Acaba bir italya gibi olurmuyuzitalyada karantina sartlarini hafifletmeye basliyormus
Ahh ahh kesinlikle aynı düşüncedeyim.Bu durumda çok zor kontrol altına alınması.Tamamen izolasyon sağlansa o zaman kontrol altına alınırdı.Test sayimiz iyi ama vakalar buna ragmen artarak devam edecek.. Ben en basindan beri bunu soyluyorum.. Cunku tam bir izolasyon saglanmiyor. Toplu tasima kullanan binlerce kisi var. Ve bu insanlarin aileleri var.
Aile ici bulastirma zaten kacinilamaz.
Test sayisinin yayilima cok buyuk bir etkisi yok. Cunku semptomlar ortaya cikmadan once, yani insan kendini saglikli hissederken virusu etrafa yaymaya basliyor. Bu surecte toplu tasima kullaniyor, is yerine gidiyor. Semptomlar ortaya ciktiginda zaten bir suru kisiye coktaaan bulastirmis oluyorlar. Onun bulastirdigi kisiler de ayni sekilde onlarca kisiye bulastiriyorlar. Zincirleme yani.
Bu virusun bu denli yayilmasinin sebebi zaten semptomlar ortaya cikmadan once bulastiriciliginin baslamasi.
Pik yapacak dususe gececek diyorlar. Insanlar durmadan birbirine bulastirirken nasil pik seviyesine ulasacak bu vakalar?
Ancak insanlar 3-4 hafta sıkı izolasyona alinirsa tum enfekte olanlar O surede disari cikmadiklari icin aileleri disinda hic kimseye bulastirmayacaklar. Bu durumda virus 3-4 hafta icinde pik yapar ve vaka sayisi dususe gecer. Baska turlu toplumun buyuk bir cogunlugu enfekte olmadikca kolay kolay dususe gececegini sanmiyorum.
Insallah en kisa surede etkili bir tedavi bulurlar ve bu virusten kurtuluruz.
cok sagolun kizlar. normal sartlarda ilk isimiz ayakkabi giymeden hastaneye kosmak olurdu ama bugun elimiz kolumuz baglandi ne yapacagimizi sasirdik, iyi ki gitmeye kalkmamisiz o panikle aksam uzeri daha iyi gorunuyordu keyfi de cok yerindeydi masallah evladimin. belki de bos gere gidip bosu bosuna o viruse sokacaktik cocugu... allahim korusun herkesi bu donrmde hele doktor gerektirecek seylerden
italyaya gore iyi sartlardayiz diye dusunuyorum acikcasi onlarda hergun cikan olum sayisi bizdekinin toplam sayisi kadardiAcaba bir italya gibi olurmuyuz
Yada yaşadığımız süreçte italya nın yaşadıklarıyla kıyaslanınca neredeyiz
benim de zeytin ağacına var tam apartman bahçemizde var. şimdi allerji öksürük yapıyor o da zamanla boğazınızı tahriş ediyor. 1 su bardağı kaynatılmış içme suyuna 1 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karbonat atıp gün içinde gargara yapın. burnunuza da hafifçe çekip bırakın. gün içinde 1 kaç saat arayla yapın. boğazınızı sürekli nemli tutun. sıcak limonlu su evde ne varsa bitki çayı yapın. allerji ilacınız varsa alın. geçecektir. çok deterjanlarla uğraştığımızdan oluyor. bende de var ateş yoksa korkmayın.Zeytin ağacına, polene vardı sanırım bademciklerim alındığında söylemişti doktorum.
Ama boğazım yanıyo alerji yapıyo muydu yanma bilmiyorum.
İnşallah bi kaç güne geçer, akşamları daha bi artıyo öksürük.
3 doktorla gorustuk ucune de ayni seyi soyledik hepsinin ortaj fikri "parca kopmus acik yara halinde kalmis olsaydi gerekebilirdi enfeksiyona acik olurdu cunku ama yapistirmissjnjz kopan parca yok enfeksiyon kapmaz bu sekilde ola ki kaparsa o zaman antibiyotik yazilir.Antibiyotik yazsalar miydi acaba? Metal ya neyseki kanamayi durdunuz cok gecmis olsun gelmis gecmis olsun
kizlar bugun cok kotu bisey oldu
2,5 yasindaki oglum babasi evde calisiyo ust katta ev dublex bende asagida onlara kahvalti hazirliyorum bir ciglik koptu esim cocugu kapmis cocugun agzindan kanlar fiskiriyor. tel zimba makinasiyla (icinde zimba yok esim ici bos diye onemsememis) dilini sikistirmis dili parcalanmis parca sarkmis kan fiskiriyor. oyle gorunce onu ne yapacagimizi sasirdik hemen ambulans aradik. kani durdurun dile dikis atilmaz hastaneye gelseniz de kan durdurur gonderirler yapacak bisey yok dediler, bu ortamda hic girmeyin hastane ortamina dediler. bir yandan hastaneye gitmeye korkuyoruz bir yandan evde ne yapacagimizi bilmiuoruz....
bir sekilde kani durdurduk, resmini cekip kendi doktorumuza attik, yetmedi 3 farkli doktor ile daha gorustuk, hepsi ayni seyi soyledi. bunun icin hastaneye gitmeyi dile mudehale edilmez kendi kendine yapisacaktir mikrop kapmasin ona dikkat edin morarma sisme takip edin dediler....
sabahtan aksama kadar annem agladi evinde, dip dibe oturuyoruz su durumda bile gelemiyoruz cocugumu gormeye diye, hastaneye bile gidemiyoruz, nasil bir zamandayiz boyle....
Bugün yine bilim kurulundan bir profesör açıkladı.İzolasyonu iyi sağlarsak Haziran sonu sağlayamazsak Kasım’ı bulabilir dedi.2021 e iki ay kala bittiğini düşünemiyorum kabus gibi.Ahh ahh kesinlikle aynı düşüncedeyim.Bu durumda çok zor kontrol altına alınması.Tamamen izolasyon sağlansa o zaman kontrol altına alınırdı.
Çok geçmiş olsun çok üzüldüm Allah beterinden korusun3 doktorla gorustuk ucune de ayni seyi soyledik hepsinin ortaj fikri "parca kopmus acik yara halinde kalmis olsaydi gerekebilirdi enfeksiyona acik olurdu cunku ama yapistirmissjnjz kopan parca yok enfeksiyon kapmaz bu sekilde ola ki kaparsa o zaman antibiyotik yazilir.
benim oglum ilac icmeyi reddediyor o yuzden antibiyotik igne yapilmasi gerekiyor, enfeksiyon insallah olusmaz ama olursa mecburen hergun gidip igne yaptirmak zorunda kalacagiz. ama simdilik gelisen bir enfeksiyon olmadan o riski de almak istemedik acikcasi. zaten doktorlar da gerek duymadi bu asamada. insallah hic gerekmez
Hangi izolasyon?Bugün yine bilim kurulundan bir profesör açıkladı.İzolasyonu iyi sağlarsak Haziran sonu sağlayamazsak Kasım’ı bulabilir dedi.2021 e iki ay kala bittiğini düşünemiyorum kabus gibi.
geçmiş olsun. Umarım iyi haberlerini alırsınız.İnşallah değildir diyorum ama bgn kameralı konştuktan sonra korktum gerçekten iyi değil
evde yaptığımız izolasyon,herkes kendi ohalini yapsın dediler ya dışarıdan almıyoruz.Hangi izolasyon?
Uyuyorlar mi o bakımdan demiştim. Ben devam ediyorum zaten de cogu insan hala idrak edemedi. Bakalim hep bir erteleme. Yani prof. Mehmet ceyhan'a gore %90 uyarsa 200,000 vaka %80 uyarsa 400, 000 vaka olur denildi. Sure bir aydi galiba.evde yaptığımız izolasyon,herkes kendi ohalini yapsın dediler ya dışarıdan almıyoruz.
Çok teşekkür ederim. Kaç kere doktora gitmeyi düşünüp vazgeçtim. Test istesem tek belirti var diye yapmazlar büyük ihtimal.benim de zeytin ağacına var tam apartman bahçemizde var. şimdi allerji öksürük yapıyor o da zamanla boğazınızı tahriş ediyor. 1 su bardağı kaynatılmış içme suyuna 1 çay kaşığı tuz yarım çay kaşığı karbonat atıp gün içinde gargara yapın. burnunuza da hafifçe çekip bırakın. gün içinde 1 kaç saat arayla yapın. boğazınızı sürekli nemli tutun. sıcak limonlu su evde ne varsa bitki çayı yapın. allerji ilacınız varsa alın. geçecektir. çok deterjanlarla uğraştığımızdan oluyor. bende de var ateş yoksa korkmayın.
sürenin bir ay olacağına kedileri bile inanmıyor benceUyuyorlar mi o bakımdan demiştim. Ben devam ediyorum zaten de cogu insan hala idrak edemedi. Bakalim hep bir erteleme. Yani prof. Mehmet ceyhan'a gore %90 uyarsa 200,000 vaka %80 uyarsa 400, 000 vaka olur denildi. Sure bir aydi galiba.
Daha maskeyi yeni faaliyete geçirdik inanma kısmı daha sonra.sürenin bir ay olacağına kedileri bile inanmıyor bence
çok geçmiş olsun. Çok korkmuşunuzdur, ama içinizi ferah tuttun, ağız içi yaralar çok kötü görünür ama diğer yerlere kıyasla daha çabuk iyileşir ağız içi.kizlar bugun cok kotu bisey oldu
2,5 yasindaki oglum babasi evde calisiyo ust katta ev dublex bende asagida onlara kahvalti hazirliyorum bir ciglik koptu esim cocugu kapmis cocugun agzindan kanlar fiskiriyor. tel zimba makinasiyla (icinde zimba yok esim ici bos diye onemsememis) dilini sikistirmis dili parcalanmis parca sarkmis kan fiskiriyor. oyle gorunce onu ne yapacagimizi sasirdik hemen ambulans aradik. kani durdurun dile dikis atilmaz hastaneye gelseniz de kan durdurur gonderirler yapacak bisey yok dediler, bu ortamda hic girmeyin hastane ortamina dediler. bir yandan hastaneye gitmeye korkuyoruz bir yandan evde ne yapacagimizi bilmiuoruz....
bir sekilde kani durdurduk, resmini cekip kendi doktorumuza attik, yetmedi 3 farkli doktor ile daha gorustuk, hepsi ayni seyi soyledi. bunun icin hastaneye gitmeyi dile mudehale edilmez kendi kendine yapisacaktir mikrop kapmasin ona dikkat edin morarma sisme takip edin dediler....
sabahtan aksama kadar annem agladi evinde, dip dibe oturuyoruz su durumda bile gelemiyoruz cocugumu gormeye diye, hastaneye bile gidemiyoruz, nasil bir zamandayiz boyle....
:))Daha maskeyi yeni faaliyete geçirdik inanma kısmı daha sonra.
cok sagolun, gercekten cok korktuk aklimiz cikti resmen. doktor da oype soyledi ozellikle cocuklarda agiz ici yaralari cok cabuk iyilesir paniklemeyin dediler.çok geçmiş olsun. Çok korkmuşunuzdur, ama içinizi ferah tuttun, ağız içi yaralar çok kötü görünür ama diğer yerlere kıyasla daha çabuk iyileşir ağız içi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?