Bende onu diyorum aslında madem burda kaziklaniyorlar ama ısrarla burayı tercih ediyorlar. Kendi yasadiklari ülkede olsunlar mis gibi. Konu sahibi arkadaşta geçen sene burada euro üzerinden estetik olmuş bu sene yine ısrarla burayı niye tercih ediyor. Bu kadar kazık yendiği düşünülüyorsa çok mantiksiz olmuyor mu.
Yazdıkça konu sahibine hak vermeyecek duruma geldim ben zaten. Siz beni bırakın devam edinKazıklamak değil serbest piyasa ekonomisi onun adı...biz burda eğitim sağlık özelleşmesin diye bı tarafımızı yırtarken seçim dönemleri yurtdışından gelen sandıklar belirliyor kaderimizi...ben artık çuvalla vergi veren bir vatandaş olarak çocuğumu devlet okuluna gönderemiyorum, devlet Hastanesi'nde tedavi olamıyorum , bırak estetiği ağzımdaki eksik dişleri yaptıramıyorum 2 yıldır ama sebebini de biliyorum, o yüzden serbest piyasada belirlenen fiyatlara değil verdiğim vergilerin nereye gittiğine şaşırıyorum sadece
Maalesef öyle çilekçim, ben bu ülkede sözde "nispeten yüksek gelir" sahibi biri olarak özellikle son iki yıldır çocuğum hayatta kalsın yeter modunda yaşıyorum zaten, 5-6 bin gelir bandında yaşamaya çalışanları düşünemiyorum bile...sinirlerimiz iyice bozuluyor her geçen günAslında dediğim gibi nasıl tanımlayacağımı bilemedim tam. Birim para üzerinden bakınca 10 bin lira ve 10 bin euro aynı şey. Kura vurunca da euroyu veren kişi kazıklanmış olmuyor da değişik bir şeyler oluyor işte. Gerçi herkesin yaptığı işe, verdiği hizmete istediği bedeli biçme hakkı var.
Bunu kabul etmeyen de yaşadığı ülkede yaptırır istediği işlemi. Hastaneye gidip burada yaşıyor numarası yapmak da hoş değil.
Yazdıkça konu sahibine hak vermeyecek duruma geldim ben zaten. Siz beni bırakın devam edin
Vergilerin nereye gittiği belli de neyse...
Zaten yakında hepimiz aç yaşayacağımız için dişe mişe çok da ihtiyacımız yok bence.
Yav bı de biz köpek gibi çalışıp vergiden inleyip karnımızı bile doyuramıyacak hale gelmişken , devlette test olamıyoruz , mecbur özellere gidiyoruz, parası neyse pazarlık bile yapamadan ödüyoruz covidden geberip gitmeyelim diye, hatun eksi enflasyonda yaşayıp , estetik derdine düşecek kadar rahatken bı de mağdur ve haklı ilan ediyor ya kendini...pesTürk parasının 10 katı fazlasını kazanıp gelip burda sistemi dolandırmaya mı kalkacaksınız? Ne kadar saçma ve etiğe aykırı bir durum.
Kaç para derlerse desinler yaşadığınız yere göre çok daha uyguna gelecektir merak etmeyin. Öyle parasını vereyim ameliyatımı olayım diye bir şey yok zaten. Elbette burda yaşamadığınız ortaya çıkacak. Ha amacınız güzellik merkezi vari yerlerde merdiven altı işlem yaptırmaksa onu bilemem.
Devlet sağlığı özelleştirdiyse doktorun suçu ne? manavın soğanına etiket koyarken ne kadar etik sorumluluğu varsa doktorun da o kadar var, sonuçta o da serbest piyasada kendi eğitiminin deneyiminin başarısının bedelini kendisi belirliyor, manav da kazancını düşünmek zorunda doktor da... benim ücretim bu, beğenmezsen başka doktora gidersin demek etik dışı mı oluyor? Zaten merak etmeyin sizin etik dışı ve fırsatçı dediğiniz deneyimli uzman doktorlarımızın tamamına yakını nedense şu anda yurtdışına çıkmaya çalışıyor zaten, birkaç yıl içinde Suriyeli veya tabela üniversitelerde online tıp eğitimi almış hekimlere emanet edicez kendimizi mecburen, o zaman hep beraber görücez ebemizin etiğini...Yorumlar öyle gelmiş ki sanki euronun TL karşısında 10 kat değerli olması kadının suçu. Bir işlem eğer 10.000 TL ise herkes için 10.000 TL' dir. Hizmeti alan kişinin hangi ülkede yaşadığının, hangi para birimi ile kazandığının ne önemi var? Size tavsiyem özel sağlık sigortası yaptırın. Estetik işlemlerini karşılamıyor diye biliyorum. Ayrıca etik sahibi bir doktor da zaten turist yolmaya hevesli fırsatçılar gibi farklı bir ücret istemeyecektir diye düşünüyorum.
Bir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir. Ben doktorlara fırsatçı demedim. Bir daha okuyun. Bunu turizmin yoğun olduğu yerlerde yaparlar. Taksi 50 TL yazar ama 50€ ister taksici turistten. Bu benim değerlerime uymaz. Diğer dediğiniz hususları ise oy verirken değerlendirirsiniz. Refah seviyeleri bizden yüksek diye onlara düşman olmak çok da mantıklı değil.Devlet sağlığı özelleştirdiyse doktorun suçu ne? manavın soğanına etiket koyarken ne kadar etik sorumluluğu varsa doktorun da o kadar var, sonuçta o da serbest piyasada kendi eğitiminin deneyiminin başarısının bedelini kendisi belirliyor, manav da kazancını düşünmek zorunda doktor da... benim ücretim bu, beğenmezsen başka doktora gidersin demek etik dışı mı oluyor? Zaten merak etmeyin sizin etik dışı ve fırsatçı dediğiniz deneyimli uzman doktorlarımızın tamamına yakını nedense şu anda yurtdışına çıkmaya çalışıyor zaten, birkaç yıl içinde Suriyeli veya tabela üniversitelerde online tıp eğitimi almış hekimlere emanet edicez kendimizi mecburen, o zaman hep beraber görücez ebemizin etiğini...
Bir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir. Ben doktorlara fırsatçı demedim. Bir daha okuyun. Bunu turizmin yoğun olduğu yerlerde yaparlar. Taksi 50 TL yazar ama 50€ ister taksici turistten. Bu benim değerlerime uymaz. Diğer dediğiniz hususları ise oy verirken değerlendirirsiniz. Refah seviyeleri bizden yüksek diye onlara düşman olmak çok da mantıklı değil.
Taksicilerle doktorları aynı kefeye koyamıyorum ben, kusura bakmayınBir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir. Ben doktorlara fırsatçı demedim. Bir daha okuyun. Bunu turizmin yoğun olduğu yerlerde yaparlar. Taksi 50 TL yazar ama 50€ ister taksici turistten. Bu benim değerlerime uymaz. Diğer dediğiniz hususları ise oy verirken değerlendirirsiniz. Refah seviyeleri bizden yüksek diye onlara düşman olmak çok da mantıklı değil.
Bir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir. Ben doktorlara fırsatçı demedim. Bir daha okuyun. Bunu turizmin yoğun olduğu yerlerde yaparlar. Taksi 50 TL yazar ama 50€ ister taksici turistten. Bu benim değerlerime uymaz. Diğer dediğiniz hususları ise oy verirken değerlendirirsiniz. Refah seviyeleri bizden yüksek diye onlara düşman...Devlet sağlığı özelleştirdiyse doktorun suçu ne? manavın soğanına etiket koyarken ne kadar etik sorumluluğu varsa doktorun da o kadar var, sonuçta o da serbest piyasada kendi eğitiminin deneyiminin başarısının bedelini kendisi belirliyor, manav da kazancını düşünmek zorunda doktor da... benim ücretim bu, beğenmezsen başka doktora gidersin demek etik dışı mı oluyor? Zaten merak etmeyin sizin etik dışı ve fırsatçı dediğiniz deneyimli uzman doktorlarımızın tamamına yakını nedense şu anda yurtdışına çıkmaya çalışıyor zaten, birkaç yıl içinde Suriyeli veya tabela üniversitelerde online tıp eğitimi almış hekimlere emanet edicez kendimizi mecburen, o zaman hep beraber görücez ebemizin etiğini...
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz...Taksicilerle doktorları aynı kefeye koyamıyorum ben, kusura bakmayın
Şimdi bana misal özel estetik dr u 20 bin dedi meme ameliyatı için konu sahibine sırf burda sigortası yok diye ki özel dr sigorta istiyor mu 20bin euro mu diyecek hiç olacak iş değilÇünkü Türkiye de sigortalı değilsiniz. Sadece size değil o fiyatlar.
Özel hastanede,
Sigortası olanın 3000 ödediği ameliyata, sigortası olmayan 9-10 bin ödüyor.
her ay sigortalı için 700-800 lira prim ödeniyor.
arada bu kadar fark olsun değil mi?
Yoo içinde bulunduğumuz koşulları ve gidişatı gayet iyi anlıyorum, derdim de bu zaten, keşke anlamasaydımBir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir. Ben doktorlara fırsatçı demedim. Bir daha okuyun. Bunu turizmin yoğun olduğu yerlerde yaparlar. Taksi 50 TL yazar ama 50€ ister taksici turistten. Bu benim değerlerime uymaz. Diğer dediğiniz hususları ise oy verirken değerlendirirsiniz. Refah seviyeleri bizden yüksek diye onlara düşman...
Siz okuduğunuzu anlamıyorsunuz...
Özel sağlık sigortası yaptırır. Sizin vicdanınıza sığıyor mu sizden 10 K. alınırken konu sahibinden 100 K alınması?İyi de bizim sigortamiz var vergi ödüyoruz bırakın da o kadar fark olsun. Hastane için konuşuyorum diğer esnaf beni ilgilendirmiyor. Sigorta olmasa özelde bizde kat kat fiyat öderiz.
Özel sağlık sigortası yaptırır. Sizin vicdanınıza sığıyor mu sizden 10 K. alınırken konu sahibinden 100 K alınması?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?