- 26 Mayıs 2018
- 8.218
- 38.847
- 548
- 51
Çok geçmiş olsun telaş etmeyin, iyileşir zamanla.kizlar bugun cok kotu bisey oldu
2,5 yasindaki oglum babasi evde calisiyo ust katta ev dublex bende asagida onlara kahvalti hazirliyorum bir ciglik koptu esim cocugu kapmis cocugun agzindan kanlar fiskiriyor. tel zimba makinasiyla (icinde zimba yok esim ici bos diye onemsememis) dilini sikistirmis dili parcalanmis parca sarkmis kan fiskiriyor. oyle gorunce onu ne yapacagimizi sasirdik hemen ambulans aradik. kani durdurun dile dikis atilmaz hastaneye gelseniz de kan durdurur gonderirler yapacak bisey yok dediler, bu ortamda hic girmeyin hastane ortamina dediler. bir yandan hastaneye gitmeye korkuyoruz bir yandan evde ne yapacagimizi bilmiuoruz....
bir sekilde kani durdurduk, resmini cekip kendi doktorumuza attik, yetmedi 3 farkli doktor ile daha gorustuk, hepsi ayni seyi soyledi. bunun icin hastaneye gitmeyi dile mudehale edilmez kendi kendine yapisacaktir mikrop kapmasin ona dikkat edin morarma sisme takip edin dediler....
sabahtan aksama kadar annem agladi evinde, dip dibe oturuyoruz su durumda bile gelemiyoruz cocugumu gormeye diye, hastaneye bile gidemiyoruz, nasil bir zamandayiz boyle....
Allah sifa versin.:))
dun bir arkadaşımın annesı için maıl yoluyla dr la ırtıbata gecmısler beyın tumorunden amelıyat olması gerekıyor ve erteledıler koronadan dolayı. 3 ay sonra tekrar fılm çekelım demışlerdi daha önce.
dun dr la konusurken dr 3 ay sonraya gerek kalmayabılır en geç 2 ay sonra alırız muhtemelen amelıyata demıs.
dr dan duyunca ınsanın ınanası gelıyor aslında ama bır taraftanda yenı yapılan korona hastanesı için verılen gunu düşününce ınsanın içi ürperıyor.
dr a ınanmak ıstıyorum bende ama çok zor gibi
çok geçmiş olsun neyi var ?Allah sifa versin.
Bilmiyorum ki herkes baska bir sey soyluyor. Bazen oyle söylemek zorunda kaliyor. Zaten canım sıkkın annem biraz rahatsızlandi. Götürsem hastaneye olmaz, ,goturmesem
cok tesekkur ederim ya ben herseyi netten arastiran bir tipim inanin arama motoruna elim gitmedi bisey okurum korkarim canim sikilir iyice paniklerim diye. doktorumuzun soyledigi kadar biliyorum iste ama burda siz ve baska uyelerde ayni seyleri soyledi insallah kisa surede gecerÇok geçmiş olsun telaş etmeyin, iyileşir zamanla.
Bu tip vakalarla yıllar içinde çok karşılaştık.
Okul öncesi dönemdeki öğrencilerimiz bazen evde, bazen okulda, benzeri kazalar yaşayıp, dillerini kestiler, yaraladılar.
Hiç birine dikiş atılmadı.
Sizi doğru yönlendirmişler.
Çocuğunuz korkup etkilenmiştir.cok tesekkur ederim ya ben herseyi netten arastiran bir tipim inanin arama motoruna elim gitmedi bisey okurum korkarim canim sikilir iyice paniklerim diye. doktorumuzun soyledigi kadar biliyorum iste ama burda siz ve baska uyelerde ayni seyleri soyledi insallah kisa surede gecer
çok geçmiş olsun neyi var ?
telefon edın evde kronık hastanız olduğunu makınaya bağlı olduğunu soyleyın onlar gelıp bakarlarSagol.
Koah si var zaten bir de makineye bagli. Ateşi normalden yuksek biraz ama beni korkutan nabzın yüksekliği. 139 uc gundur böyle. Ben çıkmıyorum disari ama oyle camasir suyuyla da sildiğim yok paketleri, bilmiyorum.
Benim de boğazda kaşıntıyla gıcık arası başlamıştı. İlk başlarda akşamları ve daha sık öksürüyordum. Şimdi de bazen kuru bazen azıcık balgamlı öksürüyorum. Ben de ilk duyduğumda virüsü çamaşır suyuyla buladım her yeri. Belki ikimizinki de aynı sebepten. Çünkü siz de geceleri daha çok diyorsunuz.Çok teşekkür ederim. Kaç kere doktora gitmeyi düşünüp vazgeçtim. Test istesem tek belirti var diye yapmazlar büyük ihtimal.
Kaç güne geçmesi gerekir eğer bu yüzdense? Bugün 4 gün oldu.
Kime edeceğim. Kalp için hastaneye gitmesi gerek. O riski alamam su an. Öyle bir sistem yok burada. Hemşire bir arkadaşımla konuştum. Biraz beklememi söyledi. Orman perisi vardi burada o gelsin ona soracagim bir de.telefon edın evde kronık hastanız olduğunu makınaya bağlı olduğunu soyleyın onlar gelıp bakarlar
Çok geçmiş olsun, daha önce de nabzı artıyor muydu böyle? Acaba canı mı sıkıldı bir şeye, gündeme vs. Soluk almasında ciddi bir sıkıntısı yoksa korkmayın, doktoruna ulaşabilseniz keşke..izoleyse eğer zannetmiyorum. poşetleri direk anneniz tutmuyorsa, biraz havalanıyorsa bir şey olmaz diye umut ediyorum. Çok geçmiş olsun, inşallah gece mışıl mışıl uyur, sabahına hiç bir şeyi kalmazSagol.
Koah si var zaten bir de makineye bagli. Ateşi normalden yuksek biraz ama beni korkutan nabzın yüksekliği. 139 uc gundur böyle. Ben çıkmıyorum disari ama oyle camasir suyuyla da sildiğim yok paketleri, bilmiyorum.
184 u arayıp sorun beklerken yada herhangı bır hastaneyı arasanızda bılgı verırlerKime edeceğim. Kalp için hastaneye gitmesi gerek. O riski alamam su an. Öyle bir sistem yok burada. Hemşire bir arkadaşımla konuştum. Biraz beklememi söyledi. Orman perisi vardi burada o gelsin ona soracagim bir de.
Sen,ben ve sokağa çıkma zorunluluğu olmayanlar uyuyoruz.Peki çalışmak zorunda olanlar?Bankada çalışan arkadaşım var sabahları sakin ama öğleden sonra kalabalık oluyor dedi.Yani birileri normal hayatına devam ettikçe süre uzuyacak gibi.Uyuyorlar mi o bakımdan demiştim. Ben devam ediyorum zaten de cogu insan hala idrak edemedi. Bakalim hep bir erteleme. Yani prof. Mehmet ceyhan'a gore %90 uyarsa 200,000 vaka %80 uyarsa 400, 000 vaka olur denildi. Sure bir aydi galiba.
Günahlarını almayım kimsenin ama, acaba sokağa çıkma yasağı istenmesin diye ölü sayıları az söyleniyor olabilir mi? Yoksa ben yine karamsar mı düşünüyorum? Çünkü çok ölüm olsa herkes sokağa çıkma yasağı isteyecek, devlet daha çok yardım yapmak zorunda kalacak. Ne bileyim..Umarım daha fazla değildir sayılar..Sen,ben ve sokağa çıkma zorunluluğu olmayanlar uyuyoruz.Peki çalışmak zorunda olanlar?Bankada çalışan arkadaşım var sabahları sakin ama öğleden sonra kalabalık oluyor dedi.Yani birileri normal hayatına devam ettikçe süre uzuyacak gibi.
Kan sulandirici kullaniyor. Ben bu ülkenin sistemine yabanciyim. Oyle arayabilecegim bir doktoru yok cunku burdaki doktorlar bana oyle bir numara vermedi. Sadece acile gelin dediler. Oxygen desteği aliyor zaten. Bakalim beklemekten baska çarem yok.Çok geçmiş olsun, daha önce de nabzı artıyor muydu böyle? Acaba canı mı sıkıldı bir şeye, gündeme vs. Soluk almasında ciddi bir sıkıntısı yoksa korkmayın, doktoruna ulaşabilseniz keşke..izoleyse eğer zannetmiyorum. poşetleri direk anneniz tutmuyorsa, biraz havalanıyorsa bir şey olmaz diye umut ediyorum. Çok geçmiş olsun, inşallah gece mışıl mışıl uyur, sabahına hiç bir şeyi kalmaz
184 u arayıp sorun beklerken yada herhangı bır hastaneyı arasanızda bılgı verırler
az soylerlermı bılmıyorum ama yakında ınsanla bız karnımızı doyururuz allah askına sız yardım falan etmeyın yeterkı karantına yapın derlerse yaparlar belkı.Günahlarını almayım kimsenin ama, acaba sokağa çıkma yasağı istenmesin diye ölü sayıları az söyleniyor olabilir mi? Yoksa ben yine karamsar mı düşünüyorum? Çünkü çok ölüm olsa herkes sokağa çıkma yasağı isteyecek, devlet daha çok yardım yapmak zorunda kalacak. Ne bileyim..Umarım daha fazla değildir sayılar..
hangı sehırdesınızKan sulandirici kullaniyor. Ben bu ülkenin sistemine yabanciyim. Oyle arayabilecegim bir doktoru yok cunku burdaki doktorlar bana oyle bir numara vermedi. Sadece acile gelin dediler. Oxygen desteği aliyor zaten. Bakalim beklemekten baska çarem yok.
184u arayabilirim.
Istense de yapmazlar ki zaten napabiliriz ya da bugüne kadar ne yapabildik kurallari onlar koyuyor biz de uyuyoruz.Günahlarını almayım kimsenin ama, acaba sokağa çıkma yasağı istenmesin diye ölü sayıları az söyleniyor olabilir mi? Yoksa ben yine karamsar mı düşünüyorum? Çünkü çok ölüm olsa herkes sokağa çıkma yasağı isteyecek, devlet daha çok yardım yapmak zorunda kalacak. Ne bileyim..Umarım daha fazla değildir sayılar..
Sen,ben ve sokağa çıkma zorunluluğu olmayanlar uyuyoruz.Peki çalışmak zorunda olanlar?Bankada çalışan arkadaşım var sabahları sakin ama öğleden sonra kalabalık oluyor dedi.Yani birileri normal hayatına devam ettikçe süre uzuyacak gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?