- 5 Ekim 2020
- 14.547
- 39.654
- 548
- 36
Evet evet burada onlara özenen yaşadıkları ülkeye ozenenler gidince anlıyor ne olduğunu amaaaaaa... Tabii o ülkenin insanı gibi olanlar hariçHava atmalarına bakma , İnan sen onlardan çok çok daha güzel şartlarda yaşıyorsun. Bir çoğunun yaşadığı evleri görsen Türkiye’de bedava versen oturmazlar . Sizin örnegin pazardan taze taze alıp yediginiz şeylere hasretiz biz
Bu yurt dısından gelenlerin suçu değil turistlere de öyle yapılmasına karsıyım bi uyanık biziz cunkü valla bana kimse bunu kabul ettiremezAslında şöyle de düşünebiliriz. Baktığımızda fırsatçılık gibi geliyor olabilir. Ama bibicim şöyle düşünelim. Senin maaşında vergilerden kesinti oluyor. Her şeye vergi ödüyoruz. Kendi insanlarına burada tl üzerinden faydalanmamız normal geliyor. Zaten burda bile bır burun ameliyatı 20 bın 25 50 ye bile var. Şimdi düşünüyorum Almanya nın araçları orada 200 bın gibi ama buraya geldiğinde biz ne kadar ödüyoruz? 1 milyon gibi fiyatlar buluyor. Bu da sağlık turızm kendi insanlarına farklı yurt dışından gelen hastalar için farklı olması aslında çokta anormal gelmiyor gibi
Demek istediğim bu zaten sgk lık bi durum yok kadın özel ödeyecek ben demiyorum aynı fiyat olsun 3 koyarsın 5 koyarsin ama binler 10 binler farketmemeliŞu da var, bilmediğim için soruyorum bildiğim kadarıyla estetik işlemleri sigorta karşılamıyordu değil mi? Hani türk vatandaşı gurbetçiyim ama sigortam yok tl fiyatıyla kalp ameliyatı olacağım demekle estetik olacağım demek arasında fark yok mudur? Fark var ise sigortasız bir gurbetçinin sgknın karşıladığı kalp ameliyatını ucuza kapatmaya çalışması (mümkün değil zaten de misal) etik değil ise sgklı olsan da olmasan da zaten kapsam dışı bir ameliyat için sırf gurbetçi diye fahiş fiyat çekilmesi de etik değil. Tl değer kaybının sorumlusu bizzat kendimiziz gurbetçiler değil. Gurbetçilere fırsatçı diye kızıyorsak hastaneye de kızmalıyız, amiyane tabirle kim kimi düdüklerse kafasındaysak bize bu ekonomik düzen müstehak.
Öyle değildir , abartıyor yada yanılıyordurYahu biz 20K TL oduyorsak onlardan 20K Euro mu isteniyor? Insaf ya.
Ben bunu çok beğendim ya, o kadar haklısınız ki...Bir hizmetin ya da eşyanın bedeli 10 K ise size de 10 K. 'dır başkasına da. Hangi para biriminde kazandığı ya da hangi ülkenin vatandaşı olduğu önemli değildir.
İyi de bir şeyin değeri 5000 birimse sırf daha çok parası var diye ,onun parası daha değerli diye neden konu sahibi 45000 ödesin???
Bunu normal karşılayan zihniyet kapıda 'corba 5' yazan yerin sırf yanımdaki çocuk sarışın olduğu icin benden 5 euro isteyen zihniyetle aynı, ya da zengin olduğu tipinden belli görgüsüz Arap arkadaşımla bindigim takside, Taksim-Ortakoy arası icin bizden 250 TL istenmesi gibi.
Bir şeyin ederi neyse odur. Nasıl ki durumu kötü olana, ya da parası bizden de kıymetsiz ülkeden gelene 'bir güzellik' yapılmıyor, zengin olup parasının değeri bizden kat kat kıymetli olana da yapilmaz...
Konu sahibi, siz yine de hiç yurtdışında yaşadığınızı söylemeyin, gerekirse 'sehir dışındayım' diyin, telefon değil e maille iletişim kurun.
Zaten estetik merkezlerinin,dişcilerin çoğu SSK ile anlaşmalı değil. Benim gayet yapılması önemli bir ameliyatim vardı, SSK'mdan indirim yapmadilar bile .
Siz de söylemeyin yurtdışından geleceğinizi, ortalama fiyat falan alın öncesinden (tabii ki görmeden net bir şey diyemezler ama).
Şimdiden hayırlı olsun
Hava atmalarına bakma , İnan sen onlardan çok çok daha güzel şartlarda yaşıyorsun. Bir çoğunun yaşadığı evleri görsen Türkiye’de bedava versen oturmazlar . Sizin örnegin pazardan taze taze alıp yediginiz şeylere hasretiz biz
Öyle değildir , abartıyor yada yanılıyordur
Türkiye’de eğitim almış, iki yabancı dil bilen ve üniversitede Almanya’ya çalışmak için gitmiş olan bir yazılımcı olarak şunu söyleyebilirim ki, orada gettolarda yaşayanlar bile Türkiye’deki orta gelirli dediğimiz gruptan daha iyi yaşıyorlar. Oradaki asgari ücretin alım gücüne ulaşmamız için bizde asgarinin 6 bin TL olması lazım en az onu söyleyeyim. Türkiye bir bataklık, herkese kurtulmalarını tavsiye ediyorum. Ben geri geldim yaşlı ailem olduğu için ama pişmanım.Evet evet burada onlara özenen yaşadıkları ülkeye ozenenler gidince anlıyor ne olduğunu amaaaaaa... Tabii o ülkenin insanı gibi olanlar hariç
Kadın özel estetik yaptıracak devlet hastanesinde değil ki vergi farkı ödesinZaten bu kadar büyük farklar yok ya ama bir farkta olması gerek. Bizler vergılerımızı verıyorsak dışardan gelen bızle aynı ücretlere tabi olması anormal olur
Ama keşke bunu açıkça söyleseler değil mi? Benim teyzemler geldi bu yıl Almanya dan giderken test zorunluydu ortalığı yıktılar hükümete devlete neler saydılar efendim niye 250₺ test parası ödedik diye... Arkadaş ne vergi veriyorsunuz ne bisiy yapıyorsunuz bizim kaç taksitle evimize aldığımız eşyaları bir kerede alıyorsunuz ama lafa gelince en ağır hakaretlerBence sağlık konusunda onlara da ağır yaptırım olmalı...
Öyleyse fırsatçılık dedim zaten bende birileri öyle birim odese normal yazdığı için yazdım onu yoksa 3 bin 4 bin euroya kimse birsey demiyor ha bence zaten tl fiyatı verilmeli saçma geliyor euroYahu biz 20K TL oduyorsak onlardan 20K Euro mu isteniyor? Insaf ya.
Demek istediğim bu zaten sgk lık bi durum yok kadın özel ödeyecek ben demiyorum aynı fiyat olsun 3 koyarsın 5 koyarsin ama binler 10 binler farketmemeli
Bunun gurbetçi ile ne alakası var? Siz o arabayı Almanya da alacağınız zaman size deseler ki sen türk vatandaşısın bu yüzden sana bu araba bu kadar o zaman haklısınız. Konu bu değil.Ben bunu çok beğendim ya, o kadar haklısınız ki...mesela ben çocuğum güvenli konforlu sağlam bir arabaya binsin istiyorum, geçen gün baktım o araba Almanya vatandaşlarına 40000 birim bizde 1000000 birim? Allah Allah dedim, eşyanın dedim , bedeli dedim , neden benim hangi ülkenin vatandaşı olduğuma veya hangi para birimi kazandığıma göre dedim, nasıl bu kadar değişebiliyor? dedim ama bu haksızlık dedim , kendi kendime dedim ama gülerler diye sizin gibi yüksek sesle dile getiremedim içimden dedim
Aşkım öyle değil zaten bende burnumu yaptırmış olarak söylüyorum ben ıkı yıl önce burnumu 7 bine yapmıştım. Doktorum şu an 25 bine yapıyor. Biz şu an bu ülkeye sadece sgk ödemiyoruz ki. Her şeyin vergisini ödüyorum. Estetıkte özeller zaten yüksek fiyatlar çekiyor. Ama sandığın gibi yurt dışından gelen birine öyle uçuk fiyatlar çekilmiyor. Revizyon 40 bin ise yabancıya 55 bin gibi oluyor. Doktorlar yurt dışında kaç paraysa ona göre fiyat ortalaması yaparlar. Ama emin ol yine yurt dışında ki gibi bir fiyat yine olmuyor. Olsa gider kendi ülkelerinde ki cerrahlara olurlarKadın özel estetik yaptıracak devlet hastanesinde değil ki vergi farkı ödesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?