- 14 Eylül 2018
- 3.537
- 4.331
- 133
Aa sen diyince gördümlcagla bizim İtalyadaki genç de korona olmuş sanırım Bakanın paylaşımının altına ben de hastalandım yazmış. İnstagramda yorumlarını kapatmış. 3 gündür 37 derece düşmeyen ateş var demişti en son 4 ay evden çıkmadı, o kadar dikkat etti, nerden kaptı acaba ya
Ben şöyle yapıyorum. Bin tane şeffaf eldiven almıştım 15 liraya. Şu dandik kuaförlerde marketlerde kullanılanlardangunaydin arkadaşlar
salı günü akşam alışveriş yaptım bugün sabunları bulasik sungelerini boşalttım geriye un makarna gibi bakliyatlar kaldi
sabunu sungeri çıkarırken ambalajindan, sabunlara degdi mi elim ya da ambalajın dışı sıkıntı etmiyorum ama (ilk zamanlar maalesef atmıştım değdiğinde) ama bulasik sungerlerine tellerine değdi mi diye çok yoruyorum kendimi, sorum su:
salı günü aldım bugün perşembe degse bile bisey olur mu
siz bunları nasıl koyuyorsunuz ya da temizliyor sunuz sabunu bi kere yıkayıp koydum içine girmiş uikamadim bi daha
ogluma her gün ceviz yediriyorum en az bi tane, geçen yıldan alıp koyduğumuz ceviz bitti simdi almaya korkuyorum yikanmaz da ceviz, fikirlerinizi alabilir miyim
bir de dergi kitap mevzusu var tabi
oglum uzun zamandir dergi kitap diye ısrar ediyo en son yine salı günü posetli dergilerden aldım yine de içime sinmedi çıkardıktan sonra kolanyayla sildim kapaklarını ama içlerini silemedim tabi, ambalajsiz kitap bulamadığımdan alamadım tabisizler ne yapiyosunuz dergi kitap konusunda
aylardir alışveriş yapmadık ama ayakkabı pppantolon gibi ihtiyaclarimiz var
giysiler yıkanır ama ayakkabj gibi şeyler için bi onerinjz var mi ya da neler yapıyorsunuz
bir de kargo ile mi yoksa gidip kendim mi alıyim diye kararsızım
baya uzun oldu ama tek tek sorunca hep boşluklar kaliyo anlayisiniza siginiyorum
Peki böyle napıcaz? Ben de evdeyim aylardır ama düşünüyorum artık böyle nereye kadar diye :/Ana sayfadaki mesaj kutusuna yazdım ama buraya da yazıyorum. 24 Nisan tarihi itibariyle 1492 vaka sayısı ile en yüksek rakama ulaşıldı. Normalleşme diye birşey yok! Düğünlere,mevlidlere,misafirliğe gitmeyin,avm ye gitmeyin. Çalışmak zorunda olanlar hariç lütfen lütfen evinizde oturun. Korona, insanın ciğerlerinin cüzzamlı gibi parçalanmasıdır.
TRT'de, TLC de bununla alakalı belgeseller çekildi bile. Vefat edenlerin ciğerlerinde buz pzarçasına benzer yapılar çıkıyor (o nedenle nefes alırken ciğerime cam batıyor gibi oluyor diyorlar). Hastane değil de kendi kendimize geçirsek bile sonrasında nasıl etkiler bırakacağı hususunda hiç iç açıcı şeyler söylemiyorlar. Bunu kanser olarak düşünün.İyileştim diyorsunuz ama en ufak direnç düşüklüğünde başka yerde nüksedebiliyor. Bu virüs de (tahminim) böyle olacak. Çünkü Sağlık bakanının açıkladığı rakama göre bağışıklığımız binde 2 oranında (çok çok düşük). Yani sürü bağışıklığını kazanamadık. Bir sürü kişi sigara içiyor,kronik rahatsızlığı olan var,alerjisi olan,organ nakilli olan,kanser geçmişi olan kişiler var. Muazzam büyük bir risk.
Ben güvenirim3-5aylik asiya nasil guveniceksiniz.bill gates in sadece hpv asisi hindistanda yuzlerce kiz cocugunun olumune neden oldu.afrikada yaptigi kiyimin hesabi yok.ben asla guvenmiyorum o adama
kıyaftleri internetten alıyorum pacalarını kıvırarak giyerim herhaldegunaydin arkadaşlar
salı günü akşam alışveriş yaptım bugün sabunları bulasik sungelerini boşalttım geriye un makarna gibi bakliyatlar kaldi
sabunu sungeri çıkarırken ambalajindan, sabunlara degdi mi elim ya da ambalajın dışı sıkıntı etmiyorum ama (ilk zamanlar maalesef atmıştım değdiğinde) ama bulasik sungerlerine tellerine değdi mi diye çok yoruyorum kendimi, sorum su:
salı günü aldım bugün perşembe degse bile bisey olur mu
siz bunları nasıl koyuyorsunuz ya da temizliyor sunuz sabunu bi kere yıkayıp koydum içine girmiş uikamadim bi daha
ogluma her gün ceviz yediriyorum en az bi tane, geçen yıldan alıp koyduğumuz ceviz bitti simdi almaya korkuyorum yikanmaz da ceviz, fikirlerinizi alabilir miyim
bir de dergi kitap mevzusu var tabi
oglum uzun zamandir dergi kitap diye ısrar ediyo en son yine salı günü posetli dergilerden aldım yine de içime sinmedi çıkardıktan sonra kolanyayla sildim kapaklarını ama içlerini silemedim tabi, ambalajsiz kitap bulamadığımdan alamadım tabisizler ne yapiyosunuz dergi kitap konusunda
aylardir alışveriş yapmadık ama ayakkabı pppantolon gibi ihtiyaclarimiz var
giysiler yıkanır ama ayakkabj gibi şeyler için bi onerinjz var mi ya da neler yapıyorsunuz
bir de kargo ile mi yoksa gidip kendim mi alıyim diye kararsızım
baya uzun oldu ama tek tek sorunca hep boşluklar kaliyo anlayisiniza siginiyorum
İşte herkes dikkat etmiyor kiMunisim Allah belasini versin bu virusun
en mantiklisi dunyadan bu virusu silmekaslinda herkes dikkat etse yok olup gidecek yani,.
O kadar haklisin, o kadar yani.. insanlarda bi vurdumduymazlik varİşte herkes dikkat etmiyor kiadamın covid-19 sonucu pozitif çıkıyor, evde tedavi edilecek ama basıp başka şehire gidiyor, gittiği yerde bilmem kaç kişiye virüs bulaştırıyor, teyzenin biri covidli, nişana katılıyor nişandaki herkese covid bulaştırıyor, abinin biri temiz hava bol gıda deyip İstanbul'dan bu taraflara geliyor, saçı çok elzem ya gelmişken traş da olayım diyor berbere covid bulaştırıyor, o ara traş olan herkes de veleddalin amin tabii ki.
Yürüyen katiller farkında değiller veya umurlarında değil bilmiyorum ama Sağlık Bakanı'nın hiçbir uyarısını dikkate almıyorlar, adam bunlara daha ne yapsın? Sokağa çıkıp hepsine tek tek maske mi taksın, nişanda ne işini var, hastayken şehir değiştirmek de nedir mi desin, daha ne yapsın yani? Artık bu umursamazlara yapılacak tek şey var tedavi hakları ellerinden alınmalı, bulaştırdıkları her insan için taksirle öldürmeye teşebbüsten yargılanmalılar, bu umursamaz bilinçsiz benciller yüzünden kaç hemşire doktor vefat etti, çoluk çocukları ya öksüz ya yetim kaldı, hepsi için yargılanmalılar ben olsam hiç acımazdım.
Fahrettin Koca pandemi sürecini iyi yönetti, siyasi görüşüm ne olursa olsun ben haklıya hakkını veririm, üstünde çok ağır bir sorumluluk vardı, yapabileceği her şeyi yaptı, hala da yapıyor ama bizim bazı insanlarımız laftan anlamıyor, o maskesiz dolaşanlara ben de sinir oluyorum, yok sıkıyormuş, yok bunalıyorlarmışO kadar haklisin, o kadar yani.. insanlarda bi vurdumduymazlik varcanimiz tehlikede diyorsun ise yaramiyor. Valla saglik bakani vs isini cok iyi yapiyo hakkini yemeyelim, her gun aciklama yapiyo uyariyo gerizekaliya soyler gibi anlatiyo yani
daha bugun gordum haberde kadinin biri metroya girmek istiyor maskesiz, polis gecirmedigi icin nasil hakaret etti. Birde diyor kadinla ne bicim konusuyosunyaw her tarafin kadin olsa nolur saygisiz pislik
Dua ediyorum Allahim boyle bi dengesizi karsima cikar polise bu yuzden bagirip cagiran.. adam efendiymis gene sustu o kadar hakarete ragmen ekmek parasi. Birde demiyor mu sen kimsinasil sen kimsin paçoz
dedigin gibi yaptirim gerek ama bu is o kadar zorki, herkes baslicak sundan gecti bundan gecti..herkes zan altinda kalacak vs. Cok zor munisim
Lokantaya gitmişti ama lokantayı gösterdi çok boştu. Çok korkuyordu, çok dikkatliydi. Keşke yazsa da bilsek, gezenlere çok kızıyordubu gibi seyleri duyunca cok endiseleniyorum cikmadiysa nasıl oldu o zaman
Uygun bir dilde anlatılırsa sorun olacağını düşünmüyorum. Tayinciler ilkokul süreci boyunca doğudan batıya, şehirden köye gidiyorlar sonuçta. Bence sizin de içinizin rahat etmesi açısından karar çok iyi. Ayrıca ben devlette öğretmenim ama uzaktan eğitim sürecinde online derslerde özel okullar büyük fark attı. Seneye okul açılmasa bile özelde olması avantaj bence.Virüsle alakalı beni tek korkutan şey kızımın okula başlayacak olması onun dışında avm ye gitmem akraba ziyareti yapmam toplu taşımaya binmem kalabalık ortama girmem kuaföre gitmem maske mesafe hijyen kurallarına dikkat ederim bunlar sıkıntı değil de çoçuğun okulu ne olacak İstanbul da özel okul fiyat bilgisi olan var mı virüs olduğu için özele gitse virüs bitince devlette devam etse o çocuğun psikolojisi nasıl olur özelden devlete geçiştenotdefteri2_ derin sularda
Belki gittiği arkadaşından geçmiştir. Başka bir şey gelmiyo aklımaLokantaya gitmişti ama lokantayı gösterdi çok boştu. Çok korkuyordu, çok dikkatliydi. Keşke yazsa da bilsek, gezenlere çok kızıyordu
Polisler çok sabırlı, baştan güzelce uyardı hiç ceza kesmek istemedi ama abla maske takmayan adamın laflarını bir duysan, polise sen görevini mi yapıyorsun şimdi, şov yapma vs vs neler sıralıyor, polis baktı ki adamın laftan anlayacağı yok ceza kesti, maske için herkesin başına bir görevli mi dikilsin ne istiyor ki bu insanlar?Böylelerine virüs enjekde edeceksin
Bugün mecburen hastaneye gittim.Uykularım iyi değil.Ve kullandığım ilaç bulunmuyor.Şükür ki elimde biraz varB.ana yakın devlet hastanesi pandemi hastanesi oldu.Oraya cesaret edemedim ani bir kararla özele gittim.Şükür ki genellik maskeliydiPolisler çok sabırlı, baştan güzelce uyardı hiç ceza kesmek istemedi ama abla maske takmayan adamın laflarını bir duysan, polise sen görevini mi yapıyorsun şimdi, şov yapma vs vs neler sıralıyor, polis baktı ki adamın laftan anlayacağı yok ceza kesti, maske için herkesin başına bir görevli mi dikilsin ne istiyor ki bu insanlar?
Hepsinde bir bahane, başka ülkelerde hala her gün 30-40 bin vaka görülüyor, bizde durum daha iyiyken biraz sorumluluk sahibi olsak ne olurdu sanki. Altı üstü bir maske takacağız çok da zor olmasa gerek.
bana da datımlar gelcek haftasonu gittiklerinde bir kere geçerim domestosla. koltuklarda örtü serili onları yıkarım. kullandıkları tabak çatalı ayırcam çamaşır suyu ile yıkayıp poşetliycem bir daha geldiklerinde yine onla veririm. valla alışmamız da lazım ama nasıl olcak bilmiyorum.arkadaslar cok acillll
misafir geldi akraba cat kapı
ayakkabilari cikardigimiz zemine basip girdiklerini bildigimden orayi domestosla sildim onlar gelmeden
ilk iki kişi basmamadi galiba ama 3.yu göremedim
simdi icim icim yiyo evi silmeli miyim yoksa gerek yok mu siz olsaniz napardiniz
bir de oturdukları koltukları alım diyo eşim bisey olmaz diyo ama ben napicagimi bilmiyorum siz naptiniz geleniniz olduğunda ya da napardiniz
cevap siz bırakmayın lutfen
İşte canım benim "sen" evde kalıyorsun.Evde bir türlü oturamayanlar yüzünden bitmiyor çünkü bulaşan bir kişi demek potansiyel 15 kişiye bulaştırmak demek. Temas ne kadar azalırsa vaka sayısı otomatik düşer ve vakalar da bilinen ve kontrol edilebilenler vakalar olur. Ancak maalesef bu "keyfi" durumlar nedeniyle bulaşıcılık artıyor.Peki böyle napıcaz? Ben de evdeyim aylardır ama düşünüyorum artık böyle nereye kadar diye :/
Aşı yok, bağışıklık yok .. nasıl kurtulucaz ki evde kalarak
Dün akşam komşular geldi başsağlığına. Aşağıda görüşüyorduk ama mesafe ve açık hava olunca kaygı etmiyordum. Bi odada 10 kişi olduk. Yiyip içtiklerini çamaşır suyuyla yıkayıp makineye attım, evi de dezenfektan ile sildim başka da bişey yapamam ki.arkadaslar cok acillll
misafir geldi akraba cat kapı
ayakkabilari cikardigimiz zemine basip girdiklerini bildigimden orayi domestosla sildim onlar gelmeden
ilk iki kişi basmamadi galiba ama 3.yu göremedim
simdi icim icim yiyo evi silmeli miyim yoksa gerek yok mu siz olsaniz napardiniz
bir de oturdukları koltukları alım diyo eşim bisey olmaz diyo ama ben napicagimi bilmiyorum siz naptiniz geleniniz olduğunda ya da napardiniz
cevap siz bırakmayın lutfen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?