Bekleyip göreceğiz artık ne olacak diye.İsteğe bağlıymışbana ilki için sıra yeni geldi, ne pazar gününe randevum var
Sinovac olanlar biontech deniliyor ama bence sağlık calisanlarina yaparlar. Onlar istiyor. Eğer herkese acilirsa olma zorunluluğu yoktur sanırım.Merhaba herkese
Dun tvde aşı ile ilgili bir program vardı ve 3.doz için net bir sey olmadığı söylendi. Açıkçası Biontech olmak istemiyorum, sağlık sorunlarimdan dolayi. Yeni bir teknoloji ve uzun vadeli etkileri belirsiz. Zaten oto immün hastalıkları olan biriyim hayat kalitem yeterince düştü bir de aşının yan etkileri ile mücadele etmek istemem. Tabii bu benim kendi sağlık durumumdan dolayı yaşadığım bir endise yoksa 2 doz sinovac oldum zaten ama o da korumuyor sirf siram geldi diye oldum yani.
Merhaba herkese
Dun tvde aşı ile ilgili bir program vardı ve 3.doz için net bir sey olmadığı söylendi. Açıkçası Biontech olmak istemiyorum, sağlık sorunlarimdan dolayi. Yeni bir teknoloji ve uzun vadeli etkileri belirsiz. Zaten oto immün hastalıkları olan biriyim hayat kalitem yeterince düştü bir de aşının yan etkileri ile mücadele etmek istemem. Tabii bu benim kendi sağlık durumumdan dolayı yaşadığım bir endise yoksa 2 doz sinovac oldum zaten ama o da korumuyor sirf siram geldi diye oldum yani.
Tabii saglik calisanlari istiyorsa olsun dün aksamki programda da net bir bilgi oldugu söylenmediSinovac olanlar biontech deniliyor ama bence sağlık calisanlarina yaparlar. Onlar istiyor. Eğer herkese acilirsa olma zorunluluğu yoktur sanırım.
Sizin sağlık durumunuz nedir bilmiyorum o yüzden yazdiklarim herkese yönelik değildi. Çoğu kişi aşı yaptırmamak için sebepler üretiyor benimkisi aşı yaptırmamak icin değil aslinda. Sadece sağlık sorunlarım var, evde kaldigimiz süreçte de istediğim sıklıkta kontrollerimi yaptıramadım, yilda bir yapilmasi gereken tetkikler var hic birini yaptiramadim, dolayisiyla sağlığım ile alakali baska sorunlar yasiyorum. Bana bir ilaç verilirken bile muadili verilmiyor uzun vadeli etkileri bilinmediğinden, o sebeple biraz tereddütle yaklasiyorum. Yani olay aşı karsitligi değil sizin de eğer sağlığınızda bir sorun yoksa kendi kendinize sartlanmayin derim. Şuraya hastaliklarimi yazsam uzunca bir liste olur, kullandığım ilaclarin ve yaşadığım stresin bende biraktigi olumsuzluklar sebebiyle ben temkinliyim yoksa sağlıklı bir insanda oluşabilecek komplikasyonlar cok düşük.Bende boyle dusunuyorum biontech yaptiramam tamam yeter 2 doz sinovac
Tabii saglik calisanlari istiyorsa olsun dün aksamki programda da net bir bilgi oldugu söylenmedi
Sizin sağlık durumunuz nedir bilmiyorum o yüzden yazdiklarim herkese yönelik değildi. Çoğu kişi aşı yaptırmamak için sebepler üretiyor benimkisi aşı yaptırmamak icin değil aslinda. Sadece sağlık sorunlarım var, evde kaldigimiz süreçte de istediğim sıklıkta kontrollerimi yaptıramadım, yilda bir yapilmasi gereken tetkikler var hic birini yaptiramadim, dolayisiyla sağlığım ile alakali baska sorunlar yasiyorum. Bana bir ilaç verilirken bile muadili verilmiyor uzun vadeli etkileri bilinmediğinden, o sebeple biraz tereddütle yaklasiyorum. Yani olay aşı karsitligi değil sizin de eğer sağlığınızda bir sorun yoksa kendi kendinize sartlanmayin derim. Şuraya hastaliklarimi yazsam uzunca bir liste olur, kullandığım ilaclarin ve yaşadığım stresin bende biraktigi olumsuzluklar sebebiyle ben temkinliyim yoksa sağlıklı bir insanda oluşabilecek komplikasyonlar cok düşük.
Yaa kıyamam neler yaşıyorsun öyle.. dikkat et kendine lütfen.. inşallah şu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulalım da aşıydı yan etkiydi yıldık vallahiBenim her basvurdugumda mutlaka bir yan komplikasyon olusuyor ya alerji yapiyor serum damar disina siziyor kolumu kullanamiyorum karacigerime vuruyor damarim patliyor ya yanlis olumcul bir teshis konur ne bileyim anlatsam roman olur sayfa olur bitmez isimi halledip ciktigimi hic bilmem
sinovac bile 1 haftadir rezil etti beni , 2. Dozda allah yardimcimiz olsun
Etrafimda biontechten ciddi yada hafif cok etkilenende oldu
Ben kamudayim tercih hakkimi kullanayim bitmeden yaptirayim dedim
Annemin hastalikları da öyle ekstra yuzde 40 calişan böbrekleri çiktı çünkü yıllardır gunde en az 10 ilac içiyor ama mecbur içmek zorunda asılarınıda oldu 3.yüde olur hele bi gelsinde kendiai biontech istiyor cunkü coronaya yakalansa Allah korusun kötü şeyler olurTabii saglik calisanlari istiyorsa olsun dün aksamki programda da net bir bilgi oldugu söylenmedi
Sizin sağlık durumunuz nedir bilmiyorum o yüzden yazdiklarim herkese yönelik değildi. Çoğu kişi aşı yaptırmamak için sebepler üretiyor benimkisi aşı yaptırmamak icin değil aslinda. Sadece sağlık sorunlarım var, evde kaldigimiz süreçte de istediğim sıklıkta kontrollerimi yaptıramadım, yilda bir yapilmasi gereken tetkikler var hic birini yaptiramadim, dolayisiyla sağlığım ile alakali baska sorunlar yasiyorum. Bana bir ilaç verilirken bile muadili verilmiyor uzun vadeli etkileri bilinmediğinden, o sebeple biraz tereddütle yaklasiyorum. Yani olay aşı karsitligi değil sizin de eğer sağlığınızda bir sorun yoksa kendi kendinize sartlanmayin derim. Şuraya hastaliklarimi yazsam uzunca bir liste olur, kullandığım ilaclarin ve yaşadığım stresin bende biraktigi olumsuzluklar sebebiyle ben temkinliyim yoksa sağlıklı bir insanda oluşabilecek komplikasyonlar cok düşük.
Yaa kıyamam neler yaşıyorsun öyle.. dikkat et kendine lütfen.. inşallah şu sıkıntılı durumdan bir an önce kurtulalım da aşıydı yan etkiydi yıldık vallahi
Aaaa cok geçmiş olsun ciddi bir yan etki yapmis demek kiBenim her basvurdugumda mutlaka bir yan komplikasyon olusuyor ya alerji yapiyor serum damar disina siziyor kolumu kullanamiyorum karacigerime vuruyor damarim patliyor ya yanlis olumcul bir teshis konur ne bileyim anlatsam roman olur sayfa olur bitmez isimi halledip ciktigimi hic bilmem
sinovac bile 1 haftadir rezil etti beni , 2. Dozda allah yardimcimiz olsun
Etrafimda biontechten ciddi yada hafif cok etkilenende oldu
Ben kamudayim tercih hakkimi kullanayim bitmeden yaptirayim dedim
Evet ben baştan beri diyorum korona olsam yogun bakımlık olurum diye çünkü zaten vücutta sebebi bilinemeyen bir enfeksiyon var + d vit.dusuk hava degisimi bile etkiliyor covid Allah korusun daha kötü eder. Annene de cok geçmiş olsun valla dilegim en kısa sürede şu donemi atlatip normale dönmemiz çünkü ben ve benim.gibiler+65 yas ustu insanlar hep eve tıkıldık 1.5 senem çöp oldu resmenAnnemin hastalikları da öyle ekstra yuzde 40 calişan böbrekleri çiktı çünkü yıllardır gunde en az 10 ilac içiyor ama mecbur içmek zorunda asılarınıda oldu 3.yüde olur hele bi gelsinde kendiai biontech istiyor cunkü coronaya yakalansa Allah korusun kötü şeyler olur
Yerim seni bi de gülerek anlatıyorYok yok ben aliskinim besmele cekip giriyorum genelde ceneme vuruyor hakli cikiyorum saglikcilar panik oluyor
Mr ilacindan damarim inceldi kan verince fiskiriyormus ilk kan verdigimde labdan ciktim ılık ılık bisey hissettim bi baktim caniiiim kanlarim ziyan oluyor yetisin diye feryat edip bayilmisim kanda tutar beni
Arkadasim sana giremez tabelasi yapicaklar diyor
Ayy Allah iyiliğini versin ne guzel insanin kendiyle dalga geçebilmesiYok yok ben aliskinim besmele cekip giriyorum genelde ceneme vuruyor hakli cikiyorum saglikcilar panik oluyor
Mr ilacindan damarim inceldi kan verince fiskiriyormus ilk kan verdigimde labdan ciktim ılık ılık bisey hissettim bi baktim caniiiim kanlarim ziyan oluyor yetisin diye feryat edip bayilmisim kanda tutar beni
Arkadasim sana giremez tabelasi yapicaklar diyor
Aaaa cok geçmiş olsun ciddi bir yan etki yapmis demek ki
Bende klasik kol agrisindan baska ilk dozda hafif ateş, halsizlik ve uyku hali vardı. O da ates ilk aksamdi digerleri 2 3 gun sürdü ama beni çok olumsuz etkilemedi ikinci dozda hic bir yan etki yoktu kol agrisi bile 2 gune gecti (onu saymıyorum her asida olabilecek bir sey çünkü).
Ben de kamudayim ama ben kronik hasta oldugum icin bana erken açıldı nisanda oldum.
Annemde de vardı enfeksiyon böbreklerine baktırdim mı hiçEvet ben baştan beri diyorum korona olsam yogun bakımlık olurum diye çünkü zaten vücutta sebebi bilinemeyen bir enfeksiyon var + d vit.dusuk hava degisimi bile etkiliyor covid Allah korusun daha kötü eder. Annene de cok geçmiş olsun valla dilegim en kısa sürede şu donemi atlatip normale dönmemiz çünkü ben ve benim.gibiler+65 yas ustu insanlar hep eve tıkıldık 1.5 senem çöp oldu resmen
Evet ben baştan beri diyorum korona olsam yogun bakımlık olurum diye çünkü zaten vücutta sebebi bilinemeyen bir enfeksiyon var + d vit.dusuk hava degisimi bile etkiliyor covid Allah korusun daha kötü eder. Annene de cok geçmiş olsun valla dilegim en kısa sürede şu donemi atlatip normale dönmemiz çünkü ben ve benim.gibiler+65 yas ustu insanlar hep eve tıkıldık 1.5 senem çöp oldu resmen
Bizde de tek kronik hasta benim bana da zorla verdiler devamli çağırdılar simdi haftada 1 2 gun gidiyorum evde de hic bos durmadim zatenBiz tek 1 gun esnek calismadik kanser ve kalp hastasi dahi geldi
Birtek 60 yas uzeri 1 kisi gelmem dedi gelmedi bisey yapamadilar.
Bende 38 derece ates agri boyun tutulmasi kasinti kizariklik kusma ishal seker yukselmesi hepsi oldu 2. Dozu daha olmadim
Ben böbrek hastasıyım zaten böbrek, karaciger, kolesterol vs hepsine bakiliyor. Enfeksiyon için en son idrar yolu enfeksiyonu olabilir demisti doktor ama 2 senedir varAnnemde de vardı enfeksiyon böbreklerine baktırdim mı hiç
Bende yaklasik 2 senedir var ama pandemi girince detayli tetkik icin diger bolumlere gidemedim sadece romatizma için bakıldı tam teshis konmadi ama eklemlerim agriyor romatizmal olabilir diye düşünüyorum boyun fitigi da çıktı fizik tedavi icin de izin alamadim zaten pandemide doktora gitmek bile sorun çıkardılarsebebi bilinmeyen enfeksiyon, enfeksiyon olmayabilir. annemin de bir sürü otoimmün hastalığı vardı, 1 sene hep böyle dediler, sonra kanda uçuk ve zona virüsü çıktı. biliyorum bu dönemde zor ama yaptırabildiğin kadar detaylı kan tahlillleri yaptır derim.
Bizde de tek kronik hasta benim bana da zorla verdiler devamli çağırdılar simdi haftada 1 2 gun gidiyorum evde de hic bos durmadim zaten
Ben böbrek hastasıyım zaten böbrek, karaciger, kolesterol vs hepsine bakiliyor. Enfeksiyon için en son idrar yolu enfeksiyonu olabilir demisti doktor ama 2 senedir var
Bende yaklasik 2 senedir var ama pandemi girince detayli tetkik icin diger bolumlere gidemedim sadece romatizma için bakıldı tam teshis konmadi ama eklemlerim agriyor romatizmal olabilir diye düşünüyorum boyun fitigi da çıktı fizik tedavi icin de izin alamadim zaten pandemide doktora gitmek bile sorun çıkardılar
Eklemlerim ağrıyor zaten yogun kortizon kullanimina bağlı kemik erimesi de var, agrilarim genelde el bileklerimde yogun oluyor, omurgamda belli bölgelerde sizlamalar oluyor basta kemik erimesine baglamıştım ama zamanla romatizma ihtimali uzerinde daha cok durur oldum. Kemik agrilarim hep var 2004te kemik erimesi teşhisi kondugundan beri kademeli olarak artiyor. D vitamini takviyesini duzenli icmeye çalışıyorum ama son zamanlarda stres yukum fazla o da bedensel sorunlari arttiriyor maalesef.iltihaplı eklem romatizması olabilir tabi evet. annemde de vardı ondan. muhtemelen bende de birkaç seneye çıkacak çünkü özellikle anneden-kıza aktarım oranı yüksek demişlerdi.
ağrıların nasıl ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?