bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Ben Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'ne gidiyorum. Tüp bebek bölümünde tedavi sonucu hamile kaldım dolayısıyla oradaki doktorum takip ediyor. Doktorum doçent oldugu icin muayene ücretli ama uzman doktorlar muayene ücreti almiyor. Kan ve idrar vs tahlillerine ücret ödemedim ama ikili test gibi tarama testlerinden ücret alınıyor. Hastanede Perinatolog var diye biliyorum ama ben o bölümde muayene olmadığım için yorum yapamayacağım. İnşaallah yakınınız kısa zamanda yardım alabilir.

Buraıs özel değil mi? Özelde zaten yer var. Gebeliğin başındaki basit testler değil sorun( gerçi normal kadın doğumda kabul etmiyordu hasta gecen haftalarda bu hafta durum ne bılmıyoruz ) amniyosentez, detaylı ultrason, diğer görüntüleme tetkikleri , kordosentez falan. Tanıdığımın doktoru da doçent zaten, ama hasta almıyorlar. Çapa'da almıyor, Eğitim ve Araştırma hastaneleri de almıyor. Tam 8 tane hastane ve tıp fakültesi arayıp, sağlık bakanlığını aradık. Onların kendilerinden haberi yok " üniversite hastanelerini arayın" dediler. Aradık da sizi aradık, onlar da covid dedik. Hadi biz parayı verdik gittik ama riskli gebeliği olan ve parası olmayan özele nasıl gitsin, kadın ve çocuk hastanesini bile covid hastanesi yapmışsınız diye telefonda bizzat ben konuştum, Bebek de gelişim geriliği, anomali varsa yasal olarak gebeliği sonlandırma haftası var, bu haftalar kritik vs diye de uzun uzun konuşuldu. Uzmanlarımız arayacaklar dediler. İki hafta oldu hala arıyorlar. 21 haftalık hamile artık. 16. Haftadan beri eve tıkanmış durumda, panik.Bakanlık hala arıyor.

Neyse gözünüz aydın, dikkat edin kendinize.

Özel hastane değil ama Vakıf universitesi hastanesi. Açıkçası ben mesajınızı ilk okuduğumda rutin gebelik tahlilleri gibi anladım. Ben doktorum doçent olduğu için muayene ücreti veriyorum ama kan, idrar gibi rutin islemlere ücret ödemedim. Doçent doktora değil de uzman doktora randevu alınırsa onlar muayene ücreti de almıyor. İkili test gibi tarama testlerinden ücret alınıyor (özell kadar pahalı değil ama bir miktar ücret isteniyor.) Amniyosentez gibi işlemler nasıl bir prosedurle yapılıyor bilgim yok acikcasi. İyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim, olur da size faydası olacak bir bilgi edinirsem muhakkak yazacağım. Siz de kendinize iyi bakın, sağlıklı günler dilerim.

ya öksürmesi falan gerekmiyormu yakininizda maskesiz sekilde yada tensel temas
yani ensede nefes hissetmekle gecermiki

lokantalar cafeler acilmayacakmis daha orada calisanlar isletenler de maddi anlamda cok zordadir biran once onlarinda acilacagi kdr iyi duruma gelinir insallah
lokanta ve cafeler acilirsa önunu alamazlar bu isin zaten

Ayak konusunu bugün haberlerde de söylediler.
Bende biraz araştırdım sırt ağrısı üşüme halsizlik hafif geçirme belirtisiymiş hepsi var bende bir kıllandım ya. Ben işe gitmiyorum ama eşim çalılıyor onda herhangi bir farklılık yok. Kombi 50 de ben donuyorum şuan ama ateşimde yok

ya öksürmesi falan gerekmiyormu yakininizda maskesiz sekilde yada tensel temas
yani ensede nefes hissetmekle gecermiki
Bilmiyorum ki maskesi yoktu ama
Damacanada 72 saat yaşar diyen uzman da var, 2 saat sonra bi şey kalmaz diyen de
Onun gibi çok bilgi karmaşası olduğu için en ufak fikrim yok

Bilmiyorum ki maskesi yoktu ama
Damacanada 72 saat yaşar diyen uzman da var, 2 saat sonra bi şey kalmaz diyen de
Onun gibi çok bilgi karmaşası olduğu için en ufak fikrim yok
bişey olmaz ondan ya öyle olsa memlekette sağlam adam kalmaz di heralde.
direk oksurmesi yada size temas etmesi gerekir
size temas ettigindede mesela elinizi agziniza yuzunuze surmeden yikarsaniz yine bisey olmuyor.
yani enseden bisey oldu diyelim size gecmesi icin o olaydan sonra elinizi ensenize sonrada yuzunuze falan goturmeniz lazim

Teşekkür ederim biraz rahatladım
Ben aslında rahat bi insandım, nasıl bu hale gelebildim bilmiyorum
Sürekli kafamda kötü senaryolar çizip ağlama krizlerine giriyorum
Artık iyi haberlere ihtiyacımız var, hele benim gibi olanların

Kızlar amcam virüs yüzünden vefat etti yengemin de durumu kritik bir iki gün yaşarmış kızlarından virüsü kaptılar yaşlı insanların yanına gitmeyin onlar atlatamıyor
Başınız sağolsun
İşte bu kadar takıntı yapmamın tek sebebi yaşlı annem babam. Elimden geleni yapıyorum ama nereye kadar . Nereye kadar bize gelmemeye devam edecek bu illet
Allah hepimizi korusun

sakin olun
ilk zamanlar bende sizin gibiydim
hatta okadar kafaya taktimki 1 martta tum alisverisimi yapip kapimi kapattim bir daha cikmadim
ulkede vaka 11 martta goruldu dusunun stresimi.
ilk vaka goruldu dediler icimin daraltisindan gunlerce uyumadim aonra okudukca ogrendikce tedbiri elden birakmadikca bu kadar korkacak biseyimin olmamasi gerektigini anladim.
ruh sagliginiza sahip cikin
bozuk bir ruh sahligi ile devam etmek korona olmaktan daha zordur eminim

Başınız sağolsun
İşte bu kadar takıntı yapmamın tek sebebi yaşlı annem babam. Elimden geleni yapıyorum ama nereye kadar . Nereye kadar bize gelmemeye devam edecek bu illet
Allah hepimizi korusun
Sagolun virüsü hastanede çalışan damatları bulaltırdı tüm aileye siz hastaneye gitmemeye çalışın

Şu an evli olsaydım eşimle kalsaydım (eylülde düğünüm vardı yalan oldu) ya da tek yaşasaydım bu halde olmazdım eminim
Ama kronik hastalıkları olan anne babamla yaşadığım için çok paniğim. Sanki her gün son günümüz gibi hissediyorum. Sabahları iyiyim ama gece olunca beni ağlama krizleri bekliyo
Nasıl onlara hiç bulaştırmadan atlatıcam bu süreci bilmiyorum, onlara bulaştırırsam katilleri olursam nasıl yaşarım ki
Dedim ya çok sakin biriydim ben, birden kendimi bu halde buldum. İyi haberlere o kadar ihtiyacım var ki

Sagolun virüsü hastanede çalışan damatları bulaltırdı tüm aileye siz hastaneye gitmemeye çalışın
1 ayı geçti hastayım. Boğazlarım yanıyo, öksürüğüm yeni yeni azalıyo ilk kez böyle hasta oldum yine de gitmedim
Şu an bile boğazımdan uyuyamıyorum ama dediğiniz gibi çok korkuyorum hastaneye gitmekten İlk başta çamaşır suyundan şüphelenmiştim ama o bu kadar uzun hasta etmezdi herhalde. Neyse geçecek umarım

benim de tanıdığım bi aileye bulaşmış, anneleri hastanede çalışıyodu. Kadıncağız kaç kere yurtta kalayım demiş eşi izin vermemiş. Şimdi hepsi hasta

Çok geçmiş olsun ben c vitamini kullanıyorum iyi geldi boğaz için eczane de pastiller var onlarda iyi gelir

Ama dikkat ederseniz semptomsuz atlatanlarda diyor. Ama bugün haberlerde ben ağır vakaların ayakları ve tırnakları morarıyor diye duydum. Ama annenizin ayağı şiştiyse bu normal değil mi benim de babamın ayakları şişmiş, çorap bile giyemiyormuş. Çünkü eskisinden daha hareketsizler. Bu tırnaklar ve parmakların morarması. Buradaki gibi semptomsuz geçiriyorsa bu hastalar büyük şans zaten. Novamber wind

Sen demiştin ya ciğerime doğru yanma hissediyorum diye, 2 gündür ben de aynıyım ve çok korkuyorum. Boğazıma sanki toplu iğne batırıyorlar, soluk borusu boyunca o 1 aylık öksürük serüveninden sonra çamaşır suyuna da dokunmadım. Dışarı ile tek bağlantım markete ve malesef her gün! fırına giden eşim. Bu boğaz neden yanar böyle ya ( uyuyorum sürekli hissetmemek için.

Sizin dışarıyla bağlantınız var mı ki? Alışverişe siz mi gidiyorsunuz mesela?

cerrahpaşada benim smear sonucum 3,5 ay oldu çıkmıyor Hastanelerde sağlık sistemi durmuş vaziyette.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…