bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Demin bir yazı okudum. Güncel mi bilmiyorum ama Türk Tabibler Birliği ölüm sayılarının gerçeği yansıtmadıgını ifade etmiş. Yalnızca testte pozitif cıkan vakaları coronadan öldü olarak sayıyorlarmış. Oysa corona bulguları gösteren hastaların da ölümü corona sayılmalıymış dünya sağlık örgütüne göre. Türkiye bu kurala göre veri paylaşmıyor diyorlar. O yüzden ölen vaka sayısı bu kadar azmış.

Bu doğru, kesinleşmeyen tanı ölüm raporuna yazılmıyor, akciğer ya da kalp durması yazılıyor.

Turk tabipler birliği hep oyle diyor ama ben inanmıyorum, en basitinden geçen bir doktor yazdı, chpli bir vekil yazdi. Corono olduğunu belirtmek zorunda ki onu yıkayacak, gomecek kişiler, ona uygun giyinsin dedi. Sonuçta ölüm raporunda yazmazsa gevşeklik olur. Yani defin işlemine kadar baska insanalrın sağlığa tehlikeye girer.

Acaba bir italya gibi olurmuyuz
Yada yaşadığımız süreçte italya nın yaşadıklarıyla kıyaslanınca neredeyiz

türkiye italya gibi olma konularini coktan asti..
daha cok almanya gibi olursunuz bence veya benzer.
vaka sayilarinda artis olacak, ölümler az olacak ve atlatanlar sayisi cogalacak.

Türkiyenin suan daha cok kapasiteleri cogaltmasini bekliyorum.. yapacak mis ama daha fazla yapmali bence.
Almanyada bazi rehabilitasyon merkezlerinde de yatak kapasiteleri acti mesela.

Ama maske konusuna gelince maske zorunlulugu yok mesela almanyada. Türkiyede var.
Bugun bir haber okudum ve fransizlar itiraf etmis, maskeleri olmadigindan kücümsedik diye..
Almanyada da durum bu. Kücümseniyor.. sadece hasta olanlar kullanmali deniliyor vs.. ama herkes maske kullanmali.

Bugun alisverise ciktim yine mesela hala maske takan yok eldiven takan cok nadir. Kasiyerler hala bunlarsiz calisiyor.
Insanin cildirasi geliyor yani

Maske yok ama takip app uygulamasi pesinde kosturuyoruz mubarek...

A AklinYolu1 geçmiş olsun canım. İnşalllah daha iyi olur anneniz.

Cok sagol colincim.
O hic panik yapmaz benden daha sakin ve sabirlidir. Tipik oglak burcu:) Ben alışverişe gidiyordum sonra bıraktım abim kapida bırakıp gidiyor. Bir damacana su aliyoruz bir de bazen nadir olarak apartman görevlisi geliyor. Paketleri balkonda bir gun bekletiyorum. Sonra sadece suyla yıkıyorum.

Aslinda kimsenin eline bir şey gecmiyor ama bir noktadan sonra patlama olursa artik kimse bir sey yapamaz. Yavas yavas alistiriliyoruz cunku... Hislerim kotu gideceğimiz yonunde degil ama umarım yanıltmaz.

Sagol deynepcim. Kaldi benim kek:)

Bundan sonra faydasi olmaz tabi ki, bulaşan bulaştı. En azından zamanında buyuk şehirleri karantina altına alinsaydi. Diger şehirler etkilenmezdi. Hos adam kocaeliden İstanbul a köprüden yuruyerek geciyormus.

A AklinYolu1 çok geçmiş olsun Allah şifa versin anneciğine ❤
Cok sagol canim.

Bugün çarşıya çıkmak zorunda kaldım, bekçiler vardı sokaklarda, eldiven ve maskesi olmayanları uyarıyorlardı, hatta biz bir ara annemle farkında olmadan yan yana gelmişiz, hemen sosyal mesafenizi koruyun, ayrılın lütfen deyip bizi uyardı.
Annem de adamın yanında, çekil şurdan dercesine memnuniyetle iki metre öteme kaçtı.
Belki bölgeye göre değişiyordur bu uygulamalar.

Şu anda ki en büyük sıkıntılardan birisi de farklı rahatsızlığı olan insanların hastaneye gitmeye korkması yada hizmet alamaması.Hasta olmanın yanında bu durum da çok stresli.İnşallah anneniz bu süreci sorunsuz atlatır.Çok geçmiş olsun.

Doğrudur ama biz olum sebeplerini tartistik bir kere. G gul2016

Bende çok acayip bi rahatlık var yaa.. artık iyice saldım ne olacaksa olsun moduna geçtim. Gidişat hiç iyi değil gibime geliyor ama ben eskisi gibi umursamıyorum sürekli şarkı falan söylüyorum kitap okuyorum ve tabii zorunlu dizilerim var selena ve bez bebek.. vakaları takip etmeyi de bıraktım..

normal sartlarda evet ama suan ozel bir dueum soz konusu en azindan eve gelip annenize bir test yapabilirler diye dusunuyorum.

Sagol key si.
İşimiz Allah'a kalmış ne diyelim. Yardımcımiz olsun. Kanser hastalari var, hamileler var,kronik hastalar var.

Bir de gripten su kadar kişi oldu trafik kazasindan su kadar abartmayın diyorlar ya. Normal durumlarda boyle bulasma tehlikesi yok ki. Saglik calisanlari da risk altinda. Kimse rahat davranamiyor. Iste normal zamanlardan farkımiz bu.

Vayyyyyy süpper bir avantaj 6 ay uzatıp 2 katına çıkarmış !
Garanti sen çok yaşa emi !

Bu konuya koyabileceğimiz, aklında anket sorusu olan varsa ; bana özelden anket sorusunu ve şıkları iletebilir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…