En çok da kadınlar kendi kendilerine yapıştırıyorlar bu sıfatı. Artık kimliklerde bile dul değil bekar yazıyor.
Benim annem de bekar. Soran olursa "21 yaşında kızım var, bekarım" diyor. Yaşlı da değil, 37 yaşından beri bekar ve şu an bile taş çatlasın 33 34 gösteriyor. Zamanında bu tarz teklifler almadı mı, aldı. Ama oturup ağlamak yerine teklifi yapanı anasından doğduğuna pişman etti.
Görüştüğü kadınlardan biri kocasını bu sebeple ondan uzak tutacak ya da laf edecek olsun, o kadını yaşadığına pişman eder benim annem. Yüzüne de söyler üstelik, hiç çekinmez. O yüzden belki de kimse dönüp tek laf edemez anneme.
Bıyık altından gülenler de oldu zamanında, laf sokanlar da. Bunlara da yapılacak şey belli, "keşke yerimde olsan da o kocayı boşayabilsen böyle aciz görünmesen..." diyeceksin, bak bir daha konuşuyor mu, gülüyor mu? Çünkü bunu yapan kadınlar gerçekten aciz. Evde kocasından dayak yiyor, boynuzlanmadığı gün yok, işi yok gücü yok, ailesi kabul etmiyor. Çekmek zorunda o kocayı, çekmeyip ne yapacak? Seni vurmaya çalışanı sen paramparça edeceksin.
İnsanların sana saygı duyması senin ne kadar haddini bildirebildiğine bağlı.
Kendini üzeceğine güçlü olmaya bak.
Sen kendine dikkat ettikten sonra onlara neymiş.Sen önce Allah'a hesap vereceksin.Kendini çok kasma,biraz da psikolojinin sana oyunu olabilir...Kendi kendini dolduruyorsundur belki de..
Etrafın umarım daha hoş karşılar.Benim çevremde öyle sorunlar çok olmadı.Depresyonla uğraşıyorum tek..Bir de istediğim gibi birini bulamıyorum..İşim var kamuda ..Başka bir sorunum yok..İş edinirsen belki kafan dağılır,yeni çevrelerle tanışırsın..Ama o çevrede boşanma olayını söyleme...Ben yeni çevrelerden gizledim ve çok faydasını gördüm.Gereksiz sorularla da karşılaşmadım.Sank, hiç evlenmemiş gibi oldum ,yeni çevrelerden bunu gizleyince..
Başka bir şehirde iş bulabilme imkanın olsa keşke...Ama sen mesajlarından ve yorumlarından takip ettiğim kadarıyla ne yaptığını bilen,aklı başında ve çok güçlü bir karaktersin..Hakededenlere hakettikleri cevabı vereceğinden eminim...Ne bileyim ters bakarsın,ne o bakış ne oluyor diye yüksek sesle herkesin duyabileceği şekilde onu rezil edersin..vs. vs. vs....Sen sessiz kaldıkça daha çok üstüne gidebilirler diye düşünüyorum...Sesin çıkınca tırsarlar belki....Bunu yapanlar erkekler mi,kadınlar mı genelde ??
ben kendimi bekar olarak görüyorum ama bana dul olduğumu evlenip boşandığımı sürekli hatırlatıyolar.. normalde çok güçlü gözüken biriyim zaten bunu sizlerle paylaşıyorum bu bugünlük bi mevzu değil birikim patladım doldum artık..ben kendimi biliyorum kimsenin eşinde sevgilisinde gözüm yok ama daraldım hemde çok küçük biyerde yaşyorum biyere kadar bazı şeylere yapıyosun ama bazı yerde tıkanıp kalıyosun..teşekkür ederim tavsiylerin için inşş bigün bende annen gibi çok ve daha çok güçlü olurum bu günlerimi geride bırakırım..
erkekler genelde bayanlarda oluyo tabii..evet yapıyorm tersliyorum ama işte bi yere kadar biyerden sonra böle patlıyosun..
Güçlü gözükme, güçlü ol. Övmek için söylemiyorum ama annemi gerçekten takdir ediyorum bu konuda, sana da örnek olmalı. Eski konularına bakmadım, neden boşandığını bilmiyorum ama annem sırf aradaki aşk bitti diye boşandı, aldatma, şiddet, kumar borcu vs hiçbiri yoktu. Babam da pek sorumluluklarının bilincinde olan biri değildi, gözüne battı ister istemez. Evde katlanamaz oldu ona.
İstanbul'un en varoş semtinde yaşıyoruz. Boşandığında ailesi destek olmadı anneme, başka bir konuda yazmıştım, apartmanları var iki adım ötemizde 10 tane daireleri boş ve birini vermediler. asgari ücret+%30'a çalışıyor. boşandığında 17 yaşındaki kızla ortada kaldı, ama yine de eğmedi başını. Sen de eğme.
benim artık vardığım bir kanaat varki toplum olarak inanılmaz derecede ikiyüzlü ve riyakarız en namuslu geçinip en sapkın şeyi bile yaparız alemin namusuna göz koyarız ama sorsan %99 u müslüman bir ülkeyiz ben artık öyle bir soğudum ki insanlardan...korkuyorum yakınlık kurmak istemiyorum ne olacağız böyle bilmiyorum daha 24 yaşındayım umutlarım kırılıyor,samimiyet ,iyi niyet ,saflık bunlar artık fayda etmiyor böyle insanlara enayi gözüyle bakılıyor ...of of ...
şehir değiştirmeyi düşünmezmisin böyle böyle hayat mı geçer...
büyükşehirde yaşamak daha rahat kimse kimseye karışmaz görüşmez kafanı dinlersin...
allah allah,filmlerde olmuyormu yahu bu dediklerin. Elalem senin dul oldugunu nereden biliyor,alnindami yaziyor. Yoksa tanidiklarmi bunlari yapan.
bir cok dul arkadasim var, teyzelerim,halalarim dul.Hic boyle durumlarla karsilasmadilar,hayret... Bikere senin tavrinada sasirdim, surekli dulum dullllll
bence kendi kendine kuruyorsun gibi, oncelikle kendin yediremiyorsun gruruna dul olmayi, yok yere.
Bu tarz insanlar malesef hep kendine müslüman canım....Başını örter,namaz kılar ama gıybet etmekten,kalp kırmaktan da geri kalmazlar....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?