bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
İlginç,ben bu belirtileri yaşadım ama Mart ayında.Özel bir hastaneye gittim ve doktora covid olabilir mi diye sordum :) hiç test yapmadılar. Faranjit ve kanınızda mikrop vardır deyip serum taktılar ve sonrasında eve gönderildim.
Kamyon çarpmışa döndüm öyle ki yürüyemiyordum.bir hafta rapor verdiler.3 gün iğne , antibiyotik , ateş düşürücü ve adınınhatırlayamadığım bir ilaç daha aldım. Asıl ilginç olan o şiddetli belirtiler olmadan önce gözlerim kan çanağına dönmüştü.sabah kalktığımda kuru bir öksürük...4. Gün ishal oldum.( normalde grip vb. Durumlarda kuru öksürük hiç yaşamazdım.bir buçuk ay sürdü bu arada)Bütün belirtileri yaşadım sadece nefes alma sorunum olmadı.Bu arada eczaneden cep dezenfektan aldım her öksürdüğünde öksürdüğüm yeri fısfısladım:)Doktor test yapmadı ama, ben covidmişim gibi önlem aldım:)Benden bir hafta sonra da bir arkadaşım aynı belirtiler gösterdi.Bu arada hastalanmadın 14 önce yurt dışına çıkmıştım. Kafamda deli sorular...

Türkiye de bütün dünyada eğer çok aşırı solunum güçlüğü yoksa test yapılmıyor. Sanırım Birleşmiş Milletler kararı.

Aramızda alınan sebzeleri yıkamadan sadexe2 balkonda havalandırıp poset degistiren var mi? Ben balkonda belirtiyorum yıkıyorum kuruluyorum ama çürüyor.
şimdiye kadar dışarıdan aldığım hiç bir şeyi yıkamadım ilk zamanlar balkonda bekletiyordum artık onu da yapmıyorum doğru dolaba orda bekliyor zaten

Aramızda alınan sebzeleri yıkamadan sadexe2 balkonda havalandırıp poset degistiren var mi? Ben balkonda belirtiyorum yıkıyorum kuruluyorum ama çürüyor.

iyi de sebzeleri sirkeli yada karbonatlı suda yıkamak zaten olması gereken.
ben yıkayıp iyice kurutuyorum. tamamen kuruduktan sonra dolaba yerleştiriyorum. o zaman çürümüyor. bunu coronadan öncede uyguluyordum, hiç çürüdü vs şikayetlerim olmadı.
bir de kıvırcık vs gibi yeşillikler için kurutucular var zaten, onlardan da kullanılabilir.

Sizde gecirmissiniz bence. Ama benim anlamadığım 14 gün öncesi bu yurt dışı teması varsa nasıl covid testi yapmazlar.

Bugün günaydın fotoları yok.Gülün hesabı banlanmış neden ki acabaAramıza çabuk dön Gülcüğüm❤
Teşekkür ederim canım, günaydın.
Biliyorsunuz banlanma sebebini ban kalkınca öğreniyorsunuz. Ben de merak ettim. Rahmetli annemi andım. Bizlere kızdığı zaman “git köşede dur, düşün ne yaptığını bul” derdi. Ne yaramazlık yaptığımızı bulup özür dileyene kadar köşeden çıkamazdık. Mesela “makyaj paleti ile oynadım, yere düşürdüm sonra sakladım, özür dilerim” annem “hayır o değil, git biraz daha düşün” der, biz de köşeye dönüp düşünür düşünür, o değilmiş bu değilmiş diye diye tüm yaramazlıklarımızı sayardık. Akıllı annem böylelikle bize yaptığımız tüm yaramazlıkları da itiraf ettirirdi Ben de düşündüm düşündüm kural ihlalı de yapmadım. Dönünce göreceğim mesaj şu mealde bir şey olacak diye düşündüm. Müne Hanım “Gül2016, sen bu aralar çok kafayı yedin, saçma sapan şeyler yazıyorsun, kendin de saçma olduklarının farkındasın. Herkese moral olsun diye günaydın fotoları atıyorsun ondan sonra öyle şeyler yazıyorsun ki soğanı dezenfekte etmeyen üyelerimizin moralleri bozuluyor; sokağa çıkma yasağını ihlal eden yaşlı teyzeye sürtünen zavallı kedini duşakabine hapsetmişsin, bu nasıl hayvan sevgisi, çok üzüldük çok, sen biraz kafa istirahati yap, dinlen, stresini at, bahçede yabani otlar duruyor onları yol, bize burada saçımızı başımızı yoldurma, git biraz dinlen öyle gel, buna senin de çok ihtiyacın var diye seni banladık” diyecek sandım. Ama yanılmışım beni banlayan Müne Hanım değil Kezan Beymiş ve sebebi de aslında banın kalkmadan önceki gece aklıma gelmişti “bu mu acaba” diye ve bingo, bilmişim. Üslup nedeniyle ban yedim. Utanarak söylüyorum benim ağzım biraz bozuktur. Normalde uygunsuz bir kelime kullanacağım zaman “biiip” yazarım, isteyen istediğini anlar ama bu sefer kelimeyi sessiz harflerini gizleyerek, aklım sıra sansürleyerek yazmıştım taa kaç gün önce (ben unutmuştum, sanırım yani fark edilmiş). Sansürledim ama kelime çok açıktı, bu da ban sebebiymiş, öğrendim. Utanıyorum ama ne yapayım o anda durumu tam anlamıyla en iyi açıklayan kelime oyducezasını ödeyerek kullanmış oldum. Tek üzüldüğüm şey size verdiğim sözü tutamamış olmaktı. Ancak bu arada önemli bir işim vardı onu hallettim, ayrıca bahçede epey ot yoldum, kedimi bol bol sevdim, bahçedeki gelincik çiçeklerinden şerbet ve reçel yaptım, bir de hayatımda ilk defa sütten peynir yaptım. Mart başında budadığımız güllerin çeliklerinden ürettiğim yeni güller diktim, bahçeye. İnşallah onlar da büyüyüp gül verdiğinde sizinle güllerini paylaşırım. Epey de dinlendim, dün itiraf edeyim sabahın köründe kalkmayıp saat 11.30a kadar uyudum. Ben iyiyim, kedim de iyi, size selamı var; ona yeni bir tasma almıştım, bir süre karantinaya alıp, bol sabunlu suda yıkayıp güneşte kuruttuğum tasmayı ilginçtir ki birçok kedinin aksine çok sevdi, mor renkte, ucunda küçük bir zili bilem var, singırdayarak geziyor artık.

Son düzenleme:
sev annesi bu kızı çok tatlı bu kız çokk suratını yediğim

Ben çıkarınca yıkıyordum yani oncesinde değil açıkçası, ama ben balkonda 1 gun bekletiyorum havada sicak sanirim ondsn dolayi çürüme oluyor.

Neden ayırmak gibi bir gerek duydular corana dan vefat edenleri?
ayirmakmi degilmi bilmiyorum aslinda karsiyaka mezarligi cok dolu zaten birde bu sekilde bir olayda oraya defin olayinin yukunu arazi olarak kaldiramazdi diye dusunuyorum birde ora biraz yokus kayma cok oluyor bence bunu hesaba kattilar herhangi bir depremde yada buyuk sel olayinda risk olabilirdi bence
oyuzden daha bos ve daha uygun olan bir mezarliga gommeyi tercih ettiler sahsi dusuncem bu yani

Ben çıkarınca yıkıyordum yani oncesinde değil açıkçası, ama ben balkonda 1 gun bekletiyorum havada sicak sanirim ondsn dolayi çürüme oluyor.

yani şöyle, ben poşetle eve gelen şeyleri direkt balkona koyuyorum. 1 tam gün değil, 3-4 saat yeterli diyorlar. balkonun gölge kısmında 3-4 saat tuttuktan sonra sirkeli veya karbonatlı suya koyuyorum. bunu normalde de alışverişten döner dönmez yapıyordum zaten. oradan aldıktan sonra kuruyana kadar mutfağa seriyorum. tamamen kuruyunca da buzdolabı poşetlerine koyup dolaba öyle yerleştiriyorum.
rutinim dışı yaptığım tek şey 3-4 saat balkon sefası :)

G gulay_gulay diger karsiyaka sincan buralarada oluyordur belki tam bilemiyorum ama takiplerime gore sahsi fikrim tek mezarlikta topluyorlar
simdi haberlere bakayim dedim bununla ilgili acaba varmi diye tahminim dogruymus ortaköy mezarligina defnediyorlarmis ankarada

Hoşgeldin o zamanBir daha yaramazlık yapma bizi o güzel fotolarından mahsur bırakmaGerçi bu dönem sana iyi gelmiş kafanı dinlemiş gibisin yazdıklarından onu anladım.Kedinin göbişine yumul benim için tipini sevdiğim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…