bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Virüsle alakalı beni tek korkutan şey kızımın okula başlayacak olması onun dışında avm ye gitmem akraba ziyareti yapmam toplu taşımaya binmem kalabalık ortama girmem kuaföre gitmem maske mesafe hijyen kurallarına dikkat ederim bunlar sıkıntı değil de çoçuğun okulu ne olacak İstanbul da özel okul fiyat bilgisi olan var mı virüs olduğu için özele gitse virüs bitince devlette devam etse o çocuğun psikolojisi nasıl olur özelden devlete geçişte notdefteri2_ derin sularda

Aa sen diyince gördüm Son zamanlarda lokantalara falan gitmeye başlamıştı ordan kapmış olabilir
Ama yazdığına anlam veremedim. Artık yola tek devam edebilirsiniz” demiş. Sürekli hastalığı kapan bir daha kapabilir diyordu o dediğiyle örtüşmedi

Ben şöyle yapıyorum. Bin tane şeffaf eldiven almıştım 15 liraya. Şu dandik kuaförlerde marketlerde kullanılanlardan
Onu elime giyip paketleri açıp içindekileri yere döküyorum direkt
Elimle çıkarmıyorum yani temas etmiyorum
Kitap/dergi vs en kötü 3-4 gün bırakın bi kenara kalmaz hiçbir şey. Cevizden de bi şey olmaz onu da bekletin gerekirse
Giysi konusunda fikrim yok 4 aydır hiçbir şey almadım, eskiden çok kiloluydum son 1 yılda 30-35 kilo verdim eski giysilerim de olmuyo
O konuda zor durumdayım ben de

Peki böyle napıcaz? Ben de evdeyim aylardır ama düşünüyorum artık böyle nereye kadar diye :/
Aşı yok, bağışıklık yok .. nasıl kurtulucaz ki evde kalarak

3-5aylik asiya nasil guveniceksiniz.bill gates in sadece hpv asisi hindistanda yuzlerce kiz cocugunun olumune neden oldu.afrikada yaptigi kiyimin hesabi yok.ben asla guvenmiyorum o adama
Ben güvenirim
kıyaftleri internetten alıyorum pacalarını kıvırarak giyerim herhalde
Sabunlu bezle siliyorum ben genelde öyle kaldırıyorum
Cevizi paketli alırsanız bişi olmaz
Kitap dergilerin de dışını siliyorum kolonyalı bezle

Munisim Allah belasini versin bu virusun

en mantiklisi dunyadan bu virusu silmek aslinda herkes dikkat etse yok olup gidecek yani,.
İşte herkes dikkat etmiyor ki adamın covid-19 sonucu pozitif çıkıyor, evde tedavi edilecek ama basıp başka şehire gidiyor, gittiği yerde bilmem kaç kişiye virüs bulaştırıyor, teyzenin biri covidli, nişana katılıyor nişandaki herkese covid bulaştırıyor, abinin biri temiz hava bol gıda deyip İstanbul'dan bu taraflara geliyor, saçı çok elzem ya gelmişken traş da olayım diyor berbere covid bulaştırıyor, o ara traş olan herkes de veleddalin amin tabii ki.

Yürüyen katiller farkında değiller veya umurlarında değil bilmiyorum ama Sağlık Bakanı'nın hiçbir uyarısını dikkate almıyorlar, adam bunlara daha ne yapsın? Sokağa çıkıp hepsine tek tek maske mi taksın, nişanda ne işini var, hastayken şehir değiştirmek de nedir mi desin, daha ne yapsın yani? Artık bu umursamazlara yapılacak tek şey var tedavi hakları ellerinden alınmalı, bulaştırdıkları her insan için taksirle öldürmeye teşebbüsten yargılanmalılar, bu umursamaz bilinçsiz benciller yüzünden kaç hemşire doktor vefat etti, çoluk çocukları ya öksüz ya yetim kaldı, hepsi için yargılanmalılar ben olsam hiç acımazdım.

O kadar haklisin, o kadar yani.. insanlarda bi vurdumduymazlik var canimiz tehlikede diyorsun ise yaramiyor. Valla saglik bakani vs isini cok iyi yapiyo hakkini yemeyelim, her gun aciklama yapiyo uyariyo gerizekaliya soyler gibi anlatiyo yani

daha bugun gordum haberde kadinin biri metroya girmek istiyor maskesiz, polis gecirmedigi icin nasil hakaret etti. Birde diyor kadinla ne bicim konusuyosun yaw her tarafin kadin olsa nolur saygisiz pislik
Dua ediyorum Allahim boyle bi dengesizi karsima cikar polise bu yuzden bagirip cagiran.. adam efendiymis gene sustu o kadar hakarete ragmen ekmek parasi. Birde demiyor mu sen kimsin asil sen kimsin paçoz

dedigin gibi yaptirim gerek ama bu is o kadar zorki, herkes baslicak sundan gecti bundan gecti..herkes zan altinda kalacak vs. Cok zor munisim

dün alışveriş yaptım onları yerleştiriyorum helak oldum resmen. annem çok bunaldı yazlığa geldik. dayım her yere gidip geliyor 1 günlüğüne memlekete otobüsle gitti geldi cumartesi bize gelcekler. yazlığa geşmeden herşeyi online yapıyorsum. burda o imkan yok. her yere gidiyorum maalesef.
dahası görüştüğüm biri var. farklı illerdeydik. şimdi artık gelcek öteleyemiyorum da. mecbur bir yerlere gitcez oturcaz yiyeceğiz bir şeyler. bugüne kadar arkadaşlarımla bile bir kere olsun görüşmedim. çok sıkıntılıyım. gelme desem olmuyor. gelse içim rahat değil. annemleyim tansiyon hastası. tek wc var maalesef. nasıl olcak napcam düşünmekten uykularım kaçtı. gerçekten çok bunaldım artık. ellerim yanıyor şuan suyla uğraşmaktan helak oldum. artık bitsin ya da mutasyona uğrasın. çok bunaldım.

Fahrettin Koca pandemi sürecini iyi yönetti, siyasi görüşüm ne olursa olsun ben haklıya hakkını veririm, üstünde çok ağır bir sorumluluk vardı, yapabileceği her şeyi yaptı, hala da yapıyor ama bizim bazı insanlarımız laftan anlamıyor, o maskesiz dolaşanlara ben de sinir oluyorum, yok sıkıyormuş, yok bunalıyorlarmış

Ya ben de bayılmıyorum maske takmaya ama mecburuz, insan kendini düşünmüyorsa da toplumu düşünmeli, toplum bilincinden bu kadar mı uzağız?
Aylardır her sokağa çıktığımda maskeli çıktım, burası cehennem sıcağı resmen fakat bunalsam da terden patlasam da o maskeyi takmamazlık etmedim, Sağlık Bakanı ne önerdiyse yaptım gram şaşmadım, bizim gibi insanların çoluğuna çocuğuna, sevdiklerine bulaştırırlarsa affetmeyeceğim şimdiden söylüyorum, hesabı Allah katında sorulsun.

Haberlerde ben de görüyorum adamın maskesi yok diye polis uyarıyor, polise şov yapma diyor, tövbe Ya Rabbim.
Valla Allah sağlık çalışanlarına, emniyet güçlerine hem sağlık hem sabır versin.

Uygun bir dilde anlatılırsa sorun olacağını düşünmüyorum. Tayinciler ilkokul süreci boyunca doğudan batıya, şehirden köye gidiyorlar sonuçta. Bence sizin de içinizin rahat etmesi açısından karar çok iyi. Ayrıca ben devlette öğretmenim ama uzaktan eğitim sürecinde online derslerde özel okullar büyük fark attı. Seneye okul açılmasa bile özelde olması avantaj bence.

Böyle fikirsizlere bişey olmaz işte, yüzlerce doktor yetiştirene, mesleğinin en verimli zamanında olana, ailesini geçindirmek zorunda olup helal ekmek peşinde koşana olur olan.. şu virüs ne kadar gerizekalı hain işe yaramaz varsa temizler diye beklentilerde boşa çıktı. Virüsten daha hızlı yayılıyorlar...

Böylelerine virüs enjekde edeceksin
Polisler çok sabırlı, baştan güzelce uyardı hiç ceza kesmek istemedi ama abla maske takmayan adamın laflarını bir duysan, polise sen görevini mi yapıyorsun şimdi, şov yapma vs vs neler sıralıyor, polis baktı ki adamın laftan anlayacağı yok ceza kesti, maske için herkesin başına bir görevli mi dikilsin ne istiyor ki bu insanlar?
Hepsinde bir bahane, başka ülkelerde hala her gün 30-40 bin vaka görülüyor, bizde durum daha iyiyken biraz sorumluluk sahibi olsak ne olurdu sanki. Altı üstü bir maske takacağız çok da zor olmasa gerek.

Bugün mecburen hastaneye gittim.Uykularım iyi değil.Ve kullandığım ilaç bulunmuyor.Şükür ki elimde biraz varB.ana yakın devlet hastanesi pandemi hastanesi oldu.Oraya cesaret edemedim ani bir kararla özele gittim.Şükür ki genellik maskeliydi

arkadaslar cok acillll

misafir geldi akraba cat kapı

ayakkabilari cikardigimiz zemine basip girdiklerini bildigimden orayi domestosla sildim onlar gelmeden
ilk iki kişi basmamadi galiba ama 3.yu göremedim

simdi icim icim yiyo evi silmeli miyim yoksa gerek yok mu siz olsaniz napardiniz

bir de oturdukları koltukları alım diyo eşim bisey olmaz diyo ama ben napicagimi bilmiyorum siz naptiniz geleniniz olduğunda ya da napardiniz

cevap siz bırakmayın lutfen

bana da datımlar gelcek haftasonu gittiklerinde bir kere geçerim domestosla. koltuklarda örtü serili onları yıkarım. kullandıkları tabak çatalı ayırcam çamaşır suyu ile yıkayıp poşetliycem bir daha geldiklerinde yine onla veririm. valla alışmamız da lazım ama nasıl olcak bilmiyorum.

Peki böyle napıcaz? Ben de evdeyim aylardır ama düşünüyorum artık böyle nereye kadar diye :/
Aşı yok, bağışıklık yok .. nasıl kurtulucaz ki evde kalarak
İşte canım benim "sen" evde kalıyorsun.Evde bir türlü oturamayanlar yüzünden bitmiyor çünkü bulaşan bir kişi demek potansiyel 15 kişiye bulaştırmak demek. Temas ne kadar azalırsa vaka sayısı otomatik düşer ve vakalar da bilinen ve kontrol edilebilenler vakalar olur. Ancak maalesef bu "keyfi" durumlar nedeniyle bulaşıcılık artıyor.

Dün akşam komşular geldi başsağlığına. Aşağıda görüşüyorduk ama mesafe ve açık hava olunca kaygı etmiyordum. Bi odada 10 kişi olduk. Yiyip içtiklerini çamaşır suyuyla yıkayıp makineye attım, evi de dezenfektan ile sildim başka da bişey yapamam ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…