Ama siz 10 sene Türkiye’de yaşamışsınız , yani o arkadaşın bu durumda tam tersi İngilizcesinin sizin Türkçeniz gibi olması gerekiyordu . Ayrıca siz başka ülkede doğmuşsunuz . Türkçenizin kötü olması gayet normal ki , bence Türkçeniz gayet güzel ve anlaşılır . En azından yapma tarzanca konuşmuyorsunuz .Bulgaristanda dogup buyudum, 10 yil Turkiyede yasadim ve suan Belcikadayim.Turkcem sorunlu biraz.Cumle kurma tarzi Ingilizce,Hollandaca ve Bulgarcada ayni, fakat turkcede cok farkli.
Sistemden şikayetçiNeden yav kahve icecek arkadaşı mi kalmamis Turkiye de cok onemli biliyosun.
Aaa hayir yok. Pandemi sebebiyle sartlardan dolayi oluyor ama kastettigim mesela vergi odemedikleri icin bizlerden daha fazla vergi kesiliyor. Kiralar o oranda daha fazla zam oluyor. Çünkü kira paralarini da devlet veriyor. Devletin kasasina para girmeli. Mesela ev vergisi araba vergisi burda her ay ödenmeli. Calisma kosullari gayet rahat o konuda hicbisey diyemem. Ha bir de saglam olan herkes hasta raporu almaya calisiyor. Bu korkuncNe gibi bir acısı çıkıyor ? Ek mesai falan mı yapıyorsunuz ?
Sanırım gelip aynı dediğin şeyi yapmayı planlıyor . Ayrıca burda estetik kliniği açsa daha çok kazanacak . Geçenlerdeki konuyu hatırlarsınavrupadan estetik için akın akın türkiyeye geliyorlar hatta sağlık turizmi oldu artık bir nevii.ne yapacakmış avrupada?
Yasam standardidir canim.avrupadan estetik için akın akın türkiyeye geliyorlar hatta sağlık turizmi oldu artık bir nevii.ne yapacakmış avrupada?
benim eşim de dil sıfır ama ülke ülke gezer yıllardır.keşke vaktinde dil öğrenseydim der ve hayıflanır.hangi ülkede oranın dilini aktif kullanmalıyız bence.böylece almanyada yabancı türkiyede almancı olmazlar gibi gibi.Siz yinede çok iyisiniz maşallah benim çocuklarım da ingiltere de doğup büyüdüler yazma konusunda sizin gibiler ama eşim asla türkçe yazamaz okumayı bile yemi öğrendi ilk okul 1.sınıf hızında okuyor.
Aslında biz yurt dışında yaşayıp ta türkçesi kötü olanlarla dalga geçmiyoruz bilerek hata yapılması çok fena bazıları var türkiye de yasayıp kurduğu cümlelerin yarısından fazlası ingilizce. Hayır sorsan ingilizce de bilmez araya bir iki ingilizce kelime sokar havalı olur sözde)))
Bunlara sinir oluyorum ben dilimize sahip çıkmak zorundayız kaç ingiliz veya amerikalı cümle kurarken türkçe kelime kullanıyor ki?onlar bize özensin biz onlara değil..
O bizdede var ne yazıkkı. Sanki vergi ödemek için işe girmişim anasını satayım. 13-14 senedir çalışıyorum bir gün dahi hastalık yapmamışım. Allah o günleri göstermesin ama dediğiniz gibi bazen bizde bu durumdan şikayetçi oluyoruz .Aaa hayir yok. Pandemi sebebiyle sartlardan dolayi oluyor ama kastettigim mesela vergi odemedikleri icin bizlerden daha fazla vergi kesiliyor. Kiralar o oranda daha fazla zam oluyor. Çünkü kira paralarini da devlet veriyor. Devletin kasasina para girmeli. Mesela ev vergisi araba vergisi burda her ay ödenmeli. Calisma kosullari gayet rahat o konuda hicbisey diyemem. Ha bir de saglam olan herkes hasta raporu almaya calisiyor. Bu korkunc
Hem de spontam konusma ve hareket zamirini biliyor , ben bilmiyordum sahsen . Turkcesi de guzel .Ama siz 10 sene Türkiye’de yaşamışsınız , yani o arkadaşın bu durumda tam tersi İngilizcesinin sizin Türkçeniz gibi olması gerekiyordu . Ayrıca siz başka ülkede doğmuşsunuz . Türkçenizin kötü olması gayet normal ki , bence Türkçeniz gayet güzel ve anlaşılır . En azından yapma tarzanca konuşmuyorsunuz .
türkiyede iyi kazananlar bizim gibi yaşamıyorlarki ama.hem kendilerinin hem de başta kız çocukları olmak üzere her türlü özgürlükleri var.sosyal ortamları başka yaptıkları şeyler yadırganmıyor evlenmeden de istedikleri gibi yaşıyorlar toplum baskısı sadece yoksullara var maalesef.Yasam standardidir canim.
Sadece kazanmakta yetmiyor ki
Kazandiktan sonrasi da onu guzel guzel yemek, konforun , gelecegini görmek, çocuklarının egitimini gelecegini düşünmek en azndan ön görmek.
Tabiki. Türkiye’de gördüğüm durum adil ve orantılı olmayan gelir ve gider. Avrupa’da hersey pahalıda olsa en azından nerdeyse herkesin alım gücü var . Hani burayı övmüyorum ama durum bu maalesefYasam standardidir canim.
Sadece kazanmakta yetmiyor ki
Kazandiktan sonrasi da onu guzel guzel yemek, konforun , gelecegini görmek, çocuklarının egitimini gelecegini düşünmek en azndan ön görmek.
O ne kız ?Hem de spontam konusma ve hareket zamirini biliyor , ben bilmiyordum sahsen . Turkcesi de guzel .
Aynen yurt dışında mecburuz Tabi ki bulunduğumuz ülkenin dilini kullanmaya.benim eşim de dil sıfır ama ülke ülke gezer yıllardır.keşke vaktinde dil öğrenseydim der ve hayıflanır.hangi ülkede oranın dilini aktif kullanmalıyız bence.böylece almanyada yabancıtürkiyede almancı olmazlar gibi gibi.
Cok dogru, 30 yildir burada yasayan ama üc kelimeyi yan yana koyaman hemserilerimiz var.Burada gır gır geçiyoruz ama avrupada kanunlar onlari bilenler icin var.Dili konusamadigi icin hastaneye gidemeyen mi dersin, cocugun okulunda ogretmene iki soru soramayan mi dersin.Hele ki posta ve evrak isleri onlar zaten kocaman dert.benim eşim de dil sıfır ama ülke ülke gezer yıllardır.keşke vaktinde dil öğrenseydim der ve hayıflanır.hangi ülkede oranın dilini aktif kullanmalıyız bence.böylece almanyada yabancı türkiyede almancı olmazlar gibi gibi.
Eğitim acisindan bile bakinca genelde yurtdisinda eğitim aliyor maddiyati iyi olanlar. Ya da bir elini yurtdisina atiyor illa ki bunun sebeplerini ben hep hayat konforu olarak gördüm basta.türkiyede iyi kazananlar bizim gibi yaşamıyorlarki ama.hem kendilerinin hem de başta kız çocukları olmak üzere her türlü özgürlükleri var.sosyal ortamları başka yaptıkları şeyler yadırganmıyor evlenmeden de istedikleri gibi yaşıyorlar toplum baskısı sadece yoksullara var maalesef.
Ben de bilmiyordum , o arkadas yazmis arastirip ogrenecegimO ne kız ?
Belki Aileleriyle çok zaman geçirmedikleri içindir ..Aynen yurt dışında mecburuz Tabi ki bulunduğumuz ülkenin dilini kullanmaya.
Ay o almancı türklerin genç olanlarının türkçesi nedense daha bir kötü oluyor ya bana mi öyle geliyor yoksa
sorma bir de anlamayalım diye yanımızda aralarında almanca konuşmuyorlar mı gıcık oluyorum.bir de eğitimlerini sorduğum zaman hep meslek yapıyorum cevabını alıyorum.hiçç şu üniversiteyi bitirdim diyenine rastlamadımAynen yurt dışında mecburuz Tabi ki bulunduğumuz ülkenin dilini kullanmaya.
Ay o almancı türklerin genç olanlarının türkçesi nedense daha bir kötü oluyor ya bana mi öyle geliyor yoksa
Okadar hızlı gidiyor ki, yetişemiyorumBen de bilmiyordum , o arkadas yazmis arastirip ogrenecegimsen sanirim diger mesajlari gormedin , kacirmissin .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?