Sulandirip silseniz direk yakiyor genziDamacanayı bizde siliyoruz.Sarı bezlere biraz domeatos döküyprum,ve dışardan gelen kargo vs de.İçinden çıkanlarıda
Süper! Elinize sağlık kesin deneyeceğimFırın ekmeğinin o muhteşem hali içindeki katkılardan, sağlıksız her şeyin lezzetli olması kuralı
Güzel bir tarifim var ekmek için, epeydir yapıyorum evde;
4 bardak beyaz un
1,5 bardak çavdar unu
2 tatlı kaşığı silme tuz
1 çay kaşığı toz maya
3 bardak ılıktan bir tık sıcak su
(Sadece beyaz undan da yapabilirsiniz o zaman 6 bardak kullanın)
Kuru malzemeyi yoğurma kabında karıştırın, ortasına bir çukur yapıp suyu ilave edin, önce kaşıkla sonra elle hamuru toparlayın. Ununuz yanınızda olsun toparlama aşamasında kullanılıyor çünkü, ele yapışan cıvık bir hamur oluyor. Yoğurma bittikten sonra kabı streçle kapatın ve temiz bir beze sarıp, sıcak bir yerde üç saat mayalandırın. Açınca masanın üzerine alın yine unla hamuru toparlayın ve yaklaşık iki dk yoğurun gazı çıksın hamurun. Rulo yapıp 3 eşit bezeye bölün, bezeleri tekrar yoğurup pişirme kağıdı serdiğiniz tepsiye istediğiniz şekli vererek yerleştirin ve üzerlerini örtün, yarım saatte tepsi mayası için bekletin bu arada fırınınızı kızdırın, yarım saat sonra ekmeklerinizin üzerine keskin bir bıçakla derin birer kesik atıp çay süzgeciyle hafifçe un serpin. 180 derece fırında ortalama 40-45 dk da pişiyor, fırının içine bir kap su koymayı unutmayın. Bu arada fırını kızdırırken içindeki teli tezgaha alın çıkardığınız ekmekleri bu telin üzerine alın ki altları hava alsın, çıkarır çıkarmaz üstlerine birer avuç dolu dolu su dökün ve örtün,5 dk sonra kontrol edin üstleri kurumuşsa bu kez serpme usulü tekrar ıslatın ve örtün soğuyana kadar öyle beklesin, sonucun resmini ekliyorumEki Görüntüle 2616927 Eki Görüntüle 2616928 Eki Görüntüle 2616929
Ya işte oyun olsun diye yapıyorlar. Ama yaptıkları suç değil. Sonuçta karantina kanunlarına uyuyorlar. Sosyal mesafeye uyduktan sonra. Sorun değil ben rahatsız olmadım. Hatta güldüm bazı resimlere.Ne ders alması sende sosyal medyada karnına yastık bağlayıp yarı çıplak fotoğraf paylaşanları görmediniz galiba
Yakacak kadar çok dökmedim.Diyelim çay bardağının 1/4 yada daha azSulandirip silseniz direk yakiyor genzi
Ben sulandırmadan sildim 5 gündür öksürük, boğaz gıcıklığı yaşıyorum. Öyle böyle değil fenayımSulandirip silseniz direk yakiyor genzi
Ankette hepsi seçeneği olsaymış iyi olurmuşAnkette neyi sececegimi bilemedim
Marketten fazlaca posetli ekmek aldim,temiz posetlerle baglayip dondurucuya attim.Arti tavada az yagla hamur kizartiyorum,tabii ben yememeye calisiyorum,bol sebzeyle dengeliyorum sofrayi.
Bazen de evde kendi mayamla yapiyorum,kendi mayam derken bir onceki hamurdan ayirdigim parcayi klonluyorum yani:))
Herkesin bünyesi farklı. Farkında olmasanız bile solunum yollarınız daha alerjik olabilir. Diğer insanlara göre.Ben sulandırmadan sildim 5 gündür öksürük, boğaz gıcıklığı yaşıyorum. Öyle böyle değil fenayım
Benim gluten alerjim var. Dolayısıyla Ekmek yemiyorum. Anneme unonun kapalı pakette kepekli grisini var onu aldım. O da şeker hastalığından dolayı yemez. Sadece az bir grisini yeter ona.Ankette hepsi seçeneği olsaymış iyi olurmuş
Ya ben sulandiriyorum ama yinede çamaşır suyuyla isim bitince boğazıma bisey oluyor, öksürük geliyor boyle istifra edecek gibi oluyor öğürüyorum. Artık esim gelince ve esya getirince yapıyorum ama ayni etkiliyor . Bilim kurulu üyesi geçen tvde daha önce ne yüzey temizleyicisi kullanıyorsaniz onu kullanin dedi ama guvenemiyorumda başkasida camasur suyu sulandirin diyorBen sulandırmadan sildim 5 gündür öksürük, boğaz gıcıklığı yaşıyorum. Öyle böyle değil fenayım
Haberi görünce kesin okunmuş bişeyler sürüyordur diye düşündümSıvıyağmış
"Kayıtlarda yüzü maskeli kadının poşetten çıkardığı sıvıyı asansörün kapısına, düğmelerine ve merdiven korkuluklarına sürüp ayrıldığını gören bina sakinleri, durumu polise bildirdi.
Olay yeri inceleme ekibi, sürülen maddenin ön incelemesinde sıvı yağ olduğunu tespit etti."
Haber sitesinde böyle yazıyor.
Çok teşekkür ederim. Bi de öksürük bi yerden sonra baş ağrısı yapıyo, sonra nefes darlığı.Herkesin bünyesi farklı. Farkında olmasanız bile solunum yollarınız daha alerjik olabilir. Diğer insanlara göre.
O yüzden boğazınız tahriş oluyorsa öksürük yapıyorsa çamaşır suyunu azaltın hatta kesin kullanmayın . Başka alternatifler deneyin. Çünkü başınıza gelmesin ama kalıcı alerjik astım vb sıkıntılarınız olabilir. Sağlığınızdan olabilirsiniz.
alerjiler söz konusu olduğu vakit kimseyle kıyaslamadan kendi verdiğimiz reaksiyona göre önlem almalıyız.
Çok geçmiş olsun. Çekmeyen bilemez. Sizi anlıyorum o yüzden.
Inan ekmek yiyemez olduk ben yemiyordum ama eknege düştüm boşluktan . Buzluğa aliyorum ben biraz, yapilan bitince onu yiyoruz..yalniz ben gelincede nerden baksaniz 2 gun balkonda bekletiyorum bayatliyor, firinda isitinca anlasilmiyor allahtanBenim gluten alerjim var. Dolayısıyla Ekmek yemiyorum. Anneme unonun kapalı pakette kepekli grisini var onu aldım. O da şeker hastalığından dolayı yemez. Sadece az bir grisini yeter ona.
ablamlar kapalı poşette ekmek alıyorlar. Hamburger ekmeği falan gibi. Umarım tehlikeli değildir. Ama sanırım değildir. Sonuçta bisküvi falan da aynı mantık.
yine de evde yapmak en güzeli tabi. evde yapan hanımların ellerine sağlık. Güzel emek veriyorlar.
Ama açık Fırın ekmeğiNi önermiyorum. Bizim halk elliyor ekmekleri. Pek güvenmiyorum o yüzden.
Böyle bişeyden dolayı kimseye bulaşmaz umarım. çünkü çok dikkat ediyoruz hepimiz.
Benimde aklıma aynı şey geldi.Haberi görünce kesin okunmuş bişeyler sürüyordur diye düşündüm
Bağışıklık sistemiyle ilgili olabilir arpacık çıkması ona dikkat edin .Sarımsak sürmek iyi geliyormuş ama , daha çok bağışıklık sistemini içten yenmesi gerekiyor . Bol bol zencefil zerdeçal bal limon çayı yapın içebiliyorsa Geçmiş olsun .Soğuk algınlığı sanırım, ara ara ates devam ediyor, ilaclarini da vermeye devam ediyorum. Yalniz arpacık gibi bir şey çıkmış bir de kaşının üzerinde yara. Evde kalması hastane şartlarından daha iyi şu an. Konuştuğum herkes beklememi tavsiye etti. O yüzden beklemedeyiz. Allah kimseyi hastaneye düşürmesin bu ara. Saglik çalışanlarını ayri tebrik etmek gerek. Psikolojik bir savas veriyoruz resmen.
Eskisi gibi trene bindiğimi falan hayal ediyorum, kötü oluyorum düşününce bileBu salgın biter ama insanların psikolojileri nasıl düzelir bilmiyorum.Resmen belirti arar oldum.Esim de ateş yok sadece gıcık şeklinde öksürük var.Surekli değil.Hemen bu bile panik olmama yetti.Galiba kafayı yiyorum.
mayan bitmeden yogurdugun hamurdan bir beze ayır her yogurdugunda onu kat maya olaraktanAynen maya hiç bir yerde yok
Kullandığım tarifte bir çay kaşığı kuru maya olduğundan elimdekilerle epeydir idare ediyorum, bitince ne yapacağız bilmem. Bu arada marketlerde beyaz un var ama taö buğday, çavdar falan çok nadir bulunuyor, ne olacak böyle bilmiyorum
Ben en çok rahat olduğum günleri ozledim.Bi de çocuklar için daha zor oldu.Oglum çıkamıyo evden.Baya sıkıldı.1ay öncesine kadar nasil geziyodukEskisi gibi trene bindiğimi falan hayal ediyorum, kötü oluyorum düşününce bile
Hiç bu kadar etkileneceğimi düşünmezdim, mahvoldum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?