Tedavide kullandiklari bir ilac virusun cigerlerdeki tahribatini azaltiyormus. Erken donemde hemen bu ilaca basliyorlarmis. Dun soylemisti bakan. Bu nedenle ölüm sayisi az, iyilesme daha fazla. Ama onemli olan gunde kac kisinin enfekte oldugu.Günahlarını almayım kimsenin ama, acaba sokağa çıkma yasağı istenmesin diye ölü sayıları az söyleniyor olabilir mi? Yoksa ben yine karamsar mı düşünüyorum? Çünkü çok ölüm olsa herkes sokağa çıkma yasağı isteyecek, devlet daha çok yardım yapmak zorunda kalacak. Ne bileyim..Umarım daha fazla değildir sayılar..
Birde şöyle bir avantaj var bence yaşlılara dışarı yasaklandığı için vakalar daha çok gençlerde görülüyordur.Gençlerde ölüm oranı daha az tabi .italyada ölümlerin çok olmasının nedeni dünyanın 2.en yaşlı nüfusuna sahip olması zaten.Geri gittiğimiz bir şey yok bugun 25 bin test yapılmıs 4
Dün 20 bin testten 3800 küsür kişiydi
ölümlerden bahsedıyorsanız da yani oda mevcut durumlar içinde iyi bence
İyileşen hasta sayısında buyu gelişmeler gösterıyoruz
entübe ve yoğun bakımda düne nazaran çok artış yok
Ha ama aynı zamanda tanısı yapılan hastalar ileride eğer kötüleşirlerse yığılma olabılır
Fakat aslında baştan beri nerdeyse aynı oranlardayız
Istanbulhangı sehırdesınız
Ölüm sayıları ilk açıklandığı zaman Ekşi sözlükte e devlet sisteminde gözüken ölü sayılarının ve ölüm nedenlerinin farklı olduğuna dair bir konu açılmıştı hatırlarsanız.Şimdi e devletten o listeye baktığınızda ölüm nedenleri gözükmüyor sadece kişinin adı ve mezarlık bilgisi var.Kafam da deli sorular.Günahlarını almayım kimsenin ama, acaba sokağa çıkma yasağı istenmesin diye ölü sayıları az söyleniyor olabilir mi? Yoksa ben yine karamsar mı düşünüyorum? Çünkü çok ölüm olsa herkes sokağa çıkma yasağı isteyecek, devlet daha çok yardım yapmak zorunda kalacak. Ne bileyim..Umarım daha fazla değildir sayılar..
memorialde falan var evde saglik hizmetiIstanbul
Canm devlet hastanelerimizde evde bakim.hizmti var sen hastaneyi arayip ogren evi gelirler emin ol gecmis olsunSagol.
Koah si var zaten bir de makineye bagli. Ateşi normalden yuksek biraz ama beni korkutan nabzın yüksekliği. 139 uc gundur böyle. Ben çıkmıyorum disari ama oyle camasir suyuyla da sildiğim yok paketleri, bilmiyorum.
Geçmiş olsun.kizlar bugun cok kotu bisey oldu
2,5 yasindaki oglum babasi evde calisiyo ust katta ev dublex bende asagida onlara kahvalti hazirliyorum bir ciglik koptu esim cocugu kapmis cocugun agzindan kanlar fiskiriyor. tel zimba makinasiyla (icinde zimba yok esim ici bos diye onemsememis) dilini sikistirmis dili parcalanmis parca sarkmis kan fiskiriyor. oyle gorunce onu ne yapacagimizi sasirdik hemen ambulans aradik. kani durdurun dile dikis atilmaz hastaneye gelseniz de kan durdurur gonderirler yapacak bisey yok dediler, bu ortamda hic girmeyin hastane ortamina dediler. bir yandan hastaneye gitmeye korkuyoruz bir yandan evde ne yapacagimizi bilmiuoruz....
bir sekilde kani durdurduk, resmini cekip kendi doktorumuza attik, yetmedi 3 farkli doktor ile daha gorustuk, hepsi ayni seyi soyledi. bunun icin hastaneye gitmeyi dile mudehale edilmez kendi kendine yapisacaktir mikrop kapmasin ona dikkat edin morarma sisme takip edin dediler....
sabahtan aksama kadar annem agladi evinde, dip dibe oturuyoruz su durumda bile gelemiyoruz cocugumu gormeye diye, hastaneye bile gidemiyoruz, nasil bir zamandayiz boyle....
Ben de halkın tepkisini kestiremediklerinden dolayı böyle davrandıklarıni dusunuyorum.Istense de yapmazlar ki zaten napabiliriz ya da bugüne kadar ne yapabildik kurallari onlar koyuyor biz de uyuyoruz.
Birilerine yardim edecekler diye degil de halki telaşa korkuya kaosa sürüklemeyelim diyedir eğer dediginiz gibiyse ki bence de öyle zaten günde 70 kişi için bu kadar hengame yasamiyoruz diye düşünüyorum.
Teşekkür ederim arkadaşlar.geçmiş olsun. Umarım iyi haberlerini alırsınız.
Cok sevindim ya ayTeşekkür ederim arkadaşlar.
Sonuç negatif çıkmış Allaha şükür astım bronşit demiş doktor
memorialde falan var evde saglik hizmeti
en kotu buyuksehir belediyesini arayin mutlaka vardir boyle bir hizmetleri
Bir kere eve geldiler. Cok spesifik ve karmaşık bir hasta olduğu icin bizim yapabileceğimiz bir sey yok dediler. Sadece dedikleri 112 ve acile gitmek gerektigi. Acile gitmeye de çekiniyorum bilinen sebeplerden dolayi ama 184 u arayacağım.Canm devlet hastanelerimizde evde bakim.hizmti var sen hastaneyi arayip ogren evi gelirler emin ol gecmis olsun
Çok teşekkür ederim :)Cok sevindim ya ay
Ama işler çığırında cikinca ne olacak, ellerine ne geçecek belki yaz sezonuna bitecek sey, bitmeyecek bunu ön görmezler mi?halkin tepkisi ne olacak heryere yaziyorlar ama yok bisey halktan cok çekinmezler şimdiBen de halkın tepkisini kestiremediklerinden dolayı böyle davrandıklarıni dusunuyorum.
Bana yan baktin, camura battın diyen kesim az degil çünkü...
Geçmiş olsunBir kere eve geldiler. Cok spesifik ve karmaşık bir hasta olduğu icin bizim yapabileceğimiz bir sey yok dediler. Sadece dedikleri 112 ve acile gitmek gerektigi. Acile gitmeye de çekiniyorum bilinen sebeplerden dolayi ama 184 u arayacağım.
Ahh bu babalar ve dikkatsizlikleri. Düşünemiyorlar her detayı. Çok üzüldüm çookkizlar bugun cok kotu bisey oldu
2,5 yasindaki oglum babasi evde calisiyo ust katta ev dublex bende asagida onlara kahvalti hazirliyorum bir ciglik koptu esim cocugu kapmis cocugun agzindan kanlar fiskiriyor. tel zimba makinasiyla (icinde zimba yok esim ici bos diye onemsememis) dilini sikistirmis dili parcalanmis parca sarkmis kan fiskiriyor. oyle gorunce onu ne yapacagimizi sasirdik hemen ambulans aradik. kani durdurun dile dikis atilmaz hastaneye gelseniz de kan durdurur gonderirler yapacak bisey yok dediler, bu ortamda hic girmeyin hastane ortamina dediler. bir yandan hastaneye gitmeye korkuyoruz bir yandan evde ne yapacagimizi bilmiuoruz....
bir sekilde kani durdurduk, resmini cekip kendi doktorumuza attik, yetmedi 3 farkli doktor ile daha gorustuk, hepsi ayni seyi soyledi. bunun icin hastaneye gitmeyi dile mudehale edilmez kendi kendine yapisacaktir mikrop kapmasin ona dikkat edin morarma sisme takip edin dediler....
sabahtan aksama kadar annem agladi evinde, dip dibe oturuyoruz su durumda bile gelemiyoruz cocugumu gormeye diye, hastaneye bile gidemiyoruz, nasil bir zamandayiz boyle....
Bundan sonrası için yasak olmasının pek etkili olacağını sanmıyorum daha erken yapılsaydı faydalı olabilirdi.Şu an açıklanan vakalar bir hafta 10 gün önce enfekte olanlar bakalım bir hafta sonra rakamlar ne durumda olacak.Onlara bir şey demiyorum zaten.
Topu topu uc hafta sokaga cikma yasagi uygulanacakti. Boyle uzadikca ekonomiye ne faydası oluyor anlamadım. O kadar kayip, belirsizlik hastane yapimi, taksit taksit kurallar. Bir aydan 6 aya uzatacaklar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?