bugün itibari ile modunuz ....


  • Ankete Katılan
    1.185
Ben de gitmeliyim, discide isim yarim kalmıştı korona oncesi ama korktugumdan gidemiyorum. Hele bir de burda birinin gorumcesi disciydi ve korona oldugu halde gidip test yaptirmiyordu, isleri kalmasin diye, onu okuduktan sonra bos ver kalsin dedim.
 
Aranızda pandemi sürecinde dişçiye giden oldu mu arkadaşlar?

Çekilmesi gereken bir dişim var ve ben dişçiden hastalık kaparsam diye korkuyorum
Bir onceki mesaji sizin bu mesajiniza cevaben yazmistim, alıntı yapmayı becerememisim.
 
Arkadaşlar biliyorsunuz öğretmenim, pazartesi başlıyoruz. Siperlik aldım ama sizce altına cerrahimaske yeterli mi yoksa 3m maske almalı mıyım?
 
3m maskenin hangi cesidi? Siperlik ve cerrahi maske bile sizi cok zorlar, basiniz falan agrir bu sefer de, kardesimden biliyorum.
Ffp2 diye bir maske buldum internette. Yorumları da güzel. Bilemedim. Zaten 10 tanesi 80 lira, sürekli alınmaz ama ilk bir hafta taksam mı dedim. Çalıştığım belde de vaka, hasta, ölüm çok. Yoksa dediğiniz gibi siperlik ve maske yeterli mi bilemedim ki
 
Simdi ben de haricten gazel okumayayim, kardeşim bu sekilde sinavlarda gozetmen olsu ama o durumda tabii konusma falan olmuyor, isterseniz bir deneyin once maskeyi, durabilirseniz kullanırsınız, ya da cift maske takmayi da deneyebilirsiniz. Ama sık sık pencereden nefes alın.
 
Evet yapamazsam çift maske takıcam. Kışın da o kadar soğuk ki o pencereler bizi zatürre yapacak hadi hayırlısı.. çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi önce deneyeyim, nefes alamazsam daha kötü
 
Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, yasemin çiçekleri arasından doğan puslu güneşi, mor bir boru çiçeği, mor begonviller ve kırmızı bir sardunya çiçeği ile mine çiçekleri arasında kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle
 
şu ara çok daraldım. öğretmenim okullar açılıyor. evet açılmalı da lazım nereye kadar böyle devam etcek çok zor. ama ben annemle yaşıyorum. ona taşıyıcı olmaktan korkuyorum. ayrı eve çıkayım diyorum ona da sinirleniyor ne gereği var diye. napsam bilmiyorum.
 
hepimiz her gün dışardayız bu kadar sıkıntı yapmayın siz kişisel önleminizi alın yeter. bende binlerce çalışanı olan bir üniversitede çalışıyorum, pozitif çıkan arkadaşalrımız da var (sadece birimlerinde karantina uygulanıyor şu an) , her gün toplu taşıma kullanıyorum vs vs . hayat devam ediyor kısacası..
 
haklısınız. kendim için değil de annem için endişeliyim işte. ailenizle mi yaşıyorsunuz?
 
Merhaba hanımlar bir sorum olacak size:
1 haftadır ağır grip gibiyim hastayım. Ben grip olduktan 2 gün sonra da aynı şeyler eşimde oldu ve yatıyoruz 1 haftadır evde kimseyle görüşmedik ve disarı dahi çıkmadık hani belki koronayizdir diye.
Bu hafta eşim ise gitmeyince iş yeri covid testi istedi tabi hasta olduğunu duyunca. Özelde bir doktora gözüktü kan tahliline bakmışlar korona değildir demiş. Bugün doktor aradi, kanda herhangi bir bakteri çıkmadı korona testi olun diye. Eşimde gitti oldu. 2 gün sonra açıklanacak.
Şimdiki eğer pozitif cikarsa demek ki ben de koronayim benden ona geçti hatta yani. Ama ben korktuğum için test olmadım. Bundan sonraki süreç nasıl olur benim için? Test mi yaparlar? Sadece 15 gün karantina filan mı verirler? Bir de karantina bitiminde yine mi test yapıyorlar nasıl işliyor süreç?
 
pozitif cikarsa esiniz yarin e nabizdan gorursunuz
eve gelir ilaç verirler eşinize sizde semptomlariniz oldugunu soyleyeceginiz icin sizdende test isteyecekler muhtemelen.
yattiginiz sureyide gox onunde bulundurarak haftaya 2.bir test yaptirmanizi isterler muhtemelen ama o testi ucretli yaptirmaniz gerekiyor devlet 2.bir test yapmiyor suan diye biliyorum
 
ffp2 ler bildigim kadariyla viruse karsi korumuyor n95 ffp3 olmasi lazim
 
kızlar hiç etrafınızda emzirirken korona olan biri oldu mu? süreç nasıl işliyor? ilaç alırsak emziremeyiz eğer iyiysek ilaç almayabiliyor muyuz?
 
Allahım acil şifalar versin inşallah. Küçük bir üşütmedir inşallah.
 
haklısınız. kendim için değil de annem için endişeliyim işte. ailenizle mi yaşıyorsunuz?
evet. kızım şuan okula gidiyor tam gün (anasınıfı), eşim her gün dışarda iş yaptığı esnafları dolaşıyor, bende masa başı iş yapıyorum ama dediğim gibi sadece benim çalıştığım binada 65-70 kişi var ... virüsle yaşamaya alışmanız lazım artık.
 
Günaydın sevgili dostlarım, bu sabah bulutlu ve puslu bir hava olduğundan gün doğumunu görüntüleyemedim, neden sonra güneş kendini gösterdi... ve bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere sabahki bulutları ve zakkum çiçekleri, puslu havayı delen güneş ışıklarının denizin üzerindeki yansıması ve elektrik direği üzerine konmuş bir kuş, ortası pembe beyaz bir gül goncası, mor duranda çiçekleri ve begonvil çiçekleri ile bahçede kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…