bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Eşim de bende 0 rh +iz kan grubu ile semptomların alakası yok eşimde birçok belirti varken bende hiç belirti olmadı onun testi pozitif diye bana test yapıldı eger yapılmasa hiç haberim olmadan geçirirdim herhalde

Eşim de bende 0 rh +iz kan grubu ile semptomların alakası yok eşimde birçok belirti varken bende hiç belirti olmadı onun testi pozitif diye bana test yapıldı eger yapılmasa hiç haberim olmadan geçirirdim herhalde
Sigara kullanimi var mi esinizin ya da sizin? Yani kan grubu degilse ayrilan noktayi merak ediyorum

Geçen hafta ev Kovitli doluydu. Eşim, kayınpederim, kayınvalidem. Eşim hasta olunca anne babasını günlerce hastanelere ben götürüp getirdim. Bazen gittiğimiz hastaneler yarım saat uzaklıktaydı. Aynı arabada bulaşmıştır diye düşündüm. Evde Kovitli sayısı fazla, birde kalabalık olunca izolasyona pek dikkat edemedik. Açıkçası bana da bulaştı diye nerdeyse emindim. Ama çok şükür bana bulaşmadı. Bir haftada iki kez test yaptırdım. Kan grubumla mı ilgili acaba? Kan grubum 0+

Heh iste 0(+) bu kacinci bulasmayan insan

0 kan grubu hastalıklara karşı en dayanıklı kan grubudur, kolay kolay hasta olmazlar
Ben bu tezi çürütürüm Eşim, kızım, ben hepimiz 0 rh+ 'iz ama ben doğru dürüst hasta olmazken kızımla eşim hafif bir rüzgar yeseler yorgan döşekler

Not düşeyim çok şükür üçümüzde henüz korona olmadık.

Kan gruplarınız aynı olsada hepinizin bağışıklık sistemi anne karnında ve sonradan anne sütünü alma sürelerininde etkisiyle farklı şekillenir.
Tabi birde beslenme konusu var ki, sağlık ve hastalığın nasıl şekilleneceğinde tek başına büyük öneme sahip..

Test yaptırmadım, ailemin her ferdi ben dahil mütemadiyen dışarıdayız. Birimiz çalışıyor birimiz ev alışverişini için birimiz okula ders için arkadaşlarına gidiyor birimiz rutini de. Daha birimiz birşey kapmadık. An meselesi diye düşünüyorum.. Koruyoruz kendimizi ama en alt katkımız 3 kişi ekip geldi korona! Babamın iş yerinde vakalar.. Annem zaten sırt ağrısı bel ağrısı sürekli çeken biri Allahım esirgesin o olmasın ben 2 kere olmaya razıyım..
Ha kan grubu derseniz çok saçma buldum. Virüs kan grubuna bakmaz bence.

Ben böyle genellemeleri tehlikeli buluyorum açıkçası. 0 daha az riskli ya da Rh(-) olanlar daha az riskli demek bu kan gruplarına sahip insanların rehavete kapılmasına sebep olabilir. Risk az olsa bile riskin az olması kapılmayacağı anlamına gelmiyor. Kan grubu ne olursa olsun herkes çok dikkat etmeye çalışmalı.

Not: 0 kan grubuyum.

Ben B- eşim A+ kızımız AB+ hepimiz pozitiftik. Annem B+ o da geçirdi ama bizden birazcık daha hafif geçti onun. İçlerinde en ağır benimki geçmiş olabilir

Bizde diş eti sorunu olmadı ama ciddi göz ağrısı oldu, göze kan oturması vs sürdü birkaç gün

ben hiç anne sütü almadım, eşim almış, kızım da ama kızım 2,5 ay kadar anne sütü alabildi.
Kızım sigara kullanmaz, eşim ve ben kullanıyoruz lakin ben maalesef eşimden daha fazla içen biriyim, o günde 4-5 tane içer bırakır, uyku düzenim de yoktur, sağlıklı ve dengeli besleniyoruz, benim tek avantajım beslenmeme dikkat etmem.

Zaten garip olan da bu, 1 gram bile anne sütü almamış, hazır mamayla büyümüş, sigara tüketicisi ve uyku düzeni olmayan biri olarak bağışıklığım eşimle kızıma nazaran çok daha güçlü, umarım böyle de gider.

Sigara kullanimi var mi esinizin ya da sizin? Yani kan grubu degilse ayrilan noktayi merak ediyorum
Evet sigara kullanıyor ama eşimde belirti yüksek ateş oldu düşüremedim düşse bile 10 dk sonra yine yükseliyordu sonrada koku ve tat kaybı oldu öksürük nefes daralması falan yok ve ilk gün çok agır durumdaydı sonraki gün saglık durumu iyiydi ilaç verdiler ilacı kullandıkça sıkıntı çekiyor ilaç içmeyip dogal şeyler tükettiginde Daha iyi bende de hiç bişey yokken o ilacı içince bogazım tıkanıyor gibi hissediyorum arada nasıl bişey bilmiyorum ama ilacı içmek mi daha iyi yoksa içmemek mi ilaç dedigin iyileştirir bu ters etki ediyor bize

Gecmis olsun

Sagolun bide ben hamileyken yakalandıgım için de fark etmiş olabilir mi acaba ayrıca biliyormusunuz 2. Defa test verebiliyor muyuz karantina süresi bitmeden ben tekrar test yaptırmak istiyorum belki sonucum yanlış çıkmıştır diye düşünüyorum

Bence ankete hangi kan grubunun nasıl geçirdiği eklenseydi çok iyi olurdu.. ben 0+ im ama temaslı olduğumu bilmesem test yaptırmazdım neredeyse asemptomatik geçirdim. Eşim A+ ağıra yakın geçiriyor maalesef, bugün 9. Gün hala toparlanmaya çalışıyor..

Anne sütü için şunu eklesem iyi olacak iki kardeşim anne sütü aldılar ben mama ile büyümüşüm ben doğru dürüst dişçiye gitmem 2 kardeşim de dolgu kanal sürekli dişçiye giderler genetik belki de ama kamu spotunu gireyim Anne Sütü ilk 6 ay kesinlikle tercih edilmelidir. İstisna durumlar hariç

Anket sonuçlarına bakacak olursak 0 rh lar çok fazla pozitif çıkmış.
Bir de uzmanlar onlara bulaşma riski çok zayıf diyorlardı sonuç her şeyi gösteriyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…