bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Bende sizin gibiyim bu süreç nasıl geçer bizim gibiler için ne yapıcaz

Başınız sağolsun
İşte bu kadar takıntı yapmamın tek sebebi yaşlı annem babam. Elimden geleni yapıyorum ama nereye kadar . Nereye kadar bize gelmemeye devam edecek bu illet
Allah hepimizi korusun
Kaç yaşındalar anne babanız benim de annem yanımda

Tv de Prof avm ler artık ailece gidip eğlendiğiniz yemek yediğiniz yerler olmayacak sadece ihtiyacınızı alıp bi an önce çıkacağınız yerler olacak dedi
herşey nasil bir anda tepe taklak oldu
hayatin seyri ne kadar değişti
herşeyi alelacele yapar olduk
hayattalarken annemizi kardesimizi goremez olduk.
bazen bir sözle çok umutsuzluga kapiliyorum ya

Kaç yaşındalar anne babanız benim de annem yanımda
Bende sizin gibiyim bu süreç nasıl geçer bizim gibiler için ne yapıcaz

annem 58, babam 66 yaşında. Ama o kadar çok hastalığı var ki ikisinin de. Annemin kanser geçmişi bile var. Atlatmaları mucize bu hastalığı

Benim için süreç o kadar kötü ki, saçlarım tutam tutam dökülmeye başladı.
Hep kötü senaryolar geliyo aklıma, diyorum bir ay daha kurtulduk sonra ne olacak. Hayatımızın sonuna kadar evde duramayız ki.
Apartmandakiler hergün toplanıp çay içiyo şu an bile, annem gitmiyo ama istiyo mesela içten içe. Çok sıkıldı çünkü
Çatı katında 2 metre mesafeyle bari oturayım diyo komşularla ona da ben korkuyorum bi şey olacak diye.
Bilmiyorum daha ne kadar dayanabilcem bu tempoya

sizin bu kadar buhranli olmaniz saclarinizin bu kadar dokulmesi bana d3 eksikliginiz oldugunu düşündurdü

annenizi maskesini taktirip sabahlari kimse yokken şoyle bir yurutseniz aslinda mahallede bir tur atmak bile iyi gelir.
benim annemde kanser gecmisli seker tansiyon hipotiroit ve vertiligo hastasi ama haftada 1 2 gun sabah erkenden kalkip bir iki tur atiyor iyi geliyor hem psikolojik hem bunyesel.
sizede iyi gelir biraz sadece yuruyus yapmak icin disarda bulunmak

Gezmekten ziyade artık insan görmek istiyo muhabbet etmek istiyo. Normalde her gün arkadaşlarıyla olurdu zor geliyo ona da.
düzenli kan verip değerlerime baktırırım hep en son4 ay önce hiçbi eksikliğim yoktu
Ama anksiyete benzeri ruh halim oluyo özellikle geceleri. Şu günler sağ salim biterse destek almayı düşünüyorum.

bir de akraba denen illet var. Beni arayıp “çağla düğününü iptal etme, annenler ölür bak bu virüsü atlatamaz gözleri açık gider” diyolar
Kadına bile demişler bunu, böyle şey mi denir

tövbe estafurullah ne dengesiz lüzumsuz akrabalariniz var.
yerinizde olsam ben dugun yapacagimda sizinde goreceginiz muallak bu gidisle derim.
hiçte kizim evlenmedi siye gozleri acik gitmez kimse.
şu durumda evlenip gitmeniz sizin icin daha agir olacak oyle kolay degil anne evinden ayrilmak hele birde bu sıkıntilarin icinde.
icinize nasil sinecekse oyle yapin
akrabalara kulak asmayin siz.

Annemle babamın tek istekleri düğünümü görmekti gerçekten, hani hep öyle derlerdi akrabaların yanında
Ama akrabalar da tuhaf cidden
Yok istemiyorum düğün müğün artık, salonu iptal ettirmeye çalışıyoruz sürekli.

eylulde dugunler ne durumda olur bilmem de neticede 3 aydan fazla bir surec var onumuzde dugun olmasada daha az katilimli bir nikah yapsaniz seneyemi kalacak yoksa evlenme durumu

Tv de Prof avm ler artık ailece gidip eğlendiğiniz yemek yediğiniz yerler olmayacak sadece ihtiyacınızı alıp bi an önce çıkacağınız yerler olacak dedi

aslında bence zaten avm gidip ailece eğlenilecek bir yer değil. her ne kadar çocuklar için oyun alanı vs olsa da açıkçası çocuğum olsa en son tercihim olur diye düşünüyorum.
mesela erkek arkadaşım da ben de açık alan aktivite ve sporlarını seviyoruz. bazen çocuk olsa onu da bisiklete bindirir dışarıda vakit geçiririz falan diyoruz. tabi bebekken değil :)
bu süreç avm alışkanlıklarını başka daha faydalı şeylere dönüştürmeye yarar belki de..

instagramda bir sayfa corona'dan sonra düğün organizasyonu yapanların nasıl önlemler alacağı ile ilgili bilgiler paylaşmış.
masaların belirli mesafelerde dizilmesi, servis yapan kişilerde maske-eldiven vs. hatta isteyenler için girişte ateş ölçümü bile yapabilirlermiş.
bu yaz olacağını sanmam ama eylül ekimden sonra, ikinci bir dalga olmazsa, bence düğünler başlar.

avm cocukla kotu havalarda iyi oluyor aslinda bahar ve yazin bizde tercih etmiyoruz hic ama kış aylarinda baska aktivite bulamiyor insan

https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/2670983-turk-asisi-yolda-mi

Haber Türk Gazetesi Fatih Altaylı:
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl önemli bir açıklama yaptı.
İlginç olan bu açıklamanın Türk medyasında gerekli önemi ve desteği görmemiş olması.
Çünkü eğer Erdöl’ün söylediği şey verilere dayalı ise çok ama çok önemli.
Erdöl, ne mi açıkladı?
Türkiye’nin Covid 19 aşısını bulma yolunda önemli bir adım attığını…
Sağlık Bilimleri Üniversitesi ve yaklaşık 25 yıllık bir biyoteknoloji şirketi olan ve halen 60 ülkeye bu alanda ürün satışı gerçekleştiren VSY Biyoteknoloji ve İlaç AŞ işbirliği ve TÜRSEB desteği ile geliştirilen bir ürün şu anda gönüllü Covid pozitif hastalar üzerinde denenmeye hazır hale geldi.
TR-C 19 adı verilen ürün izole edilen Covid 19 tip corona virüsünü invitro ortamlarda nötralize etmeyi başardı.
Yani virüsü çalışamaz, hücrelere eklemlenemez hale getirdi.
Bu çok ama çok önemli bir gelişme.

Tabii yolun sonu değil ama yolun başında çok mühim bir hadise.
Şuur yoksunu medyamızın buna bu kadar duyarsız kalması ise anlaşılır gibi değil.

Not: Yazının tamamı yazara aittir, ekleme yapmadım.

görürler daha dügununuzu torunlarini severler insallah siz icinizi ferah tutun

avm cocukla kotu havalarda iyi oluyor aslinda bahar ve yazin bizde tercih etmiyoruz hic ama kış aylarinda baska aktivite bulamiyor insan

tabi başıma gelmediği için keskin yorumlar yapmak istemiyorum :)
aşırı soğuklarda zaten arabaya bindirmek bile gereksiz bence. onun dışında avm de 3 saat duracağına, dışarıda 1 saat dursa daha iyi diye düşünüyorum.
çünkü avmler cidden insanın algısını bozuyor. kaç yaşında insanlarız, biz bile o yarattıkları algılara kapılıyoruz.
eğer çocuğum olur, şartlarım da uygun olursa, yaşına uygun tiyatrodur, spordur, müzedir bu tip yerleri tercih ederim sanırım. dediğim gibi erkek arkadaşım da aynı fikirde. gerekiyorsa da sadece evde oturulur, anne-baba-çocuk evde zaman geçirir.

bir de o oyun alanları, hele merkezi semtlerdeki avmlerde o kadar kalabalık ki.. tamam bağışıklık kazanacak, tabi ki steril yaşamayacak ama ben mikroptan çok o kalabalıktan başka türlü zararlar görebileceğini düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…