- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 40
Herkese sağlıklı günler diliyorum. Konuyla azıcık ilgili olan bir sorum olacak sizlere. Mutlaka bilgisi olan vardır, özel bir rehabilitasyon merkezinde özel eğitim öğretmeniyim, malum kapalıydık uzun zamandır. Az önce kurumdan mesaj aldık 15 haziran da açılıyor okulumuz diye. Bu karantina sürecinde inanılmaz dikkat ettim astım hastasıyım çünkü. Maske ile derse girmem mümkün değil hem nefes almakta zorlanıyorum hem de ağız hareketlerine bakması lazım olan bir sürü öğrencim var ağzım kapalı ders anlatamam. Öğrencilerimin bazılarında el kol koordine sıkıntılı öksürük hapşırık sıkça oluyor olacaktır ellerini kaldıramıyorlar korunmak imkansız. Bu durumda eylül e kadar rapor almam mümkün olabilir mi? Doğru olur mu en azından. En kötü okulla görüşüp çıkışımı isteyeceğim..
Evet görüşmek lazım.. bakalım nasıl olacakaçıklamada kronik hastalıkları olan kişiler için kurumlar kendileri karar verecek gibi anladım ben. mesaj genele atılmışsa yöneticilerinizle birebir konuşun öncelikle derim.
belki rapor vs uğraşmadan size daha uzun süre tanıyabilirler.
eğer olumsuz davranırlarsa o zaman rapor almanız halinde ses çıkaramazlar diye düşünüyorum.
Evet görüşmek lazım.. bakalım nasıl olacak
Evet, öncesinde iletişime geçip ne yapılabilir görüşmek lazım. Sanmıyorum uyumlu olsunlar, zaten öğrenciler gelmek istemez sıkıntı yaşamazsınız diyecekler muhtemelbence direkt rapor almadan görüşün, eğer terslerlerse gider kapı gibi raporunuzu alırsınız.
Kahvehanelerde buna uyulacağını sanmıyorum işin açığı-1 Haziran restoran, kafe, pastane, kıraathane, çay bahçeleri, kaplıcalar saat 22.00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence mekanları ile nargile satışı bu kapsamın dışındadır.
12 saat memleket. arada durmadan olmaz mola yerleri riskli. ablam nispeten daha güvenli. o yüzden orda kalalım diyoruz tam ortada. 6 saat. bilemedim. böyle de yapınca pimpirikli diyorlar. ama işte bitmiş değil hiçbir şey. eşiniz sağlıkçıymış durumlar hafifledi mi? rahat mı olabilir miyiz artık?Haklılar herkes cok sıkıldı ama korkuyorum eskisi gibi olacağız diye. Eşim sağlıkçı zaten ailemi riske atamam. Annenizi ablaniza ugramadan goturemez misiniz? Hem oda kendi memleketinde daha mutlu hisseder kendini
aynen ben de annemden korkuma rahatlayamadım. gerçi ben de allerjik astım hastasıyım. onun da etkisi var. bir gün burdan bitti oley diye paylaşırız umarım.Yaşadığım evde kronikler olmasa ben de çoktan rahatlamıştım. İlk günlerdeki gibi değilim
ben de aynı şekilde düşünüyorum. evet mahsur kalan da çok. bir bakıma açılması lazımdı. ama işte bu şekilde de her yere yayılım olabilir.yollari acmalari bir bakima kotu oldu.
cunku dinlenme tesisleri cok kalabalik ozellikle tuvaletleri pislik icinde
insanimizda temiz birakma ozurlu
umarim dahada cogalmaz
Annem, babam, anneannem evde ben hariç herkesin hastalığı var. Günde birer avuç ilaç kullanıyolar. İster istemez çok taktım kafaya, kendi psikolojimi bozdum iyiceaynen ben de annemden korkuma rahatlayamadım. gerçi ben de allerjik astım hastasıyım. onun da etkisi var. bir gün burdan bitti oley diye paylaşırız umarım.
Entübe de çok az düşmüş. kayıplarımız entübelerse yeni entübeler oluşmuş baya. Biraz canımı sıktı bu durumBugün yoğun bakım sayısında 3 artış var. Test sayısı 4000 az.
200 olmuş, sanırım şimdiye kadar ki en düşük ölüm. 60. İspanya ve İtalya gibi ağır geçirenler mi çabuk atlatıyor acaba ya? İtalya’da anormalleşmiş çünkü, dip dibe oturuyor herkes artık. Ya da ölecek yaşlı kalmadı, ikisinden biri.İtalyanın vaka sayısı bugün 100 lere düşmüş. Nasıl olur ya?
yok artik ya gerçekten kalkmişmi normallesme anladik ta bu kadar hızlı olmamalıydı bu tarz şeyler.Toplu taşımada kısıtlamanın kalkması tam bir facia.
Bundan sonrasını hayal edemiyorum artık.
Asıl süreç şimdi başlıyor sanırım, 3 aydır boşuna çile çekmişiz
umarım başa dönmeyizyok artik ya gerçekten kalkmişmi normallesme anladik ta bu kadar hızlı olmamalıydı bu tarz şeyler.
neye guveniyorlar da bu kadar hizli normalleşiyoruz
178 vaka diye gördüm ben. Ölümden ziyade vaka sayısı çok şaşırttı beni. Kafeler vs açılınca vakalar 6-7 bin olur diyodum. Umarım ülkemizde de böyle düşüşler görürüz ya umut oldu biraz200 olmuş, sanırım şimdiye kadar ki en düşük ölüm. 60. İspanya ve İtalya gibi ağır geçirenler mi çabuk atlatıyor acaba ya? İtalya’da anormalleşmiş çünkü, dip dibe oturuyor herkes artık. Ya da ölecek yaşlı kalmadı, ikisinden biri.
Ben de anlamıyorum şaşkınımyok artik ya gerçekten kalkmişmi normallesme anladik ta bu kadar hızlı olmamalıydı bu tarz şeyler.
neye guveniyorlar da bu kadar hizli normalleşiyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?