Evet bnm kızımda fmf var o tetikliyor stresten atak geçiriyor CRP ye kandaki iltihabın yükselmesi demişti nefroloji uzmanı yanlış hatırlamıyorsam uzun zamandır yükselmiyor şükür unuttuk isimleriniYa zaten 16 aylık çocuğa nasıl maske takılsın ben anlamıyorumbirde bana tak çocuğa diyor . 0-2 yaş arası nefes kontrolü yapamadıkları için doktor takılmaz dedi zaten . Ki çocuk benim yüzümdeki maskeyi bile tahammül edemiyor çekiyor ona nasıl takılsın acaba ? Olay şuradan açıldı bir arkadaş dün pikniğe gitmiş mangala hemde 2 aile . Bu çocuğa maske tak diyen arkadaş ta bana dedi ki biz kendimizi koruduk ne oldu hasta olduk onlar gitsinler iyi yapmışlar dedi Çok sinirlendim yaaa sonra kalkmış bana çocuğu apartmanın kapısına indirdim diye laf söyleyip çocuğu çıkartma maske de takmıyorsun diyor. Size geçmiş olsun crp enfeksiyon değil ki zaten bir yerde kapılmaz sanırım vücuttaki iltihap kendi yapıyor çocuk istediği yeri yalasın yutsun isterse . Yani ben öyle biliyorum
12 yas alti maske zorunlulugu yok yasadigim ulkedeYa zaten 16 aylık çocuğa nasıl maske takılsın ben anlamıyorumbirde bana tak çocuğa diyor . 0-2 yaş arası nefes kontrolü yapamadıkları için doktor takılmaz dedi zaten . Ki çocuk benim yüzümdeki maskeyi bile tahammül edemiyor çekiyor ona nasıl takılsın acaba ? Olay şuradan açıldı bir arkadaş dün pikniğe gitmiş mangala hemde 2 aile . Bu çocuğa maske tak diyen arkadaş ta bana dedi ki biz kendimizi koruduk ne oldu hasta olduk onlar gitsinler iyi yapmışlar dedi Çok sinirlendim yaaa sonra kalkmış bana çocuğu apartmanın kapısına indirdim diye laf söyleyip çocuğu çıkartma maske de takmıyorsun diyor. Size geçmiş olsun crp enfeksiyon değil ki zaten bir yerde kapılmaz sanırım vücuttaki iltihap kendi yapıyor çocuk istediği yeri yalasın yutsun isterse . Yani ben öyle biliyorum
Yani çocuk 3 yaşında olur aklı yeter takarsın ama zaten benim yüzümdeki maskeyi bile istemiyor çekiyor nasıl takalım ki12 yas alti maske zorunlulugu yok yasadigim ulkede
Kizim 11yasinda hic takmiyo
HanimefendiYani çocuk 3 yaşında olur aklı yeter takarsın ama zaten benim yüzümdeki maskeyi bile istemiyor çekiyor nasıl takalım ki
Gayet açık aslında çözülemeyecek birşey yok sizin orada sıkıntılı bence . 12 yaş altı da hasta olur ve virüs taşır . 0-2 yaştan sonraki herkes maske takmalı .Hanimefendi
Ya Turkiyede alinan kararlar dogru burasi yanlis
Yada Turkiyede sacma sapan aklimiza ne gelirse uygulayalim dusuncesi var
Ben cozemedim inanin
Maskeye gelene kadar ohooGayet açık aslında çözülemeyecek birşey yok sizin orada sıkıntılı bence . 12 yaş altı da hasta olur ve virüs taşır . 0-2 yaştan sonraki herkes maske takmalı .
Sizin orasi neresi ?Maskeye gelene kadar ohoo
Bizim burda eylulden beri okullar acik
BelcikaSizin orasi neresi ?
Kurtuldunuz mu eğer kurtulduysanız nasılBelcika
Tam anlamiyla bitti diyememKurtuldunuz mu eğer kurtulduysanız nasıl
Burada Millet doğum günü altın günü yasaktan 1 gün önce Kv gidip yasağı orada geçirmeler mesafe yok maske sıkıntılıTam anlamiyla bitti diyemem
Vakalar oluyor tabiki ama sunu soyleyebilirim hastaneye giren insanlar ciddi anlamda hasta veya yasli olanlar ben etrafimda toplam 2 kisi duydum hastaneye yatis yapilan
Bizde korona olduk, ama turkiyede cok farkli ilerliyo iste bende ondan soyluyorum acaba orami dogru yapiyo bizmi
Okullar eylulun 1inde acildi bende ilk baslarda karsiydim ama boyle boyle bagisiklik sistemi guclendi insanlarda
Sanirim kizimin sinifnda olmayanlarin sayisi 3 5 kisi
Burda insanlar kendiliginden bilincli davraniyo
Bugune kadar asla polis kontrolu veya covid olanlara saglik bakanligindan arayan biri olmadi
Covid olan kisi otomatik olarak 7gun karantinada kaliyo, benim hic bir seyim yoktu koku haric ama kafami kapidan disari cikarmadim ve herkes boyle. Ilac verilmiyo
7gun sonrasi normal hayata devam
Ha oyle evlere gidip gelme misafirlik falan yok ama yakin derece insanlarla gorusebilirsin (4 kisiyle) ben basindan beri anneme gittim geldim mesela
Herkes maskesini takiyo, mesafeye dikkat ediyo ama nebilim oyle insanlarin arkasindan polis kosmuyo maske tak yok positifsin eve gir yok yurda git.
Asi isteyen oluyo istemeyen olmuyo. Anneme babama asi davetiyesi geldi babam oldu annem bekliyo biontech sirasini.
Benim gibi genclere davetiye gelmiyo ama doktoruma olmak istiyorum dersem olabilirim
Bende beklemeyi tercih ediyorum. 1.si astrazeneca bitsin biontech yada pfizer sirasi gelsin diye 2.hangi asi kime iyi gelir kime iyi gelmez bi veri olsun elimde olurum.
Haa devlet yarin derseki hayir olacaksin mecbursun, tabiki olurum. Ama suan hur irademle secebilirim
Biraz uzun oldu sanirim :)
Keşke kısıtlama öncesi olsa bu olaylar, çevremdeki bilinçli sandığım insanlar o iftar snein bu iftar benim misafirlikteler biriside ailecek korona sırf bu yüzden. Asla akıllanmaz bir milletizBurada Millet doğum günü altın günü yasaktan 1 gün önce Kv gidip yasağı orada geçirmeler mesafe yok maske sıkıntılı
Mesela 12 yas alti burada maske mecburi degil ama 12 yas ustu otomatik takarBurada Millet doğum günü altın günü yasaktan 1 gün önce Kv gidip yasağı orada geçirmeler mesafe yok maske sıkıntılı
Ha evet sunuda belirtim covidin ilk basinda yasaklar geldiginde, buradada turkler toplanip manti yapti, stoklamak icin falanBurada Millet doğum günü altın günü yasaktan 1 gün önce Kv gidip yasağı orada geçirmeler mesafe yok maske sıkıntılı
Evet çok haklısınız sorun kurallara uymaktaMesela 12 yas alti burada maske mecburi degil ama 12 yas ustu otomatik takar
Yani yasadigimiz ulke kurallara uymayi ogretmis bize
Sey gibi ayni, mesela kirmizi isiktayim hic kimsecikler yok araba yok ama yinede gecmem ama Turkiyede bunu yaptigim zaman afedersiniz mal surucu oluyorum.
Kurallar illaki cezasi oldugu icin uyulmazki.
Umarim Turk halki olarak bu surecin uzerinden geliriz ama kurallara uymayi ogrenmemiz gerek once
Evet çok haklısınız sorun kurallara uymakta
Bende burada çocuğu biraz dışarı çıkarttım diye vicdan azabı yaşayayım mall gibiİşte bazı kesimler bunu böyle lanse etmiyor
Belçika da yasak yokken bizde neden var? Bu plandemidir, oyundur vs diye yırtıyorlar kendilerini
Kimse de demiyor ki Belçika kurallara otomatik uyuyor.
Sen ne yapıyorsun peki? Şu kk bile eşim asker onun izniyle tatile gidebilir miyiz, yok iftara misafirim var yemeğim pişmedi, arkadaşıma doğum günü kutlamaya gittik(daha bugün açılmış) vb konularla dolu.
Bunun en büyük örneklerinden birisini yaşadım öyle haklısınız yaKeşke kısıtlama öncesi olsa bu olaylar, çevremdeki bilinçli sandığım insanlar o iftar snein bu iftar benim misafirlikteler biriside ailecek korona sırf bu yüzden. Asla akıllanmaz bir milletiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?