bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
virus ciktigindan beri boyle konusam doktorlari hep yalanliyorlar zaten yada ustune kotu seyler soyleyen birileri cikiyor bastirmaya calisiyorlar buda cok suphe uyandirici:))
Bizim doğum doktoru 1-2 güne bi şeyler açıklayacakmış. Çok merak ediyorum ne olduğunu. Hindistan varmış konu içinde ve virüsün neden güç kaybedeceği vs

avmlere gittiler oowwww virus cogalcak dediler olmadi cafelere gidincede olmaz:)) zaten cogunluk acik havada takilmak isteyecek bence havalarda guzel cocugumu birakcak yerim olsa avm ye giderdim eger sira beklemeyeceksem :)) biktim herseyi internetden almaya:)) avmye gidenlere cahil muamelesi yapiliyor ama napalim artik ben virusden de korkmuyorum bide duble cahilmi oldum

Yaşadığım evde kronikler olmasa ben de çoktan rahatlamıştım. İlk günlerdeki gibi değilim

yollari acmalari bir bakima kotu oldu.
cunku dinlenme tesisleri cok kalabalik ozellikle tuvaletleri pislik icinde
insanimizda temiz birakma ozurlu
umarim dahada cogalmaz

ne güzel harcayacak paralarınız var, tek derdiniz internetten alma sıkıntısı olsun inşallah, umuyorum siz veya etrafınızda birince derece tanıdıklarınız 3 hafta solunum cihazına bağlanıp tavana bakmak zorunda kalmaz. Tabi alışveriş yapacağınız telefonu da vermiyorlar o anda elinize ... 3 hafta sadece tavana bakıyorsunuz. İnanın benim gibi yatarken sağ tarafınıza yatan biri iseniz sırt üstü yatmak işkence gibi gelecektir.

aslında ben sizi değilde etrafınızda bulaştıracağınız insanları düşünüyorum...

bulaştırma oranı geçen hafta 1.56 idi ...

Yaşadığım evde kronikler olmasa ben de çoktan rahatlamıştım. İlk günlerdeki gibi değilim
tabi kronik rahatsizliklari olan varsa evde tedirgin olmak da dogal insallah haziran ayiyla birlikte iyice azalir vakalarda herkes rahat bir nefes alir

tek derdimiz bu olsa keske degil mi ne guzel dediniz kargo ile alisveris yapmakdan sıkılmak tek derdimizin bu oldugu anlaminami geliyor ? normallesme surecini girildigi donemde insanlarin disariya cikmasi kadar dogal birsey olamaz heralde degil mi? korkmamak tedbir ve kurallara uymamak anlamina gelmiyor ikisi arasindaki farki anlatmama gerek yok sanirim

Çok güzel anlatıyorsunuz da bende anlama sorunu var.

Hele ki bu başlıkta en çok mesaj yazan kim bir bakmanızı öneririm... o zaman çelişkileri anlayacaksınız...

Hele ki bu başlıkta en çok mesaj yazan kim bir bakmanızı öneririm... o zaman çelişkileri anlayacaksınız...
anlama sorununuz varsa diyecek birseyim de yok ozaman iyi gunler size

Wynonna bu başlıkta yazmasaydı ben krizlerden krizlere atlıyor olurdum sanırım, yazılarının yarısı beni ve benim gibi aşırı korkanları sakinleştirmekle geçti. Hakkını yiyemeyeöeyeceğim, çok desteğini gördüm

ben kötü bir şey demedim ....

milyonlar işsiz kalmışken, insanların cebinde ekmek alacak parası yokken, 4.540 can gitmişken tek derdimiz alış veriş olmamalıydı. Alışveriş ise derdimiz bunu da dillendirmek hoş olmadı. Ben bundan bahsediyorum.
Fikirlerimizi yazmayacaksak kapatalım konuyu olsun bitsin ....

kendisi de düşüncelerini yazdı ? ne var bunda ?

Arkadaşlar peki ailelere akraba ziyaretlerine komsulara gidenlere ne diyorsunuz? Benmi cok abartıyorum bilmiyorum ama virüs henüz bitmediki. Bakıyorum instagramda herkes aile ziyaretine sehir dışına çıkıyor. Arkadaslarim birbirleriyle görüşmeye başlamış bile. Temmuzda ailemi ve bir kac yeri daha ziyaret edecektim ama iptal ettim. Market ve orman havası alabileceğim yerler dışında bir yere gitmeyi ve kimseyle görüşmeyi düşünmüyorum. Abartıyormuyum sizce

Kontrollü sosyal hayata geçilen 1 Haziran itibari ile Coronavirüs ile ilgili yeni kararlar şu şekilde :

-Şehirlerarası seyahat sınırlaması 1 Haziran'dan itibaren tamamıyla kaldırılmıştır.

-Sağlık Bakanlığı tarafından tanımlanan kronik hastalığı olan kamu personelinin durumları kurumlarınca takip edilecek. 65 yaş üstünün sokağa çıkma sınırlaması ve Pazar günleri 14.00-20.00 saatleri arasında istisna kapsamında olması devam edecek.

-İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlarımız maske, mesafe, temizlik şartına riayet şartıyla işinin başında bulunabilecektir.

-20 yaş altıyla ilgili sokağa çıkma uygulamasını da 18 yaşa indiriyoruz. 0-18 yaş grubunun tamamı Çarşamba- Cuma günleri 14.00-20.00 saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasına tabi olmayacak

-1 Haziran restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.

-Turizm tesislerinin bünylesinde işletmeler saat sınırlamasına tabi değildir. Yol güzergahlarındaki dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye devam edecek. Gelişmelere göre kapsamı ve saati ayrıca değerlendirilecek..

-Plajlar, milli parklar, bahçeler 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek. Müze ve ören yerleri de 1 Haziran'da açılıyor. Hayvan satış yerleri 1 Haziran, hipodromlar 10 Haziran'da yeniden faaliyete geçebilecek.

-Bireysel sporlarla ilgili sınırlamalar kaldırılmıştır.

-Deniz turizmi balıkçılığı ve taşımacılığı ile ilgili sınırlamalar belirlenen kurallar dahilinde kaldırılmıştır.

-İdari izinde bulunan, esnek çalışma sisteminde olan kamu personeli 1 Haziran tarihi itibarıyla normal mesaiye başlayacak.

-Kreşler ve bakımevleri 1 Haziran'da açılacak.

-Sürücü ve benzeri kurslar 1 Haziran'dan itibaren hizmet vermeye devam edecek

-Kütüphaneler, gençlik merkezleri, kampları, kıraathaneler 1 Haziran'dan itibaren belirlenen şartlar dahilinde faaliyetlerini sürdürebilecektir.

-1 Haziran tarihi itibarıyla, yüzme havuzu, kaplıca türü işletmeler belirlenen kurallar dahilinde saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak

-Açık havada oturma alanları bulunan yerlerdeki konserlerin saat 24.00 ile sınırlı olmak şartıyla başlayabilecek.

-3 Kurala Dikkat Edilecek :Maske - Mesafe -Temizlik

valla aynı fikirdeyim. Ama annem çok bumaldı memlekete gitmek istiyor. 65 yaş üstü arabamızla yolda ablama uğrayıp gitmek lazım kararsızım. hakkımızda hayırlısı. ama bana kalsa kımıldamam sanırım. çok da yoğun olduğu yerdeyim keşke bitse artık bir nebze olsun rahatlamak istiyorum. bence abartmıyorsunuz. ama işte herkes de bunalmış durumda. onlara da hak veriyorum.

valla ben de bir son durum güncellemesi yapayım. olumsuz olmak istemezdim fakat elbette ki 1 haziran itibariyle zart diye kademeli geçiş değil ani bir geçişle heryerin açılacağını herşeyin eskisi gibi olacağını bilmiyorduk.
kamu personeliyim, merkez bir birimde ve binadayım. personel sayımız çok fazla.
ve inanın ne maske takan var doğru düzgün ne dikkat eden.asansör , asansör kuyruğu, koridorlar, vs
mesafe kuralına asla uyulmuyor.binamız akıllı bina. ne olacak durum hiç bilmiyorum. vakalar patlamaz ise bu şartlarda işin içinde başka bir iş var diyeceğim virüsle ilgili olarak.

Annem babam 3 aydır kimseyi görmedi nerdeyse. Komşular bile gelmiyo bizim eve
Çok bunaldılar ama ben eylüle kadar böyle devam ederiz diye düşünüyorum

Haklılar herkes cok sıkıldı ama korkuyorum eskisi gibi olacağız diye. Eşim sağlıkçı zaten ailemi riske atamam. Annenizi ablaniza ugramadan goturemez misiniz? Hem oda kendi memleketinde daha mutlu hisseder kendini

Annem babam 3 aydır kimseyi görmedi nerdeyse. Komşular bile gelmiyo bizim eve
Çok bunaldılar ama ben eylüle kadar böyle devam ederiz diye düşünüyorum
Bencede doğru olan bu gibi geliyor ama bilemiyorum cok erken sosyallesmeye basladik gibi insallah artmaz virüs

Herkese sağlıklı günler diliyorum. Konuyla azıcık ilgili olan bir sorum olacak sizlere. Mutlaka bilgisi olan vardır, özel bir rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeniyim, malum kapalıydık uzun zamandır. Az önce kurumdan mesaj aldık 15 haziran da açılıyor okulumuz diye. Bu karantina sürecinde inanılmaz dikkat ettim astım hastasıyım çünkü. Maske ile derse girmem mümkün değil hem nefes almakta zorlanıyorum hem de ağız hareketlerine bakması lazım olan bir sürü öğrencim var ağzım kapalı ders anlatamam. Öğrencilerimin bazılarında el kol koordine sıkıntılı öksürük hapşırık sıkça oluyor olacaktır ellerini kaldıramıyorlar korunmak imkansız. Bu durumda eylül e kadar rapor almam mümkün olabilir mi? Doğru olur mu en azından. En kötü okulla görüşüp çıkışımı isteyeceğim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…