- 14 Temmuz 2017
- 946
- 414
- 103
- 35
AA çok üzüldüm gercekten biz yeni başladık gitmese daha iyi haklısınızDown sendormlu bi evladımız maalesef hayatını kaybetti dün. Ve bir meslektaşım eve getirdiği virüsü anne babasına bulaştırdı annesi ve kendi atlattı ama babası hayatını kaybetti.. eğitim önemli ama sağlık daha önemli. Eğer öğretmen ile iletişim halinde olursanız evde çalışmanız için yönlendirme yapacaktır. Size ve tüm velilerime tavsiyem maske takamayan evlatlarınız evinde güven içinde kalsın. Eğitimin telafisi olur sağlığın olmaz. Keşke gereksiz yere gezen, altın günlerine tatillere giden insanlar evlerinde otursaydı da yavrularımız okullarından ayrı kalmasaydı ama durum öyle olmadı maalesef. Şuan okullar bulaşının en yoğun olduğu yerler. Anne babası teste giden ve derse aldığım onlarca öğrencim oldu. Virüs kapmamam şans işi resmen. Hes kodunu takip edip karantinada olduğunu öğrendiğimiz bir sürü aile oluyor arayıp biz covid olduk demiyorlar eğer haberimiz olmasa çocukları yollayacaklar..
Ben de Covid beşinci güne gireceğim.Ailece Covidiz.Babam diyabet ve kalp hastası onun 7. Günü bitecek.Endişeleniyorum.Sık sık nefes kontrolü yapıyorum.Bende de panik atak olduğu için nefessiz kalmaktan korkuyorum.Nefes darlığını nasıl anlıyorsunuz.Öksürükle mi geliyor yoksa birden nefes daralıyor muMerhaba arkadaşlar, ben de covid atlattım bugün 14. günüm. İnsan böyle bir durumda sürekli geçirenlere ilgili bilgi almak istiyor o yüzden belki bir nebze faydalı olur diye kendi sürecimi anlatmak isterim.
Öncelikle semptomlar babamda başladı ki kendisi yemesine içmesine çok dikkat eden birisiydi. Tek sıkıntısı obeziteydi. Önce hastalığı önemsemedi test yaptırmadı ama bütün belirtiler covid gösteriyordu. Bir hafta kadar halsizlik vs sürdü artık nefes darlığı başlayınca test yaptırdı ki pozitif. İlaç olarak sadece favipiravir içti ama muhtemelen çok geç kaldığı için ciğerlere inmiş virüs. Nefes darlığıyla hastaneye kaldırıldı satürasyon 80 altına düşmüş yoğun oksijen tedavisi gördü ve 10 günde kendine gelip taburcu oldu. Oksijen tedavisinden sonra öksürdükçe ağzından sivilce benzeri siyahlı parçalar gelmiş, gerçekten anlattıkları korku filmi gibiydi.
Babam pozitif çıktıktan 3 gün sonra belirtimiz olduğu için eşim ve ben de test yaptırdık ve ikimiz de pozitif çıktık. Eşim ilaç aldı ama ben emzirdiğim için alamadım bu arada annem de pozitif çıktı o da ilaçlara başladı. Annem astım hastası olmasına rağmen aramızda en hafif o geçirdi. Ben de ilaç kullanmadığım için biraz daha ağır geçirdim. Öyle özel çorbalar falan da yapamadım zaten işah sıfırdı bizde.Eklem ve baş ağrısı çok yoğun yaşadık, bitmeye yakın da nefes darlığı ve öksürük oldu ki hala devam ediyor. Biz 4 kişi süreci böyle geçirdik özellikle yakını hastaneye yatanların içinin nasıl yandığını anlıyorum ama en önemli şey moral. Lütfen moralinizi bozmamaya çalışın, ilaçlarınızı alın ve sabredin. Allah herkesin yardımcısı olsun bir an önce bitsin bu karanlık süreç
Test yaptırdıysanız ve pozitif çıktıysa sağlık bakanlığından yetkililer gelecek ve size ilaç getirecekler.Onları kullanmanız gerekiyor.Başka türlü o ilaçlarıtemin edemezsiniz.Ama suan benim oksurugum gecri bugun koku almaya da basladim yine de ilac kullanmalimiyim
Tm da suan benim koku kaybim gcti koku aliyorum 13. Gundeyim ve hafif balgam disinda bi belirtim kalmadi sizin akraba 14 gunden sonra bi andami fenalasti yoksa hafif geciriyorum deyip 14 gun icindemi olduBen de Covid beşinci güne gireceğim.Ailece Covidiz.Babam diyabet ve kalp hastası onun 7. Günü bitecek.Endişeleniyorum.Sık sık nefes kontrolü yapıyorum.Bende de panik atak olduğu için nefessiz kalmaktan korkuyorum.Nefes darlığını nasıl anlıyorsunuz.Öksürükle mi geliyor yoksa birden nefes daralıyor mu
Test yaptırdıysanız ve pozitif çıktıysa sağlık bakanlığından yetkililer gelecek ve size ilaç getirecekler.Onları kullanmanız gerekiyor.Başka türlü o ilaçlarıtemin edemezsiniz.
Söylediğim gibi test yaptırmaya gidin.Hastanenin acil bölümünden giriş yapın.Covid belirtileri taşıyorum diye söyleyin.Bahsettiğim arkadaş hiç iyileşemiyordu.Günlerce öksürüğü ,halsizliği ve yüksek ateşi geçmemişti.Sizin öyle bir durumunuz yok.Endişelenmeyin.
Hayır.Sanırsam testi pozitif çıktıktan sonra iki gün içinde fenalaştı.Tm da suan benim koku kaybim gcti koku aliyorum 13. Gundeyim sizin akraba 14 gunden sonra bi andami fenalasti yoksa hafif geciriyorum deyip 14 gun icindemi oldu
Anladim tesekkur ederim size de gecmis olsun en kisa zamanda atlatirsiniz umarim bu arada andiz pekmezi kekik cayi sarimsak iyi geliyorHayır.Sanırsam testi pozitif çıktıktan sonra iki gün içinde fenalaştı.
Arkadaşımın ablası 3 ay arayla tekrar covide yakalandı kendisi hemşire ilki kadar da ağır geçirmiyormusİkisinde de test yapıldı mi? Dünyada ikinci defa geçiren neredeyse yok deniyor..
keşke ilaçlarınızı alsanız. Osman Müftüoğlu açıkladı neden 8 tane alındığını. nasıl gripte 1000 lik antibiyotik kullanılıyor. bu ilaçta 200 mg bir tanesi o nedenle 8 sabah 8 akşam veriliyormuş. yani 1600 1600 almış oluyorsunuz. sonrasında 3 e düşüyormuş zaten. ciğerlere inmemesi için alın dedi Osman Müftüoğlu. tabi karar sizin.sizde de mi nefes darligi oldu. Bende ilac kullanmadim 6.gunum cigerlerime inmis tomografi cektirdim pazartesi incelenecek. Nefes alinca gögsumun ortasinda sanki nefesimi tam alamiyorum gibi geliyor bana. Bide istahsizlik halsizlik ve bulanti var. Korkuyorum kotu olucam diye ya. Ilacsiz atlatilmasi mumkun mu acaba
Allahım acil şifalar versin size de ailenize de inşallah.Ben de Covid beşinci güne gireceğim.Ailece Covidiz.Babam diyabet ve kalp hastası onun 7. Günü bitecek.Endişeleniyorum.Sık sık nefes kontrolü yapıyorum.Bende de panik atak olduğu için nefessiz kalmaktan korkuyorum.Nefes darlığını nasıl anlıyorsunuz.Öksürükle mi geliyor yoksa birden nefes daralıyor mu
Test yaptırdıysanız ve pozitif çıktıysa sağlık bakanlığından yetkililer gelecek ve size ilaç getirecekler.Onları kullanmanız gerekiyor.Başka türlü o ilaçlarıtemin edemezsiniz.
Sen nasılsın patron? ailen nasıl?Bana soru ve seçenekleri belirleyip yollar mısınız?
Derin nefes almaya çalışırken nefesiniz kesiliyor ve öksürük başlıyor hemen, bende böyleydi mesela şu an öksürmeden nefes alabiliyorum günden güne normale dönüyor sanırım. Mide bulantısı çok yaşamadım ama iştahsızlık çoktu 10 günde 5 kilo verdim mesela ama benim moralim bozuktu babama o yüzden de iştahım yoktu kendimi zorlayarak kekik çayı içiyordum en iyi o gelmişti banaAcaba tarif edebilirmisiniz nefes darliginizi. Mide bulantiniz halsizliginiz vr istahsizliginiz oluyirmu
Yazin iyiydi evet. Ama kis gelince bulundugum il ilk defa haritada kipkirmizi oldu. Beni cok etkiledi. Hele her sabah okunan ezanhepimizin başına geliyor bu tarz korkular. çok haklısınız. ben biraz haber izlemeyi bıraktım. korkular geldiğinde başka bir şeyle kendimi meşgul etmeye çalışıyorum. kafamı dağıtacak bir kaç uzaktan eğitim aldım onlarla uğraşıyorum. olumlu düşünmeye çalışıyorum. bugünler bitecek elbet nasıl verimli geçirebilirim? ama işte yazın rahatlamıştım ne güzel iyice. rakamların açıklanması her yerin kırmızı olması falan kötü etkiledi beni de. rlimizeen geleni yapıyoruz yakalanmamak için. sonuçta her yakalanan kötü bir şekilde atlatmıyor. iyi düşünelim iyi olsun.
2 asamali olabiliyor di mi anket?Bana soru ve seçenekleri belirleyip yollar mısınız?
Sag ol canim, Allah size iyilik sağlık versin.Umarım çabuk ve kolay atlatır. Sizde bir şey yok değil mi?
Teşekkür ederim ben iyiyim. Bende bir değişiklik yok aynen izolasyona devam. Hergün ortalama 2-3 tane uzaktan yakından tanıdığımızın hastalık haberini alıyoruz. Eşimin kuzenleri de oldu. Bizim yan sitede komşularımız şu an covid ve bazı evler karantinada. Bize en yakın komşunun da annesi babası hasta kendisi de direkt temaslı. Bulunduğumuz yer zaten kırmızı. etrafımız sarılı, biz de böyle dış dünya ile fiziksel bağlantımızı tamamen koparmış evin içinde kapalı oturuyoruz. film senaryosu gibi..
Sag ol canim benim, Allah sizlere iyilikler versin.Çok geçmiş olsun.
Allahım acil şifalar versin inşallah.
Adettendir iyi diyelim iyi olalımSen nasılsın patron? ailen nasıl?
2 asamali olabiliyor di mi anket?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?