bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Sağol, seviyoruz burayı. Bazen corona bitmese de daha uzun süre burada kalsak diyorum Hani ikincil kazanç mevzu var ya, bazen diyorum ki koronanın ikincil kazancı olarak çok alıştım bu rahatlığa, herkesten uzak, karışan görüşen yok, oh tam kafa dinlemelik. İşte bu virüs kaygısını saymasak hayatımın en huzurlu yılını geçirme fırsatım oldu aslında ama keşke diyorum ki başta bu kadar çok stres yapmasaydım da keyfini sürseydim.

Gül kardeşim koronamı oldun?
yok olmadım. Eşimin dişi abse yaptı da diş hekimine kanal tedavisine gitmek zorundayız. Hani diyorum ki keşke benim dişim olsaydı, rahat rahat gider yaptırırdım. Korona olursam olurdum, kendimi de 15 gün izole eder öyle gelirdim.

Ha canım o.Geçmiş olsun

Merhaba sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabahki gün doğumunu, farklı renklerde sardunya çiçekleri ve yola gideceğimizi anlayıp hüzünlü hüzünlü valizin içine oturan kedim Tarçını gönderiyorum, sevgilerimle

Sevgili arkadaşlarım. Ustalar sabah geldiler, güneş enerjimizin patlayan borularını değiştirmek için 5 saat çalıştılar. Şimdi altaki resim şekil 1-A çok korunan insanlar tüm tedbirlerini almalarına rağmen nasıl corona oluyorun resmidir. Eşim her zamanki gibi maskesini taktı ama sosyal mesafeye dikkat etmeyip ustaların dibine girdi. Ayaklarını bastıkları yere baktım usta ile aralarında 1,5 karo mesafe vardı (yani yaklaşık 45cm). Neyse uzun süre boyunca 45cm mesafeden usta ile muhabbet ederken taktığı maskeyi eşim sonra çıkartıp bilgisayarının klaveyesi üzerine koydu. Bu adamı sal diyorsunuz da salınca da şekil 1A oluyor. Acaba haklı mıyım abartıyor muyum? Bu arada ustalar da maskesiz çalıştılar.
şekil 1A

Sevgili gül,abartıyorsun bazen diyim o kadar panik yaparsan gelir bulur seni sonrasında,şu konuda haklısın ustalar keşke maske taksalarmış daha iyi olurmuş.

Biraz relaks ol bence sakinleş en azından uzak bir yerde izole halde yaşıyorsun.
Ben haftaya uçakla yolculuk yapacağım kaderimde varsa olacak yani.

Günaydın sevgili dostlarım, bu sabah fotograf çekemediğim için bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere yaz aylarında görüntülediğim bir gün doğumunu, mor duranda çiçekleri, gökyüzünde süzülen bir martı ve bahçe kedimiz Helvayı gönderiyorum, sevgilerimle

tedirginliği anlıyorum ama bu kadar çok endişe ve düşünmek de bağışıklığı zayıflatıyor. kendinize çok zarar verirsiniz böyle

kolay gelsin size de yolculuğunuz iyi geçer inşallah.
Yani şimdi biz geldik izmire. Eşimin taksi şoförü arkadaşı bizi götürüp getirdi. Öğlen saat 3.30 da da çene cerrahına gideceğiz. Şimdi o arkadaş ve eşim kapalı balkonda masada yemek yiyorlar. Sohbet ediyorlar. AKşama da eşimin bir arkadaşları var, bize gelsinler yemek yiyelim içelim gece de kalsınlar diyor. çok özlemişler birbirlerini. Relaks olayım da işte aslında bize bugün diş hekiminin dediği gibi, gerekli önlemler alındığı sürece diş kliniklerinden veya doktor hastaneden bulaşmıyor bu ama sosyalleşme sonucunda yayılıyor. Ben relaks olabilmek için içki içmeye başladım artık. Eşim izmire gelmişken illa ki arkadaşları ile sosyalleşmek istiyor.
Zaten şimdi, sevdiğimiz bir arkadaş inşallah yoktur ama taksi şoförü arkadaşta virüs varsa, bize bulaşmıştır. Çok oturduk maskesiz halde. Sonra o akşam eşimin yatıya çağırmak istediği arkadaşda da varsa ondan da bulaşır. Belki biz taksi şoförü arkadaştan alıp ona bulaştırırız. İnşallah abartıyorumdur. Ama bir şey desem ben kötü oluyorum.

Son düzenleme:
Teşekkür ederim sağol,torunu çok özledim epeydir gidememiştim.

Anliyorum aslında tedirginsin eşinin sağlık sorunu var onnuda düşünüyorsun burada,çok ta haklısın .
Bazen bu aşırı tedirgin olma durumları seni yoruyor onu görüyorum sende.
Şimdi ne desem bilemedim,eşinde haklı sende haklısın orta yolu bulmak lazım şimdi..

teşekkür ederim.
Zaten şimdi, sevdiğimiz bir arkadaş inşallah yoktur ama, taksi şoförü arkadaşta virüs varsa, bize bulaşmıştır. Çok oturduk maskesiz halde. Sonra o akşam eşimin yatıya çağırmak istediği arkadaşda da varsa ondan da bulaşır. Belki biz taksi şoförü arkadaştan alıp ona bulaştırırız. İnşallah abartıyorumdur. Ama bir şey desem ben kötü oluyorum.

Virüs varsa zaten belli etmeden gene bulaşır,sokakta bile kapma ihtimali varken her yerden kapılabilir.
Dediğin gibi söylesen sen kötü olursun.
Durumlar karışık gibi orada.

G gul2016 bence dikkat edin ama yinede bırakmayın herşeyi, alkole başladım demissiniz sınırınızı bilirsiniz tabi ki ama bu panik ,endişe zamanlarında bağımlılıklar artar, bu konuda dikkat edin. Rabbim ne yazdiysa onu yaşayacağız, ölüm var, inanıyorsanız zamanı gelince neden geldiği bahane oluyor. Bu şekilde yaşamak zor. Biz de ortamlara girmiyoruz , hala alinan bütün herşeyi yıkıyoruz ama hasta olunca doktora gidiyoruz. Tedbir alıyoruz takdiri Allaha bırakıyoruz. Insallah korktuğunuz seyler olmaz hiçbirimiz icin olmaz

Neden maskesiz halde oturdunuz

Yani sen ve maskesiz halde hem de taksi kullanan birisi ile oturmak aynı cümleye uygun gelmedi de

her taksicide olcak diye bir şey yok canım. ben de çok tedirgin oluyorum kalabalığa girince geçen pazara gittiğmde bir şey bulaştıysa diye uyuyamadım. tek olsak takmayacağız bence. ama siz eşiniz için ben de annem için endişeleniyorum. o kadar iyi anlıyorum ki sizi. ama artık biraz sakin kalmamız lazım. kendim içinde geçerli. yıllarca bu şekilde yaşamak çok mümkün değil. illa ki kalabalıkla işimiz olcak. inşallah sorunsuz atlatırsınız diş işini. pozitif düşünmeye çalış canım. stres bağışıklığı da baskılıyor. inşallah bir şey olmayacak. duaların sizinle.

Yaaa bana taksilerden bulasmisti diye tahmin ediyorum tek yaptigim o hafta işe taksiyle gelip gitmekti.
Neden maskesiz oturdunuz siz asiri dikkat eden birisiniz ustelik.
Insallah bisey olmamistir ama maskesiz oturmayin herhangi bir yerde ustelik taksi kapalı alan.
Ancak naçizane son yazdiklarinizdan panik halinizin son zamanlarxa cok arttigini goruyorum bir kac arkadas yazmis ama bende soylemek istedim bu sekilde stres bagisikliginizin kuvvetli.bir dusmanidir.
Her zaman dikkat edecegiz hem hijyen hem beslenmemize ama lutfen azami stresten de uzak duralim.

Neden maskesiz halde oturdunuz

Yani sen ve maskesiz halde hem de taksi kullanan birisi ile oturmak aynı cümleye uygun gelmedi de
canım ben maskemi bir saniye indirmedim. Ama eşim kendisininkini indirdi. Taksici de indirdi. Artık eşimin üzerinde ne kadar baskı uyguladığımı hepiniz biliyorsunuz. Daha ne kadar uyaracağım koskoca adamı? Sal gitsin diyorsunuz salsam adam hiç dikkat etmiyor. Benim buradaki tüm koronafobik davranışlarım sırf eşime virüs bulaşmasın diye. Yoksa ben de herkes gibi yaşayacağım. İnanın ben çok titiz bir insan değilim.

HanimKelesimiGetir , reynax , ve F flower_rose , teşekkür ederim hepinize ve D diladuru size de geçmiş olsun

sabah gittiğimiz klinik çok temiz ve titiz bir yerdi. Ancak dişin çekimi gerekti ve bizi çene cerrahına gönderdiler. Saat 3.30da iptal eden başka bir hastanın yerine bize randevu ayarladılar. Ayarlanana kadar bir süre arabanın içinde bekledik. Tabi muhabbet sohbet. Sonra 3.30a kadar bekleyeceğimiz için eve geçtik, yemek yendi, sigara içildi, çaylar kahveler içildi. Bunlar yapılırken de maskeler indi tabi ki. Ben sadece yemek yerken hızlıca tabağımdakini bitirene kadar maskemi indirdim. ve yanlarında oturmak zorunda kaldım ayıp olmasın diye, sonra kalktım. Ancak onlar saatlerce oturdu. Zaten bu virüs böyle bulaşıyor yoksa poşetten paketten değil. Neyse akşam arkadaşları ile sosyalleşme fikrinden eşimi vazgeçirdim. Hali de yoktu zaten.
Sabahki gerçekten mükemmel bir hijyen ve özen örneği sergileyen diş kliniğinin tam aksine, öğleden sonra gittiğimiz çene cerrahının yeri mezbahadan az halice idi. Gerçekten çok kötü bir deneyim oldu. Bizi bekleme odası diye aldıkları oda çok küçük ve havasız bir yerdi. İçeride bir adam vardı, maskesi burnunun altında ve sırılsıklamdı. Ve içerisi hiç havalandırılmamış, inanın nefes kokuyordu. Sonra kapı çaldı. içeriye üç tane kadın girdi, birinde maske vardı ikisinde yoktu ve hararetli şekilde konuşuyorlardı. Açıkta poşet çay, üçü bir arada içecekler ile kullanılmış ve kullanılmamış kağıt bardaklar duruyordu açıkta; insanlar alıyor onları orada çay kahve içiyorlar. sanırsın kıraathane. Durum öyle olunca biz bekleme odasından çıktık holde beklemeye başladık. Sekreter ve üç yardımcı kız vardı. "Orada beklemek istemiyoruz, çok kalabalık ve maske takmıyorlar" dedik. Gidip duruma müdahale edeceklerine bize sorunlu muamelesi yaptılar. Sonra eşimi içeriye aldılar, ben holde beklemeye devam ettim. İçerisi dediğim yerde, sırtları birbirine dönük iki hasta koltuğu var, arada da cam bir paravan var yanı açık. Eşimi camın arkasındaki koltuğa aldılar ve iki asistan kız eşimle ilgilenirken diğer koltuğa da o yeni gelen maskesiz kadını oturttular. Ben ne oluyor falan oldum içimden, derken doktor geldi maskesiz kadının ağzının içine elini soktu sonra da eşimin yanına geçti. Orada ben koptum. Sonra eşim dedi adam eldivenini değiştirmiş. Doktor da sırf maske takıyordu siperliği yoktu. Bir de dişin uyuşmasını beklemeden çekmiş, daha bir sürü şey, uzatmayım. çok kötü bir deneyimdi. Eve döndüğümüzde ben üzerimdekileri çıkartım ama eşim öylece oturdu bir süre. Sadece ellerini yıkadı. Karışmadım.
Şimdi de eşimle kavgalıyız maalesef. Gece izmirde kaldık. Bugün de ilk kliniğe uğradık yola çıkmadan önce çünkü 10 gün sonra dikişler alınacak, ikinci kliniğe geri dönmek istemiyoruz. Onlar biz alırız dediler. Oradan da yazlığımıza döndük. Ne var ki ben evden çıkmadan önce tuvalete gitmeme rağmen yine yolda tuvaletim geldi. Eşimin de gezeceği tuttu. görmek istediğimiz bir yer vardı, yolu bulamadık üç kere yanlış yola saptık, manevralar ile döndük vs. Ben eşime "bugün gitmemiz şart mı?" dedim. Bunu iki kez sordum, eşim de "niye soruyorsun? bir engel mi var" diye kızdı. Ben nihayetinde tuvaletim var dedim. Ondan sonra da "madem tuvaletin var neden söylemedin" diye kızdı. Ben eşime tuvaletimin olduğunu söylesem illa ya benzinciye girmem veya ağaç arkasına yapmam konusunda bana baskı yapacak; ben pandemiden önce de dışarıda tuvalet kullanmaktan hoşlanmayan biriydim hele bu pandemide asla istemem. Biran önce eve varıp üstümü değiştirip banyo yapmak istiyorum haliyle. Sonra da bu yüzden tartıştık. Ama maalesef büyük tartışma oldu. Eşim eve vardığımızdan beri üstünü değiştirmedi ve aynı kıyafetlerle şimdi yatağı girdi yatıyor. Eşimin ilaç saatlerini bir kağıda yazdık, telefonda saat de kurduk. Saat ikide ilacı vardı. Ben alarm sesini duymadım uyuyakalmışım. Eşim oturuyordu, saat beşe kadar oturmuş, sonra saat beşte uyandırdı beni "ilacımı alayım mı?" diye soruyor. Şimdi hepiniz bu adamı bir sal çocuk muamelesi yapma diyorsunuz. İlaç saatlerini kağıda yazmışız alarm kurmuşuz, daha ne yapalım? Ben uyuyakalmışım adam ilacını saatinde almaktan aciz. Şimdi de yolda giydiği kıyafetlerle yatağa girdi yatıyor. Yine tartıştık, bende uyku kalmadı, şimdi oturuyorum güneşin doğuşunu bekliyorum :). Bir ara boşanayım dedim. Boşansam adam virüs kapacak ölecek diye boşanamam gibi ironik bir durum içerisindeyim. BDV'de yazacağıma yine burada döktüm içimi, gözleriniz ağrımıştır hakkınızı helal edin.

Günaydın sevgili dostlarım, bugün de morallerimizi yüksek tutabilmek ve güzel bir gün geçirmeniz dileği ile sizlere bu sabah güneşin doğuşunu, yasemin çiçekleri ve günün ilk ışıkları altında kedim Gözdeyi gönderiyorum, sevgilerimle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…