- 3 Mayıs 2011
- 13.830
- 49.130
- 798
Yakınım 1 aylık bebeği var asi randevusu alıp gitmiş orda Dr yapmamış emzirmeyi kesince gel demiş sütun kesilebilir demiş bu sabah konustuk buradan başka olan varmı bilmiyorum tabiEmziren anneler aşı olabiliyor mu? (Biontech)
Daha önce doktoruna soran veya emzirip aşı olan var mı?
Bende ayni oldum sizin gibi bana asi anksiyetesi dediler ama seker de ihtimal gercekten. Gebelikte seker yuklemesinde de fenalasmistim bi baktirayim.bendeKızlar merhaba. Alerjik astımım ve kortizonlu inhalere alerjim var. Bu ikisinden korkup üniversite hastanesinde biontech oldum salı günü. 10 dakika sonra muhteşem bir baş ağrısı , sersemlik ve mide bulantısı ile acilin bekleme salonundaydım. Çok sağolsunlar acil dolu diye beni içeri almadılarGirişteki intörnlerle beraber takıldım, arada gelip gidip boğazıma baktılar anafilaksi var mı diye. 1.5 saat sonra baş ağrım ve mide bulantım geçti. Sersemliğim devam ederken dudaklarımda ve yüzümde uyuşma başladı. Bir dakika dedim ben bu hissi biliyorum, şeker düşmesi bu. Rica ettim ,sağolsunlar ölçmediler şekerimi Gidiyorum dedim nefes alamazsanız gelin diyorlar,dedim tamam ölünce uğrarım size ruh olarak Sizin gibi hastaneyi dedim çıktım , eşime dedim büfede dur çikolata alalım. Çikolata yedim , uzandım,yarım saat sonra normale dönmüştüm. Yaaani uzattım da uzattım ama yan etki olarak benim şekerimi düşürdü aşı. Hipoglisemi teşhisim yok ama ara ara düşer şekerim, günlük hayatta şeker tüketmediğimden normalleşti artık. Dün de kolum ağrıyordu baya. Bugün şükür bir sorunum yok ,normal hayata döndüm tamamen.
Bana hiç anksiyete demediler, alerjik astımı duyunca tırsttı çocuklar direk. Ama insülin direncim vardı bir dönem, tüm ailem şeker hastası, şeker tüketmiyorum falan derken ara sıra oynamalar oluyor değerlerde. Bence şeker sorunu olanlar kesinlikle düşünmeli yan etkiyiBende ayni oldum sizin gibi bana asi anksiyetesi dediler ama seker de ihtimal gercekten. Gebelikte seker yuklemesinde de fenalasmistim bi baktirayim.bende
Kızlar merhaba. Alerjik astımım ve kortizonlu inhalere alerjim var. Bu ikisinden korkup üniversite hastanesinde biontech oldum salı günü. 10 dakika sonra muhteşem bir baş ağrısı , sersemlik ve mide bulantısı ile acilin bekleme salonundaydım. Çok sağolsunlar acil dolu diye beni içeri almadılarGirişteki intörnlerle beraber takıldım, arada gelip gidip boğazıma baktılar anafilaksi var mı diye. 1.5 saat sonra baş ağrım ve mide bulantım geçti. Sersemliğim devam ederken dudaklarımda ve yüzümde uyuşma başladı. Bir dakika dedim ben bu hissi biliyorum, şeker düşmesi bu. Rica ettim ,sağolsunlar ölçmediler şekerimi Gidiyorum dedim nefes alamazsanız gelin diyorlar,dedim tamam ölünce uğrarım size ruh olarak Sizin gibi hastaneyi dedim çıktım , eşime dedim büfede dur çikolata alalım. Çikolata yedim , uzandım,yarım saat sonra normale dönmüştüm. Yaaani uzattım da uzattım ama yan etki olarak benim şekerimi düşürdü aşı. Hipoglisemi teşhisim yok ama ara ara düşer şekerim, günlük hayatta şeker tüketmediğimden normalleşti artık. Dün de kolum ağrıyordu baya. Bugün şükür bir sorunum yok ,normal hayata döndüm tamamen.
Kızlar merhaba. Alerjik astımım ve kortizonlu inhalere alerjim var. Bu ikisinden korkup üniversite hastanesinde biontech oldum salı günü. 10 dakika sonra muhteşem bir baş ağrısı , sersemlik ve mide bulantısı ile acilin bekleme salonundaydım. Çok sağolsunlar acil dolu diye beni içeri almadılarGirişteki intörnlerle beraber takıldım, arada gelip gidip boğazıma baktılar anafilaksi var mı diye. 1.5 saat sonra baş ağrım ve mide bulantım geçti. Sersemliğim devam ederken dudaklarımda ve yüzümde uyuşma başladı. Bir dakika dedim ben bu hissi biliyorum, şeker düşmesi bu. Rica ettim ,sağolsunlar ölçmediler şekerimi Gidiyorum dedim nefes alamazsanız gelin diyorlar,dedim tamam ölünce uğrarım size ruh olarak Sizin gibi hastaneyi dedim çıktım , eşime dedim büfede dur çikolata alalım. Çikolata yedim , uzandım,yarım saat sonra normale dönmüştüm. Yaaani uzattım da uzattım ama yan etki olarak benim şekerimi düşürdü aşı. Hipoglisemi teşhisim yok ama ara ara düşer şekerim, günlük hayatta şeker tüketmediğimden normalleşti artık. Dün de kolum ağrıyordu baya. Bugün şükür bir sorunum yok ,normal hayata döndüm tamamen.
Bende ayni oldum sizin gibi bana asi anksiyetesi dediler ama seker de ihtimal gercekten. Gebelikte seker yuklemesinde de fenalasmistim bi baktirayim.bende
Çok geçmiş olsun, diğer aşılarda aynı yan etki var mı fikrim yok çünkü ailemdekilerde dahil tanıdığım herkes biontech oluyor, genelleme olmasın zira hepsinde olmadı ama annemin aşı sonrası şekeri 385'e fırladı kendisi diyabet, ayrıca şeker yükseldiği için olsa gerek çarpıntı yaşadı, acilen insülin tedavisine başladılar.Evet asi diyince mudahale etmek istemiyorlar banada aynisini yaptilar 2 defa gittim geri cevrildim
Benimde sekerim oynadi yarim saat icinde 2 katina cikmis 79 169 ben 3 4 gun ugrastim ancak ancak iyiyim seker problemim var ama bu donem iyiydim su an sıkı diyet yapiyorum
Teşekkür ederizÇok geçmiş olsun, diğer aşılarda aynı yan etki var mı fikrim yok çünkü ailemdekilerde dahil tanıdığım herkes biontech oluyor, genelleme olmasın zira hepsinde olmadı ama annemin aşı sonrası şekeri 385'e fırladı kendisi diyabet, ayrıca şeker yükseldiği için olsa gerek çarpıntı yaşadı, acilen insülin tedavisine başladılar.
Bir tanıdığında şekeri ve tansiyonu fırlamış, yeğenim oldu onda bir yan etki olmadı ama hem çok genç hem de kronik bir sağlık sorunu olmadığı için yan etki yaşamamış olabilir, keza kardeşimde de sadece kol ağrısı yaptı onun da bildiğimiz bir kronik hastalığı yok.
Çok geçmiş olsun, diğer aşılarda aynı yan etki var mı fikrim yok çünkü ailemdekilerde dahil tanıdığım herkes biontech oluyor, genelleme olmasın zira hepsinde olmadı ama annemin aşı sonrası şekeri 385'e fırladı kendisi diyabet, ayrıca şeker yükseldiği için olsa gerek çarpıntı yaşadı, acilen insülin tedavisine başladılar.
Bir tanıdığında şekeri ve tansiyonu fırlamış, yeğenim oldu onda bir yan etki olmadı ama hem çok genç hem de kronik bir sağlık sorunu olmadığı için yan etki yaşamamış olabilir, keza kardeşimde de sadece kol ağrısı yaptı onun da bildiğimiz bir kronik hastalığı yok.
Umarım, annem tereddütlüydü 70 yaşında bir sürü de kronik hastalığı var, sonra herkes biontech oluyor diye bir cesaret biontech oldu ama epey sarsıldı, yaş, hastalıkları olması gibi şeylerde etken oldu sanırım, diyetini sıkı tut dedik, herkese tekrar geçmiş olsunTeşekkür ederizAnnem yılların şeker hastası , sinovac oldu hiç yan etki yaşamadı. Benim büyükler hep sinovac oldu, tek biontech olan benim kızıyorlar bana , yeni aşı olursan böyle olur diye. Şeker sıkıntıları olan insanlar dikkatli olmalı ama biontechte bence. Kimse sorun yaşamaz, kazasız belasız atlatırız bu aşı sürecini umarım
Diyabet riskin varsa dikkat etmelisin ablacım, Allah başka dert vermesin dermansız dertlere düşürmesin ama şeker de yediğin içtiğine dikkat etmeyince zorlayan bir hastalık, hayatta en büyük zenginlik sağlık valla, sağlık bozulunca hiçbir şeyin tadı tuzu olmuyorAblacim sagolasin ben sinovac yaptirdim yan etki bekliyordum beni sarsti ama inan sikayetim yada beklemedigim bir durum olmadi ilac kullanmiyorum ama doktor eninde sonunda seker hastasi olacaksin kilo ve diyetle kontrol senin elinde dedi karacigerimi yormasi mumkun
Ztn hastalikta bu etkiyi yapiyor, Kazen abi ilk seker yukselmesi ile gitti, Bibibellanin esi hastalandi.
Allahim saglikla bugunleri atlatmayi nasip etsin
Geçmiş olsun annene Mune.Toparlandımı şimdi?Umarım, annem tereddütlüydü 70 yaşında bir sürü de kronik hastalığı var, sonra herkes biontech oluyor diye bir cesaret biontech oldu ama epey sarsıldı, yaş, hastalıkları olması gibi şeylerde etken oldu sanırım, diyetini sıkı tut dedik, herkese tekrar geçmiş olsun
Diyabet riskin varsa dikkat etmelisin ablacım, Allah başka dert vermesin dermansız dertlere düşürmesin ama şeker de yediğin içtiğine dikkat etmeyince zorlayan bir hastalık, hayatta en büyük zenginlik sağlık valla, sağlık bozulunca hiçbir şeyin tadı tuzu olmuyor
Sağ ol Elif ablacım, şimdi iyi çok şükür, zaten hastalıkları var ama şekerin 385'e fırlaması epey sarstı, çarpıntı yaptı deyince korktum ama belli etmedim paniklemesin diye, anne şekerdendir o şeker düşünce o da geçecek dedim de rahatladı birazGeçmiş olsun annene Mune.Toparlandımı şimdi?
Merhaba
Sinovac aşısı işaretledim ve dün vurundum kolum sabaha kadar ağrıdı hala etkisi var ağrıyor kolum sizce normalmi daha çok alman aşısı için duymuştum yan etkileri
Randevu alrken kendiniz seçebiliyorsunuz.. hangisini seçersen onu olursunArkadaşlar merhaba, ben de 24 yaşındayım. 17 gün sonra 25. Neyse aşı sıram gelince Sinovac olmayı düşünüyorum. Eğer sorulursa, sorulmazsa da ne olursa artık. Tüm mesajları okuyamadım ama yan etkilerinden dolayı Biontech pek istemiyorum. annem babam da sinovac oldular. Öyle bir yazıyım dedim. Başlığı takip edeceğim.
eşiniz biontech mi oldu? göremedim kusura bakmayın. Çok geçmiş olsun bu arada .
Halsizlik de var ellerim kollarım dökülüyo sanki yan etkisi yok diyordum ama sinovac in bile varmış yan etkileriBenim de az ağrımışdı birkaç gün:)
3. hakkında bilgim yok ne zaman yapılacakAnnemde babamda sinovac oldu annemde seker tansiyon kalp damar hastaliklari hepsi var şukür hiç bir yan etki yapmadi ikisinde de 3. Yü biontech olmak istiyor annem bakalım druna sorariz bi
Sinovac olanlar 3. Aşı olacakmıs ya ne zaman bende bilmiyorum açikçası3. hakkında bilgim yok ne zaman yapılacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?