- 24 Aralık 2013
- 3.031
- 5.604
- 398
32 de izne ayrıldınız diyelim 36 da doğum oldu 8+4 12 hafta izniniz var.Aynen oldu ..teşekkürler
Nasıl oldun canımEvet aktariliyor ama 24. Haftadan sonraki idari izin 32ye kdr gecerli 32 sonrasi kurumlar nasil uygulama yapar bilemem
Bunlar ne en sevdiğim emoji tipi nasıl koydunİyileştinizmi:)
Nasıl oldun canım
Paikolojik muhtemelen inş. İkinciyi sorunsuz atlatırsın canım dinleme kendiniIyiyim bibi ama korku kaldi kendimi yokluyorum acaba nasilim diye
evdeydim bol bol dinlendim
2. Doz daha agir soylentisi var, hayirlisi
Teşekkürler bilgilendirmeniz için demek ki bünyeden bunyeye farklılık gösteriyor bazı bünyeye ağır geliyor asıl yan etkiler ikinci dozdan sonra oluyormuş ateş vs.diye duymuştum ben de.Geçmiş olsun.
Dün göğüs hastalıkları profesörü bir velimle konuşurken aşının yan etkileri gündeme geldi.
‘Yan etki görülmesi; vücutta aşıya karşı tepki dolayısıyla antikor oluştuğunu gösterir, aslında iyi bir şey bu’ dedi.
Paikolojik muhtemelen inş. İkinciyi sorunsuz atlatırsın canım dinleme kendini
Google görsellerden tuzki arattım.Birini açıp resim koyma yerinden adresini yapıştırdım:)Bunlar ne en sevdiğim emoji tipi nasıl koydun
Canım esilam sorun olmaz inş:)Ben cok etkilendim ya ilk anda birsey olmadi diye sevinmistim ama
Benim tum gripler ishal kusmayla biter atip kurtulurum ztn
Benim buraya yazmadigim kendimde 1 etrafimda 2 ciddi yan etki oldu kesinlikle olagan buluyorum ama etkilendim hastaliktan gozum korkuyor etkileri bilinmiyor cok zor zamanlardayiz Allah iyi gunler versin
Günaydın.
Şu veriyi merak ediyorum, bilen duyan var mı?
Aşı hakkı olduğu halde insanların %kaçı aşı oldu? %kaç ilk dozu olup ikinci dozu yaptırmadı?
Yani misal 50 yaş üstünde aşılanmamış kişiler % kaç gibi?
CDC panel says heart inflammation cases likely linked to mRNA COVID-19 vaccines
The panel that advises the Centers for Disease Control and Prevention confirmed Wednesday that a link likely exists between the COVID-19 vaccines and heart inflammation.www.washingtonexaminer.com
Bizzat yaşadığım bir durumu aktarayım.
Özel bir anaokulunda müdürüm.
Biliyorsunuz Nisan ortasında ilkokul ve okul öncesi öğretmenlerine aşı yaptırma hakkı/önceliği tanındı.
O tarihlerde anaokulumuzda covid geçirmeyen
üç okul öncesi öğretmeni kalmıştı.
Onlar dışında ben dahil herkes hastalığı geçirdi.
Kalan üç öğretmenden ikisi aşı yaptırdı,
biri bugün, yarın vs geçiştirdi.
Yeni evli bir arkadaş bu öğretmen,
sonradan öğrendik ki aşı kısırlık yapıyor diye duymuş,
aşı olmak istemiyormuş.
Bundan iki hafta önce, aşı yaptırmayan bu öğretmenimiz okulda rahatsızlandı, hastaneye gönderdik ve ne yazık ki covid pozitif teşhisi kondu ve tüm sınıf karantinaya alındı.
Sınıftaki 10 öğrenciden ne yazık ki birine virüs bulaştı.
Öğrenciden annesine geçti.
Anneden anneanneye.
Anneanne evdeki diğer küçük çocuğa bakmaya gelmişti memleketten.
Öğrencimizin anne ve babası sınıf öğretmeni.
Baba iki doz Biontech aşısı olmuştu, o korundu.
Anne emzirdiği için aşı yaptırmamış hastalandı.
Anneanne epey ağır geçirmiş hastalığı.
Bu arada öğrencilerden birinin pozitif olduğunu duyurduğumuz veliler tedirgin olup çocuklarına ve kendilerine test yaptırdılar.
İki veli kaydını sildirdi.
Sınıfın karantası dün bitti kalan 7 çocuk okula döndü ama veliler ay ortası oldu diye yarım aidat ödemek istiyor.
Mecburen uzlaştık.
Maddi - manevi kurum zarar gördü.
Bu öğretmenimiz önümüzdeki yıla aşı yaptırmamakta direnirse biz de sözleşmesini yenilesek mi? Diye düşünmek zorundayız.
Her hastalandığında veya çocuklardan virüs kaptığında, sınıfını 14 gün karantinaya alma lüksümüz yok çünkü.
Aşı olmamak kişinin insan hakları gereği hakkıysa bizim de onunla çalışmayı tercih etmemeye hakkımız olduğunu düşünüyorum.
Burda aşı olmayanlar dışlanıyor diye serzenişte bulunanlar insanların işyerlerini, okullarını nasıl ayakta tutmaya çalıştıklarını da düşünsünler biraz.
Yaşadığımız yoğun stres de cabası.
Kaşıntılı bir hassasiyet başladı ellerimde o hafta.
O nedenle aşı karşıtlarının propogandalarını duymak, dinlemek istemiyorum.
Bi konu acildı ortalik karışicekHocam bu mesajınızı başja konuda alıntılamışlar. Orada gördüm.
Çok güzel bir örnek vermişsiniz.
Aşı karşıtları aslında dışlanmıyor. Kimseye aşı yaptır demem, zorlamam. Ama işletmem olsa aşı yaptırmayan kişiyle ben de çalışmak istemezdim. Bu da benim özgürlüğüm. Zırt pırt karantinaya sokamam okulumu.
Kac milyonsak yuvarlak bi hesap yapilabilir
Kız bana düz yüzde bilmem kac yaz bu ne hiç birsey anlamadımBu hesaba göre 25 yaş altı 32 milyon kişi varmış ülkede. (ne çokmuş ya)
90 milyon desek ülke nüfüsü, 30 milyon çıkarsam düz hesap (pi olsa 3 alırdım) 60 milyon kişiden 30 milyon ilk doz aşısı yapılan, 15 milyon çift doz aşılı kimseler var. Bu 30+15 mi yoksa 15+15 mi çok emin olamıyorum tablodan.
Yani istatistiki anlamda mükemmel değil ama yine de iyi diye düşünüyorum.
Geçen bir yerde gördüm çünkü aşı hakkı olup aşı olan sayısı %1,5 gibi bir oran vermişti. Çok üzülmüştüm. O sebeple net veri görmek istedim, benimki de net değil tabi ama daha iyi bir tablo olduğu kesin.
Kız bana düz yüzde bilmem kac yaz bu ne hiç birsey anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?