- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.636
- 548
- 40
Covidde ikinci dalga beklendiğini nerede okudunuz ki ? Genelde benim okudugum aksine beklenmediği yönünde.çünkü ikinci dalga İçin olumsuz yönde mutasyon lazım su an beklenen olumlu yönde mutasyon oldugu
Kolonyayla temizliyoruz biz teşekkür ederim
ben de çok tedirgindi yeni yeni toparlamaya başlamıştım ki normalleşme başladı insanlar iyice bıraktı tedbiri elden ve yine tedirginliğin basladiNeler oluyor anlamış değilim. Yine gerilmeye tedirgin olmaya başladım. Diyarbakır kötü durumda. İnsanlar sosyal mesafeye asla uymuyor. Bulunduğum il diyerek söze başlamak istemiyorum artık kaç kere dedim sanırımKayseri de askerden gelen bi civanmert paşamız 40 evi pozitif haliyle dolaşmış, dün tüm evler karantinaya alındı.
Un gibi yıkanmayan paketler hariç her şeyi deterjanla yıkıyorum ben. Süt paketleri-cips-bisküvi-cam kavanoz içindeki her şey vs aklınıza ne gelirsearkadaşlar merhaba ben normalde dışardan eve alınanlar için , marketten aldığım peynir kutusu süt kutusu gibi şeyleri sudan geçirip dolaba koyma , ya da parktan bahçeden geldikten sonra üst çıkarma el yikama tel silme gibi şeyleri virusten önce yapan biriyim.
virusten sonra ise bu gibi şeyleri yapmayan insanlara göre cok daha tedirginim. konuştuğum yakınlarım normalde yukarıda yazdiklarimi yapmadıkları için bunları şimdi bu virus sürecinde yaptıklarını ve yeterli olacağını söylüyorlar. ben bunları önce yapınca şimdi daha farklı bir temizlik uygulamak gerekiyor bunlar yetmeyecekmis gibi hissediyorum. bu beni ve psikolojisi etkiliuo ve daha da kötü olmasından korkuyorum
sizler neler yapıyorsunuz dediğim konularda
Yok modellemeleri takip ediyorum ama aslında onların beklediği ikinci dalgadan ziyada arada küçük pikler.örneğin istanbul acılınca Anadolu’da vaka artısı bekleniyordu ki su ara öyle oluyor.ya da heryer normalleşince yine artıs bekleniyor.bir yazıda tedbirleri sık bırak seklinde kontrollü yayılım öngörülüyor diye okumustum suan da en mantıklısı o.ama bu süre zarfında ası yada olumlu mutasyonu bekliyoruz.ikinci dalga tarihte ispanyol gribinde oldu onda da kötü yönde mutasyon geçirdi suan coronanın olumlu yönde mutasyona ugradıgı konusuluyoryasakların kalktığı ve dünyanın normalleştiği bu dönemde tv ve sosyal medyada pek çok kişi beklenti içinde.
dünya çapında halk sağlığı uzmanları ve biyoistatistikçilerde türkiye için minimum 120 gün sonra vaka sayısında bitiş bekliyor.
bu da eylül ayını geçiyor şu andan itibaren.
ben geçen hafta 4 gün çektim dış ağrısı gitmemek için direndim. dış ağrısı çok kötüYarın dişçiye gidicem o kadar korkuyorum ki5-6 gün oturma odasına gitmeyip odamda kalmayı düşünüyorum.umarım bi şey olmaz
Diş ağrısı değil direk dolgum çıktı yerinden yani mecbur kaldım. Yoksa dayanırdım sonuna kadarben geçen hafta 4 gün çektim dış ağrısı gitmemek için direndim. dış ağrısı çok kötüyariyariya karistirilmis sirkeli su çok iyi geliyo bir süre sonra ağrıyı dindiriyo, karanfil çevirin agzinizda seker gibi. olmicak biseyse gidilecek tabi,insaallah Allah sıkıntı yaşanmasın. çok geçmiş olsun
ben de sizin gibi yapiyorum, yiki yorum, 1 gün en azindan bekletiyorum balkonda, un paketlerini maalesef balkon kullanılacak olunca bekletwmiyorum o kadar, kolanyayla etrafını silip kabına bosaltiyorum, bisküvi makarna bulgur pirinç gibi şeylerin içine yıkarken su kaçar korkusuyla yikayamiyorum k olonyayla silip boşaltıp ambalajları atıyorum.Un gibi yıkanmayan paketler hariç her şeyi deterjanla yıkıyorum ben. Süt paketleri-cips-bisküvi-cam kavanoz içindeki her şey vs aklınıza ne gelirse
Unu da bi köşeye koyup ellemiyorum 5-6 gün
Tavuk-köfte tarzı alırsam direk paketinden çıkarıp başka poşete alıyorum
Poşet çay almışsam mesela içindeki çayları boşaltıp dış paketini yine atıyorum
En büyük korkum sebze/meyve çünkü onların sadece poşetini değiştirip suyla yıkıyorum o kadar
(En başta meyveleri de deterjanla yıkıyodum sonradan çok tehlikeli olduğunu anlayıp bıraktım)
sebze meyve benim de en büyük korkum, dediğin gibi yikayamiyosunuz deterjanla, ben yıkayıp sirkeli karbonatli suda bekletip duruma yil kaldırıyorum. önceleri salatalık domatesi soyarken soyduğum yeri avvpcumun içine alıp geri kalanını soyuyordum hem psikolojik olarak hem de zorluk olarak eziyet verici. şimdi en azindan normal sekilde soymaya başladım. bu yazdıklarım belki bir cogunuza çok gereksiz ve fazla gelebilir ama insanın elinde olmuyo inanın bazı seylerUn gibi yıkanmayan paketler hariç her şeyi deterjanla yıkıyorum ben. Süt paketleri-cips-bisküvi-cam kavanoz içindeki her şey vs aklınıza ne gelirse
Unu da bi köşeye koyup ellemiyorum 5-6 gün
Tavuk-köfte tarzı alırsam direk paketinden çıkarıp başka poşete alıyorum
Poşet çay almışsam mesela içindeki çayları boşaltıp dış paketini yine atıyorum
En büyük korkum sebze/meyve çünkü onların sadece poşetini değiştirip suyla yıkıyorum o kadar
(En başta meyveleri de deterjanla yıkıyodum sonradan çok tehlikeli olduğunu anlayıp bıraktım)
Allah korusun eşler hep öyle bizler kadar ciddiye almıyorlarBiz hala gidiyoruz ve hala çok kalabalık. Teşekkür ederim ilginiz için. Laftan anlamıyor eşim.. bakalım bi yerde kapacağız sanırım virüsü
Beklettiğimi söylemeyi unutmuşum. Erimeyecek bozulmayacak şeyleri beklettim hep 1 er günben de sizin gibi yapiyorum, yiki yorum, 1 gün en azindan bekletiyorum balkonda, un paketlerini maalesef balkon kullanılacak olunca bekletwmiyorum o kadar, kolanyayla etrafını silip kabına bosaltiyorum, bisküvi makarna bulgur pirinç gibi şeylerin içine yıkarken su kaçar korkusuyla yikayamiyorum k olonyayla silip boşaltıp ambalajları atıyorum.
ama k olonyayla sil yerleri koy diyenler ve yapanlar var, bi inanan ilde kalbim rahat edwbilse öyle yapi cam çok yorucu oluyo. onları kaldırınca balkony değer yıkıyor,
Ben bu olaylardan önce de yumurtayı falan yıkardım mesela. Ama paket yıkama olayım yoktu. Çoğu kişi aldığı gibi hala dolaba koyuyo, daha paketlerden bulaşanı duymadım ama içim rahat etmiyo iştesebze meyve benim de en büyük korkum, dediğin gibi yikayamiyosunuz deterjanla, ben yıkayıp sirkeli karbonatli suda bekletip duruma yil kaldırıyorum. önceleri salatalık domatesi soyarken soyduğum yeri avvpcumun içine alıp geri kalanını soyuyordum hem psikolojik olarak hem de zorluk olarak eziyet verici. şimdi en azindan normal sekilde soymaya başladım. bu yazdıklarım belki bir cogunuza çok gereksiz ve fazla gelebilir ama insanın elinde olmuyo inanın bazı seyler
haklisiniz, sebzeyi meyveyi de yikamadan koyup yiyecegj zaman alıp yıkayan var , keşke benim içim de rahat etseBen bu olaylardan önce de yumurtayı falan yıkardım mesela. Ama paket yıkama olayım yoktu. Çoğu kişi aldığı gibi hala dolaba koyuyo, daha paketlerden bulaşanı duymadım ama içim rahat etmiyo işte
Çok basit değil mi ? Geçmiş olsuna giden adam tabiki o insanı kalkıp öpecek. Adam takmıyor ki. Genel olarak takmıyorlar demekki her gittikleri yerde birileriyle öpüşmüşler,sarılmışlar,hasret gidermişler. Ben dün camdan bakıyodum sokakta bile 2 arkadaş karşılaştı mesela maske filan yok tutup öpüştüler,sarıldılar. Bizim işletmede bi tanıdık var adam inanmıyor virüse inatla yaklaşmaya çalışıyor. Abi gelme yanımıza o kadar diyoruz ne abartıyosunuz deli misiniz siz diyor. Şimdi biz bu adama sert bi tepki koymasaydık muhtemelen o da bizi öperdi filan. Çok doğal geliyor bana ondan dolayı bulaşması filan. Ev ev gezmişler işte beyin yok ki çoğunda. Dün mecbur bi mağazaya girmek zorunda kaldım ağzımda maske onunda altında peçete var. Çalışan geldi indirmiş maskesini dibime girip buyrunnnnn dedi. Ben kendim bakabilirim siz neden dibime giriyosunuz acaba ağzınızda maske olmadan dedim gitti bozulup. Gerçekten düşünme eksikliği yaşayan insan çok ülkede dün emin oldum ben.Ya ben anlamiyorum bu virus nasil bulasiyorHavadan degil, sadece damlacik yolu ile bulasiyor diyorlar.
Yaliyor mu bu insanlar birbirlerini? Yoksa birbirlerinin suratina mi tukuruyorlar? Bir gecmis olsun ziyareti 190 kisi ne demek ya
Boyle olunca havadan bulasabilecegi kuskusu kapliyor icimi. Ucuslar acilinca Turkiye'ye gelmek istiyorum ama sirf bu yuzden korkuyorum.
İlk 1 gün yememek lazım, 1 gün sonrasında bi şey olmaz bence yahaklisiniz, sebzeyi meyveyi de yikamadan koyup yiyecegj zaman alıp yıkayan var , keşke benim içim de rahat etseyikamadan koymayı bırakın yıkayıp koyduğum halde bile tedirgin oluyorum
Meyve sebzeyi önce sirkeli suda bekletin,sonra o suyu döküp bide karbonatlı suda bekletin. Virüs için değil ama genel olarak mükemmel bi temizlik sağlamış olursunuz. Mesela sirkeli suda beklettiniz ya dökünce o suyu güzelce yıkayın musluğun altında sonra tekrar su doldurup karbonatlı suda bekletin sonra tekrar yıkayın. Ben hep böyle yapıyodum. Virüs filanda kalmaz bence bu kadar yıkamaya kalıyorsa yapcak bişey yok gelsin yani kabul ederim yazık baya emek vermiştir o virüsİlk 1 gün yememek lazım, 1 gün sonrasında bi şey olmaz bence ya
kullan at posetler falan kullaniyolardir sanirim ama su tukuruk toplayan hortum nasil olacakDiş ağrısı değil direk dolgum çıktı yerinden yani mecbur kaldım. Yoksa dayanırdım sonuna kadar
Gideceğim yer de baya kalabalık sanırım ki yer bile yoktu bugün. Dişçiden oldum olası korkardım bi de şu an o kadar kötüyüm ki, etrafa kaç kişinin tükürüğü sıçramış olacak kim bilir..çok teşekkür ederim
hanimlar yikayinca elinizden çikan virus paketten neden çikmasin?ben de sizin gibi yapiyorum, yiki yorum, 1 gün en azindan bekletiyorum balkonda, un paketlerini maalesef balkon kullanılacak olunca bekletwmiyorum o kadar, kolanyayla etrafını silip kabına bosaltiyorum, bisküvi makarna bulgur pirinç gibi şeylerin içine yıkarken su kaçar korkusuyla yikayamiyorum k olonyayla silip boşaltıp ambalajları atıyorum.
ama k olonyayla sil yerleri koy diyenler ve yapanlar var, bi inanan ilde kalbim rahat edwbilse öyle yapi cam çok yorucu oluyo. onları kaldırınca balkony değer yıkıyor,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?