Türkiye den Almanya ya yerleşenler?

ausgburg

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2017
2.353
1.047
73
34
Arkadaşlar 32 yaşındayım ve yurtdışı planım var. Almanya da yaşam nasıl? Memnun musunuz? Daha mı erken gitmek gerekirdi? Benim yaşlarımda gidenleriniz var mı?

Bennnnnnnnnnnnnn

Bebeyem her şeyden önce şunu söyleyeyim ki, nasıl mutlu olacaksan öyle yaşarsın yaşla bu işin bir ilgisi yok. İnsanın şehir, ülke değiştiresi varsa çıkıp gitmeli.

Yaşın da gayet genç, öncelikle Alman kültüründe o yaş fazla mı az mı bilmem ne mi kafası hiç yok, insanların ve deneyimlerin SKTsi yok ... Türkiyede 30yaşına gelince yaşlanıyorsun, 35e gelince de mezara giriyorsun toplumun gözzünde hdsggsgdg

Aşk için evlenip gelen 30lu yaşlarda kadınlar tanıyorum, ABDyi bırakıp gelenler bile var. Tabi ki kültür farklı, hayat farklı mutlu olan da var mutsuz olan da var hayattan ne aradığına bağlı. Taşındığım ilk 3 yıl bana çok iyi gelmişti, Türkiyenin keşmekeşinden gürültüsünden sonra kafam şişmiş beynim dinlendi, sonra da sıkılmaya başladım zaten:) Ama bu benim deneyimim, herkesin deneyimi kendine ait ve farklı farklı. sana tavsiyem izin al işinden birkaç hafta yaşa öyle bak. Bol şans dilerim!

Bu arada meslek neydi konu sahibesi, egitimin ne derece, diploman taniniyor mu orasi cok onemli. Turkiyedeki lisans egitimlerinin hicbiri Alman lisansina denk sayilmiyor, Turkiye lisans + master derecesi Alman diplomasina denk geliyor.
Ben mesela Ankaranin guzide teknik unvsinden mezunum ona ragmen master derecem olmasaydi valla benim egitimim bile sayilmayacakti gerisini okuyanlar hesap etsin.

Bu arada meslek neydi konu sahibesi, egitimin ne derece, diploman taniniyor mu orasi cok onemli. Turkiyedeki lisans egitimlerinin hicbiri Alman lisansina denk sayilmiyor, Turkiye lisans + master derecesi Alman diplomasina denk geliyor.
Ben mesela Ankaranin guzide teknik unvsinden mezunum ona ragmen master derecem olmasaydi valla benim egitimim bile sayilmayacakti gerisini okuyanlar hesap etsin.
Eğitimim sayılıyor lisansım sayılmıyor.

ben Almanya'da değilim ama birkaç ülkede yaşadıktan sonra şu anda yaşadığım ülkeye "geç" denebilecek bir yaşta yerleştim. imkanın varsa da hiç yaşına bakmadan yerleş -şayet eğitiminin bir geçerliliği var ise-. Avrupa, eğitimsiz Türk'e yeterince doydu

ben Almanya'da değilim ama birkaç ülkede yaşadıktan sonra şu anda yaşadığım ülkeye "geç" denebilecek bir yaşta yerleştim. imkanın varsa da hiç yaşına bakmadan yerleş -şayet eğitiminin bir geçerliliği var ise-. Avrupa, eğitimsiz Türk'e yeterince doydu
Bi biz doyamadık :)

Back
X