- 20 Mart 2008
- 142.034
- 214.101
- 1.423
- 60
Ben pek bogulma atlatmadim ama kizimida annemide kurtarmisligim çok, gozunun onunde moraran tuhaf tuhaf sesler cikaran insana aklindaki kurtulacakmi, ölüyormu kac dk oldu kac saniye nefessiz kaldi, ne yapacaktim ne yapacaktim diye dusunmek cok zor ve bu dr lar hemsireler buna defalarca maruz kaldilar piskolojilerini dusunmek bile istemiyorum.Bogulmak ne demek cok iyi biliyorum 3 sene kadar once boğaz kaslarimda bir sıkıntı oldu uyirken tükürügum nefes boruma kacıp sürekli boğuluyordum nasıl kötü birsey ne nefes alabiliyorsun ne oksürebiliyorsun
Hifaa Benim arkadaşım var çocuklarına aşı yaptırmamis. Yalniz Covid aşısi için henüz olmadi dediği şu kimsenin hakkini girmek istemiyorum. Siz aynen bunu yapıyorsunuz. Burda size hiçbir baskı yapılmıyor ama siz ben olmayacağım deyip kenara çekilmiyorsunuz olacaklara düşüncelerinizi zorla kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
Ya valla anlayamıyorum. Ben sürekli arkadaşima soruyordum. Dedi artik karışık kafan ben kimseye bisey demiyorum ya ne desin 1 sene oldu okul kapandı ya var mi ötesi,benim çocuğum evde okuma yazma öğrendi, anaokulundan çıkmadan ilkokula başladı oraya da gidemedi bitiremedi kafasında anaokulunu yazik değil mi çocuğasöylediklerinde bilimsel gerçekler, kanıtlanmış şeyler olsa eyvallah. hak vereceğim. öne sürülenlerin dayanağı yok. sıkıntı orada zaten.
Ya valla anlayamıyorum. Ben sürekli arkadaşima soruyordum. Dedi artik karışık kafan ben kimseye bisey demiyorum ya ne desin 1 sene oldu okul kapandı ya var mi ötesi,benim çocuğum evde okuma yazma öğrendi, anaokulundan çıkmadan ilkokula başladı oraya da gidemedi bitiremedi kafasında anaokulunu yazik değil mi çocuğa
B
Bende böyle düşünüyorum kendimiz karar verelim dayatma yapılmasın
Bide hastaneye yatanların hepsi neden ölmüş müşben artık tuzu kuru insanların aşı istemediğini düşünüyorum.
doktorlar önemli değil, sağlık çalışanları önemli değil, hastalığı olup hastanede oda bekleyenler önemli değil, esnafın teker teker dükkan kapaması önemli değil, insanların eve tıkılı kalması önemli değil, çocukların eğitim hayatlarının rezil olması önemli değil, ekonominin batması önemli değil.
yeter ki aşı lobisine direnelim.
Bide hastaneye yatanların hepsi neden ölmüş müşbu nasıl düsünce ya ben anlamadim ne yani bilerek mi oldürdüler virüs var kabul edel diye valla artık kelimelerim tükendi
Neeee?Doktorlarin 2ye ayrildigi soylentileri dolasiyor evet. Her asiya ikna edilen hasta uzerinden prim alindigi soyleniyor. Asiya karsi olan doktorlarda engel olduklari takdirde veya olumsuz yorum yapildiklari takdirde islerinden olmakla kalmayip diplômalari gecersiz sayilacak deniliyor
Kaynak, lisede beraber okudugum arkadasim hemsire oldu. Ayni zamanda akraba sayiliyoruz o soylemisti.
Bu soyledigim Turkiyede degil yasadigim ulkede yasandi.
Yüz yaşinda bir kadında çiktı haberlere hatta çok gezenti nin sunucusu oldu adam ölumlerden dondü eridi bitti nasıl zayıflamıstı adam görünce taniyamadım kurtuldu neyseki karısıda gecirdi ama o evde geçirdi
tüh keşke deneseydim ya, şimdi denesem olur mu acaba?Bu akşam için randevu aldım. Ben de ilk dozumu olacağım inşallah. Yalnız tırsmıyor değilim. Internette bir kaç video gördüm. Koluna Bozuk para, çatal kaşık yapıştıranlar var. Deneyen oldu mu?
tüh keşke deneseydim ya, şimdi denesem olur mu acaba?
Ya yapma ya inanacaklar
İşte o yüzden biontec aşısının da acil kullanım onayı yok ülkemizdeklinik veri sunulmayan hiçbir ilaç onay alamaz ki. o verilen onaylar da kolay verilmiyor emin olun, kaba tabirle insanın totosundan kan alınıyor.
yani o otoritelerin denetimlerinden min 15 kez geçmiş biri olarak söylüyorum, yoksa bilmesem ağzımı açmam.
Herkesin düşüncesi kendine burda bir konu hakkında tartışıyoruz sadeceHifaa Benim arkadaşım var çocuklarına aşı yaptırmamis. Yalniz Covid aşısi için henüz olmadi dediği şu kimsenin hakkini girmek istemiyorum. Siz aynen bunu yapıyorsunuz. Burda size hiçbir baskı yapılmıyor ama siz ben olmayacağım deyip kenara çekilmiyorsunuz olacaklara düşüncelerinizi zorla kabul ettirmeye çalışıyorsunuz.
Kasttetigim bu degildi ama neyse ztn ne demek istedigimi zamanla anlayacaksiniz
Başka doktor olarak da Neva Çiftçioğlu Banes i tavsiye ettim videolarına bakın istersenizkorona olmuşsunuz geçmiş olsun.
ama koronanın uzun vadede vücudunuza ne etki edeceğini de bilmiyorsunuz.
iki tane uzun vadede etkisi bilinmez arasından bir seçim yapılmak zorunda.
ve eğer aşı seçilmezse topluca sıyrılmanın başka bir yolu yok.
güvensizlik olması bana garip gelmiyor ama aşı olmamak demek milyonlarca insanı öldüren hastalığı seçmek demek.
herkes sizin gibi düşünse aşılama olmaz ve eski hayatımıza hiç dönemeyiz.
bize buralardan konuşmak kolay aslında 14 ay dükkanı kapalı kalan esnafı konuşturmak lazım salgın hakkında.
aşının garantisini vermek için en az 4-5 seneye ihtiyaç var.
size soruyorum 4-5 sene kısıtlamalarla ve maskeyle mi yaşayalım?
siz mesela kendi açınızdan yorumluyorsunuz, ilaç bile kullanmadık atlattık diyorsunuz. herkes yaşadığını bilir.
ama ölen, yakını bu hastalıktan ölen dünya kadar insan var.
korona yüzünden ailesinden birini kaybedene sormak lazım koronayı, aşıyı.
virüs de yeni aşı da yeni. riskleri var. ben yarın aşı olacaksam sadece kendim için değil toplum için de aşı olmuş olacağım. mesela ben evden çalışıyorum, ilk başta ben de tereddüt ettim aşı hakkında. bana çok lazım değil zaten kalabalıkta çalışmıyorum çok dikkat ediyorum dedim. ama sonra baktım sırası gelen oluyor vs toplumsal anlamda kendimi sorumlu hissettim ve olacağım. olmasam kendimi bu kez koronaya teslim etmiş olacağım, hadi kendimi geçtim belki birine bulaştırıp ölümüne sebep olacağım. aşısı olan bir hastalık için neden vebal alayım dedim ve olacağım.
doktor olarak canan karatay'ı da saymışsınız kendisini ciddiye alan nadir insanlardansınız.
İyi bir gelirim vardı pandemi öncesi bilenler bilir sitede. Ama tam 3 dükkan kiracımızdan 5 kuruş alamıyoru biri de boşalttı bu ay iflas etti. Kazanamıyorlar neyle ödeyecekler. Senetlerini avukata verip alsak hadi intihar edeni olsa cinnet geçireni aç kalanı bunun vebalini nasıl alalım? Bir maaşa kaldık geçinemiyoruz avans çeke çeke tükendik birikimlerden yiyoruz ha bire psikolojimiz bozuk çocuk dahil. Şükür aç açıkta değiliz bizden beterleri var tonla. Halaaa tutturmuşlar aşı şöyle aşı böyle. Sıkıysa bunları evine ekmek götüremeyenlere anlatsınlar da görelim. Aç kaldı pandemide insanlar aç. Daha ne kadar dayanacaklar. Normale dönülmesi için aşı tek yol. New york ta yüzde 70 aşılandı diye kutlamalar yapıldı yasakların çoğu kalkacak. Biz de aynını istiyoruz kimse kusura bakmasınben artık tuzu kuru insanların aşı istemediğini düşünüyorum.
doktorlar önemli değil, sağlık çalışanları önemli değil, hastalığı olup hastanede oda bekleyenler önemli değil, esnafın teker teker dükkan kapaması önemli değil, insanların eve tıkılı kalması önemli değil, çocukların eğitim hayatlarının rezil olması önemli değil, ekonominin batması önemli değil.
yeter ki aşı lobisine direnelim.
BelcikaNeeee?
Hangi ülkede oluyor bu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?