Vermesin işte, vicdanımız elvermiyor "kazıklanmasına" , beğenmiyorsa yaşadığı ülkede yaptırsın diyoruz biz de ama konu sahibi ısrarla 2. ameliyatı da burda olucam diyor nedense?Özel sağlık sigortası yaptırır. Sizin vicdanınıza sığıyor mu sizden 10 K. alınırken konu sahibinden 100 K alınması?
Cevaplarınız niye bu kadar saldırgan? Eğer elinizden geliyorsa siyasete girin ne biliyim sivil toplum örgütlerine üye olun.Yoo içinde bulunduğumuz koşulları ve gidişatı gayet iyi anlıyorum, derdim de bu zaten, keşke anlamasaydım
Siz 1000 kira kazanıp 500 lira vergi ödüyorsunuz ve bir başkası 10000 kazanıp oda 500 lira vergi ödüyor . Sizce bu adilmi?Özel sağlık sigortası yaptırır. Sizin vicdanınıza sığıyor mu sizden 10 K. alınırken konu sahibinden 100 K alınması?
10 bin ile 10 euro dr a farklı bence buda haksız kazanç dr sonuçta tl ile geciniyor 10 bin euroyu çevirince yüz bin yapıyorsa ciddi haksız kazanç vardırAslında dediğim gibi nasıl tanımlayacağımı bilemedim tam. Birim para üzerinden bakınca 10 bin lira ve 10 bin euro aynı şey. Kura vurunca da euroyu veren kişi kazıklanmış olmuyor da değişik bir şeyler oluyor işte. Gerçi herkesin yaptığı işe, verdiği hizmete istediği bedeli biçme hakkı var.
Bunu kabul etmeyen de yaşadığı ülkede yaptırır istediği işlemi. Hastaneye gidip burada yaşıyor numarası yapmak da hoş değil.
Yazdıkça konu sahibine hak vermeyecek duruma geldim ben zaten. Siz beni bırakın devam edin
Vergilerin nereye gittiği belli de neyse...
Zaten yakında hepimiz aç yaşayacağımız için dişe mişe çok da ihtiyacımız yok bence.
Estağfurullah niye saldırgan olayım, siyasetten de hiç anlamam, sıradan vergi veren vatansever bir vatandaşım sadece, tatlı tatlı tartışıyoruz burda ama argümanlarım sağlam olduğu için size sert geliyor sanırım, kırdıysam kusura bakmayınCevaplarınız niye bu kadar saldırgan? Eğer elinizden geliyorsa siyasete girin ne biliyim sivil toplum örgütlerine üye olun.
Hizmetin bedeli kişiye, kişinin milliyetine, kazandığı para birimine göre değişmez, değişmemeli. Rica ediyorum global ve büyük düşünün.Siz 1000 kira kazanıp 500 lira vergi ödüyorsunuz ve bir başkası 10000 kazanıp oda 500 lira vergi ödüyor . Sizce bu adilmi?
Yurtdısında yaşasaydınız anlarsınız ne demek istediğimizi. Yüksek kazanan herzaman daha fazla öder ama az gelirli olan çok daha az öder . Denge böyle sağlanıyor yoksa insanlar sınıflastırılırdı. Örneğin ben bir diş kontrolü icin 1000 euro para ödüyorum çünkü gelirim belli bir miktarın üstünde . Ama arkadaşım aynı doktorda hiç ücret ödemiyor çünkü geliri düsük ve anca giderlerine yetiyor .Cevaplarınız niye bu kadar saldırgan? Eğer elinizden geliyorsa siyasete girin ne biliyim sivil toplum örgütlerine üye olun.
Ne farkı var pirayecim benden 10 bin alıp sırf yurtdısından geldi diye 10 bin euro istoyorsa hiç bir farkı yok fırsatçılıkTaksicilerle doktorları aynı kefeye koyamıyorum ben, kusura bakmayın
Öyle düşünüyorum zaten... param varsa gider en iyi yerden en pahalısını yaptırırım.Hizmetin bedeli kişiye, kişinin milliyetine, kazandığı para birimine göre değişmez, değişmemeli. Rica ediyorum global ve büyük düşünün.
Nasıl bir beyin yahu bir sağlık sektörüne laf atmamistiniz ona da çökecek....bu ülke bitsede kurtulsaniz....Bacım orada sağlık çok pahalı değil, TL çok değersiz...merak etmeyin yakında sağlık sektörümüz çökecek zaten, o zaman siz yine değerli eurolarınızla sırf keyfi operasyonlar için bile parası değersiz başka ülkelerde işinizi görebileceksiniz ama bakalım biz napıcaz
Aksine argümanlarınız bana sağlam gelmedi. Ben sadece ülkenin ekonomik durumundan bunalmış bir insan gördüm. Ama günah keçisi seçecekseniz onlar konu sahibi ya da diğer turistler, yabancılar değil. Ayrıca ülkenin dövize ihtiyacının olduğu şu günlerde umarım gelir ve burada istediği hizmeti alır konu sahibi.Estağfurullah niye saldırgan olayım, tatlı tatlı tartışıyoruz ama argümanlarım sağlam olduğu için size sert geliyor sanırım, kırdıysam kusura bakmayın
Hayir bunu yapanlar da devlet hastaneleri falan olsa. (Bu yoruma hak verdim bu arada yanlış anlamayin) ozel muayenehanede direk gidip görüşünce bu sekil yapiyorlar, yoksa devlette zaten 10 tl ye 10 euro olacak iş degil. Ki ben 10 kat fiyat farki olduğunu pek zannetmiyorum en azindan her doktor için, 3 5 kat vardir belki.Bu konuyu taksicilerle kıyaslayanlar olmuş. Bunun adı sağlık turizmi. Ve ülkede yaşayanlardan elbetteki farklı bir fiyat tarifesi var. İşler ters giderse kendi kazandığımız para birimi üzerinden tazminat istiyorsunuz. Beğenmezseniz gelmeyin. Boşuna da saklamaya çalışmayın, gereken belgelerde herşey ortaya çıkıyor
İyi de bir şeyin değeri 5000 birimse sırf daha çok parası var diye ,onun parası daha değerli diye neden konu sahibi 45000 ödesin???Bu parlak fikri one surerken Euro'nun TL'den 9 kat degerli oldugunu biliyorsunuzdur umarim. Bizim kendi paramizla alim gucumuz sizin 9'da birinizken bu uygulama neden garip geldi size?
Tamam da kuzum adam fırsatçıysa ben de başka doktora giderim, illa sen yapacaksın ne verirsem razı olacaksın diyemem ki... Belki benden çok alıp artanla ihtiyacı olana bedava yapacak, belki kendi cebine atacak , kimden ne kadar aldığını mı takip edeyim? orasına karışamam ama o doktor pahalı olmasına rağmen alanında iyi diyeilla ona gidiyorsam bedelini ödemek zorundayım, sağlığım sözkonusu çünküNe farkı var pirayecim benden 10 bin alıp sırf yurtdısından geldi diye 10 bin euro istoyorsa hiç bir farkı yok fırsatçılık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?