malı dizisinde en çok uzatılan konulara illet oluyorum sanki dizi sürekli yerinde sayıyor hiçbi gelişme olmuyor bi dizi süresince bi konuşma bile sakız gibi uzayıp gidiyor umarım yeni sezonda daha renkli ve eğlenceli olur

RTÜK'ün ne yapmaya çalıştığını anlamak imkansız zaten,neye göre ceza kesiyorlar belli değil.
Şimdi bu bir komedi dizisi,aslında var olan Türkçeyi bozuk kullanma alışkanlıklarımızın hicvedilmesi,biz bunlara gülerken kendi halimize gülüyoruz..eee alaycı güldüğümüz bu garip Türkçeyi kendimizde kullanmamak için çaba sarf ediyoruz ,herkes de bize gülmesin diye .Sözün kısası dizi bence eğitime hizmet veriyor,Türkçemizi bozuk kullananların yüzüne vuruyor :))

vee ozkan ugur'da kadroya dahil oldu abiyenin dayisi rolunde..abiyenin annesi(melek baykal) ve dayisi cat kapi gelip kuzulara yerlesecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…