Koruyuculuk oranı düşük, Çin aşısının %51 imiş. Bu oldukça düşük ama herkes aşı olduğu taktirde yeterliymiş, uzmanlar öyle söylüyor ve yine yapılan çalışmalar öldürücülüğü %100 engellediğini tespit etmiş. Bu doğru ise iyi yani.Evet baska çözümü yok ama yine de guvenmedigim, bana ne yapacagi belli olmayan asiyi olmayi dusunmuyorum. Baska cozum yok diyorum ama bu da bir cozum mu belli degil koruyuculuk oranlarina bakinca.
Eşimin bir akrabasının yaşlı annesi hastaneden kapmış, sonradan anneden kıza da bulaşmış. Çok şükür atlattılar, annesi yoğun bakımda kaldı. Dava açmadılar ama çok kötü bir durumMerhaba.
Çevrenizde kendisine hastanede koronavirüs bulaşan var mı? Davacı vs. olan oldu mu?
Öldürücülüğü %100 engelliyorsa iyi tabi ki. Ama zannetmiyorum. Yani nasil %100 oran verebiliyorlar anlamiyorum.Koruyuculuk oranı düşük, Çin aşısının %51 imiş. Bu oldukça düşük ama herkes aşı olduğu taktirde yeterliymiş, uzmanlar öyle söylüyor ve yine yapılan çalışmalar öldürücülüğü %100 engellediğini tespit etmiş. Bu doğru ise iyi yani.
Evet o oranı nasıl belirlemişler ben de bilmiyorum. Yan teysirler konusuna gelince, benim bundan 9 yıl önce falan kuduz aşısı olmam gerekti. Kuduz aşısının öyle kötü ve riskli yan etkileri varmış ki bunlar sır gibi gizleniyor, hem de uzun vadede beyin ve sinir sitemi üzerinde ciddi riskleri varmış. Kimse yaptırmak istemez diye de bunlar gizleniyor. Ben olmak istemedim ama yasal olarak zorunlu, beni köpek ısırdı ve ben bunu bilmedim hastaneye gittim, illa olacaksın dediler. Ben aşı olmak istemedim tanıdığım bir köpekti, kuduz olma ihtimali yok, "hastanın tedaviyi reddetme hakkı yok mu?" dedim ve hatta hastaneden çıktım gittim. Telefonla aradılar "evine polis gelir" dediler; ben de mecburen gittim tıpış tıpış oldum. Bu da kuduz aşısından kötü olacak değil ya diyorum. Ben olacağım, tabi sıra gelirse...Öldürücülüğü %100 engelliyorsa iyi tabi ki. Ama zannetmiyorum. Yani nasil %100 oran verebiliyorlar anlamiyorum.
Ben en ufak bir agri kesici kullanacagim zaman prospektusu didik didik ediyorum ve yan etkileri korkuturda icmiyorum. O yuzden asiyi olacagimi hic sanmıyorum yan etki korkusundan :)
Ayni asiyi ben de olmak zorunda kaldim. Yan etkileri hakkinda bilgim yoktu. O zaman daha universitedeydim ve anksiyete durumum suanki gibi degildi. Yani prospektusu kutudan bile cikarmadan verilen ilaci icebildigim zamanlardaydim :)Evet o oranı nasıl belirlemişler ben de bilmiyorum. Yan teysirler konusuna gelince, benim bundan 9 yıl önce falan kuduz aşısı olmam gerekti. Kuduz aşısının öyle kötü ve riskli yan etkileri varmış ki bunlar sır gibi gizleniyor, hem de uzun vadede beyin ve sinir sitemi üzerinde ciddi riskleri varmış. Kimse yaptırmak istemez diye de bunlar gizleniyor. Ben olmak istemedim ama yasal olarak zorunlu, beni köpek ısırdı ve ben bunu bilmedim hastaneye gittim, illa olacaksın dediler. Ben aşı olmak istemedim tanıdığım bir köpekti, kuduz olma ihtimali yok, "hastanın tedaviyi reddetme hakkı yok mu?" dedim ve hatta hastaneden çıktım gittim. Telefonla aradılar "evine polis gelir" dediler; ben de mecburen gittim tıpış tıpış oldum. Bu da kuduz aşısından kötü olacak değil ya diyorum. Ben olacağım, tabi sıra gelirse...
Anliyorum canim, gecmis olsun.Eşimin bir akrabasının yaşlı annesi hastaneden kapmış, sonradan anneden kıza da bulaşmış. Çok şükür atlattılar, annesi yoğun bakımda kaldı. Dava açmadılar ama çok kötü bir durum
Kuduz aşısını bende 2 kere oldum,ev köpeği ısırmıştı bir baktım kolum ağzının içindeydi.Evet o oranı nasıl belirlemişler ben de bilmiyorum. Yan teysirler konusuna gelince, benim bundan 9 yıl önce falan kuduz aşısı olmam gerekti. Kuduz aşısının öyle kötü ve riskli yan etkileri varmış ki bunlar sır gibi gizleniyor, hem de uzun vadede beyin ve sinir sitemi üzerinde ciddi riskleri varmış. Kimse yaptırmak istemez diye de bunlar gizleniyor. Ben olmak istemedim ama yasal olarak zorunlu, beni köpek ısırdı ve ben bunu bilmedim hastaneye gittim, illa olacaksın dediler. Ben aşı olmak istemedim tanıdığım bir köpekti, kuduz olma ihtimali yok, "hastanın tedaviyi reddetme hakkı yok mu?" dedim ve hatta hastaneden çıktım gittim. Telefonla aradılar "evine polis gelir" dediler; ben de mecburen gittim tıpış tıpış oldum. Bu da kuduz aşısından kötü olacak değil ya diyorum. Ben olacağım, tabi sıra gelirse...
Maalesef. Halsizlik ve kol ağrısı gibi kısa vadeli yan etkileri önemli değil. Ama bende aşırı kilo artışı oldu (yaparmış) içinde kortizon da varmış kuduz aşısında. Ayrıca aşıdan sonra bende çeşitli metobolik rahatsızlıklar oluştu, Tiroid ve insülin değerlerim bozuldu ve halen tiroid hapı kullanıyorum. Zaten olacak mıydı, kilo artışına bağlı mı oldu yoksa aşı mı tetikledi? bilmiyorum. Ancak bir de uzun vadede (20 sene sonra falan) ortaya çıkabilme riski olan beyin ve sinir sitemi üzerinde yan etkileri varmış ki bunlardan hiç bahsetmeyim, Allah korusun.Kuduz aşısını bende 2 kere oldum,ev köpeği ısırmıştı bir baktım kolum ağzının içindeydi.
Yan etkisi olduğunu bilmiyordum ilk defa duydum bunuda.
Kol ağrısı bende de olmuştu,yanma hissi oluyordu bir kaç gün sürdü oda sonra geçmişti.Maalesef. Halsizlik ve kol ağrısı gibi kısa vadeli yan etkileri önemli değil. Ama bende aşırı kilo artışı oldu (yaparmış) içinde kortizon da varmış kuduz aşısında. Ayrıca aşıdan sonra bence çeşitli metobolik rahatsızlıklar oluştu, Tiroid ve insülin değerlerim bozuldu ve halen tiroid hapı kullanıyorum. Zaten olacak mıydı, kilo artışına bağlı mı oldu yoksa aşı mı tetikledi? bilmiyorum. Ancak bir de uzun vadede (20 sene sonra falan) ortaya çıkabilme riski olan beyin ve sinir sitemi üzerinde yan etkileri varmış ki bunlardan hiç bahsetmeyim, Allah korusun.
Bu Covid aşısının uzun vadeli yan etkileri ise bilinmiyor. Kısa vadeli yan etkileri ise bazı kişilerde bir gün süren halsizlik hissi, kol ağrısı ve aşı yapılan tarafta parmak uçlarında hafif uyuşma hissi. Bunlar geçici ve önemsiz yan etkilermiş. Daha önce covid geçirmiş olup da aşı olan bazı kişilerde de 3 gün civarı süren hastalık belirtileri olmuş. Belki yakın zamanda covid geçirenlerde olmuştur bu ayrıntıyı bilmiyorum. Bu bilgileri yabancı bir sağlık forum sitesinde okudum.
Teşekkür ederim Emma. Bir sordum bin ah işittim diyeceksiniz şimdi :) BDV'de konu açtım, sizler beni burada linçlemiyorsunuz belki orada linçlerler diye
konunu gördüğüm için nasıl oldunuz diye sormuştum ben de, oraya henüz ayrıntılı bakamadım:))Teşekkür ederim Emma. Bir sordum bin ah işittim diyeceksiniz şimdi :) BDV'de konu açtım, sizler beni burada linçlemiyorsunuz belki orada linçlerler diye. Ama Sağ olsunlar buradan tanıyan arkadaşlar da çok destek oldular bana. Eşimin dişi abse yaptı ve çarşamba sabahı büyükşehirde diş hekiminde randevusu var. Yarın yola çıkıyoruz. Yine hastane, yine araba otopark sorunu, yine kalabalık ortam... Stresten beynim uyuştu. Burada peynir paketinden tırsarken şimdi kapalı bir ortamda, maskesiz yakın temasla diş hekimi olan bir şahıs eşimin ağzının içine girecek, taaam benlik mevzu. Bir de üstüne üstlük bizim fırtınada güneş enerjimizin borusu oraya buraya sürterek delinmiş. cumartesi günü bir baktık delik büyümüş şakır şukur su akıtıyor. Vanayı kapattık mecburen. Cumartesi gününden beri sıcak suyumuz yok, banyo nanay. Yarın sabah usta gelecek onu tamir etmeye. İşte bizde havadisler bunlar. Sen nasılsın?
Size de geçmiş olsun ve Allah kolaylıklar versin.konunu gördüğüm için nasıl oldunuz diye sormuştum ben de, oraya henüz ayrıntılı bakamadım:))
Allah iyilikler versin, dilerim kolaylıkla halledersiniz ev, doktor işlerini
Benim de diş hekimine gitmem lazım acilen büyük bir çürüğüm var kanal ted. yapılan dişte. Beklemedeyiz.
Haftaya ana sınıfı kızım okula başlayacak büyük ihtimalle, koronayı düşünmemeye gayret ederek kendimi rahatlatmaya çalışıyorum.
Çok geçmiş olsun.Teşekkür ederim Emma. Bir sordum bin ah işittim diyeceksiniz şimdi :) BDV'de konu açtım, sizler beni burada linçlemiyorsunuz belki orada linçlerler diye. Ama Sağ olsunlar buradan tanıyan arkadaşlar da çok destek oldular bana. Eşimin dişi abse yaptı ve çarşamba sabahı büyükşehirde diş hekiminde randevusu var. Yarın yola çıkıyoruz. Yine hastane, yine araba otopark sorunu, yine kalabalık ortam... Stresten beynim uyuştu. Burada peynir paketinden tırsarken şimdi kapalı bir ortamda, maskesiz yakın temasla diş hekimi olan bir şahıs eşimin ağzının içine girecek, taaam benlik mevzu. Bir de üstüne üstlük bizim fırtınada güneş enerjimizin borusu oraya buraya sürterek delinmiş. cumartesi günü bir baktık delik büyümüş şakır şukur su akıtıyor. Vanayı kapattık mecburen. Cumartesi gününden beri sıcak suyumuz yok, banyo nanay. Yarın sabah usta gelecek onu tamir etmeye. İşte bizde havadisler bunlar. Sen nasılsın?
teşekkür ederimÇok geçmiş olsun.
Kolaylıkla atlatırsınız tüm işleri inşallah.
Görümceniz diş hekimi degil miydi ?Teşekkür ederim Emma. Bir sordum bin ah işittim diyeceksiniz şimdi :) BDV'de konu açtım, sizler beni burada linçlemiyorsunuz belki orada linçlerler diye. Ama Sağ olsunlar buradan tanıyan arkadaşlar da çok destek oldular bana. Eşimin dişi abse yaptı ve çarşamba sabahı büyükşehirde diş hekiminde randevusu var. Yarın yola çıkıyoruz. Yine hastane, yine araba otopark sorunu, yine kalabalık ortam... Stresten beynim uyuştu. Burada peynir paketinden tırsarken şimdi kapalı bir ortamda, maskesiz yakın temasla diş hekimi olan bir şahıs eşimin ağzının içine girecek, taaam benlik mevzu. Bir de üstüne üstlük bizim fırtınada güneş enerjimizin borusu oraya buraya sürterek delinmiş. cumartesi günü bir baktık delik büyümüş şakır şukur su akıtıyor. Vanayı kapattık mecburen. Cumartesi gününden beri sıcak suyumuz yok, banyo nanay. Yarın sabah usta gelecek onu tamir etmeye. İşte bizde havadisler bunlar. Sen nasılsın?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?