Turkan88'in Diyet Günlüğü

bitanelerim dun hepiniz icin tekeer teker dua ettim.RABBIM sizleri her iki dunyada mutlu etsin INSAALLAH.saglik,sihhat versin.sorunlariniz oldugunda bile ufacik,cozunur tipden bisey olsun.:16::16::16::16:

Amener Resulu Suresi, Anlamı ve Önemi....

Rahman ve Rahim Olan Allah'ın Adıyla;

Amener resûlü bimâ ünzile ileyhi min rabbihî vel mü’minûn. Küllün âmene billâhi ve melâiketihi ve kütübihi ve rusulih; lâ nuferriku beyne ahadin min rusulih. Ve kâlu, semi’na ve etâ’na, gufraneke rabbena ve ileykel masıyr.

Lâ yukellifullahu nefsen illâ vüs’aha, leha ma kesebet ve aleyha mektesebet. Rabbena lâ tuahızna innesiyna ev ahta’na. Rabbena ve lâ tahmil aleyna ısran kemâ hameltehu alelleziyn...e min kablina. Rabbenâ ve lâ tuhammilna ma lâ tâkatelena bih. Va’fuanna, vağfirlena, verhamna. Ente mevlâna, fansurna alel kavmil kâfiriyn.

Anlamı:

Rasûl, rabbinden kendisine inzâl olana iman etti. Hepsi de (mü’minlerin), iman ettiler Allâh ile, Allâh’a; meleklerine; kitaplarına; resûllerine. Rasûllerim arasında fark görmediler; işittik ve itâat ettik, mağfiretini isteriz rabbimiz, dönüşümüz sanadır dediler.

Allâh kimseye teklif etmez kapasitesi dışındakini. Yaptığınızın kazancı da sizedir, kaybı da!.. Rabbimiz, unutursak veya hataya düşersek bizi bundan mesûl tutma. Rabbimiz, bizden evvelkilere yüklemiş olduğun ağır yükleri bize yükleme. Rabbimiz güç yetiremiyeceğimiz görevlerle görevlendirme. Bizleri affeyle, bağışla, merhamet buyur. Bizim mevlâmızsın, gerçeği örtenlere karşı bize zafer ihsan et!..

Hazreti Ali ve Hazreti Ömer’den gelen bir rivayette şöyle buyrulmuştur:

-Akıllı bir insanın bu âyetleri okumadan uyuması asla mümkün olmaz’

Müslim ve Tırmızî isimli hadîs kitablarında mevcuttur ki; Hazreti Resûl aleyhi’s-selâm şöyle buyurmuştur:

-Allahu Teâlâ sûre-i Bakara’yı iki âyetle sona erdirdi ki, bunları Arş’ın altındaki hazinesinden ihsan buyurdu. Bunları öğreniniz, kadınlarınıza, çocuklarınıza öğretiniz. Hem Kur’ândır, hem namazda okunur, hem de duadır.’

Bu âyet okunduktan sonra -âmin’ kelimesinin ilâve edilmesi hakkında da bazı hadîs-i şerîfler mevcuttur.

Diğer taraftan bir başka hadîs-i şerîfte de bu âyetlerle ilgili olarak şöyle buyurulmaktadır:

-Her kim sûre-i Bakara’nın son iki âyetini okursa, bu ona, gecenin âfetlerinden şeytanların şerlerinden korunmak için yeterli olur!..’

Hiç değilse günde bir defa bu âyetleri okumak muhakkak ki, bize çok faydalı olacaktır.

alintidit

Son düzenleme:
günaydınlarrr güzellerr:16::16::16::16::16:

günaydın canlarım,
napıyosunuz bakalım
nasıl gidiyor
sizede günaydın fıstıklar gününüz güzel geçsin :16:
gunaydin guzeller.iftara misafirlerim var INSAALLAH.yemeklerim hazir.oldum bitdim,ne pisisrdim yazayim

suleymaniye corbasi
bulgur pilavi
firinda cop siste kasarli kofte(1kofte,1patates,1 patlican)
kuzu bugulama
blincik(krep icinde pirincle kiyma)
koz patlican salatasi
aycicegi pidem
revani

Allah kolaylık versin tatlım.. yemekler şahane duruyo yiyenlere afiyet olsun şimdiden:56::56:ellerine sağlık...

günaydın canlarım,
napıyosunuz bakalım
nasıl gidiyor
sağol bıtanem çok yorgunum ve açımmmmm:((sen nasılsın güzelim?kızın nasıl?

günaydınlarrr güzellerr:16::16::16::16::16:
sana da günaydın canım benım:))

gunaydin guzeller.iftara misafirlerim var INSAALLAH.yemeklerim hazir.oldum bitdim,ne pisisrdim yazayim

suleymaniye corbasi
bulgur pilavi
kuzu bugulama
koz patlican salatasi
aycicegi pidem
revani
evın hangi tarftaydı geliyorumda:))

bitanelerim dun hepiniz icin tekeer teker dua ettim.RABBIM sizleri her iki dunyada mutlu etsin INSAALLAH.saglik,sihhat versin.sorunlariniz oldugunda bile ufacik,cozunur tipden bisey olsun.:16::16::16::16:
Allah razı olsun bıtanem Allahım senıde gönlune göre versin insallah Alişinı sana bağışlasın

sizede günaydın fıstıklar gününüz güzel geçsin :16:

Allah kolaylık versin tatlım.. yemekler şahane duruyo yiyenlere afiyet olsun şimdiden:56::56:ellerine sağlık...
gel gidelim ne dersin :))

bugün benim için çok ama çok güzel bir gün :32: sabah tartıldım ve 67 kilo geldim :52: nasıl mutluyum anlatamam ...
ne kadar zayıflamıssın inanamıyorum masallah ya afferin sana:)):nazar:

:17::17: evet fehiyem yaa bende şaşırdım :) oysa malatyadayken neler neler yemiştim...inşallah yeniden şişmem burada..istanbul bende kilo yapıyo :44:

ben 65 im hedefim 58 bakalım ramazandan sonra ne yapacağım öff öff gözümde çok bubyor su kılolar yaa nasıl vereceğim kı?:26:

suleymaniye corbasi
bulgur pilavi
kuzu bugulama
koz patlican salatasi
aycicegi pidem
revani

Türkancım Allah razı olsun bitanem Allah kabul etsin dualarımızı
ya ben süleymaniye çorbasının tarifini istiyorum cnm

bugün benim için çok ama çok güzel bir gün :32: sabah tartıldım ve 67 kilo geldim :52: nasıl mutluyum anlatamam ...

Gülşencim süpersin cnm maşşallah sana çok sevindim cnm benim

Fehiyem üzme kendini gözünde büyütme ne olacak senin için azimli kadınsın sen

Sağol Nurgül'cüm .. Bende çok sevindim :) sizin gibi çıtır hatun olcem bende:21:

tabiki destek olucaz birbirimize.. hedefler aynı ama ahh bide boylarımız aynı olaydı:31: benim boy 1.60 :(
olsun bıtanem ne olacak kısa değilsin kı

ah ah bıtanem çok sağol umarım verırım:((

Sağol Nurgül'cüm .. Bende çok sevindim :) sizin gibi çıtır hatun olcem bende:21:
çıtırız kız zaten sadece az kıloluyuz o kadar:))

selam kızlar beni unutmadınız umarım. ben işlerimi hallettim yeni evime taşındım şimdi tayinimi bekliyorum umarım o da hallolur sonra rahatım artık. hala hedefine ulaşamayan varmı yoksa ben yalnız mı kaldım kilolu kilolu. ben kilo veremediğim gibi üstüne biraz da aldım malesef.

Back
X