bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Prof.Dr.Tevfik Özlü'nun Twitter paylaşımlarını aktarıyorum;

1-Salgının başlarında sadece semptomu olan kişilere test yapıyorduk. Dolayısıyla pozitif olan günlük vaka sayılarımızın tamamı hasta idi. Bunların %23'ünün hastaneye yatırılarak tedavisi gerekiyordu.

2- Oysa şimdi test yapılan kişilerin %96'sı asemptomatik kişiler ve pozitif olanların sadece %2,3'ünü hastanede tedavi ediyoruz.

3- Bundan dolayı testi pozitif çıkan günden güne yeni olgu sayılarımız çok fazla düşmese de, yoğun bakımda takip edilen ve yapay solunum cihazına bağlanan hasta sayılarımız giderek azalıyor

4-Bu, hastalığın artık daha hafif seyrettiği ve virüsün eskisi kadar ağır hastalığa neden olmadığı anlamına geliyor. Fakat bunu hemen virüs mutasyon geçirdi, virülansı (hastalık yapma potansiyeli) azaldı anlamına gelmeyebilir

5-Alınan tedbirlerle ve yazın gelmesiyle virüsün bulaşının azalması, test sayımızın artması, asemptomatik kişilere test yapmamız, 65 yaş üstünü iyi korunmamız, erken ve etkin tedavi yaklaşımımız bu sonucun elde edilmesinde etkili olabilecek faktörler.

6- Yani, mart ayında salgının yükselme döneminde tespit edilen günlük 800 yeni olgu ile bugün tespit edilen günlük 800 olgu aynı değil. "Neden vaka sayılarımız tamamen düşmeden normalleşiyoruz?" sorusunun bir cevabı da burada, aslında

Oh be şükür biri doğru düzgün anlatmış. Kesinlikle böyle olduğunu düşünüyodum bende. Vaka sayısı bi yere kadar önemli. Asıl önemli olan diğerleri. Test sayısı yükseldikçe tabiki vaka sayısı artar beklenilecek bişey bu. Bütün doktorlar başından beri hayatımızdan asla çıkmayacağını söylüyorlar zaten. Ondan dolayı vaka sayısı beni çok alakadar etmiyor açıkçası. Normal grip geçirenlerin yada influenza olanların ne kadar olduğunu biliyor muyuz mesela ? Onlara da sürekli test yapılsa muhtemelen sayılara çok şaşırırız. Ama öldürücülükleri az olduğu için umrumuzda olmuyor. Benim ümidim geçmesi yönünde değil,öldürücülüğü bitsin yeter.

Yaşlıların da çoğu eğer torunuyla, işe giden yakınlarıyla sosyalleşiyorsa, bu kanıtlanırsa ki zor bir istatistik, o zaman virüsün öldürcüğü azaldı diyebiliriz belki. Ay hadi inşallah ya..

3 aydır ikinci kez annemi çocuklar çıkmadan dışarı çıkaralım, yürümeyi unuttu dedik. 2 sokak ötede çiçekçiye gittik, bahçeden çiçek seçerken broşür dağıtan bi genç koca yol dururken geldi anneme çarptı, ağzında maske de yok. Eşim de çarpıyorsun bari maske taksaydın dedi. Çocuk sanane lan ne takacağımı sana mı sorcam dedi, eşim onu ben eşimi kovaladım, döndüğümde annem fenaydı. Yani maske takın diye uyarılmaz bu millet bunu da anladık. Bu virüs biterse medeni ülkelerde bitecek önce, bizim gibi ülkelerde zor.

haziranda rahatlama olacağını, temmuzda tüm dünyanın mutasyonu kabul edeceğini, eylülde maskenin kalkacağını söyledi hep de, bilmiyorum ne kadarı tutcak
Bugün de toplantı da cumhurbaşkanının Ocak ayında virüs bitecek ifadesi olduğunu paylaşmış

Merhaba arkadaslar bu sene okullar acilmayacak dememismiydi basbakan bu sekilde bir mesaj geldi bize dogru olmamasini umit ediorum asla yollamayiz okula cunku bilgisi olan varmiEki Görüntüle 2644783
Devlet okulları 31 agustosta açılacak. Resmi yazı okullara ulaştı diye biliyorum Mesaj gelen numara okulun mu ki garip geldi bana. Özel okullar istedigi tarihte telafi egitimi yapacak ama o da agustos da olacak

Sağlık bakanı ve doktorlar maske takmayanlari uyarın diyorlar ama uyarilanlar haklıymış gibi bir de dikleniyorlar. Anneniz için üzüldüm, en iyisi ilan varsa daha yeşillik, sakin ortamlara götürün en iyisi.

Sağlık bakanı ve doktorlar maske takmayanlari uyarın diyorlar ama uyarilanlar haklıymış gibi bir de dikleniyorlar. Anneniz için üzüldüm, en iyisi ilan varsa daha yeşillik, sakin ortamlara götürün en iyisi.
Malesef oturduğumuz yer çok merkezi, yeşil alan yok, arabamız da yok, caddenin başından sonuna ve ara sokaklarda yürüttük. İnşallah çocuk enfekte değildir, çok korkuyorum. Bir daha uyarmayız asla, öyle diklendi ki, koşarken bile küfür ediyor. İyi ki koştu da kavga dövüş olmadı

o kadar çok ki maskesiz dolaşanlar.
elinde sigarası, bardak mısırı, maskesi çenesinde dolaşıyor insanlar.
başkasını düşünmemeyi geçtim, kendilerini de düşünmüyorlar.
aldıkları vebal çok büyük.
tamam kimsenin olmadığı alanda maske kullanmayın diyorlar, çünkü verdiğimiz karbondioksiti geri alıyoruz maske nedeniyle. ama insanlar varsa herkes mecburi.
keşke onlar için de para cezası olsa, şöyle 10bin tl civarlarında da caydırıcılık olsa.

Kesinlikle virüs 2 ay önce biter ceza olsa. Dediğiniz gibi bir kişiye 5000 para yazılsa akılları çıkar. Kolay kolay kimse enfekte olamaz o zaman. Yazık ya yaşlılar bile maske takıyor bu sıcakta, gençlerin umrunda değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…