Bazı gurbetçilere fazlasıyla gıcık oluyorum. Genellemiyorum. Akrabalarım var. Yaa tatılını eşyalarını her şeyi burdan alıyorsun. Bırde laf yapıyorlar. Bırde görsen görgüsüzlük bu akrabalarımda diz boyu ya gelirken ellerinde çikolata var. Kardeşime verıyorlar. Bundan burda yok sayemizde çikolata yersınız demezler miAma keşke bunu açıkça söyleseler değil mi? Benim teyzemler geldi bu yıl Almanya dan giderken test zorunluydu ortalığı yıktılar hükümete devlete neler saydılar efendim niye 250₺ test parası ödedik diye... Arkadaş ne vergi veriyorsunuz ne bisiy yapıyorsunuz bizim kaç taksitle evimize aldığımız eşyaları bir kerede alıyorsunuz ama lafa gelince en ağır hakaretlerBence sağlık konusunda onlara da ağır yaptırım olmalı...
Tamam da kur farkı gurbetçilerin suçu mu ?Zorunuza gitmesin, tutari 9 ile carpip TL uzerinden odeyebilirsiniz.
Burda konuşulan o değil ama birim olarak 20 bin istemek normalmis gibi bahsediliyor biz tl kazanıyoruz ne alaka yani 2.500 3 bin euro istersin ama 20 bin euroda istemezsin hani
Sgk kapsamındaki tedavilerde sigortasız olduğunuz için fark ödemeniz normal zaten, ben sigortalı olduğum halde (üstüne tamamlayıcı sigortam da var) geçenlerde özel hastanede sırf muayene ve bir tane tetkike 500 lira fiyat çıkardılar ki üst düzey hastane de değildi. Fakat estetik ameliyat sigorta kapsamında olan bir şey değil bildiğim kadarıyla, sigortan varsa bile ödemez devlet kendin ver paranı der.Annem yanıma ziyarete gelmişti yıllar önce . Rahatsızlandı ve doktora götürdüm kendisini. Annem İngiltere vatandaşı olduğu halde doktor muayenesi için bizim ödediğimizin 10 katı hatta fazlasını ödemişti . Nedense bu duruma haksızlık diyemedik . Zira annem benim yaşadığım ülkede yaşamıyor ve vergi vermiyordu . Durum böyle maalesef .
Ah be missnow cum, Türkiye de Suriyeli veya alamanyada çifte vatandaş olmak varmış, bir grup bizden iyi bedava bakılıyor, öbür grup parasıyla yine bizden iyi bakılıyor, sistem onların vergisiyle dönmesine rağmen bir tek Türkiyeli Türklere kimse bakmıyor...bunu dile getirince de düşmanlık yapıyor oluyoruz...ben anlamadım bu işiKanadada akut idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim . Acile gittim ve sadece iki tane agrı kesici ve 800 dolar hastane faturası verdiler. Kendi vatandaşlarına ise bedavaymış . Hatta taksi , ilaçlar vs hepsi bedavaymış .
Fark olmaz olurmu tabiki var. Hiç bir ülkenin sigortası estetiği karşılamaz. Ama diğer sağlık icin yapılan operasyonları karşılıyor.Şu da var, bilmediğim için soruyorum bildiğim kadarıyla estetik işlemleri sigorta karşılamıyordu değil mi? Hani türk vatandaşı gurbetçiyim ama sigortam yok tl fiyatıyla kalp ameliyatı olacağım demekle estetik olacağım demek arasında fark yok mudur? Fark var ise sigortasız bir gurbetçinin sgknın karşıladığı kalp ameliyatını ucuza kapatmaya çalışması (mümkün değil zaten de misal) etik değil ise sgklı olsan da olmasan da zaten kapsam dışı bir ameliyat için sırf gurbetçi diye fahiş fiyat çekilmesi de etik değil. Tl değer kaybının sorumlusu bizzat kendimiziz gurbetçiler değil. Gurbetçilere fırsatçı diye kızıyorsak hastaneye de kızmalıyız, amiyane tabirle kim kimi düdüklerse kafasındaysak bize bu ekonomik düzen müstehak.
Hayır bu dediğim Türkiye’de olmadı. İsvecte oldu. Demek istediğim yurtdışında bile bu şekilde ayrılmaların yapıldığı .Sgk kapsamındaki tedavilerde sigortasız olduğunuz için fark ödemeniz normal zaten, ben sigortalı olduğum halde (üstüne tamamlayıcı sigortam da var) geçenlerde özel hastanede sırf muayene ve bir tane tetkike 500 lira fiyat çıkardılar ki üst düzey hastane de değildi. Fakat estetik ameliyat sigorta kapsamında olan bir şey değil bildiğim kadarıyla, sigortan varsa bile ödemez devlet kendin ver paranı der.
Geçmiş olsun oncelikle.Kanadada akut idrar yolu enfeksiyonu geçirmiştim . Acile gittim ve sadece iki tane agrı kesici ve 800 dolar hastane faturası verdiler. Kendi vatandaşlarına ise bedavaymış . Hatta taksi , ilaçlar vs hepsi bedavaymış .
Bilmezmiyim, aynen o durum burdada böyle. Adamlar yan gelip yatıyor üstelik dünya kadar para alıyor. Biz ise afedersin esek gibi çalışıp ay sonunu getirmeye çalışıyoruz. Mülteci olmak varmış bu ülkede...Ah be missnow cum, Türkiye de Suriyeli veya alamanyada çifte vatandaş olmak varmış, bir grup bizden iyi bedava bakılıyor, öbür grup parasıyla yine bizden iyi bakılıyor, sistem onların vergisiyle dönmesine rağmen bir tek Türkiyeli Türklere kimse bakmıyor...bunu dile getirince de düşmanlık yapıyor oluyoruz...ben anlamadım bu işi
Yaptırdım ama yinede o parayı nakit vermek zoruma gitmişti . Zaten seyahat icin param kısıtlıydı ...Geçmiş olsun oncelikle.
Peki gitmeden sağlık sigortası yapmış miydiniz? Paranızı geri alabildiniz mı?
Ben nispeten dar gelirli bir seyehatseverim. Ve secebildigim en ucuz sağlık sigortasının seçerim, buna rağmen 30.000 € güvenceli paket verirler. Çünkü Shengen'in belirledigi alt limit bu.
Zaten ayrım yapılması gerekir, her ülkenin önceliği vergisini veren kendi vatandaşı olmalı. Kapsam dışı ameliyatlarda da gurbetçilere bir dereceye kadar fiyat farkı olması normal zaten çünkü öyle ya da böyle dışarıdan gelip bizim vergilerle dönen sağlık sisteminden ucuza faydalanıyorlar. Sadece atıyorum 10bin TLlik ameliyata 10bin euro denmesi üç kağıtçılıktır, doktor da yapsa küçük esnaf da yapsa üç kağıtçılıktır. Gerçi böyle bir durum var mı bilmiyoruz, büyük kurumsal hastaneler de kendi imajları açısından böyle göstere göstere fırsatçılık yapmazlar gibi geliyor, fiyat farkı illa ki olur da fahiş farklarda adları kötüye çıkar ki. Ufak klinikleri bilmem tabi.Hayır bu dediğim Türkiye’de olmadı. İsvecte oldu. Demek istediğim yurtdışında bile bu şekilde ayrılmaların yapıldığı .
Hava atmalarına bakma , İnan sen onlardan çok çok daha güzel şartlarda yaşıyorsun. Bir çoğunun yaşadığı evleri görsen Türkiye’de bedava versen oturmazlar . Sizin örnegin pazardan taze taze alıp yediginiz şeylere hasretiz bizBazı gurbetçilere fazlasıyla gıcık oluyorum. Genellemiyorum. Akrabalarım var. Yaa tatılını eşyalarını her şeyi burdan alıyorsun. Bırde laf yapıyorlar. Bırde görsen görgüsüzlük bu akrabalarımda diz boyu ya gelirken ellerinde çikolata var. Kardeşime verıyorlar. Bundan burda yok sayemizde çikolata yersınız demezler miişin komik yanı o çikolata burada satılıyor ezıklemeye çalışıyorlar. Babamın yurt dışında şirket ortaklığı var. Her iş için gidip geldiğinde çuval çuval getirir. Görende burda insanlar çikolata yemiyor sanır
Zaten bu kadar büyük farklar yok ya ama bir farkta olması gerek. Bizler vergılerımızı verıyorsak dışardan gelen bızle aynı ücretlere tabi olması anormal olurZaten ayrım yapılması gerekir, her ülkenin önceliği vergisini veren kendi vatandaşı olmalı. Kapsam dışı ameliyatlarda da gurbetçilere bir dereceye kadar fiyat farkı olması normal zaten çünkü öyle ya da böyle dışarıdan gelip bizim vergilerle dönen sağlık sisteminden ucuza faydalanıyorlar. Sadece atıyorum 10bin TLlik ameliyata 10bin euro denmesi üç kağıtçılıktır, doktor da yapsa küçük esnaf da yapsa üç kağıtçılıktır. Gerçi böyle bir durum var mı bilmiyoruz, büyük kurumsal hastaneler de kendi imajları açısından böyle göstere göstere fırsatçılık yapmazlar gibi geliyor, fiyat farkı illa ki olur da fahiş farklarda adları kötüye çıkar ki. Ufak klinikleri bilmem tabi.
Sağlık hizmetinde durum başka. Sağlık sigortası olmasına rağmen dişi kapsamadığı için sadece kanal tedavisine 700-800$ ödemişti eşim Amerika da.İyi de bir şeyin değeri 5000 birimse sırf daha çok parası var diye ,onun parası daha değerli diye neden konu sahibi 45000 ödesin???
Bunu normal karşılayan zihniyet kapıda 'corba 5' yazan yerin sırf yanımdaki çocuk sarışın olduğu icin benden 5 euro isteyen zihniyetle aynı, ya da zengin olduğu tipinden belli görgüsüz Arap arkadaşımla bindigim takside, Taksim-Ortakoy arası icin bizden 250 TL istenmesi gibi.
Bir şeyin ederi neyse odur. Nasıl ki durumu kötü olana, ya da parası bizden de kıymetsiz ülkeden gelene 'bir güzellik' yapılmıyor, zengin olup parasının değeri bizden kat kat kıymetli olana da yapilmaz...
Konu sahibi, siz yine de hiç yurtdışında yaşadığınızı söylemeyin, gerekirse 'sehir dışındayım' diyin, telefon değil e maille iletişim kurun.
Zaten estetik merkezlerinin,dişcilerin çoğu SSK ile anlaşmalı değil. Benim gayet yapılması önemli bir ameliyatim vardı, SSK'mdan indirim yapmadilar bile .
Siz de söylemeyin yurtdışından geleceğinizi, ortalama fiyat falan alın öncesinden (tabii ki görmeden net bir şey diyemezler ama).
Şimdiden hayırlı olsun
Hiç bir ameliyat 10 bin Euro olamaz . Yada 10 bim tl olan bir ameliyat 10 bin Euro olmaz. Ev fazla 2 -3 bin Euro demişlerdir . Bence Buda gayet normal bir ücret . 3. Bin euro’luk bir operasyon kendi ülkesinde en az 4-5 bin dir. Bide bu yönden düşünsün.Zaten ayrım yapılması gerekir, her ülkenin önceliği vergisini veren kendi vatandaşı olmalı. Kapsam dışı ameliyatlarda da gurbetçilere bir dereceye kadar fiyat farkı olması normal zaten çünkü öyle ya da böyle dışarıdan gelip bizim vergilerle dönen sağlık sisteminden ucuza faydalanıyorlar. Sadece atıyorum 10bin TLlik ameliyata 10bin euro denmesi üç kağıtçılıktır, doktor da yapsa küçük esnaf da yapsa üç kağıtçılıktır. Gerçi böyle bir durum var mı bilmiyoruz, büyük kurumsal hastaneler de kendi imajları açısından böyle göstere göstere fırsatçılık yapmazlar gibi geliyor, fiyat farkı illa ki olur da fahiş farklarda adları kötüye çıkar ki. Ufak klinikleri bilmem tabi.
Ayy yok kuzu zaten onların durumu bizim gibi değil. Ama yani alın yiyin burda yoktur demesi ki bırde bunu anneme demesi çok irite ediciydiHava atmalarına bakma , İnan sen onlardan çok çok daha güzel şartlarda yaşıyorsun. Bir çoğunun yaşadığı evleri görsen Türkiye’de bedava versen oturmazlar . Sizin örnegin pazardan taze taze alıp yediginiz şeylere hasretiz biz
Şimdi bana misal özel estetik dr u 20 bin dedi meme ameliyatı için konu sahibine sırf burda sigortası yok diye ki özel dr sigorta istiyor mu 20bin euro mu diyecek hiç olacak iş değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?