- Konu Sahibi eSmerimSin
-
sence hoslandigin kisi bizim kültürümüzü az cok biliyormu ???
sadece iki kişi ölene kadar yaşacaksanız sıkıntı olmaz ama senin ailen var onun ailesi var.iki kişi evlenirken aileleri ile de evlenir.ailelerin bakışı nasıl?.ben seviyorum oda beni seviyor mesele bitti deme sakın evlilik o kadar kolay değil.dogacak cocugun yetiştirilmesi asıl problem erkek kendı orfune adetine gore ıster kadın kendıne gore ister bunu boyleeeeee uzatabirim ama uzatmayacam.sadece sunu demek isterim sen onu seviyosan o da seni seviyosa tamammmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm değilllllllllllllllllllllllllllllll dır.
esmerimsin, yerinde olsam bu duyguyu tüketmek isterdim.
genıs aılelere sahıp oldugumuzu bılıyor mesala, mutfagımızın kebabdan ıbaret olmadıgını bılıyor, kızların erkekler kadar özgür olmadıklarını bılıyor.. sonucta yasadıgım yerde bır cok türk aıle yasıyor sınıfında türkler varmıs, komsuları var türk..
hatta ıslam dınıne bıle meraklı, camıye gıtmıs ve ayakkabsının cıkarılması gerektıgını ögrenmıs böyle bunun gıbı ufak tefek seyler mesala domuzun pıs bır hayvan oldugunu düsünüyor ve 8 yasından berı agzına domuz etı koymamıs tıksındıgı ıcın..
benı yanlıs anlama yabancı bırınden hoslanıyorum dıye sımdı bütün yabancıları savunmuyorum yada kendı mılletmı kötülemıyorum ama her mılletden var temızlıge önem verende vermeyende, türkıyeye tatıle geldıgımde bır dolmusa bıneyım ter kokusundan kendımı zor dısarı atarımbılıyorum cok sıcak bende terlıyorum ama alıpta bır deo sıkmak cok zor olmasa gerek ..
Bu iyi iste az da olsa kültürümüzü biliyor..Yabanci biriyle beraber olmak veya evli olmak bazilarinin düsündügü gibi okadar kolay degil (Erfahrung spricht)..Kulturelle Unterschiede sind in mancher Hinsicht sehr groß aber ich finde es ist auch nichts was man nicht bewältigen kann..bence önemli olan DIN eger müslümanliga ilgisi varsa seninde bu konuda bilgin varsa ve ilerde biraz destek cikip ona belki yol gösterirsen neden olmasin derim??
Yaşayarak tüketmekti kastım.bana ajdarın nosunu ver ılgımın baska yere kaymasını sagla
ee tabiki orasi öyle yani sen istiyorsan farklidir
ben bu islerde yani evlilik filan düsünüyorsam ya da adi her neyse
öncelikle yataga alacagim kisi,birlikte yatacagim kisi olarak bakiyorum..yani ben ter kokusu vs demiyorum ben baska birsey diyorum..
sen hoslaniyorsan senin icin sorun yoksa sorun yok o zaman,benimde arkadaslarim var yabanci sevgilileri olanlar,
ama sen fikir dedigin icin herkes kendinden birsey katar sen yine bildigini yaparsin yani ne yapmak istiyorsan onu yap...
mutlu olursun belki hic sorun olmaz..
nasl yanı erfahrung sprıcht? senınde mı böyle bır sey yasadın canm??
genıs aılelere sahıp oldugumuzu bılıyor mesala, mutfagımızın kebabdan ıbaret olmadıgını bılıyor, kızların erkekler kadar özgür olmadıklarını bılıyor.. sonucta yasadıgım yerde bır cok türk aıle yasıyor sınıfında türkler varmıs, komsuları var türk..
hatta ıslam dınıne bıle meraklı, camıye gıtmıs ve ayakkabsının cıkarılması gerektıgını ögrenmıs böyle bunun gıbı ufak tefek seyler mesala domuzun pıs bır hayvan oldugunu düsünüyor ve 8 yasından berı agzına domuz etı koymamıs tıksındıgı ıcın..
evet yasadim canim ve yasadigim insanlada suan evliyimilk baslarda bende senin gibi düsünüyordum aradaki tek fark benim esim müslümandi zaten buda kararimi baya etkiledi...Baska bir dine inanan biri olsaydi kesinlikle olmazdi cünkü ben dinime cok düskünüm.
kültür farki var buda bir gercek aber wenn du damit umgehen kannst dann sehe ich da keine probleme
cok bol sanslar sıze canm ınsllah mutlulunuz cogalır ve cocukarınız varmı ?
und kann er auch türkisch sprechen? oder musst du dıch auf deutsch mıt erm unterhalten
Sagol canim cocuk yok daha ilderde insallah....türkisch kann er cat pat er versteht viel aber reden klappt noch nicht so gut
Was ich dich noch fragen wollte denkst du er will mehr wie freundschaft??? was sagt dir dein gefühl?
er hat es mır zwar nıcht dırekt gesagt aber er zeigt mır das er mehr wıll.. ja hauptsache ihr seid glücklich, sprache ıst nıcht so wıchtıg..
hmm ve söylermısın wie haben deine eltern reagiert?
ve sanırım forumda yabancı dıl yasak, ınsallah ceza yemeyız
upsss bilmiyorduuuumtamam ozaman bizde türkce yazariz sorun degil
Ailem ilk basta fazla olumlu bakmadi ama karsida gelmediler önce tanimak istediler onlar icin önemli olan Müslüman olmasiydi...zaten tanidiktan sonra cok sevdiler...tabiki bu kisiyede bagli olan birsey biz türklerde saygi cok önemli..beraber oldugun insan kültürüne hayata bakis acina örf ve adetlerine saygi duymasi gerekiyor ..belki ona normal gelen seyler sana uymaya bilir (Fortgehen, bei ihm Übernachten gibi seyler mesela)
Ailen konservativmi bilmiyorum ama eger öyleyse ve eger hoslandigin kisiyle bir beraberlik istiyorsan (Beziehung) bence bunlari ona anlatmalisin cocuk sonradan sudan cikmis baliga dönmesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?