bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ankete istinaden yazıyorum, bugün ekmek için bir çok yeri aradım, yok elimizde dediler. Oturduğum yerde ambalajlı ekmek kalmamış. İnşallah tedariği yapılır. Allah sonumuzu hayır etsin.

Aminnn canim zaten bende 15 yil o büyük patronlarla neler yasadim neler. oyüzden kendim onlara benzemicem diye yemin ettim.

Bildirime geldim. Ben zaten dört yıldır evde ekmek yapıyorum. Dışardan almıyoruz. Ekmeğin her türlüsünü pişiririm. Hele bu zamanda hala dışardan açık somun ekmek alanları gördükçe şaşırıyorum. Bu millet neyin kafasında bılmıyorum.

Oğluma c vitamini almam gerekiyordu eczaneye gitmekten korktum cünkü hastalik bulasir diye sonrada eczane calisanlari geldi aklima, ya onlar ne yapsin dedim. cok üzüldüm . Rabbim yardimciniz olsun.

Ekmeği fırından alıyorum.
Ekmek pişirmek istesem marketlerde ne yaş maya var ne instant maya.
Uğraşamam valla.

Aynen maya hiç bir yerde yok
Kullandığım tarifte bir çay kaşığı kuru maya olduğundan elimdekilerle epeydir idare ediyorum, bitince ne yapacağız bilmem. Bu arada marketlerde beyaz un var ama taö buğday, çavdar falan çok nadir bulunuyor, ne olacak böyle bilmiyorum

Olduğunu nasıl anlayacağız? Ben her gün beslemeye devam ediyorum, tarife baktığım sayfa 3. gün oldu yazmış. Benim de 3. gün bugün..
3. Gün maya 2 katına çıkmışsa beslemeye başlıyoruz. Mayanın yarısını ayırıp asıl mauamıza aynı miktarda olacak şekilde su ve un ekleyerek besliyoruz.
Misal 50 gr. Su 50 gr. Un
10. Güne kadar her gün aynı saatte beslemeye özen gösteriyoruz.
11. Gün mayayı besledikten 2-3 saat sonra bir kase in içine su koyup mayamızın üzerinden bir kaşık alarak suyun üzerine bırakıyoruz eğer yüzerse maya olmuş demektir.
Bende ilk kez yapıyorum ama daha önce kefir yaptığım için çok yabancı gelmiyor.
Birde mayayla bağ kurdum şu an heyecanla bekliyorum. :KK53

Ben herseferinde taze maya koymuyorum. mayali Hamuru yogurunca avucici kadar ayirip buzdolabinda sakliyorum. Birdaha hamur yogururken dolaptaki hamuru hafif ilik suyla açıp ekleyip yoguruyorum mayalaniyor. Yogurt gibi düsün

Çok teşekkür ederim. Kaç kere doktora gitmeyi düşünüp vazgeçtim. Test istesem tek belirti var diye yapmazlar büyük ihtimal.
Kaç güne geçmesi gerekir eğer bu yüzdense? Bugün 4 gün oldu.
allerji hemen geçmez ki. sürekli ılık bir şeyler için. bir kaç güne hafifler ama hemen geçmez. ateş yok demi. yanlış da yönlendirmek istemem. bir de koku ve tat kaybı oluyormuş. ilacınız varsa alın mutlaka. içtiğiniz suya bir tatlı kaşığı elma sirkesi atın. deterjandan uzak durun özellikle çamaşır suyundan.

Instagramda bu kadinin sayfasinda eksi maya yapilisi var. Yaptigi ekmekleri de paylasmis.Cok guzel gozukuyor Bana zor geldigi icin henuz yapmadim ekmek falan ekmeye hasret yasiyoruz

Oğluma c vitamini almam gerekiyordu eczaneye gitmekten korktum cünkü hastalik bulasir diye sonrada eczane calisanlari geldi aklima, ya onlar ne yapsin dedim. cok üzüldüm . Rabbim yardimciniz olsun.
Teşekkür ediyorum amiiin hepimizin. Ne kadar dikkatli olursak olalım günde sadece eldiven maske sormak için 70 civarlarinda insan geliyor. Biz ailecek malesef bu durumdayız. Kayinbabam 59 yaşında, şoför. Habire özel araciyla patronları, personeli bir yerlere gezdiriyor. 3 gün önce bursa ya gitmişti, şu an Ankara'dan dönüyormuş. Dua etmek geliyor artık elimden sadece. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah yardimciniz olsun. Musterileri iceri aliyor musunuz? Bence almayin, alirsaniz da tek tek alin. Bizim burada iki metre mesafe ile sira halinde bekliyor insanlar. Tek tek iceri aliyorlar..

Ay ben hiç anlamadım Ben besliyorum mesela, 2 katı oluyor, ertesi gün yine çöküyor niye ki?

Ay ben hiç anlamadım Ben besliyorum mesela, 2 katı oluyor, ertesi gün yine çöküyor niye ki?
Ben yukarida bir sayfa paylastim videolu anlatiyor. Altinda da aciklamasi yaziyor.. Bir de ona bakin isterseniz. Ben yapmadim ama kadinin yaptigi ekmekler super gozukuyor.

Çökme normal diye biliyorum.

Benim 3. Gün 3 katına filan çıkmıştı.
Sonra 2 Kata indi inince besledim.
Birde dolapta değil aynı yerde durursa mayalanırsa daha iyi sonuç alınıyormuş. Maya olduktan sonra dolaba kaldırıp 3 günde bir beslemek gerekiyormuş. Aynı ısı ortamında daha verimli.

Uyuyorlar mi o bakımdan demiştim. Ben devam ediyorum zaten de cogu insan hala idrak edemedi. Bakalim hep bir erteleme. Yani prof. Mehmet ceyhan'a gore %90 uyarsa 200,000 vaka %80 uyarsa 400, 000 vaka olur denildi. Sure bir aydi galiba.
valla uyanlara da uymayanlar psikolojisi bozuk muamelesi yapıyor. arkadaşım aradı diyor ki hala evde misin? neticede hepimiz yakalanacağız bu kadar büyütme diyor. ya sabır iyi gezmeler dedim ne diyeyim. onlar girmedikçe biz de çıkamayacağız.

Ben herseferinde taze maya koymuyorum. mayali Hamuru yogurunca avucici kadar ayirip buzdolabinda sakliyorum. Birdaha hamur yogururken dolaptaki hamuru hafif ilik suyla açıp ekleyip yoguruyorum mayalaniyor. Yogurt gibi düsün
Ben de böyle yapıyorumm

Allah yardimciniz olsun. Musterileri iceri aliyor musunuz? Bence almayin, alirsaniz da tek tek alin. Bizim burada iki metre mesafe ile sira halinde bekliyor insanlar. Tek tek iceri aliyorlar..
İçeride 4 ten fazla kisi olursa uyarıyoruz. Tek tek alamıyoruz kapıda bir personel kalmasi gerekiyor onun için. Nöbetleşe çalışıyoruz personel yeterli değil maalesef. İnsanlar ilaçtan çok sarf malzeme soruyor. Birde herkes bir yerlerden bilgi alma peşinde. Misal maskenin faydası varmı c vitamini korur mu et mi yesk sebze mi ... Tabii ki ben birey olarak insanların telasesini soru işaretlerini gidermek isterim ama daha konunun profesörleri bile tam bir fikir birliği yapamamisken vebal almak istemiyorum. Ne desek tam doğru olmayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…