- 4 Aralık 2012
- 14.265
- 10.132
- 198
- Konu Sahibi BayanHicKimse
-
Amin...Aman Allahim biz ülke olarak nereye gidiyoruz. Nasil olur boyle seyler? Tuylerim urperdi. Rabbim korusun...
Tabi ki, tüm dünyada varolan bişey. Ama hani bazen düşünüyoruz ya 'bizde olmaz', hani üstü örtülüyor ya olsa bile.. İnsanın içi sızlıyor.Dünyanın her yerinde ensest var. Ama kadınların güçsüz olduğu yerlerde daha uzun sürüyor taciz ve tecavüzler genelde annelerin karşı koyacak gücü olmadığı için.
Aynen yaa nasil yapikir boyle seyler yaa, insan kendi cocuguna yaparmi bunu? Bu kadarmi cinsi sapiklik olur yaa midem bulaniyoAmin...
Bana o kadar felaket bişey geliyor ki bu olaylar.
Yaşayan çocuklar kimbilir ne hale gelir?
Geçenlerde bir üye çocukken bir akrabasından uğradığı tacizi anlatan bir konu açmıştı. O zaman herkes dökmüştü eteğindeki taşları. Şok olmuş ve çok üzülmüştüm sitede ne kadar da çok ensest taciz kurbanı kadın varmış diye.Tabi ki, tüm dünyada varolan bişey. Ama hani bazen düşünüyoruz ya 'bizde olmaz', hani üstü örtülüyor ya olsa bile.. İnsanın içi sızlıyor.
Konuyu aradım bulamadım, ama dediklerinize tamamen katılıyorum.Bizler 'güçlü kadınlar', 'güçlü bireyler' diye bağırdıkça, avrupa özentisi oluyoruz.
'Kocanıza uşaklık etmeyin, her şey karşılıklı' dediğimizde feminist oluyoruz.
'Bir kadının bedeni, kendi tekelindedir. Başkasına karışma hakkı verme' dediğimizde, ahlaksız ve namuzsuzun önde gideni, çocuklarına en kötü gösterecekleri örnek oluyoruz.
Ben bu sıfatları, aşağılanmaları duymaya razıyım yeter ki bu iğrençlik değişsin.
Ama önce kadın değişecek, bilinçlenecek.
Kadının kendi yukarıda saydığım maddelere sahip olacak ki, evlatlarını bu öğretilerle yetiştirecek.
Niyeyse bunu kabul edemiyoruz.
Daha az önce gene sinirlerimi yerle bir eden konu hortladı; 'mutlu evliliğin sırrı'.
Kadını köleleştirmekte oldukça başarılı bir yazı.
Ve en acıklısı, çoğu kadın orada yazanlara 'ben böyle yapıyorum kii' diyor ve bir de gülücükler saçıyor.
Onlar güldükçe, benim beynimden dumanlar çıkıyor.
Halbuki, bizim toplulumuzda en büyük öğretilerden biri 'bedenini babandan bile sakla' cümlesidir.Konuyu aradım bulamadım, ama dediklerinize tamamen katılıyorum.
Aldatıldığında bile kendini suçlayan kadınlar var, inanılmaz ya.
Mutlu evlilikte kadın sabırlı olacak, alttan alacak, yemeğini temizliğini yapacak vs. vs. Erkek ne yapacak, koca bir hiç... Çalışıyorsa kadınlar da çalışıyor artık.
Yani bir kadın çocuğuna 'abin evlenene kadar ihtiyacını gör' diyebiliyorsa insan değildir. Kafayı yememek elde değil.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?