Turkiye de yasamak

Hadi kızlar hep beraber kaçalım burdan

Konu Türkiye ve yurtdisi olunca laf lafi acti abla. Konu dışı olmadi sanki muhabbet ama muhabbet döndü. uyumlu insanlar denk gelince dönüyor ister istemez. Mapusa mi gidiyoruz yani abla simdi.

Işte bazen birden gelişiyor ve insan dur yazma diyemiyor kendine.tuhaf bir şey çekiyor insanı bi anda sohbet.

Biz Vallahi arkadasa Turkce ogretmenmesine vesile olsun diye burda durmadan yazdik. Onu bekliyorduk .

Hangi meslek allah bilir o zaman
Bizdeki şey gibi serbest meslek yapıyorum ben öyle serbest iste
Almancıların çocukları gördüğüm kadarıyla hep ausbildung yapıyor cidden Toplum olarak bir çok şeye para endeksli baktığımız için de orada yaşayan Türkler çocuklarını buna yönlendiriyor genelde, hayata bir an önce atılsın diye. Ben mastera geldim, master yapan çok Türk var ama hepsi Türkiye’de bir üniversiteden mezun olup gelmiş. Almanların büyük kısmı ise üniversiteden sonra birkaç yıl çalışıp para biriktirip sonra başlıyor master’a. Bakıyorsun 30 yaşında keyfi mastera başlayan Almanlarla dolu bölümler Türkü göremezsin ama o hep ekmeğinin peşinde

Ama ausbildungun da çok mantıklı yanları var aslında. Bir tanıdığımın kızı geçen yıl başlamıştı meslek eğitimine bir fabrikada. Haftanın 2 günü teorik dersler için okula gidiyordu, kalan günlerde fabrikada farklı departmanlarda çalışıyordu. Her departman için 3-4 ay ayrılmış, mezun olana kadar bütün departmanlar gezilip tüm işler öğretiliyormuş. Aylık 1200 euro ücret alıyordu meslek eğitimi sırasında, 3 yıl sürüyor sanırım okul ve bitince o fabrikada çalışmaya başlayacaktı direk. Başladığı zaman da hangi departmanda kalmayı istediğine kendi karar veriyor, nerede isterse orada kalıyor. İşi bilinçli bir şekilde seçme avantajı gayet güzel bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…