Mevcudunuz az sanırım, bizim okulda 4 ayrı grup oldu buna rağmen 11 öğrenci var her gruptaBirinci sınıflar ikiye bölündü pazartesi sali bir grup okula gidiyor persembe cuma diğer grup okula gidiyor. Öğretmen 4 gün okulda 20 saat ders yapıyor kalan 10 saari de canlı dersle tamamlıyor.
Tabii ki asıl hafif/semptomsuz geçirenler bulaştırıyor, hastaneye yatan kime bulaştırsın zaten. Politikaya girer diye fazla uzatmayım ama devlet de biliyor aslında ne yapılması gerektiğini ama ekonomi can çekişirken bir de turizm gelirinden olmak istemediler anlaşılan. Bu duruma da bir günde gelmedik tabi o da ayrı konu. Keşke daha güçlü bir ekonomimiz olsaydı da daha rijit önlemler alınsaydı. Ama şu an esnaf, maaşlı çalışanlar kan ağlıyor maalesef, işim dolayısıyla her gün görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu şartlar altında sağlık bakanının gücü yettiğince iyi çalıştığını düşünüyorum hala, tabi %100 bağımsız çalışamazdı nitekim öyle de oldu. Vatandaşlarımızın bu şartları düşünüp daha çok tedbirli olması lazım işte, bizi eninde sonunda yine kendimiz koruyacağız.Vakalar bulaştırmıyor mu?Olurmu hiç hasta değil.Belirti göstermesse göstermesin
Tabii ki asıl hafif/semptomsuz geçirenler bulaştırıyor, hastaneye yatan kime bulaştırsın zaten. Politikaya girer diye fazla uzatmayım ama devlet de biliyor aslında ne yapılması gerektiğini ama ekonomi can çekişirken bir de turizm gelirinden olmak istemediler anlaşılan. Bu duruma da bir günde gelmedik tabi o da ayrı konu. Keşke daha güçlü bir ekonomimiz olsaydı da daha rijit önlemler alınsaydı. Ama şu an esnaf, maaşlı çalışanlar kan ağlıyor maalesef, işim dolayısıyla her gün görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu şartlar altında sağlık bakanının gücü yettiğince iyi çalıştığını düşünüyorum hala, tabi %100 bağımsız çalışamazdı nitekim öyle de oldu. Vatandaşlarımızın bu şartları düşünüp daha çok tedbirli olması lazım işte, bizi eninde sonunda yine kendimiz koruyacağız.
Edit: ama bu tür vaka açıklamadık hasta açıkladık olayları kısa vadede günü kurtarsa da uzun vadede uluslararası güvenilirliğimizi zedeliyor, daha sabah okudum ingiltere seyahat koridorundan çıkarmış bizi.
Ben de sizin gibi düşünüyorum, zaten birkaç yıldır ekonomi kötü sinyaller veriyordu pandemi tuzu biberi oldu. Mal-hizmet üretiminin ve istihdamın çoğu küçük işletmeler tarafından gerçekleştiriliyor, işveren üretemezse, çalışan da maaş alamazsa ekonomik faaliyet nereye kadar devam edebilir ki. Domino taşı gibi herşey birbirini etkiliyor. Allah yardımcınız olsun, inşallah ileride bu zamanları unutturacak bereket görürsünüz işlerinizde.Bende sağlık bakanının eger %100 bağımsız bırakılsa basarili olacagini düsünüyorum. Turizm sektöründe calisan biri olarak şunu söyliyeyim kimse para kazanmadi kiralar vergiler silinmedi. Devlet çalısanlara 1170tl civari ödeme yapti ama esnaf ustünü mecbur tamamladi. Aclik sınırı 1270tl mi de personele bu parayla gecin diyebilinecek.Keske mart ayi gelmeden ilk vakalar ciktiginda seyahat yasagi ciksaydi ve ülkemizdede ilk vaka ciktiginda 15gün sokaga cikma yasagi olsaydi . Bu kadar uzun sürmezdi. en azindan turizm isiyle ugrasanlar yaz boyu yerli turist alırlardı. Hersey birbirine karisti.esnafin kredileri ekim ayina kadar faiz karsiligi ertelendi. Ekim ayinda bu kredileri hangi parayla ödeyecekler. Ekim ayinda bir anda bir sihirli degnek esnafın ceplerinimi dolduracak. Ya da mart ayindan beri çalisanini magdur etmemek adina kredi kartiyla maaslarini ödeyen esnaf bu kıs ne yapacak. Düsününki isyeri sahibisiniz ve yıllardır yaninizda calişan çalisaniniza aaaa pandemi varda 1170 tl ile gecin mi diyeceksiniz ?. Siyaset zerre kadar umurumda degil ama bir olmamışlık var,bir yerde yanlıslar var ve insanların sabrı taşıyor.
Ben de sizin gibi düşünüyorum, zaten birkaç yıldır ekonomi kötü sinyaller veriyordu pandemi tuzu biberi oldu. Mal-hizmet üretiminin ve istihdamın çoğu küçük işletmeler tarafından gerçekleştiriliyor, işveren üretemezse, çalışan da maaş alamazsa ekonomik faaliyet nereye kadar devam edebilir ki. Domino taşı gibi herşey birbirini etkiliyor. Allah yardımcınız olsun, inşallah ileride bu zamanları unutturacak bereket görürsünüz işlerinizde.
Aynen öyle.İngiltere haberini bende okudum.Ekonomi de zengin ülkeler bile sarsıldı sanırım.Baharda New York valisi paramız kalmadı diye açıklama yapmış okudum.Biz neyimizle dayanalım?Tabii ki asıl hafif/semptomsuz geçirenler bulaştırıyor, hastaneye yatan kime bulaştırsın zaten. Politikaya girer diye fazla uzatmayım ama devlet de biliyor aslında ne yapılması gerektiğini ama ekonomi can çekişirken bir de turizm gelirinden olmak istemediler anlaşılan. Bu duruma da bir günde gelmedik tabi o da ayrı konu. Keşke daha güçlü bir ekonomimiz olsaydı da daha rijit önlemler alınsaydı. Ama şu an esnaf, maaşlı çalışanlar kan ağlıyor maalesef, işim dolayısıyla her gün görüyorum ve çok üzülüyorum. Bu şartlar altında sağlık bakanının gücü yettiğince iyi çalıştığını düşünüyorum hala, tabi %100 bağımsız çalışamazdı nitekim öyle de oldu. Vatandaşlarımızın bu şartları düşünüp daha çok tedbirli olması lazım işte, bizi eninde sonunda yine kendimiz koruyacağız.
Edit: ama bu tür vaka açıklamadık hasta açıkladık olayları kısa vadede günü kurtarsa da uzun vadede uluslararası güvenilirliğimizi zedeliyor, daha sabah okudum ingiltere seyahat koridorundan çıkarmış bizi.
Teorik olarak 15 gün herkesi eve sokabilseler.Ekmek su servisi oldu yasak olduğu dönemler..Sağlıkcılar polisler gibi mecburi olanlar serbest geri kalanı yasak olabilse önemli derece faydası olurduKeske mart ayi gelmeden ilk vakalar ciktiginda seyahat yasagi ciksaydi ve ülkemizdede ilk vaka ciktiginda 15gün sokaga cikma yasagi olsaydi . Bu kadar uzun sürmezdi. en azindan turizm isiyle ugrasanlar yaz boyu yerli turist alırlardı.
Teorik olarak 15 gün herkesi eve sokabilseler.Ekmek su servisi oldu yasak olduğu dönemler..Sağlıkcılar polisler gibi mecburi olanlar serbest geri kalanı yasak olabilse önemli derece faydası olurdu
Ben de öğretmenim su an doğum iznindeyim ama tahminimce idare kim kac saat canli ders yapmis goruyordur diye düşünüyorum. Ona göre de ek dera alınıyor, yapmasi lazim.Canlı ders yapmadı bizim öğretmen hic, ben yüzden ek ders aldırıyorum . Peki öğretmen yapmazsa bişey olmuyor mu?
25 kisilik 3 sinif, 6 grupMevcudunuz az sanırım, bizim okulda 4 ayrı grup oldu buna rağmen 11 öğrenci var her grupta
Ben de alerjik astım hastasıyım yıllardır. Ama kronik hastalık raporum yok sadece ilaclarimin raporu var.Astim hastalarinin aşı yaptirmasiyla ilgili konuyu kaçırdım galiba bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız.ben astım hastasıyım ücreti önemli degil zaten bulabilseydim eczaneden de ucretli alacaktik sonucta
ekimin 2.haftasi arayin dediler arayacagim ozaman bakalim ne diyecekler
Yas 94 ölmekten mi korkuyor? Ne tatli dünyası varmis oyle ki oglunun canını hiçe sayıyor pes.Annesi yeri göğü inletti yapayalnız kaldım buralarda ölürsem yalnız öleceğim diye. Eşim hüngür hüngür ağlıyor resmen. Daha o test yaptırmadı ama annesi 94 yaşında onun testi pozitif çıktı, ben ona bakmaya gideceğim sen gelmezsen diyor. Anne var anne var, eşim giderse o da bana getirecek böyle yayılıyor zaten. Napayım, ağzımı açsam kötü gelin olcam. Eşim beni suçlayacak. Off Allah önce sağlık sonra sabır versin herkese.
Bizim toplumda herkes böyle hadsizce yorum yapma hakkını kendinde buluyorayy değişelimm lütfennn.bizimki tam cinsss.geçen hafta kızım evde kaza geçirdi gözlüğü kırılıp alnına saplandı çayyolu güvende dikiş atıldı doktor ağrı kesici krem şurup vs. yazdı aile hekimine yazdırmaya gittim güvenin reçetesi geçerli olmadığından bana demezmi:ee o hastaneye gidecek paranız varsa ilaçlarınız da alırsınızben de şalter attı sana mı soracağım hangi hastaneye gideceğimi hem sigortamız var orası bize bedavayken şu virüste şehir hastanesine mi gidecektim dedim.yazmayacaksanız doktor olan kuzenimi arıyorum şimdi sizi nereye şikayet edebileceğimi soracağım da dedim ha ha ha.bembeyaz oldu sinirden hiçç konuşmadan yazdı verdi elime
Ben kronik hastayim sali gunu yaptırdımBana 2.dozdan hic bahsetmediler. O ücretli olabilir belki. Simdilik ilk dozu vuruldum artik ücretliysede mecbur vurulucam
Ben bunun da işe yarayacağını düşünmüyorum açıkçası, keşke yarasa ama şu an vakalar tüm dünyada artıyor, avrupa bile biraz kontrol etmişti orada da artıyor geri. Hal böyle olunca sınırlar açık olduğu sürece ister 1 ay evde oturalım 31. günde yine artar. Bu saatten sonra sınırları da kapatmak zor. En azından test istenseydi ülkeye giriş için o da yok.Teorik olarak 15 gün herkesi eve sokabilseler.Ekmek su servisi oldu yasak olduğu dönemler..Sağlıkcılar polisler gibi mecburi olanlar serbest geri kalanı yasak olabilse önemli derece faydası olurdu
benimde sadece ilaclarimin raporu var iste o rapor kronik oldugunuzu ve surekli bu hastaligin ilaclarina ihtiyac duyacaginizi o yuzden dr a gelmeden de alabilin diye veriliyor zaten.Ben de alerjik astım hastasıyım yıllardır. Ama kronik hastalık raporum yok sadece ilaclarimin raporu var.Astim hastalarinin aşı yaptirmasiyla ilgili konuyu kaçırdım galiba bu konuda bilginiz varsa paylaşır mısınız.
Bizim toplumda herkes böyle hadsizce yorum yapma hakkını kendinde buluyor
Doktor da olsa komsu teyze de olsa aynı bence.
Senin yerine düşünüp boyle yap diye empoze...
Sana ne! Di mi ama?
Benim de anneme disçi ilac yazmis ama özel olduğu icin direkt ilaci parayla almış
Dedim ki git yazdir aile hekimine, "aman uc kuruş icin degmez" dedi. Evet tabii ki parama sözüm gecer ama zaten o hizmeti almak için devlete çalışırken saglik sigortasını bastan ödüyorsun yani doktor sana diyemez ki özele git, ne münasebet!
Ustelik doktorun görevi de size sağlık hizmeti vermek.
Benim simdiki aile hekimim baska bir ilcede, yaklasik 5km mesafede, pandemide bile degistirmedim çünkü cok tatlı, ilgili, guler yüzlü bir kadın. Benim bu sistem geldiğinde ilk aile hekimim olan kişi cok garipti, kendine gore ilacımı degistirmek istiyordu, ben bunu kullanıyorum kendi doktoruma sormadan değiştirmem diye her seferinde tartisirdik. Yani bazen de sikayet ise yarıyor.
Ben kronik hastayim sali gunu yaptırdım
1 sene sonra bir doz daha yaptirmam lazımmış ama o asi zaturrenin farkli bir cinsiymis. Onu da yaptırırsan baska yaptırmana gerek kalmaz dedi. Onu eczaneden parayla alman lazim dedi hemsire.
Bir de bana hep zatürre asisi icin 5 yilda bir yapılması lazim deniyordu. Ömür boyu denince sordum ben 5 yilda bir diye biliyorum dedim. Bana zatürre asisinin koruyuculugunun 5 sene oldugunu soyledi hemsire hanim. Yani yanlis bilmiyormusum :)
Yani 1.doz saglik ocagindan ücretsiz yaptırabilir özellikle kronik hastalara tavsiye ediliyor.
2.doz ücretli ve 1.dozdan 1 sene sonra.
Bu arada grip aşısı bana da her yıl yaptır denir ben 20 yilda 5 kere falan yaptırdım. Aşı olduğum senelerde de hep hasta olmuşum ve zor geçirmişimdir. O yüzden yaptirmiyorum. G gul2016 yazdıklarına katılıyorum
Vaka ve hasta sayıları ayrı tutuluyor ya onu anlatıyor.:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?