- 5 Mayıs 2015
- 5.018
- 6.612
- 398
Dilek hemşire..Hamileyken yakalandı, ciğerleri iflas etti vefat ettiHemşire?
Iste artik bilinclenme sart.Ama bir şey var, düğünde görüşmeseler de evlerde herkes buluşuyor zaten, eşimin arkadaşı aylardır çalışıyor kapmadı, eşi günden kapmış. Cumartesi de benim yan komşumda gün vardı, kuaförden çıkan geldi 10 kişiden fazlalardı. Yani ev gezmeleri de çok bence. Düğün yasaklansa da çözüm değil
Ben hiç ücretsiz alamadım, vermediler ailemde bir tek anneme çıktı. Bence hiç almayın, telsiz veriyorlar, burun dışarda. Ben parayla telli alıyorum.Normalde bir kaç sefer maske aldım eczaneden ücretsiz
Bugün uzun süre almadigim için gideyim alayım dedim
Eczane ücretli maske var ücretsiz yok dedi şaka gibi..
Nereye şikayet edebilirim ...
Kizlar kader kismet hersey bugun bebek niyetine girseniz belki 1 sene sonra hamile kalacaksiniz hani cokta takmamak gerek sanki suan hamile olanlar var 8 9 aylik dogum yapanlar var yani nasil ki olecegiz biliyoruz ama hedefler niyetler koyuyoruz yasamaya drvam ediyoruz buda ona benzer birsey yakin vadede net bitti denmeyecek bir durumun icindeyiz malesef .Ben ilk gece bile hamile kalsam karantinada 6 aylık hamile olacakmışım.
Bir de bizim 2020 Yazı evlenmek gibi bir planımız vardı, neyse ki onu 2019 Eylül'de hallederek rahat bir düğün yapmış olduk.
Birkaç sağlık çalışanı gördüm burada 6 haftalık, 10 haftalık falan gebe. Onlar kaldığına göre acaba var mıdır bi bildikleri?Hamile bir arkadaşım var kadın doğum servisi pırıl pırıl hiç korkmuyorum falan diyor ama ben markete çıkınca boğazıma gıcık geliyor, doktora gitmek benim için çok zor şeyler.
Yani yaş gecmsken iyice ertelyip biyolojik imkanszlklar icine girip bi sabah uyandgmda korona bitti derlerse ne hissederim. Bunu düşünüyorum...ama hadi es kaza hamilelik oldu..kontrol surecleri ne olur? iyi ki evliliği ertelememssnz zaten stresli bi surec iyice zor olurduBen ilk gece bile hamile kalsam karantinada 6 aylık hamile olacakmışım.
Bir de bizim 2020 Yazı evlenmek gibi bir planımız vardı, neyse ki onu 2019 Eylül'de hallederek rahat bir düğün yapmış olduk.
Birkaç sağlık çalışanı gördüm burada 6 haftalık, 10 haftalık falan gebe. Onlar kaldığına göre acaba var mıdır bi bildikleri?Hamile bir arkadaşım var kadın doğum servisi pırıl pırıl hiç korkmuyorum falan diyor ama ben markete çıkınca boğazıma gıcık geliyor, doktora gitmek benim için çok zor şeyler.
Bende anlamadım HES de bana da öyle diyor ama en baştan beri 3 kez maske aldım sadeceHayat Eve Sığar'dan bakıyorum ben. 2 kez ücretsiz maske aldım, 1 aydır falan yeni maske hakkı tanımıyor bana. Maskenizi aldınız yazıyor. Acaba daha hakkınız mı gelmedi ki?
Iste ucretsiz hak gorunmuyor suan dendi bende gittim . Sistemde gorunmuyorsa nasil verecekÜcretsiz hakkım varken nöbetçi eczanenin bunu temin etmesi lazım
Bence şikayet gerekir yani ben arayacağım sağlık Bakanlığı'ni
Çalışmayan sigortasız bayanlara veriyorlar diye biliyorumBen hiç ücretsiz alamadım, vermediler ailemde bir tek anneme çıktı. Bence hiç almayın, telsiz veriyorlar, burun dışarda. Ben parayla telli alıyorum.
Ohooo oyle benmde 2 kez alabildim 1 ayi gecti daha hak cikmiyor esime hic cikmadi zaten .Bende anlamadım HES de bana da öyle diyor ama en baştan beri 3 kez maske aldım sadece
Biri takar takmaz lastikleri koptu diğerleri yine sağlam telliydi
Bugün hiç alamayınca bende arayacağım bakalım nedir ne değildir şikayet hakkım varsa kullanacağım en son 20 gün önce almışım son maskeyi
Normalde 7 günde 5 adet maske verilecekti
Allah hakkmzda hayirlisini nasip etsin ne dyim..bi çıkış yolu buluruz insallahDilek hemşire..Hamileyken yakalandı, ciğerleri iflas etti vefat ettiyaşı da gençti. Kocaelinde de 20 li yaşlarında bir öğretmen, hamileyken yakalandı o da öldü
Ama benim kimliğimi alıp bakmadı bile uzattmIste ucretsiz hak gorunmuyor suan dendi bende gittim . Sistemde gorunmuyorsa nasil verecek
Ben hamilelerin bağışıklıklarının düşük olduğunu duyduğum için korkuyorum.Kizlar kader kismet hersey bugun bebek niyetine girseniz belki 1 sene sonra hamile kalacaksiniz hani cokta takmamak gerek sanki suan hamile olanlar var 8 9 aylik dogum yapanlar var yani nasil ki olecegiz biliyoruz ama hedefler niyetler koyuyoruz yasamaya drvam ediyoruz buda ona benzer birsey yakin vadede net bitti denmeyecek bir durumun icindeyiz malesef .
Hersey dozunda iyidir
Bebekleri olanlar asilarina goturuyor mesela korona illaki hastanelerde de bulasmiyor markete ise gitmek hepsi risk tasiyor sonucta biz gitmesek esimiz gidiyor vs . Tedbiri elden birakmayacagiz ama cok takntili hale de getirmemeliyiz durumu ruh saglgmz bozulacak yoksa
Tc ile bakmadan mi o anda sorgulasaydin keske ne cevap verecektiAma benim kimliğimi alıp bakmadı bile uzattm
Ücretsiz yok ücretli var dedi
Kizlar kader kismet hersey bugun bebek niyetine girseniz belki 1 sene sonra hamile kalacaksiniz hani cokta takmamak gerek sanki suan hamile olanlar var 8 9 aylik dogum yapanlar var yani nasil ki olecegiz biliyoruz ama hedefler niyetler koyuyoruz yasamaya drvam ediyoruz buda ona benzer birsey yakin vadede net bitti denmeyecek bir durumun icindeyiz malesef .
Hersey dozunda iyidir
Bebekleri olanlar asilarina goturuyor mesela korona illaki hastanelerde de bulasmiyor markete ise gitmek hepsi risk tasiyor sonucta biz gitmesek esimiz gidiyor vs . Tedbiri elden birakmayacagiz ama cok takntili hale de getirmemeliyiz durumu ruh saglgmz bozulacak yoksa
Çok hakılısınız bu açıdan düşününce doğru diyorsunuz da işte, az daha önümüzü görelim gibi bir durum da var. Hakkımızda hayırlısı olsun.Yani yaş gecmsken iyice ertelyip biyolojik imkanszlklar icine girip bi sabah uyandgmda korona bitti derlerse ne hissederim. Bunu düşünüyorum...ama hadi es kaza hamilelik oldu..kontrol surecleri ne olur? iyi ki evliliği ertelememssnz zaten stresli bi surec iyice zor olurdu
Sormadan çıktım bende önce giren kişi de bir paket para verip almıştı uzatmadim ....Tc ile bakmadan mi o anda sorgulasaydin keske ne cevap verecekti
Ben oyle bisey duymadim ama hamileikte skntili olan bazi organlarin iyilestgni duymustum mesela . Bilemuyorum tabiki herkesn kendj karari dusuncesi benm suan kizim var hamilrlik dusunmuyorum da sizler icin nacizane gorus belirttim . Haklarnzda hayirlisi olsn insallahBen hamilelerin bağışıklıklarının düşük olduğunu duyduğum için korkuyorum.
Uzatmana gerek yok tc ni soyluylrsun bakiyor zaten bence bi emin ol ondan sonra sikayete gecersn bende bazen hiddetleniyorumda saldiriya gecmeden emin olmak iyi oluyorSormadan çıktım bende önce giren kişi de bir paket para verip almıştı uzatmadim ....
Annemin hakkını hiç almamıştık, sokağa çıkmıyordu kendisi çünkü. 2 haftadır sabah erken saatlerde yürüyor. Geçen hafta Perşembe evinin yanındaki eczaneden sorduk annemin hakkı çıktı ve aldık. 3 günde değişmiş olamaz bence ya eczacının işgüzarlığı olabilir sanki.Ama benim kimliğimi alıp bakmadı bile uzattm
Ücretsiz yok ücretli var dedi
Yani ilk denemede de olabilir hani yanls bisey yazmak istemem kadere kismete inaniyorsaniz biraz tevekkulde fayda var . Elden geleni yapar gerisini Allah a birakiriz dedgm gbi olecegmzi yahut kapidan ciktgmzda araba carpabilir vs bisuru ihtimali bilerek cock sahbi olmaya kalkiyoruz . Korona da bir hastalik . Yakalanma riski kisa surede ortadan kalkacak dense tamam ama 1 2 yil hic az degil bilemiyorum ben olsaydim hangi durumun beni daha cok uzecegni dusunerek hareket ederdim .Çok hakılısınız bu açıdan düşününce doğru diyorsunuz da işte, az daha önümüzü görelim gibi bir durum da var. Hakkımızda hayırlısı olsun.
Mesela benim kafama göre bir planım vardı vaka sayısı 200'lere düşünce çok çok özlediğim bir şeyi yemeye gidecektim. Hedef buydu, artık 500'e düşünce bebek mi yapsak diye geyiği oldu bu akşam sayı artınca. Bir yandan C Cay6 dediğiniz gibi diyorum ki belki hemen olmayacak gözümüzü karartıp planladığımız gibi Eylül Ekim'de çalışsak mı diye de düşünüyorum. Kafam baya karışık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?