Yilda iki kez giderim acikcasi cünkü dayanamiyorum gercekten.. Ucaktan indigim zaman böyle Deniz havasi memleketimin kokusunu alinca o kadar mutlu oluyorum ki gözlerim doluyor yemin ediyorum utanmasam yeri öpecem oracikta
Bir cok seye sahip olamayacagimi biliyorum.. Ilk basta Arabama  cok sevdigim arabam olmicak, fazla paramda olmayacak.. belki issiz olacagim ama en kötü ihtimal tercümanlik yaparim diyorum.. Acikcasi herseye hazirliyorum kendimi cok sevdigim Ailem olmadan, cok sevdigim Arkadaslarim Dostlarim olmadan ama insan hayata biyerden baslamali degilmi? Annem zamaninda “ Almanyaya gidedeksin hayatin kurtulur” diye babamla evlenmis sonradan sevmis tabi ama hayatinin kurtuldugu yok valla  Kimseye muhtac olmadan yasiyoruz ama bu kadar sadece.. Babam destekliyor hep arkamda ama Annem biraz tedirgin.. Benim icin tek Sorun Issizlik. Ben calismadan duramam, alismisim ve tek korkum is bulamamak.
Mantikli düsünüp karar vermeye calisiyorum.. Mantigim kesinlikle burda kalmalisin diyor kesinlikle ama aklim kalbim yapamazsin kendini burda heba etme diyor.. Siz evet yasamissiniz biliyorsunuz türkiyedeki yasami ve tartip bicmeniz daha kolay olacaktir.. Ama bi deme Yasam yapicam insallah 
Siz evlimisiniz ve isiniz var mi? iyi bir isim olacagini bildem orda yemin ederim bir dakika düsünmem.
Hem bundan sonar ben memleketime ülkeme faydali olmak ülkeme hizmet etmek istiyorum burda kiymetimiz bilinmiyor ki.. Bircok bilim adami Türkiye nin ilerde Yildiz bir Ülke olacagini söylüyor, ve bende aynisini düsünüyorum bi eski birde simdiki haline bakilirsa… Hatta bazen Almanlara diyorum ilerde bizde size “misafir” isci olarak alicaz diye sinir oluyorlar hihi 
canım Türkiyeye alışmak hiiiç zor olmaz gel sen vatanımıza :) bi de sana bişi anlatim ben..benim dayım evlenip almanyaya gitti bundan 20 yıl önce falan..4 çocukları oldu yengemle..sonra dayım oraya alıştı,imkanları rahat geldi falan derken çocuklarda büyüdü tabi..en büyük kuzenim 19 yaşında..yabancı bi sevgilisi var..yabancı olması sorun değil de kültürler farklı,en önemlisi dinimiz farklı..Türkiyeye dönmek istedi dayım çocuklar büyüdükten sonra ama bu kez de kuzenlerim istemedi...kuzenim o görüştüğü çocukla aynı evde yaşamaya başladı..dayım yengemle bu konudan dolayı çook tartıştı ve onlarda ayrıldı..en küçük kuzenim kanser tedavisi görüyor orda..3 yıldır yüzlerine kokularına hasretiz..gerçi senin ailen almanyadaymış ve sen çok şanslısın ki iyi yetiştirmiş ailen seni ama demek istediğim sen de evleniceksin ilerde çocukların olucak yani illaki sende düşünmüşsündür bunları...doğduğun yer değil doyduğun yer derler bi de..böyle işte canım,umarım en hayırlı kararı verirsin ama herkesten çok yüreğinin sesini dinle..
benimde frankfurtta akrabalarım var..artık hayat eskisi gibi güzel değil diyorlar.eskiden mark varken tüm sülalesini doyururlarmış.şimdi almanı da göçmeni de kuaför e gitmiyor saçını eşine kestiriyormuş evde.tamam daha tıkır tıkır işleyen hayatı kolaylaştıran oturmuş sistem var ama..
bir kere iklim facia(ben izmirliyim duramam alışamam),türksen zaten 1-0 geriden geliyorsun,sürekli çalışıp kendini ispatlamak zorundasın.yani gider gitmez hoşgeldin deyip 15000 euro ile başlatmıyorlar..bana da bir ara avrupa cazip geliyordu ama artık değil.22 yaşında erkek kuzenlerim var,bir görseniz boylu poslu yakışıklı.o kültürde büyümelerine rağmen biz alman istemeyiz,burda yetişmiş kız bile istemiyoruz,bizi memleketten kızlarla tanıştırın diyorlar
verdiklere paraya göre hayat pahalı. mesela kuzenlerle konuştuk burda en kıytırık terlik 5 lirayken orda 25 eurodan başlıyor dediler.ayrı bir bavul burdan yapıp gittiler.
yani orda daha mutlu olacağıma inanmadım hiç..
alman bir hocam vardı benim de, kulakları çınlasın. 8deki derse girmek için, 8e 15 dk. kala odasından çıkardı çünkü yolda öğrenciler durduracak, soru soracak bilirdi. derse geç kalmamak için yapardı bunu. derse tek vaktinde başlayan hoca oydu. 8de sınıf kapısında olurdu, 15-20 saniye kapıda gelebilecek öğrencileri beklerdi. 25. saniyede geleni almazdı hatta kapıyı çalmasına bile müsaade yoktu. diğer hocalar ise lay lay lom, kafasına göre.
otobüs olayımızı anlamıyordu. nasıl saati, dakikası olmaz diyordu kadın.
bir de elektrik kesintilerine anlam veremiyordu, önceden nasıl haber verilmez diye.
çok da fedakar bir bayandı. başka hiç bir hocanın haberi olmadan, notları kötü öğrencileri toplar ders yapardı. öğle arasını bile feda ederdi.
bende almanyada yasiyorum ama yasli ninelerin laf attigina sahit olmadim ve hastaneye kac defa yattim bir bebek gibi baktilar ilgilendiler benimle
birkere cok disiplinli insanlar,randevu oldugunda 5 yada 10 dakika erken gelirler
cocuklari yetistirme konusundada disiplinliler
yigidi öldür hakkini yeme demisler
bu mesajim gurbetteyim icin
Eskiden iyiymis oyle diyo ilk gelenler ve trkyyide hala o eski biraktiklari gibi zannediyolar ve bir turlu donmek istemiyor 1. Kusak
Evet burda haftalarca gunesi gormuyoruz. Resmen gunesi ozluyorum. Artik surekli karanlik bi havadaki psikolojiyi dusunun.
Burada okumus birikolayca trkyede rahat ve iyi denebilecek isler bulabiliyo. Okumayipta almancasi yada ingilizcesi bile olmasi yeterli. Ya avrupada buraya sonradan gelen turk kadinlari sadece temilikcilige layik goruluyo. Burada yetisip okuduysanizda bir is basvurusunda en son secilecek kisiiniz. Oncelik kendi vatandaslarina.
Fiyatlar konusunda da akrabalariniz son derece hakli. Bende soyle anlatmaya calisayim burada verilen 1.500euro trkiyenin 1.500tl sine bile denk gelmiyor hatta yarisi 750tl .Aldimiz seyleri ,evimizin kirasini vsr hesaplarsak.
benimde hocalarım vardı dershanede alman..onlarda tatlılardı:) birde kendi ülkelerinde gör sen onları..
yabancı bir ülkedeler isterlerse lanetlik yapsınlarda görelim.hepsi sevimli olur birden bire...
benimde hocalarım vardı dershanede alman..onlarda tatlılardı:) birde kendi ülkelerinde gör sen onları..
yabancı bir ülkedeler isterlerse lanetlik yapsınlarda görelim.hepsi sevimli olur birden bire...
bende almanyada yasiyorum ama yasli ninelerin laf attigina sahit olmadim ve hastaneye kac defa yattim bir bebek gibi baktilar ilgilendiler benimle
birkere cok disiplinli insanlar,randevu oldugunda 5 yada 10 dakika erken gelirler
eksik anlatiyorsunuz
kira yardimi var
cocuk parAsi yardimi var
issizlik parasi var
bebegin olursa 2 sene annelik para yardimin var
bilet,sinema,okulda öglen yemekleri,cocuklarin okulun gezi paralari,ders malzemeleri kitap paralari hepsi veriliyor
geliri yetmeyenlere esya parasi,tasinacaklara evin depoziti ,tasinma parasi
hamilekide yardimlar dahada cok artiyor
üniversitelerde bedava olcak bu seneden sonra
hastanelerde ezcanerlerde doktorlarda bankada görüyorum bizim Türk kizlarini cok güzel calisiyorlar
tamam mükkemel degil ama kötüledeginiz gibide degil
Var inkar etmiyorum. Bu arada annelik parasi burda 1 sene. Onuda kaldiracaklar suan onun planlarini yapiyolar. Bizim insanlarimizdanda verilmis haklari son derece suistimal edenlerde var.
Ama benim anlatmaya calistigim artik bicok hak ,yardim vsr trkiydede verilmeye baslandi arkasida geliyor. Yine bi cok konuda trkye avrupayi solda birakti. Cunki avrupa artik ilerlemiyor hatta geriye gidiyor.
Yine bende kiliseye bagli bir hastanede kaldim dogumda. Arkadaslarin bahsettigi gibi cok iyi davrandilar bana orada. Hala dua ederim onlara aklima geldikce Allah onlara hidayet versin diger dunyalarida guzel olsun.
Ama boyle bi yeri bulmak icin kaldigim yerden uzaga gitmek zorunda kaldim. Ve musluman bir turk dktru sayesinde giris yaptim
Amacim "benimde cevremdekiler donmek istdimi duyunca ayni seyleri soyluyo; yapamazsin ,edemezsin" iste burda bunlar var sunlar var. Eee o sayilanlarin hepsi olmasada trkiyedede var, bazi seylerdede trkye daha ilerde.iste amacim bunu anlatmak
Birde bunlarin yaninda trkye memleketim ayni dili , ayni dini paylasiyoruz. Bu acidanda daha rahatiz,daha ozguruz
Gitmek isteyen imkani olan hic beklemesin gitsin bence. Hic korkmasin.
Canim inanirmisin ayni sorunu ben de yasiyorum. Ben de 23 yasima giricem, Frankfurtda dogup büyüdüm, simdi Kasselde Üniversitede ögretmenlik okuyorum. 4. sömestere girecem, toplam 7 sömestr ama arkasindan bir de iki yil Referendariat geliyor yani okulda ögretmenlik yapmalisin ve ardindan bir daha sinava girmelisin... Ben peki ne zaman Türkiyeye yerlesicem 30 yasima gelince mi(
Benim de sevdigim biri var, o da gel burda okursun diyor ama olmaz kesinlikle öyle bir cözüme göz kirpamam..
Yilbasinda Istanbuldaydim inanirmisin icim hayat ve enerji doldu resmen! Ondan önce bir yil tatile cikmamistim almanyada kös kös oturuyodum okula git gel, cevre desen dogru dürüst biri yok herkez kendi derdinde, seni takan yok... Kasselde pek türk yok zaten onun acisini cok cekiyorum, suratsiz almanlar selam bile vermiyorlar o derece... cok sinsi, bencil, ve cikarcilar.. üstüne bir de cok bilmisler, felegin sasar...
Ben burda depresyona giriyorum cok ciddiyim.. hayata küsüyorum resmen. sicaklik samimilik yok. tam tersi asagilik duygusuyla kendimi yiyip bitiriyoruminsanin kendi ülkesinden kendi milletinden iyisi yok..
Benim sevdigim bu arada kosova göcmeni, diyorum hayatim istanbulda yasanilmaz gel biz kosovaya bi kasabaya yerleselim yuvamizi kuralim sakin sakin mutlu mesut yasayip gidelim diyorum :))) ama siz söyleyin, istanbulda cocuk yetistirilir mi??? kimin ne oldugu belli degil, cocugumu nasil disari salarim benyapamam vallah... almanya da da kendi gözlerimle görüyorum, hatta kendim yasadim, okullarda 3. sinif muamelesi ve hakaret görüyorsun ögretmenlerden! bunlarin üstünü kapatmasini cok iyi biliyorlar ama gavurlar!
neyse... bana da bi akil verin, ögretmenlik okusam ne gibi imkanlarim olur orda? pazar günü nisanin 12sine kadar istanbulda olucagim yine ve biraz arastirma yapmak istiyorum. simdiden tesekkür ederim
benimde frankfurtta akrabalarım var..artık hayat eskisi gibi güzel değil diyorlar.eskiden mark varken tüm sülalesini doyururlarmış.şimdi almanı da göçmeni de kuaför e gitmiyor saçını eşine kestiriyormuş evde.tamam daha tıkır tıkır işleyen hayatı kolaylaştıran oturmuş sistem var ama..
bir kere iklim facia(ben izmirliyim duramam alışamam),türksen zaten 1-0 geriden geliyorsun,sürekli çalışıp kendini ispatlamak zorundasın.yani gider gitmez hoşgeldin deyip 15000 euro ile başlatmıyorlar..bana da bir ara avrupa cazip geliyordu ama artık değil.22 yaşında erkek kuzenlerim var,bir görseniz boylu poslu yakışıklı.o kültürde büyümelerine rağmen biz alman istemeyiz,burda yetişmiş kız bile istemiyoruz,bizi memleketten kızlarla tanıştırın diyorlar
verdiklere paraya göre hayat pahalı. mesela kuzenlerle konuştuk burda en kıytırık terlik 5 lirayken orda 25 eurodan başlıyor dediler.ayrı bir bavul burdan yapıp gittiler.
yani orda daha mutlu olacağıma inanmadım hiç..
eksik anlatiyorsunuz
kira yardimi var
cocuk parAsi yardimi var
issizlik parasi var
bebegin olursa 2 sene annelik para yardimin var
bilet,sinema,okulda öglen yemekleri,cocuklarin okulun gezi paralari,ders malzemeleri kitap paralari hepsi veriliyor
geliri yetmeyenlere esya parasi,tasinacaklara evin depoziti ,tasinma parasi
hamilekide yardimlar dahada cok artiyor
üniversitelerde bedava olcak bu seneden sonra
hastanelerde ezcanerlerde doktorlarda bankada görüyorum bizim Türk kizlarini cok güzel calisiyorlar
tamam mükkemel degil ama kötüledeginiz gibide degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?