bugün itibari ile modunuz ....

• Ankete Katılan
    1.185
Emziren anneler aşı olabiliyor mu? (Biontech)
Daha önce doktoruna soran veya emzirip aşı olan var mı?
Ben emzirmeyi yakin zamanda kesmistim. Hemen sonrasinda asi hakkim dogdu. Emziriyor olsaydim yine de olacaktim. Takip ettigim cocuk doktoru antikorun sutle bebege de gectigi ile ilgili paylasimlar yapmisti. Ama sanirim yine de cok net veriler yok bu konuda henuz.

Merhaba
Sinovac aşısı işaretledim ve dün vurundum kolum sabaha kadar ağrıdı hala etkisi var ağrıyor kolum sizce normalmi daha çok alman aşısı için duymuştum yan etkileri

her aşıda kol ağrısı olur. tetanos, vs vs.. kol ağrısı büyütülecek bir yan etki değil. bazen yapan kişiler uygulama esnasında da kası zedelemiş olabiliyor. korkmayın, geçer. en fazla bir ağrı kesici alırsınız.

Merhaba
Sinovac aşısı işaretledim ve dün vurundum kolum sabaha kadar ağrıdı hala etkisi var ağrıyor kolum sizce normalmi daha çok alman aşısı için duymuştum yan etkileri
Benim biyontech de aynı oldu sabaha kadar uyutmadi ilk gece.
İki üç gün hafif bir kovid geçirdim resmen ikinci dozu nasıl olacağım ya bir de bu kalp meselesi çıktı.

Evet o kdr sarsildimki anlatamam simdi daha iyiyim ablacim, bana seker icin yaban mersini onerdiler ara ogunlerde 3 5 tuketiyorum ztn eksi cok lezzetli belki sifa olur
Aman herkes en dogrusunu en iyisini karar verip kendine iyi baksin saglik gittimi cok zor

Anlayan biri bana anlatabilir mi iki aşı arasindaki farkı doktorum sinovac önerdi çevremde herkes biontech oldu ..sinovac a randevu bulmak çok zor

Ben de gülüyorum ama sonra üzüldüm, özellikle 50 bin meselesine

benim akrabam da, arkadaşım da, tanıdıklarım da oldu covidi çok ağır geçiren ve hatta ölen. şu an 2 aydır bir iş arkadaşımız hastanede. covidden sonra kalp kapakçığında iltihaplanma oldu ve odaya çıktıktan 2 gün sonra entübe oldu.
en son ailesini çağırdılar gelip görsünler diye.
bunlar çok ağır şeyler.
virüsün kendisi çok tehlikeli. bunu anlamazsak bir gıdım yol alamayız.

Kısın isyerimde tek tedbir yoktu
Amirim acik kalp ameliyati olmustu, korkuyordu eside nakil bobrekli
Emekli personel geldi oturdu,maske fln yok salgin patlamis mutasyon diyorlar..
Maskeni kapatsan fln dedik ne salgini yeaaa yapti gevrek gevrek guldu 1 saat konustu konustu gitti
Ramazanda duydukki entube. 40 gun fln kaldi 10 gun entube kalmis.
Eve cikarmislar ama hala ayaga kalkamiyormus tansiyonu fln dusmus.
Ne kdr buyuk tecrube yasadi ya..
Bize muhabbet etmeye gelmisti.
Cay ocagi fln kapaliydi ikram yasakti ama actilar cay muhabbet oturdu oturdu gitti. Bilse evden cikarmiydi acaba
Bak aklima geldi yasak kalkti yazisi geldimi acaba ya

Kimsenin canının yandığını istemem ama bu inanmayanlara acık dokunsa.Millet neler çekiyor

virüs yok diyenlerle aşıyı kötüleyenler aynı kişiler bence. bu derece aymazlık olamaz çünkü..

Dünden beri kolum taş gibiydi bir anda açıldı şükür agri kalmadi. Dün 16.00 da olmustum aşı.

Anlayan biri bana anlatabilir mi iki aşı arasindaki farkı doktorum sinovac önerdi çevremde herkes biontech oldu ..sinovac a randevu bulmak çok zor
Koruyuculuk farki var benim bildigim
Biontech in koruyuculugu ilk dozdan 10 15 gün sonra %95lere variyor.
Sinovac ise 2. dozdan 15 gün sonra 85 deniyor.
Birde biontech mutasyonlarda daha etkili imiş. Ancak mrna asisi oldugundan alerjik bünyelere , kanser hastalarina vs genelde sinovac oneriliyor.

3. hakkında bilgim yok ne zaman yapılacak
Sinovac olanlar 3. Aşı olacakmıs ya ne zaman bende bilmiyorum açikçası
2 Sinovac + 1 Biontech ya da 2 Biontech + 1 Sinovac şeklinde olacak 3. doz aşılar diye duydum ben. Yanılmıyorsam 2.dozdan 6 ay sonra 3. doz. 6 aydan eminim de ilk dozdan mı ikinci dozdan mı sonra, onu bilemedim. Mantıklı olan 2. dozdan sonra gibi .

3.dozu olacakmıyız şimdi

Ahretlik çok geçmiş olsun anneciğin nasıl şimdi aşısınıda olmuş bu arada.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…