bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Tedavide kullandiklari bir ilac virusun cigerlerdeki tahribatini azaltiyormus. Erken donemde hemen bu ilaca basliyorlarmis. Dun soylemisti bakan. Bu nedenle ölüm sayisi az, iyilesme daha fazla. Ama onemli olan gunde kac kisinin enfekte oldugu.
Bir de su soyleniyor; tespit edilen vaka sayisi gercek vakanin yuzde 1'i deniyor. Yani turkiyede su anda 300bin vaka var. Kimisi kendi hastaliginin bile farkinda degil. Nufusun yuzde 60i enfekte olana kadar disari cikma yasagi kismen de olsa devam eder.

Birde şöyle bir avantaj var bence yaşlılara dışarı yasaklandığı için vakalar daha çok gençlerde görülüyordur.Gençlerde ölüm oranı daha az tabi .italyada ölümlerin çok olmasının nedeni dünyanın 2.en yaşlı nüfusuna sahip olması zaten.

Ölüm sayıları ilk açıklandığı zaman Ekşi sözlükte e devlet sisteminde gözüken ölü sayılarının ve ölüm nedenlerinin farklı olduğuna dair bir konu açılmıştı hatırlarsanız.Şimdi e devletten o listeye baktığınızda ölüm nedenleri gözükmüyor sadece kişinin adı ve mezarlık bilgisi var.Kafam da deli sorular.

Sagol.
Koah si var zaten bir de makineye bagli. Ateşi normalden yuksek biraz ama beni korkutan nabzın yüksekliği. 139 uc gundur böyle. Ben çıkmıyorum disari ama oyle camasir suyuyla da sildiğim yok paketleri, bilmiyorum.
Canm devlet hastanelerimizde evde bakim.hizmti var sen hastaneyi arayip ogren evi gelirler emin ol gecmis olsun

Geçmiş olsun.

Ben de halkın tepkisini kestiremediklerinden dolayı böyle davrandıklarıni dusunuyorum.

Bana yan baktin, camura battın diyen kesim az degil çünkü...

Anneniz panik mi yaptı, benimde bu ara oyle nedense namaz kılarken resmen kalbim kulaklarımda böyle anksiyete mi oldum panik atak mi bilmiyorum , birden kalp çarpıntısı başlıyor hasta gibi hissediyorum. Acaba stres mi yaptı. Ama evde sağlık huzmeleri olan yerler varmış bakin, siz evden çıkmıyorsunuz eve giren var mi, yok sanırım yanlis anlamdiysam

memorialde falan var evde saglik hizmeti
en kotu buyuksehir belediyesini arayin mutlaka vardir boyle bir hizmetleri
Canm devlet hastanelerimizde evde bakim.hizmti var sen hastaneyi arayip ogren evi gelirler emin ol gecmis olsun
Bir kere eve geldiler. Cok spesifik ve karmaşık bir hasta olduğu icin bizim yapabileceğimiz bir sey yok dediler. Sadece dedikleri 112 ve acile gitmek gerektigi. Acile gitmeye de çekiniyorum bilinen sebeplerden dolayi ama 184 u arayacağım.

Ben de halkın tepkisini kestiremediklerinden dolayı böyle davrandıklarıni dusunuyorum.

Bana yan baktin, camura battın diyen kesim az degil çünkü...
Ama işler çığırında cikinca ne olacak, ellerine ne geçecek belki yaz sezonuna bitecek sey, bitmeyecek bunu ön görmezler mi?halkin tepkisi ne olacak heryere yaziyorlar ama yok bisey halktan cok çekinmezler şimdi

Ahh bu babalar ve dikkatsizlikleri. Düşünemiyorlar her detayı. Çok üzüldüm çook
Çabuk iyileşir umarım

Onlara bir şey demiyorum zaten.
Topu topu uc hafta sokaga cikma yasagi uygulanacakti. Boyle uzadikca ekonomiye ne faydası oluyor anlamadım. O kadar kayip, belirsizlik hastane yapimi, taksit taksit kurallar. Bir aydan 6 aya uzatacaklar.
Bundan sonrası için yasak olmasının pek etkili olacağını sanmıyorum daha erken yapılsaydı faydalı olabilirdi.Şu an açıklanan vakalar bir hafta 10 gün önce enfekte olanlar bakalım bir hafta sonra rakamlar ne durumda olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…