Evet daha önce Twitter'da böyle bir aciklama yazmisti, hatta burada ben paylaşmıştım yazısını ama şimdi yukarıda daha yeni paylastim farklı şeyler söylüyor.Doğru mu, böyle bir şey dendi mi
Ne kadar hata yapsak da demiş. Bunu unutmuyoruz, unutturmuyoruzAğustos gelse de görsek
Kartal eğitim araştırmanın baş hekimi söylemişti bunu, Tevfik Özlü o değil di mi..Doğru mu, böyle bir şey dendi mi
1-2 yıl ne yaaProf.Dr. Tevfik Özlü'nün Twitter paylasimları;
1-Normalleşme sonrası bir miktar vaka artışı beklenen bir durum. Asıl olan bu artışın miktarı ve devam edip etmeyeceği. Bugün, önceki 3 güne göre artış daha sınırlı. Tedbirlere uyarak normalleşmeliyiz. Eskiye dönemeyiz. Virüsle beraber yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor.
2-Filyasyon çalışmaları, sorunun nerelerden kaynaklandığını gösterir. Vaka artışının gözlendiği kentlerde il pandemi kurulları, bu verilere göre alacakları kararlarla kontrolü sağlayabilirler.
3-Salgın yakın zamanda bitecek olsaydı, normalleşmeyi öteleyebilirdik. Ama görünen o ki, bu pandemi dalgalar şeklinde 1-2 yıl sürecek. Bu durumda normalleşmeyi durdurmak veya geciktirmek yerine, kontrollü ve tedbirli normalleşmeyi gerçekleştirmek zorundayız.
4-Salgını azdırmadan normalleşme mümkün. Yeni dönemi şöyle tanımlayabiliriz. Maske, mesafe ve hijyenden ödün vermeden, eskiden yaptığın herşeyi yapabilirsin.
Acaba doğru da, halk daha da salmasın diye mi farklı konuşmaya başladılarEvet daha önce Twitter'da böyle bir aciklama yazmisti, hatta burada ben paylaşmıştım yazısını ama şimdi yukarıda daha yeni paylastim farklı şeyler söylüyor.
1 yılsa 5 ay kalmış delirmeden çıkabiliriz işin işinden. Ama 2 yıl olmasın nolur1-2 yıl ne yaahamile kalmak isteyenler ne olacak, yaş 38 mi olsun
Zaten Tevfik Özlü' ye önceki açıklamasından dolayı 'halkı rehavete dusurdunuz' diye twitterda çok yuklenildi. Belki bu yüzden açıklamasını değiştirmiş olabilir.Acaba doğru da, halk daha da salmasın diye mi farklı konuşmaya başladılar
Ama mutasyon olsa başka ülkelerden vs duyardık
Şu da var İtalyada bugün ölü sayısı 30 larda. Marttan beri ilk kez
İnsanın içinde ufacık bi umut kalıyo yine deNe kadar hata yapsak da demiş. Bunu unutmuyoruz, unutturmuyoruzHep beraber yorum atıyoruz Ağustosta.
Hepimiz kinali yapuncak gibi olucaz hic sorun olmazBen de şimdi bitkisel saç boyası sipariş ettim. Annemin saçını boyucam artık kaç güne gelirse
Ve kesicem. İnşallah kadını mahvetmem
İnsanın içinde ufacık bi umut kalıyo yine de
@Icagla Umutsuzluğa gerek yok. Bir söz vardır: ''Para kaybeden az şey kaybetmiştir. Şerefini kaybeden çok şey kaybetmeiştir. Umudunu yitiren ise herşeyini kaybetmiştir'' diye.Hanımlar BDV'de bazı konularda ister istemez kırıcı olmaya başladım normalleşme sürecinden beri.
Konular şunlar; "kaynanama gittim bunu dedi, görümcem yan baktı", "eşiniz ne kadar sürede sizi gezmeye götürüyor", "ilk buluşmam şöyle geçti, aramadı oysa 2 gün oldu"
Hepsine "Koronooo var koroonoooo" der halde buluyorum kendimi.
Aynı şekilde sosyal medyada gezdik, yedik, içtik paylaşanlara da kılım.
Napıcam ben?
Yani evet esasında birilerine bir şey anlatma derdinde oluyorum ama dediğiniz gibi Mevlana ne güzel demiş...@Icagla Umutsuzluğa gerek yok. Bir söz vardır: ''Para kaybeden az şey kaybetmiştir. Şerefini kaybeden çok şey kaybetmeiştir. Umudunu yitiren ise herşeyini kaybetmiştir'' diye.
etacarinea Nasrettin Hoca fıkrası vardır: Nasrettin Hocaya demişler ''dünya batıyor!''
Nasrettin Hoca demiş: ''Allah beni korusun.''
Sanırım öyle bir dönem yaşıyoruz. Yine Celaleddin Rumi Mesnevi de yazmış: ''Karşındakine anlatacağının en fazlası onun anlayacağı kadardır.''
Kalmaz mı ben onunla yaşıyorumİnsanın içinde ufacık bi umut kalıyo yine de
Ben bdv ye bakınca rahatlıyorum biraz, vay be korona bitti galiba diyorum, sonra yine buraya dönüyorum. Şu an en büyük dert korona ama bdv de bu dertten sayılmıyor :) ve ben o dertleri çok özledim yaaa. Koronayı unutup kaynana, görümce konusu açmak istiyorumHanımlar BDV'de bazı konularda ister istemez kırıcı olmaya başladım normalleşme sürecinden beri.
Konular şunlar; "kaynanama gittim bunu dedi, görümcem yan baktı", "eşiniz ne kadar sürede sizi gezmeye götürüyor", "ilk buluşmam şöyle geçti, aramadı oysa 2 gün oldu"
Hepsine "Koronooo var koroonoooo" der halde buluyorum kendimi.
Aynı şekilde sosyal medyada gezdik, yedik, içtik paylaşanlara da kılım.
Napıcam ben?
Ben de senin gibi düşündüm, sağlık bakanlığı bilerek mi yapıyor acaba diye. Ama haklısın, çin bile mutasyon demedi, aksine yeni türler üretiyor. Maske zorunlu olursa ben çok rahatlayacağım sanki, karşımdan 3-4 maskesiz gelip yanımdan geçince (bugün biri öksürdü) 14 gün saymaya başlıyorum. En azından maskesi vardı derim, gün saymam.Acaba doğru da, halk daha da salmasın diye mi farklı konuşmaya başladılar
Ama mutasyon olsa başka ülkelerden vs duyardık
Şu da var İtalyada bugün ölü sayısı 30 larda. Marttan beri ilk kez
Valla ben de orada panik oluyorum herkes normalleşti, feci olacak sonumuz diye anksiyetem tavan yapıyor.Ben bdv ye bakınca rahatlıyorum biraz, vay be korona bitti galiba diyorum, sonra yine buraya dönüyorum. Şu an en büyük dert korona ama bdv de bu dertten sayılmıyor :) ve ben o dertleri çok özledim yaaa. Koronayı unutup kaynana, görümce konusu açmak istiyorum
Ben Eylül'de evlendim bir sene dolmadan düşüncesi bile olmaz diyordum.Bu dönemde hamilelik dusunmek hata mi sizce?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?