bir tanıdığımızın bir sürü kronik rahatsızlığı olmasına rağmen yendi. babanız da yenecek. belli bir süre herkes hastaneye yatıyor. merak etmeyin düzelcek. dualarım sizinle.İyi gidiyordu ya üç gündür hafif geçiriyordu. Bugün ateşi düşmemiş bir türlü ve çok halsizmiş. Solunum sıkıntısı var diyemem tam olarak ama nefes almakta zorlanıyormuş biraz. Şeker ve tansiyon hastası babam. 60 yaşında. Tek artısı sigara kullanmıyor olması. Bilmiyorum bu gece bana uyku yok onu biliyorum.
Sevgili Gülay, dün senin bol bol kulaklarını çınlattım. Eşim beyefendi beni yıkadı kolonya ile! Çok uzun mesela ama kısacası, benim gibi güya çok titiz ve tedbirli bir insan, dün bir ihmal sonucu maskesiz bir halde başka bir maskesiz vatandaş ile sosyal mesafesiz temas ettim. Eşime “ne yapacağız?” dediğimde “gözlerini kapa” deyip, kolonya şişesini şakır şukur başımdan aşağıya, yüzüme gözüme boca etti ve beni banyoya soktu. Kolonyalar ağzıma burnuna girdi, bir süre kör gibi dolaştım evin içinde. Bana deli diyoruz ama eşim de az manyak değil haniEşiniz beyfendiye çok dikkat edin onu her gün kolonya ile yıkayın.
Özel hastaneye mi gitti babanız? Nasıl almışlar refakatçi? Aslında bir bakıma yalnız olmasından çok daha iyi. Yanında olamayınca ve haber alamayınca merak içinde daha çok yıpranıyor insan. Umarım babanız biran önce iyileşir, kardeşinize de bir şey olmaz. Çok çok geçmiş olsun, dualarımız sizinle.Ben de çok şaşırdım ama varmış öyle bir şey. Eşim söyledi az önce. Muhtemelen kardeşimi aynı evde falan sandılar o yüzden odaya aldılar. Ama aynı evde bile değildi. Hani zaten karantinadave temaslı, refakat etsin mi dediler anlamadım ki. Odaya girince de çıkmak yok demişler işte.
Şimdi haber aldım moralim hepten bozuldu. Hastaneye odaya almışlar babamı henüz yoğun bakımlık halde olmaıdğı için ki inşallah olmaz. Kardeşim babama eşlik ettiği için ve odada bir refakatçiye ihtiyaç olduğu için kardeşim de odaya girmiş. Doktorlar da siz de artık 14 gün çıkamazsınız odadan demişler. Kafayı yiycem sanırım. Kardeşime neden eşlik ettin sen de tehlikeye girdin şimdi dedim o da abla ne yapsaydım tek mi bırakayım adamı dedi. Ben olsam ben de bırakmazdım ama artık endişelenmem gereken iki kişi oldu. İkisi de 14 gün hastanede kalacaklar. Annem, abim ve yeğenlerim de evde karantinada. Benim durumum da belirsiz ama şu an umurumda değil açıkçası.
Inşallah on dört gün sonra ikisi de iyi hepimiz iyiyiz yazarım buraya. On dört gün geçerse tabi.
Ay sen beni güldürdün; Allah da seni güldürsün. Eşiniz beyefendi haklı ama. Önceden siz onu çok yıkamıştınız kolonyayla.Sevgili Gülay, dün senin bol bol kulaklarını çınlattım. Eşim beyefendi beni yıkadı kolonya ile! Çok uzun mesela ama kısacası, benim gibi güya çok titiz ve tedbirli bir insan, dün bir ihmal sonucu maskesiz bir halde başka bir maskesiz vatandaş ile sosyal mesafesiz temas ettim. Eşime “ne yapacağız?” dediğimde “gözlerini kapa” deyip, kolonya şişesini şakır şukur başımdan aşağıya, yüzüme gözüme boca etti ve beni banyoya soktu. Kolonyalar ağzıma burnuna girdi, bir süre kör gibi dolaştım evin içinde. Bana deli diyoruz ama eşim de az manyak değil hani
Ben de kendime çok kızgınım. Dün stresli bir gündü ve ben çok ender denize girerim, dün denize gireyim diye o kimselerin olmadığı dar ve uçurumlu patikadan ıssız koya indim. Yolda maskemi unuttuğumu fark ettim ama akşam saatiydi ve nasılsa gündüzleri bile orada kimseler olmuyor diye dönmedim geri. Aksilik ya. Denize girdim çıktım, tek kullanımlık jumbo çöp torbası sererek hiçbir yere temas etmeden. Sonra tam patikadan çıkıyorum tepeden bir sesler duydum baktım 10-15mt ötede genç bir çift dağa çıkmış herhalde iniyorlardı, ben de önden bana yetişemesinler diye hızlı hızlı yürüdüm. Bu sefer bir baktım karşıdan komşu sitede oturan ve köpeğini gezdiren bir genç geliyor. Patika o kadar dar ki yan yana iki insan geçemez. Geri dönemedim çift var arkada. Mecbur bir taşın üstüne çıkıp köpekli gencin yanımdan geçmesini bekledim, Arkamı dönersem de popomu dönmüş gibi olur ayıp olur diye yan durdum. Sonra da arkadan gelen çift yetişmesin diye hızlı hızlı çıktım patikayı. Eğer köpekli genç covid ise ve virüs havada asılı kalıyorsa onun bir kaç saniye önce soluduğu havadaki virüsleri ben de soludumAy sen beni güldürdün; Allah da seni güldürsün. Eşiniz beyefendi haklı ama. Önceden siz onu çok yıkamıştınız kolonyayla.
Ama sana kızgınım. Senin gibi kültürlü biri nasıl böyle bir hataya düşer. Fiziksel mesafeyi ihlal ettiğin şahıs dikkatli birimiydi Korana ya karşı?
Benim önerdiğim sarımsağı uygulaman lazım. Ben sarımsağı bolca yiyorum sabah fiziki mesafe en az 20 metre oluyor. Yanıma biri yaklaşacağında duruyor üff diyor geri birkaç adım atıp benimle öyle konuşuyor. Bu sarımsak işini ben çok sevdim.
Şimdi haber aldım moralim hepten bozuldu. Hastaneye odaya almışlar babamı henüz yoğun bakımlık halde olmaıdğı için ki inşallah olmaz. Kardeşim babama eşlik ettiği için ve odada bir refakatçiye ihtiyaç olduğu için kardeşim de odaya girmiş. Doktorlar da siz de artık 14 gün çıkamazsınız odadan demişler. Kafayı yiycem sanırım. Kardeşime neden eşlik ettin sen de tehlikeye girdin şimdi dedim o da abla ne yapsaydım tek mi bırakayım adamı dedi. Ben olsam ben de bırakmazdım ama artık endişelenmem gereken iki kişi oldu. İkisi de 14 gün hastanede kalacaklar. Annem, abim ve yeğenlerim de evde karantinada. Benim durumum da belirsiz ama şu an umurumda değil açıkçası.
Inşallah on dört gün sonra ikisi de iyi hepimiz iyiyiz yazarım buraya. On dört gün geçerse tabi.
Hiçbirsey olmaz endişe etmeyin. Yalnız sizin gibi şehir merkezinde olmayıp da bu kadarcik bir olayda virüs bulaştı mi diye tereddüt edenleri okuyunca ben kendimiz için çok uzuluyorum. Hastaneye gidiyoruz, yeri geliyor saatlerce bekliyrouz, marketlerde maskesiz insanlarla aynı reyonlarda alışveriş yapıyoruz, eşim 150 kişilik şirkette çalışıyor, kardeşim toplu taşıma ile işe gidip geliyor. Bizim yerimizde olmadiginiz için şanslı olduğunuzu düşünün.Ben de kendime çok kızgınım. Dün stresli bir gündü ve ben çok ender denize girerim, dün denize gireyim diye o kimselerin olmadığı dar ve uçurumlu patikadan ıssız koya indim. Yolda maskemi unuttuğumu fark ettim ama akşam saatiydi ve nasılsa gündüzleri bile orada kimseler olmuyor diye dönmedim geri. Aksilik ya. Denize girdim çıktım, tek kullanımlık jumbo çöp torbası sererek hiçbir yere temas etmeden. Sonra tam patikadan çıkıyorum tepeden bir sesler duydum baktım 10-15mt ötede genç bir çift dağa çıkmış herhalde iniyorlardı, ben de önden bana yetişemesinler diye hızlı hızlı yürüdüm. Bu sefer bir baktım karşıdan komşu sitede oturan ve köpeğini gezdiren bir genç geliyor. Patika o kadar dar ki yan yana iki insan geçemez. Geri dönemedim çift var arkada. Mecbur bir taşın üstüne çıkıp köpekli gencin yanımdan geçmesini bekledim, Arkamı dönersem de popomu dönmüş gibi olur ayıp olur diye yan durdum. Sonra da arkadan gelen çift yetişmesin diye hızlı hızlı çıktım patikayı. Eğer köpekli genç covid ise ve virüs havada asılı kalıyorsa onun bir kaç saniye önce soluduğu havadaki virüsleri ben de soludumgerçi açık havaydı ama böyle bir tedbirsizlik büyük bir hataydı benim tarafımdan. Kimse olmayacağını bilsem de mutlaka maske alırım yanıma, bazen takar inerim ama bu sefer ilk kez unuttum ve başıma bu geldi.
O sarımsak olayınız iyiymiş ama sarımsak kokusunu alacak kadar yaklaşıyorsa kişi mesafe ihlali var demektir. Riskin sıfır olması için maskeli iki kişi arasında sosyal mesafe 2 metre olmalı.
Günaydın sevgili dostlarım, bugün 9 Eylül İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıl dönümü, kutlu olsun. Bu vesile ile bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve bu virüsü de tarihe gömmek dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumu ile beraber denizde ulu önderimiz Atatürk ve Türk bayraklı bir yelkenli ve bahçeden pembe güller, bir kırmızı sardunya çiçeği ve geçen sene bugün gittiğim bir kafe’de fotoğrafladığım bu rengarenk kediciği gönderiyorum. Umarım bir gün o kafe’ye yine gider ve onunla tekrar karşılaşırım… Sevgiler
Eki Görüntüle 2687540 Eki Görüntüle 2687541 Eki Görüntüle 2687542 Eki Görüntüle 2687543 Eki Görüntüle 2687544 Eki Görüntüle 2687545 Eki Görüntüle 2687546
kesinlikle haklısınız. Allah kolaylık versin ve korusun sizleri, herkesi, hepimizi... Maske ve sosyal mesafe şart bunlar koruyan tedbirler. Şehirde kalabalık yoğunluğu çok fazla tabi ki ama bizim belde gibi küçük yerlerde de yayılım çok fazla, şehirlerden insanlar tatil için geldi sosyal mesafe maske konularında şehirlere kıyasla çok gevşek davranıyor insanlar. Buralarda da bazı bölgeler kırmızı oldu maalesef.Hiçbirsey olmaz endişe etmeyin. Yalnız sizin gibi şehir merkezinde olmayıp da bu kadarcik bir olayda virüs bulaştı mi diye tereddüt edenleri okuyunca ben kendimiz için çok uzuluyorum. Hastaneye gidiyoruz, yeri geliyor saatlerce bekliyrouz, marketlerde maskesiz insanlarla aynı reyonlarda alışveriş yapıyoruz, eşim 150 kişilik şirkette çalışıyor, kardeşim toplu taşıma ile işe gidip geliyor. Bizim yerimizde olmadiginiz için şanslı olduğunuzu düşünün.
Boşver sıkma canını. Hem eşiniz beyefendi gereğini yapmış.Ben de kendime çok kızgınım. Dün stresli bir gündü ve ben çok ender denize girerim, dün denize gireyim diye o kimselerin olmadığı dar ve uçurumlu patikadan ıssız koya indim. Yolda maskemi unuttuğumu fark ettim ama akşam saatiydi ve nasılsa gündüzleri bile orada kimseler olmuyor diye dönmedim geri. Aksilik ya. Denize girdim çıktım, tek kullanımlık jumbo çöp torbası sererek hiçbir yere temas etmeden. Sonra tam patikadan çıkıyorum tepeden bir sesler duydum baktım 10-15mt ötede genç bir çift dağa çıkmış herhalde iniyorlardı, ben de önden bana yetişemesinler diye hızlı hızlı yürüdüm. Bu sefer bir baktım karşıdan komşu sitede oturan ve köpeğini gezdiren bir genç geliyor. Patika o kadar dar ki yan yana iki insan geçemez. Geri dönemedim çift var arkada. Mecbur bir taşın üstüne çıkıp köpekli gencin yanımdan geçmesini bekledim, Arkamı dönersem de popomu dönmüş gibi olur ayıp olur diye yan durdum. Sonra da arkadan gelen çift yetişmesin diye hızlı hızlı çıktım patikayı. Eğer köpekli genç covid ise ve virüs havada asılı kalıyorsa onun bir kaç saniye önce soluduğu havadaki virüsleri ben de soludumgerçi açık havaydı ama böyle bir tedbirsizlik büyük bir hataydı benim tarafımdan. Kimse olmayacağını bilsem de mutlaka maske alırım yanıma, bazen takar inerim ama bu sefer ilk kez unuttum ve başıma bu geldi.
O sarımsak olayınız iyiymiş ama sarımsak kokusunu alacak kadar yaklaşıyorsa kişi mesafe ihlali var demektir. Riskin sıfır olması için maskeli iki kişi arasında sosyal mesafe 2 metre olmalı.
Amin.. bugün benim biraz modum düşük, sizi de etkilediysem kusura bakmayın. İstanbul'da deprem oldu dün gece, sabaha kadar uyuyamadım. Son 8-9 ayda yaşananları düşünüyorum, Ülkemiz ağır sınavlardan geçiyor, deprem, sel, yangınlar, virüs... İnşallah ülke olarak hepimiz feraha cikariz...kesinlikle haklısınız. Allah kolaylık versin ve korusun sizleri, herkesi, hepimizi... Maske ve sosyal mesafe şart bunlar koruyan tedbirler. Şehirde kalabalık yoğunluğu çok fazla tabi ki ama bizim belde gibi küçük yerlerde de yayılım çok fazla, şehirlerden insanlar tatil için geldi sosyal mesafe maske konularında şehirlere kıyasla çok gevşek davranıyor insanlar. Buralarda da bazı bölgeler kırmızı oldu maalesef.
Pozitif test sonucu yoksa şikayet edilemiyor bildiğim kadariyla.Tüm semptomları taşıyan ama test yaptırmayan, buna rağmen sağda solda sürten insanları ihbar etme şansımız yok mu?
ama covitlileri gectim dogumlarda normal ameliyatlarda bile refaketci kabul etmiyorlarken kardesinizi ne alaka sokmuslar iceriye nasi sacma bir sey buŞimdi haber aldım moralim hepten bozuldu. Hastaneye odaya almışlar babamı henüz yoğun bakımlık halde olmaıdğı için ki inşallah olmaz. Kardeşim babama eşlik ettiği için ve odada bir refakatçiye ihtiyaç olduğu için kardeşim de odaya girmiş. Doktorlar da siz de artık 14 gün çıkamazsınız odadan demişler. Kafayı yiycem sanırım. Kardeşime neden eşlik ettin sen de tehlikeye girdin şimdi dedim o da abla ne yapsaydım tek mi bırakayım adamı dedi. Ben olsam ben de bırakmazdım ama artık endişelenmem gereken iki kişi oldu. İkisi de 14 gün hastanede kalacaklar. Annem, abim ve yeğenlerim de evde karantinada. Benim durumum da belirsiz ama şu an umurumda değil açıkçası.
Durum vahim o zaman.Pozitif test sonucu yoksa şikayet edilemiyor bildiğim kadariyla.
Sakin ol canım. Benim kaynvalidem de eşimin babaannesine hastanede eşlik etmek zorunda kaldı.. çift maske, dezenfektan, çamaşr suyuyla da her gün temaz ettiği ortamları sildi çktı 14 gün karantinada kaldı ve virüs bulaşmadı..Şimdi haber aldım moralim hepten bozuldu. Hastaneye odaya almışlar babamı henüz yoğun bakımlık halde olmaıdğı için ki inşallah olmaz. Kardeşim babama eşlik ettiği için ve odada bir refakatçiye ihtiyaç olduğu için kardeşim de odaya girmiş. Doktorlar da siz de artık 14 gün çıkamazsınız odadan demişler. Kafayı yiycem sanırım. Kardeşime neden eşlik ettin sen de tehlikeye girdin şimdi dedim o da abla ne yapsaydım tek mi bırakayım adamı dedi. Ben olsam ben de bırakmazdım ama artık endişelenmem gereken iki kişi oldu. İkisi de 14 gün hastanede kalacaklar. Annem, abim ve yeğenlerim de evde karantinada. Benim durumum da belirsiz ama şu an umurumda değil açıkçası.
Sahiden de ya, Ocak ayı daha dün gibi, depremle başladı. İdlib şehitlerimiz, sonra coronavirüs, bozulan ekonomi. En son 2016’ya milletçe bit artık demiştik bu sene onu aratır oldu mu desem ne desem bilemedimAmin.. bugün benim biraz modum düşük, sizi de etkilediysem kusura bakmayın. İstanbul'da deprem oldu dün gece, sabaha kadar uyuyamadım. Son 8-9 ayda yaşananları düşünüyorum, Ülkemiz ağır sınavlardan geçiyor, deprem, sel, yangınlar, virüs... İnşallah ülke olarak hepimiz feraha cikariz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?